Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)
Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 413
Re: Tygodniowa ForaLista Przebojów #140
Powtórzę więc, że obrażanie jest Twoją domeną (patrz wyżej) i może pozwolisz odpisać samym zainteresowanym?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Człowieku czytaj ze zrozumieniem, nie denerwuj się, niczym nikt Cię nie obraził, co z Tobą, Ja stwierdzam fakty, które są bezsprzeczne, tam w MC pokazałeś jakie dla Ciebie ma znaczenie rywalizacja (uczciwa dodam). Nerwy do konserwy i na export.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 10:09 pm Powtórzę więc, że obrażanie jest Twoją domeną (patrz wyżej) i może pozwolisz odpisać samym zainteresowanym?
-
Temiku, obrażanie zarzuciłeś mi, więc nie odwracaj teraz kota ogonem.
Zadałem proste pytania, na które nie dostałem odpowiedzi, co więcej, zostałem odprawiony z kwitkiem. Nie dziw się więc, że wątpliwości pozostały.
Owszem, mógłbym olać sprawę, ale chciałbym zacząć wreszcie emocjonować się czołówką tej listy i poczuć klimat zdrowej rywalizacji, o której wspomniałeś.
Kończąc zbędną dyskusję zamierzam napisać do Jacka (pozostali z adminów faktycznie od pół roku są nieobecni) i powtórzyć pytania, które zadałem moderacji.
Później nie zamierzam już psuć nikomu zabawy z obserwowania cotygodniowych sukcesów tego samego zespołu, każdy lubi co innego. W Trójce mają swoje kółko adoracji, tu jest fan klub.
Zadałem proste pytania, na które nie dostałem odpowiedzi, co więcej, zostałem odprawiony z kwitkiem. Nie dziw się więc, że wątpliwości pozostały.
Owszem, mógłbym olać sprawę, ale chciałbym zacząć wreszcie emocjonować się czołówką tej listy i poczuć klimat zdrowej rywalizacji, o której wspomniałeś.
Kończąc zbędną dyskusję zamierzam napisać do Jacka (pozostali z adminów faktycznie od pół roku są nieobecni) i powtórzyć pytania, które zadałem moderacji.
Później nie zamierzam już psuć nikomu zabawy z obserwowania cotygodniowych sukcesów tego samego zespołu, każdy lubi co innego. W Trójce mają swoje kółko adoracji, tu jest fan klub.
-
Nie, nie odwracam. Czymże jest nazwanie kogoś botem? Bo to raczej nie pochwała. Więc raczej mam rację w tym co napisałem.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 10:34 pm Temiku, obrażanie zarzuciłeś mi, więc nie odwracaj teraz kota ogonem.
-
Re: Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)
Masz niski próg obrażania się, trudno. A kombinować trzeba czasem umieć, cóż, życie.
-
Czy Ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Gdzie ja się obraziłem? Cały czas raczej próbuję Ci wytłumaczyć, że to Ty innych obraziłeś nie mnie, słowem boty. Przeanalizuj dobrze i na spokojnie bez szybkich nerwowych ruchów mój wpis. Kombinować owszem trzeba umieć, ale nie robić innych kumpli z forum w przysłowiowego uja. To jest mała różnica.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 10:48 pm Masz niski próg obrażania się, trudno. A kombinować trzeba czasem umieć, cóż, życie.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
To możecie z kajmanem podać sobie rękę.
Zadałeś głupie pytanie (o terminie wyboru moderatorów), więc otrzymałeś zdawkową odpowiedź. Uzmysłów sobie, że tu nie sejm i nie obowiązują kadencje. Więc na Twoje pytanie nie ma innej odpowiedzi.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 10:34 pm Zadałem proste pytania, na które nie dostałem odpowiedzi
ForaLista jest jaka jest. Jeśli źle Ci w tym kółku zainteresowań, możesz śledzić też i emocjonować się innymi - m.in. tą w radio 357...thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 10:34 pm Później nie zamierzam już psuć nikomu zabawy z obserwowania cotygodniowych sukcesów tego samego zespołu, każdy lubi co innego.
