Trzeci Polski Top Radia 357
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Re: Trzeci Polski Top Radia 357
Dżem powinienem być w Top3.
Podium za kilkanaście minut. Teraz 4-7.
4. 466 Marek Grechuta & Anawa - KOROWÓD 10 8
5. 463 Dżem - LIST DO M. 10 8
6. 416 Republika - BIAŁA FLAGA 8 2
7. 411 Budka Suflera - JEST TAKI SAMOTNY DOM 7 1
A w radiu Korowód poza top 100.
4. 466 Marek Grechuta & Anawa - KOROWÓD 10 8
5. 463 Dżem - LIST DO M. 10 8
6. 416 Republika - BIAŁA FLAGA 8 2
7. 411 Budka Suflera - JEST TAKI SAMOTNY DOM 7 1
A w radiu Korowód poza top 100.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Widzę że zeszło na temat Trójki i tego co po Trójce ... Cóż, ja muszę przyznać, że zdecydowanie częściej niż 357 słucham NŚ, chyba nie muszę wyjaśniać dlaczego
A i tak te prawie dwa lata bez Manna i moich ulubionych audycji mocno dało mi w kość, teraz jak już ich słucham to widzę jak bardzo mi ich brakowało. Bo radio to nie tylko muzyka
Co do listy to nie mogę się przekonać do tej 357, a tej z NŚ też nie słucham. Najbardziej jestem przywiązana do naszej ForaListy. Choć i tak nic nigdy nie zastąpi LP3

Co do listy to nie mogę się przekonać do tej 357, a tej z NŚ też nie słucham. Najbardziej jestem przywiązana do naszej ForaListy. Choć i tak nic nigdy nie zastąpi LP3

Dzień dobry, a właściwie dobry wieczór wszystkim!
Zaglądam tu sobie od czasu do czasu przez cały dzień, chciałem tylko napisać, że dobrze, że jesteście. To forum to taka ostatnia prawdziwa pamiątka po dawnym radiu. Chciałem również zwrócić uwagę na dość interesujący paradoks. Pamiętam narzekania, że topy w trójce były bardzo zabetonowane, nic się nie zmieniało, no to tutaj dziś w obrębie setki zmiany były może kosmetyczne.
Ubolewam też, że to co jest obecnie zabetonowane jest często nieco słabsze niż to, czego nie ma. Brakuje mi takich utworów jak Rapsod Niemena, "Moja Krew" Republiki, "Objazdowe nieme kino" Perfectu, "Świecie nasz" Grechuty, Maanam z "Szałem niebeskich ciał" albo tangiem. A Boomer i MGO w pierwszej 10-tce są już trochę hmmm, oryginalne.
Ale mimo wszystko te topy to piękne dni. Jestem dość sentymentalny, więc jeszcze raz dziękuję, że jesteście.
Serdeczne pozdrowienia i trzymajcie się ciepło.
Zaglądam tu sobie od czasu do czasu przez cały dzień, chciałem tylko napisać, że dobrze, że jesteście. To forum to taka ostatnia prawdziwa pamiątka po dawnym radiu. Chciałem również zwrócić uwagę na dość interesujący paradoks. Pamiętam narzekania, że topy w trójce były bardzo zabetonowane, nic się nie zmieniało, no to tutaj dziś w obrębie setki zmiany były może kosmetyczne.
Ubolewam też, że to co jest obecnie zabetonowane jest często nieco słabsze niż to, czego nie ma. Brakuje mi takich utworów jak Rapsod Niemena, "Moja Krew" Republiki, "Objazdowe nieme kino" Perfectu, "Świecie nasz" Grechuty, Maanam z "Szałem niebeskich ciał" albo tangiem. A Boomer i MGO w pierwszej 10-tce są już trochę hmmm, oryginalne.
Ale mimo wszystko te topy to piękne dni. Jestem dość sentymentalny, więc jeszcze raz dziękuję, że jesteście.
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Gadu gadu, plotu, plotu - to jest zawsze - ZAWSZE - święto polskiej muzyki. Amen!
11 Andrzej Zaucha - Byłaś serca biciem
U nas ten Zaucha na 361 z 43 punktami.
U nas ten Zaucha na 361 z 43 punktami.
Nie tylko Tobie, bo w naszym głosowaniu te utwory były wysoko.
Popatrz, wydawało mi się, że Grechuta był, ale sprawdziłem i nie.
- obserw99
Zaucha słabszy jak na niego ale w porównaniu z tym potworkiem to był genialny. Męskie o 500 pozycji za wysoko.
10 Męskie Granie Orkiestra 2021 - I ciebie też, bardzo
U nas 37 punktów i 392 miejsce.
U nas 37 punktów i 392 miejsce.
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
O to to. Ale pamiętacie przecież że jak powstawało 357 to wejście na FM było jednym z punktów planu rozwoju tego Radia. A teraz cicho się o tym zrobiło. Siedzą na tym Patronite i nic dalej.
OK Boomer na 9 miejscu. A "Do Ani" jest poza 30-stką.

