Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
saferłel pisze:Money, czyli pierwsza? piosenka PF dzisiaj...Klasyka z jednej z moich ulubionych płytek Nie ma chyba co rekomendować w przypadku PF, trzeba znać wszystko!
Jak zaczynalem interesowac sie tworczoscia PF to łykalo sie wszystko co wpadlo w lapska. Oczywiscie TDSOTM i TW bo to byl wrecz obowiazek. A teraz znajac 90% tworczosci podchodze do nich bardziej wybiorczo i wole mase innych piosenek niz Cegly czy Kase.
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2008 3:22 pm przez jblaminsky, łącznie zmieniany 1 raz.
"Crazy Mary" na najnizszej pozycji w historii
ale mam w plecy w Znawcy za wszystkie Pearl Jamy... Myslalem, ze wspanialy koncert na Ślaskim troche ich wypchnie do gory...
jblaminsky pisze:Jak zaczynalem interesowac sie tworczoscia PF to wykalo sie wszystko co wpadlo w lapska. Oczywiscie TDSOTM i TW bo to byl wrecz obowiazek. A teraz znajac 90% tworczosci podchodze do nich bardziej wybiorczo i wole mase innych piosenek niz Cegly czy Kase.
Pewnie, ja również. Ale jednak to są dla mnie klasyki. Najchętniej na topie widziałbym rzeczy z takich płyt jak Atom Heart Mother czy Meddle i nawet coś bardziej komercyjnego z lat 80 (kocham A Momentary Lapse Of Reason i Division Bell....co widać po mojej forumowej twarzy)
Crazy Marry - nie przepadam. najgorsza piosenka tej grupie w Topie
Crazy Mary nieco za nisko, może tak coś koło 37 jak dla mnie.
A co do Floydów to osobiście lubiłam Atom Heart Mother, chociaż jako mała dziewczynka bałam się tej piosenki - brat słuchał wteddy (czasy kaset magnetofonowych - ach jak to lubiłam:P) na magnetofonie maniakalnie takiej kasety z krową:P
idę na obiad
saferłel pisze:Ja może zostanę dłużej teraz trochę z wami i ze swietnymi Floydami , ale niech ktoś mnie informuje kiedy będzie Adam skakać....bo TV dwa pokoje dalej u mnie...
fastred pisze:Właśnie, proponuję reaktywację wczorajszej zabawy:
Przy utworze wpisujemy najciekawsze utwory danego wykonawcy.
Tadeusz Woźniak - Pewnego dnia o świcie i mógłbym jeszcze długo wymieniać
Pink Floyd - Małe zwierzątka z Ummygummy (potwornie długi tytuł)
Guns n'Roses - Welcome to the jungle (mój nr 4).
fastred pisze:PJ... No cóż, proszę państwa, raz na wozie, raz pod wozem.... ^_^
(tekst mojego hist(o/e)ryka. Wspaniały nauczyciel.
Co polecacie Pearl Jamu, no może poza Jeremy i Alive?
Plyty Ten i VS w calosci, z nowszych wybrane utwory, za dlugo by wyliczac.
Odradzam ostatni album, ktory chociaz zebral w miare pozytywne recenzje dla mnie jest slaby i tyle Wczesniejszy, krytykowany Riot Act zdecydowanie lepszy chociaz to nie ta energia co na Ten i VS.
fastred pisze:Właśnie, proponuję reaktywację wczorajszej zabawy:
Przy utworze wpisujemy najciekawsze utwory danego wykonawcy.
Tadeusz Woźniak - Pewnego dnia o świcie i mógłbym jeszcze długo wymieniać
Pink Floyd - Małe zwierzątka z Ummygummy (potwornie długi tytuł)
Guns n'Roses - Welcome to the jungle (mój nr 4).
Wozniak - Posrodku siwata (plebania)
Pink Floyd -Set the control for the heart of the sun
Gun's and Roses - Yesterdays