Notowanie 45 - 02.09.2022 - Marcin Łukawski & Marek Niedźwiecki (z Chorzowa)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Re: Notowanie 45 - 02.09.2022 - Marcin Łukawski & Marek Niedźwiecki (z Chorzowa)
Albo będzie przeskok z włosa do top 35 albo Beverly wypadła po tygodniu z poczekalni.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Re: Notowanie 45 - 02.09.2022 - Marcin Łukawski & Marek Niedźwiecki (z Chorzowa)
to jedyne wyjście, to zamknąć ten Teatrzyk. Wiesz ale jest jeszcze jeden problem, Redakcja w ogóle nic nie próbuje zrobić z tym marazmem.
- bobby-x
Bingo, ciekawe i tyg tu posiedzi? Chyba, że go zaraz wyrzucą z zestawu

Coś zgubiłem. Co było na 37 i 38, bo na 39 chyba Simple - kojarzę, że powiedział, że awans o jedno, chyba, że się przesłyszałem?
- tadzio3
- Kontakt:
Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Częściej słyszę, że w zestawie jest za mało kawałków. A głosowanie na mniejszą liczbę kawałków wcale nie gwarantuje odbetonowania. Myślę, że fani Męskiego Grania i Fisza mogliby jeszcze mocniej zabetonować czołówkę.Neo01 pisze: ↑pt wrz 02, 2022 7:43 pm Gdybym tylko ja głosował, to byłoby wincyj rocka i nowości nie spadałyby po tygodniu
A co reszta, to nie wiem. Dla mnie mogłoby być ograniczenie głosów, ale to chyba nierealne i nie do końca też wierzę, że byłby to sposób na odbetonowanie.
Dla mnie jest: a) za dużo utworów w zestawie, przez co przeciętny głosujący może lekko się gubić i głosować "bardziej" na to, co dobrze zna (tu pomysł kajmana wydaje się być zasadny), b) przydałoby się jakieś oznaczenie nowości, która już weszła, żeby to wszystko tak zaraz nie znikało, no i na koniec: c) staranniejszy wybór nowości - ograniczenie niszowych propozycji na rzecz bardziej mainstreamowych (nie wiem, czy wykonalne, bo chyba to w ogóle do redaktorów nie dochodzi).
- Takoden
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2017 (1838)
Tak, Simple Minds awansowało dzisiaj o jedno miejsce. A tak poza tym to:
38. Smolik & Kev Fox - I Will Come Running (-1 w porównaniu z poprzednim tygodniem)
37. Donna Summer - Mystery of Love (nowość)
Jak mainstream to byłby rap i Zenek to ja tego nie kupuję. I pewnie słuchacze 357 też niekoniecznie.
- tadzio3
- Kontakt:
No właśnie. Można kombinować na różne sposoby, liczba głosów, liczba piosenek w zestawie do głosowania, mniejsza, większa poczekalnia. Ale i tak na końcu głosują słuchacze i to oni kształtują listę.
Taka prawda, że zdecydowana większość słuchaczy nie potrzebuje zmieniać głosów co tydzień, bo najzwyczajniej w świecie nie śledzi tak pieczołowicie, jak my, nowych piosenek, a mają swoje przyzwyczajenia i swoje ulubione piosenki na dłuższy czas niż na kilka tygodni.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Nie, kajman. Mainstream to (też) Purple, Bonamassa czy choćby Pidżama. Generalnie chodziło mi o wykonawców "znanych i lubianych" przez przeciętnego słuchacza. A często wygląda to tak, że co tydzień słuchacze muszą nadrabiać te braki, tylko potem, moim zdaniem też dlatego, że zestaw jest tak rozdmuchany jakąś niepotrzebną niszą, te nowości lądują w koszu.
Poza tym mam wrażenie, że słuchacze innych klimatów niż dominujące teraz na Liście mają już trochę dość i albo głosują okazyjnie, albo całkiem z tego zrezygnowali.
Ja w tym tygodniu sobie odpuściłem, nie znalazłem utworu, na który głosowałem i jakoś nie mogłem tego przeskoczyć. Nie wiem, co będzie za tydzień...
Poza tym mam wrażenie, że słuchacze innych klimatów niż dominujące teraz na Liście mają już trochę dość i albo głosują okazyjnie, albo całkiem z tego zrezygnowali.
Ja w tym tygodniu sobie odpuściłem, nie znalazłem utworu, na który głosowałem i jakoś nie mogłem tego przeskoczyć. Nie wiem, co będzie za tydzień...
Ostatnio zmieniony pt wrz 02, 2022 8:06 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki. Jakoś mi uciekł (na SM poszedłem zrobić sobie kanapkę).
Ciekawe jaka będzie druga nowość?
Liczba głosów może coś zmieni, może nie, liczba piosenek raczej niewiele (propozycje słuchaczy często radzą sobie bardzo słabo, więc dodatkowe utwory coś pomogą - swoją drogą dobrze było, żeby liczbę propozycji od nic zwiększyć), poczekalnia była mniejsza, jest większa i jakoś niewiele to zmieniło.
Mam nadzieję, że ten spadek oznacza brak Eldo Rady.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Super nowość, brawo! 