Mój głos nr 18. Boomer o kilka pozycji niżej niż ostatnio w regularnych notowaniach LP357, ale jednak w dziesiątce
.

- obserw99
W Topie Wszechczasów powinny być utwory nie młodsze niż 10 lat toby takich jaj nie było. Boomer znacznie lepszy niż to poprzednie disco.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
To trzeba mieć pecha: włączam Top po 6,5h przerwy a tu mój stały gnębiciel czyli...
OK Boomer

OK Boomer

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2013
Boomer i MGO teraz na fali Topu zaatakują podium w LP357 

9 Fisz Emade Tworzywo - OK Boomer!
U nas 152 ze 104 punktami czyli znacznie lepiej niż Męskie i Zaucha. A także wyżej niż Chłopcy i Kazik.
Swoją drogą zdziwiony jestem, że jest tak nisko.
U nas 152 ze 104 punktami czyli znacznie lepiej niż Męskie i Zaucha. A także wyżej niż Chłopcy i Kazik.
Swoją drogą zdziwiony jestem, że jest tak nisko.
No dobra to wrzucam nasze podium:
1. 563 Kult - ARAHJA 11 1
2. 524 Obywatel G.C. - NIE PYTAJ O POLSKĘ 9 1
3. 485 Sztywny Pal Azji - WIEŻA RADOŚCI, WIEŻA SAMOTNOŚCI 9 2
1. 563 Kult - ARAHJA 11 1
2. 524 Obywatel G.C. - NIE PYTAJ O POLSKĘ 9 1
3. 485 Sztywny Pal Azji - WIEŻA RADOŚCI, WIEŻA SAMOTNOŚCI 9 2
Każde radio "buduje" swoje przeboje - i nie ma na to rady. Przychodzą coraz to nowi słuchacze, którzy nie znają takich kawałków jak "Trzy zapałki" albo "Ulica miasta", których mi np. bardzo w zestawie brakuje. Ale dla nich takim kultowym utworem jest właśnie lecący "Boomer". Byłem na koncercie Fisz-Emade_Tworzywo jesienią - i wierzcie wszyscy ten kawałek odśpiewali z artystami.djmacius pisze: ↑śr maja 03, 2023 8:13 pm Dzień dobry, a właściwie dobry wieczór wszystkim!
Ale jeśli będą słuchać takich topów - to może znajdą też coś w starszych piosenkach - znajda i zaczną szukać głębiej... My też tak odkrywaliśmy kiedyś starszych wykonawców. naturalna kolej rzeczy...
PS. A chociaż ja już jestem raczej "dziaders" to na "Boomera" też zagłosowałem - bo to naprawdę kawał świetnej muzyki...
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Pitu-pitu-piciarze - uszanujcie tych około 4000 głosujących (plus zapewne kilka innych tysięcy Słuchaczy). "Wychowała mnie..." 

Jest mój kolejny głos - drugi Myslovitz oprócz "Krakowa" z Mistrzem Grechutą.
8 Myslovitz - Długość dźwięku samotności
258 punktów, miejsce 35.
258 punktów, miejsce 35.
Ostatnio zmieniony śr maja 03, 2023 8:37 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.