"Dziwny jest ten świat" w ostatnich latach znowu wyjątkowo aktualny, więc zasłużył na powrót do czołowej trójki - pytanie tylko, kto musiałby ustąpić miejsca. Ale to już tylko gdybanie, skład podium też bez zmian.
zbyszu pisze: ↑śr maja 03, 2023 9:02 pm
Komu KOD, komu? Zabrzmiało politycznie...
PS.: obiecuję, za rok zawiosłuję też na "Juraja"...
Będziesz miał okazję już w grudniu - na pewno jakaś "Juraja" w zestawieniu będzie
Arahja świetna - ale na tle całej płyty "Spokojnie" jakoś się super nie wyróżnia. Chętnie bym tu widział "Jeźdźców" albo "Tan" - jak dla mnie najlepszy z utworów na tej płycie. Tylko długi i radio go nie grało - poza Rozgłośnią Harcerską - na liście której był kilka tygodni na pierwszym miejscu...
8azyliszek pisze: ↑śr maja 03, 2023 9:05 pm
Arahja jeszcze na dobitkę. Bardzo ładnie się Kult zaprezentował w tym roku. Choć gdybym ja mógł głosować, to byłoby jeszcze lepiej.
August pisze: ↑śr maja 03, 2023 9:06 pm
"Tan" - jak dla mnie najlepszy z utworów na tej płycie. Tylko długi i radio go nie grało - poza Rozgłośnią Harcerską - na liście której był kilka tygodni na pierwszym miejscu...
"Tan" ma też wersję 4-minutową, z tego co kojarzę. A na koncertach grali go nawet w dwudziestokilkuminutowej wersji. Rzeczywiście, świetny kawałek. Ale "Arahja" jest już nomen omen kultowa.
"Tan" - jak dla mnie najlepszy z utworów na tej płycie. Tylko długi i radio go nie grało - poza Rozgłośnią Harcerską - na liście której był kilka tygodni na pierwszym miejscu...
Pamiętasz w którym roku i o jakiej porze roku bo brak mi tych notatek z RH...
Tan jest mi bliski, bo ja też pracuję dla fabryki noc i dzień, dzień i noc. Większość piosenek Kultu wymiata. Zobaczymy czy Kortezy, Podsiadły czy OK Boomer wygrają z Kultem z perspektywy 10-20 lat.
Wojenka za wysoko. No i czemu nic Taco Hemingwaya nie było? Tamaguci powinno być w zestawieniu.
Pamiętasz w którym roku i o jakiej porze roku bo brak mi tych notatek z RH...
Ciężko będzie - bo RH słuchałem wtedy sporadycznie.
To był chyba rok 1988/89 - listę prowadził Nadredaktor Paweł Sito.
Krzysiek1996 pisze: ↑śr maja 03, 2023 9:15 pm
Chce ktoś kto nie patronuje ten kod do patronite?
Mogę oddać, tylko na priv o maila poproszę
Poproszę jeśli rozdajesz. Możesz mi przesłać tutaj na forum przez prywatną wiadomość. Raz bym sobie na Listę Przebojów zagłosował.
Tylko z tego co rozumiem to da się to tylko zrobić tak, żeby komuś przekazać dalej maila i on ma kliknąć w link, który tam jest, więc to Ty musisz podać mail i prześlę.
8azyliszek pisze: ↑śr maja 03, 2023 9:17 pm
Poproszę jeśli rozdajesz. Możesz mi przesłać tutaj na forum przez prywatną wiadomość. Raz bym sobie na Listę Przebojów zagłosował.
I Grzegorz na zakończenie - zasłużenie.
Pięknie było posłuchać - czekam teraz na Kazika, nie odmówię sobie przyjemności posłuchania.
Do następnego razu