Drugi Top Radia 357
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Re: Drugi Top Radia 357
U2 z moimi głosami - ale nie dla tego utworu.
Chyba w przyszłym roku "October" zgłoszę do zestawienia... chociaż pewnie tylko ja bym na to zagłosował.
Chyba w przyszłym roku "October" zgłoszę do zestawienia... chociaż pewnie tylko ja bym na to zagłosował.
U2 to raczej w zestawie nic dla mnie nie ma. A ogólnie to kompletnie mnie nie biorą.
Co do Layli to oczywiście na plus, ale uważam, że w topie powinna być jednak kapitalna wersja oryginalna Dereka z Dominołsami.
Pomyślałem o dwóch innych utworach. Tego nie zgłoszę bo jednak wolę proponować coś, co ma choćby iluzoryczne, ale jednak jakieś szanse załapać się do zestawu. FL nie ma. Jakbym miał jechać po swoich preferencjach to obok FL byłoby obowiązkowo All The Love Kate Bush.
Co do Layli to oczywiście na plus, ale uważam, że w topie powinna być jednak kapitalna wersja oryginalna Dereka z Dominołsami.
No to teraz jedna z najlepszych cegieł w ścianie. Na spory plus.
Layla - jeden utwór - dwie różne genialne wersje...coś jak Summertime Gershwina i Janis Joplin
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Hey You czyli kolejny mój głos. Meganastrój ma ten numer!
Mój jedyny głos na Floydów w tym roku. Ale nisko są - rzeczywiście chyba PF w lekkim odwrocie.
jeden z kilku genialnych fragmentów Ściany...aczkolwiek ode mnie inne głosy na Floydów powędrowały....widać jednak, że PF w odwrocie....chyba przez Watersa
Akurat na Pride głosuję zawsze

Ale wskazałbym pewnie jeszcze wiele ich kawałków. Ale to mój zagraniczny zespół numer jeden, więc nieobiektywny jestem

'Hallelujah' jest idealnym przykładem utworu, gdzie covery są o wiele lepsze niż oryginał 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
O, a w tym dżinglu Škody w Topie zameldował się Jeff Beck.
Cohen po raz drugi. Wolę wersję ze Shrecka.
Cohen po raz drugi. Wolę wersję ze Shrecka.
pomimo, że uważam, że Jeff Buckley zrobił z tego tematu perełkę, to jednak przez lata słuchania pierwowzoru na topie też mi się ta wersja spodobała
Sting też na plus, ale zaskoczeniem dla mnie jest, że ten utwór jest wyżej niż Fragile.
W tym roku Sting się u mnie nie załapał - ale gdyby to byłoby to raczej "Mad about you".
Ale Omega zawsze z głosem - chociaż jak zwykle totalnie nie wiem o co im chodzi...
Ale Omega zawsze z głosem - chociaż jak zwykle totalnie nie wiem o co im chodzi...

A ja chyba jednak wolę pierwowzór. I cieszy mnie, że chociaż jeden Cohen jest wyżej niż Dance. Świetny, ale ja głosowałem na Famous i Suzanne.
Omega z tym utworem to jedyna pozostałość po boomie węgierskiego rocka w Polsce w 70-tych. Ale dobra pozostałość.
No i jest mój głos na Beatlesów. Walczyło z "Obladi oblada", ale w tym roku "Hej Jude" wygrało.
Omega ładnie współbrzmiała z filharmonikami wiedeńskimi....
Z Bitli głosowałem na dwie inne, ktorych z pewnością dziś nie usłyszę, ale te też rewelacyjne są....teraz najlepsza część się zaczyna
Z Bitli głosowałem na dwie inne, ktorych z pewnością dziś nie usłyszę, ale te też rewelacyjne są....teraz najlepsza część się zaczyna
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
A ja żałuję że Dance był niżej i go nie usłyszałam

No tak, Niedźwiedź na Bowiego musiał zagłosować 
Ale akurat to jedna z tych piosenek Davida, którą w miarę lubię. Może dlatego, że w teledysku do mojego stryjka jest podobny

Ale akurat to jedna z tych piosenek Davida, którą w miarę lubię. Może dlatego, że w teledysku do mojego stryjka jest podobny