Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
gioconda2 pisze: ↑wt maja 02, 2023 9:56 pm
No to nadszedł ten czas...
Nadszedł czas na mój manifest. Jak kiedyś napisałam, dla mnie to nie jest piosenka o jakiejś głupiej i naiwnej tanecznicy, która płytko idzie przez życie. W moim odczuciu jest to bardzo pozytywna zachęta do odkrywania czegoś nowego, do lecenia w stronę ognia, bez strachu, z energią taneczną, z zapałem, w ferii barw. O tym by przejść z optymizmem przez życie. Bawić się nim, iść przez nie lekko, ale i odkrywać coś nieznanego, pozostając mocno osadzoną w realiźmie. Jeżeli ktoś chce ze mną zatańczyć, to zapraszam. Mój nr 1:
I wracamy na chwilę do LP. U nikogo nie był to nr 1, a szkoda, bo ma potencjał. Zadedykuję ten utwór trzem osobom. Pierwsza dla miłośniczki gitar, bo tam są "królowie gitar" I dziś Ona (lady) była "królową gitar" . Druga dedykacja dla osoby, która zgłosiła ten utwór do topu klasyków na sąsiednim forum MC, czym mnie bardzo zaskoczyła. To znaczy, że gdzieś tam i jej (tej osobie) LP w duszy gra (grało wówczas) . Tą osobą jest thestranglers. A trzecia dedykacja dla osoby, która umieściła ten utwór na podium swojej setki - dla djjacka
gioconda2 pisze: ↑wt maja 02, 2023 10:03 pm
Usłyszałam go po raz 1 jako 11-latka. I tak od razu "zaskoczyło we mnie" i trwa...
Ja miałem 10 lat, gdy usłyszałem pierwszy raz. Pamiętam jak dziś ten sobotni wieczór. A potem po 23 puścili w TVP teledysk Michaela Jacksona "Thiller".
Co ciekawe utwór "Tańcz głupia tańcz" nie znalazł się na płycie długogrającej "Lady Pank".
gioconda2 pisze: ↑wt maja 02, 2023 10:03 pm
Usłyszałam go po raz 1 jako 11-latka. I tak od razu "zaskoczyło we mnie" i trwa...
Ja miałem 10 lat, gdy usłyszałem pierwszy raz. Pamiętam jak dziś ten sobotni wieczór. A potem po 23 puścili w TVP teledysk Michaela Jacksona "Thiller".
Co ciekawe utwór "Tańcz głupia tańcz" nie znalazł się na płycie długogrającej "Lady Pank".
Podobnie jak wiele innych. M10WR, MLP, RZN czy RP.
gioconda2 pisze: ↑wt maja 02, 2023 10:15 pm
I wracamy na chwilę do LP. (...) A trzecia dedykacja dla osoby, która umieściła ten utwór na podium swojej setki - dla djjacka
Z tą Kobranocką to mam swoje pozytywne przeżycia. I tak mi w duecie pasuje do rozważań o Irlandii Kowalskiego. Kiedyś to był kraj niedostępnych marzeń, a dziś na wyciągnięcie ręki.
Zaskakujące, że na trójkowej liście ten utwór Maanamu nie zrobił oszałamiającej kariery (najwyższa pozycja 4), a we wszystkich podsumowaniach jest bardzo wysoko.
gioconda2 pisze: ↑wt maja 02, 2023 10:43 pm
Lady Pank - SZTUKA LATANIA
Obiegowy tytuł dla tej piosenki, zarejestrowany w ZAIKS to Łabędzia nuta
Jeśli się nie mylę, to też nigdy nie został wydany na płycie długogrającej zespołu.