Nie kosztem innych.
I kto tu odwraca kota ogonem? Nie obrażasz? Wziąłeś kilka osób do jednego wora nazywając Ich botami. To było stwierdzenie a nie zapytanie. Jednego z tych jak Ty to nazywasz botów znam osobiście. Bot ten...czuje, oddycha, śpi, je i cholera wie co tam jeszcze, ale Ty przecież nie obrażasz. Jak już pójdziesz do adminów czy admina to upomnij się tam o jakąś laurkę albo choć malagę, kasztanka albo co tam lubisz za te ogromne ilości postów w tak krótkim czasie bo pewnie "co dajo"
-
Temiku, szeptunie, słowo 'bot' nie jest dla mnie obraźliwe, ale pozwólcie, niech wypowiedzą się sami zainteresowani. Jeśli takiej odpowiedzi nie będzie to informuję wszem i wobec, że miałem na myśli automatyczne działanie, a nie bezmózga (które to wytłumaczenie przeczytałem po fakcie i niestety jest ono tak typowe dla postępującej wulgaryzacji znaczeń w języku polskim).
Rogerze, dziękuję za odpowiedź. Bywa, że na forach są kadencje. Rozumiem, że tu jest monarchia.
Nie muszę się emocjonować tą listą, prawda. Wam nie przeszkadza, a mi pewnie przestanie.
Rogerze, dziękuję za odpowiedź. Bywa, że na forach są kadencje. Rozumiem, że tu jest monarchia.
Nie muszę się emocjonować tą listą, prawda. Wam nie przeszkadza, a mi pewnie przestanie.
-
Szkoda szeptunie, że nie pomyśleliście z tym Twoim towarzyszem (czy towarzyszką), że Wasze kombinacje psują zabawę innym.
- jollyroger72
Po pierwsze - nie zarzucaj kombinacji.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 11:13 pm że nie pomyśleliście z tym Twoim towarzyszem (czy towarzyszką), że Wasze kombinacje psują zabawę innym.
Po drugie - nawet jeśli są parą (a wiem, kim są), to co? Dla twojego widzimisię mają głosować każde na co innego?
Zastanów się nad tym, co Ty piszesz, bo za chwilę pomyślę, że nie wszystkie klepki masz na miejscu. Każdy głosuje, jak uważa.
-
W porządku, ja obrażam nazywając to co robią kombinowaniem, ale już Temik pisząc, że się w tym lubuję - nie.
Kończę tę czczą dyskusję z Wami. Róbcie dalej co robicie, a parze życzę stu lat.
Kończę tę czczą dyskusję z Wami. Róbcie dalej co robicie, a parze życzę stu lat.
- jollyroger72
Nie znam sprawy, bo to jakieś kwestie z innych forów, więc nie wypowiadam się.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 11:30 pm (..) ale już Temik pisząc, że się w tym lubuję - nie.
Nie Twoja w tym głowa o czym pomyśleliśmy a o czym nie.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 11:13 pm Szkoda szeptunie, że nie pomyśleliście z tym Twoim towarzyszem (czy towarzyszką), że Wasze kombinacje psują zabawę innym.
Kombinacje? Rozwiń.
-
Rogerze, nie byłoby też o wiele prościej gdybyś od razu odpisał mi, że znasz tę osobę, a może i osoby?
Szeptunie, wybacz, ale nie będziesz zarządzał moją głową. Poza tym jasno przedstawiłem swoje stanowisko.
Szeptunie, wybacz, ale nie będziesz zarządzał moją głową. Poza tym jasno przedstawiłem swoje stanowisko.
- jollyroger72
Ale ja nie mam obowiązku wyjaśniać, kogo znam a kogo nie.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 11:48 pm Rogerze, nie byłoby też o wiele prościej gdybyś od razu odpisał mi, że znasz tę osobę, a może i osoby?
Skoro nie interweniuję, to znaczy, że nie ma do tego przesłanek.