- Takoden
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2017 (1838)
Jak do tej pory na Liście z Top 35 były:
35. 35. Ralph Kamiński - Planeta i ja
34. 25. Sanah & Grzegorz Turnau - Sen we śnie
33. N. Jakub Skorupa, Marcelina - Sierpień
35. 35. Ralph Kamiński - Planeta i ja
34. 25. Sanah & Grzegorz Turnau - Sen we śnie
33. N. Jakub Skorupa, Marcelina - Sierpień
Marcelina ma jeszcze bardziej wkurzającą manierę wokalną niż Sanah. Jeżeli ten utwór miałby być to w pierwszej wersji czyli bez niej.
- bobby-x
Na Zenka bym nie zagłosował ale już na Wolską - Dziewczynę z sąsiedztwa tak, byłaby u mnie z 8 tyg na pierwszym. Bardzo podobne do Kwiatu Jabłoni, jest melodia, jest klasa, jest ukulele , no tak ale gra to RMF więc 357 się wypina.
- bobby-x
Jedynie Back To The Future do 1990 kiedy startował RFM, podsłuchiwać go przez Marka i współpracowników listy, dyrektora muzycznego Trójki, wyciągać wnioski i nie pozwolić na odejście różnorodnych słuchaczy do innych stacji. Ale to już za późno o 30 lat.
No nie, bez jaj. Eldorado nie wypadło? 

- bobby-x
dodałbym z Trójki:
Heaven - Bazzi
The Unkillable Soldier – Sabaton
Cudzesy – Nocny Kochanek
Call Me Little Sunshine – Ghost
Enemy – Image Dragons
od Grubaska:
Hell On Earth - Diving Stove (metalik)
All I Know Five Finger Death Punch - świetny rock
Night Stalkers Megadeth feat. Ice-T - ostrzuteńko
jakieś blusiory
Nobody But You – Shemekia Copeland
Heaven - Bazzi
The Unkillable Soldier – Sabaton
Cudzesy – Nocny Kochanek
Call Me Little Sunshine – Ghost
Enemy – Image Dragons
od Grubaska:
Hell On Earth - Diving Stove (metalik)
All I Know Five Finger Death Punch - świetny rock
Night Stalkers Megadeth feat. Ice-T - ostrzuteńko
jakieś blusiory
Nobody But You – Shemekia Copeland
- bobby-x
I o to chodzi, też nienawidziłem wielu utworów z Listy Trójki, w liście gusta muzyczne powinny się ostro ścierać a nie takie cacuszka prawie z jednego miotu , jak pisał Robercik.
- bobby-x
co tam powyżej 33?
Ostatnio zmieniony pt wrz 02, 2022 8:30 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2013
Żeby choć raz zagrali tą Eilish w całości to może komuś by się bardziej spodobało, bo ostatnia minuta jest najlepsza.