Tak więc Twoje sugestie i postulaty akurat w tym poddziale uważam za nadgorliwość.
-
Czytanie forum nie jest Twoją najlepszą stroną, czytanie ze zrozumieniem to już kompletnie nie. Gdybyś choć zadał sobie troszkę trudu to co nieco byś wiedział i nie trzeba sięgać daleko.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 11:13 pm Szkoda szeptunie, że nie pomyśleliście z tym Twoim towarzyszem (czy towarzyszką), że Wasze kombinacje psują zabawę innym.
Sam stwierdzasz fakt, że się w tym lubujesz, nie ja, czytaj co ja napisałem, ale nie w nerwach tylko na spokojnie. Nie śledzę Twego konta już tam, ani nigdzie indziej, bo do czego mi to potrzebne, raz się przejechałem na Twoim cwaniackim kombinowaniu i mi wystarczy. Ja Ci tylko pokazałem, jakim jesteś kombinatorem nic więcej. Jeśli ktoś widzi, że ktoś Cię oszukuje, a w MC łatwiutko było to zauważyć, choć ja akurat tematu pierwszy nie podjąłem, aczkolwiek dawno to zauważałem to jak z takim kombinatorem, który miał jeszcze wtedy czelność szukać winy u innych i ich atakować zamiast posypać głowę popiołem i przeprosić, mam dziś rozmawiać o uczciwości? A czczą dyskusję rozpocząłeś sam. A Swą frustrację wylewaj gdzie indziej nie na Mnie czy innych.thestranglers pisze: ↑śr lut 08, 2023 11:30 pm W porządku, ja obrażam nazywając to co robią kombinowaniem, ale już Temik pisząc, że się w tym lubuję - nie.
Co tu się znów dzieje, dusiciel szaleje. Niech mu kto wódki naleje, może trochę .....
Czarny baran od wczoraj śmieje, szklaneczkę piwka naleje.
Walentynki się zbliżają, czarnego usta gioconde do tańca zapraszają.
Przy Lady Panku się pokręcimy, o głupotach zapomnimy.
Tańcz głupia tańcz swoim życiem się baw wprost na spotkanie ognia leć, tańcz głupia tańcz wielki bal sobie spraw to wszystko co dziś możesz mieć. Dusiciela, szeptuna, temika, jollyrogera, kajmana też do zabawy zapraszam i o miłość tu pozew zgłaszam.
Czarny baran od wczoraj śmieje, szklaneczkę piwka naleje.
Walentynki się zbliżają, czarnego usta gioconde do tańca zapraszają.
Przy Lady Panku się pokręcimy, o głupotach zapomnimy.
Tańcz głupia tańcz swoim życiem się baw wprost na spotkanie ognia leć, tańcz głupia tańcz wielki bal sobie spraw to wszystko co dziś możesz mieć. Dusiciela, szeptuna, temika, jollyrogera, kajmana też do zabawy zapraszam i o miłość tu pozew zgłaszam.
-
Wow, w rzeczy samej prawdziwa monarchia tu jest. 
Odkładam więc kaduceusz, wszakże weekend za pasem!

Odkładam więc kaduceusz, wszakże weekend za pasem!
1. I teraz wszystko jasne. Tylko czy nie można było tego napisać wcześniej? Możliwe, że ta dyskusja zostałaby zdławiona w zarodku.jollyroger72 pisze: ↑śr lut 08, 2023 9:02 pm 1. Kajmanie, sprawdzone to było dziesiątki razy. Jeśliby byłyby jakiekolwiek wątpliwości, to te osoby by już dziś nie głosowały.
2. Tak gwoli ścisłości - ostatnie posty użytkowników Kruklanki i KrzysztofK zostały napisane z tego samego IP.
2. Nie ma w tym nic dziwnego, że osoby mieszkające razem mają ten sam IP. Ja nie chcę wnikać w konkretną sytuację, ale teoretycznie to bardzo możliwe.
To że ma najkrótszy staż to nie jest żaden argument. Jeżeli uważa, że ma coś do powiedzenia to powinien pisać. Inna sprawa, że trochę bez sensu dał się wciągnąć w przepychankę.
To akurat nie było głupie pytanie. Nie zna tutejszych realiów więc pyta.jollyroger72 pisze: ↑śr lut 08, 2023 10:55 pm Zadałeś głupie pytanie (o terminie wyboru moderatorów)
Ten text już jest nudny. Jak chcesz kogoś zgasić rzucasz od czapy nim.
-
Przypomnieć Ci jak ja zaczynałem, jak mnie kasowałeś, a ja do nikogo się nie czepiałem.
Będę go powtarzał do oporu jak ktoś będzie przekręcał moje słowa. A Ty jesteś mistrzem, więc to Cię boli.
Na tym może zakończę dyskusję bo znów widzę, że idziesz w tym kierunku co zawsze.
Przypomnij.
Bo piszesz tak niejasno, że prawie nikt nie jest Cię w stanie zrozumieć. Nie zawsze i nie we wszystkich wątkach, ale często Ci się to zdarza.
-
Ciekaw jestem czy i tym razem poniesie się krzyk na obrażanie. Krzysztofie, nie odezwałeś się ani słowem przez całą swoją działalność forumową, a głosowanie na jeden i ten sam zespół to w ogóle trudno taką nazwać.
Od Moderatora: może dosyć tego mącenia i czepialstwa? Jeśli będzie się to powtarzać, wyciągnięte zostaną konsekwencje.
jollyroger72
Od Moderatora: może dosyć tego mącenia i czepialstwa? Jeśli będzie się to powtarzać, wyciągnięte zostaną konsekwencje.
jollyroger72
-
Reakcja adekwatna, Roger, nie ma co...
Mam pomysł.
Proponuję, żeby wsparł mnie każdy, kto był prawdziwym fanem LP3 i przeżywał każdy wzlot, upadek utworów, pamięta swoje pierwsze notowania na pamięć, odtworzy w niej 90 procent zawartości tych list, słuchał listy, by poznawać nowe, także rozwijać swoją wrażliwość na inność w muzyce i doskonalić swój gust.
Otóż niech pierwsza osoba zaproponuje utwór, który może być przeciwwagą dla notorycznego zajmowania pozycji lidera przez lady pank. Wtedy każdy, kto chce zmiany wyglądu tej listy, da 10 pkt. Po jakimś czasie możemy zmieniać preferencje muzyczne.
Przypomnę, że Marek Niedźwiecki wraz z ekipą zwalczał sterowanie listą przez fan cluby. Gdyby zobaczył co się tu dzieje od listopada 2020, bardzo by się zmartwił. Nie zastosujecie tu zasady usuwania podobnego kombinowania na liście? Więc powstanie drugi obóz, FC różnorodnej muzyki.
Mam pomysł.
Proponuję, żeby wsparł mnie każdy, kto był prawdziwym fanem LP3 i przeżywał każdy wzlot, upadek utworów, pamięta swoje pierwsze notowania na pamięć, odtworzy w niej 90 procent zawartości tych list, słuchał listy, by poznawać nowe, także rozwijać swoją wrażliwość na inność w muzyce i doskonalić swój gust.
Otóż niech pierwsza osoba zaproponuje utwór, który może być przeciwwagą dla notorycznego zajmowania pozycji lidera przez lady pank. Wtedy każdy, kto chce zmiany wyglądu tej listy, da 10 pkt. Po jakimś czasie możemy zmieniać preferencje muzyczne.

Przypomnę, że Marek Niedźwiecki wraz z ekipą zwalczał sterowanie listą przez fan cluby. Gdyby zobaczył co się tu dzieje od listopada 2020, bardzo by się zmartwił. Nie zastosujecie tu zasady usuwania podobnego kombinowania na liście? Więc powstanie drugi obóz, FC różnorodnej muzyki.
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
ale ja głosuje różnorodnie
lady jeszcze bardziej
a jakoś nikt nas nie chce poprzeć