POSZUKUJE ARTYKUŁÓW MARKA NIEDŹWIECKIEGO

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

ilona

POSZUKUJE ARTYKUŁÓW MARKA NIEDŹWIECKIEGO

Post autor: ilona »

Piszę pracę licencjacka o Panu Marku Niedźwieckim i Trójce. Poszukuję artykułów autorstwa Pana Marka( recenzji z Tylko rocka, felietonów z Filipinki). jestem skłonna zapłacić za artykuł. Bardzo proszę o pomoc. : :?
bobby

Post autor: bobby »

Witaj
Powinnaś skontaktować sięz Panią Agnieszką byłą studentką, obroniła pracę w zeszłym roku o Programie Trzecim i liscie. Nie mam kontaktu ale mogę poszukać nazwiska i który wydzial skończyła na Uniwerku chyba ? sorry nie pamietam? i jaki był temat pracy. A jak będziesz miala nazwisko i temat to chyba szybko Ją znajdziesz. Czy wiesz w ktorych numerach Filipinki i Tylko Rocka są informacje o Marku ??? Tylko Rocka (nie mylić z Teraz Rockiem) mam prawie wszystkie numery. Filipinkę można znaleźć w Bibliotece Narodowej w alejach niepodleglosci lub w bibliotece na Koszykowej w Wa-wie niestety. Skąd jesteś ????

pozdrawiam Bobby
ilona

Jestem z Olsztyna :) studiuję na trzecim roku dziennikarstwa na UWM. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie informacje, które pozwolą mi skontaktować się z p. Agnieszką. Mam wielką prośbę. Czy mógłby Pan sprawdzić dla mnie, w których numerach Tylko rocka są recenzje p. Marka? A może orientuje się Pan, do którego roku Marek Niedźwiecki pisał felietony dla Filipinki? Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Wywiady z M.N.

Post autor: djjack »

Ja posiadam kilka wywiadów z p. Markiem publikowanych w polskich czasopismach z lat 80. Gdyby było zainteresowanie - mogę zeskanować materiał w wolnej chwili.
ilona

:D Drogi djjack, oczywiście, że jestem zainteresowana Twoją propozycją. Jestem Ci niezmiernie wdzięczna za pomoc. Z niecierpliwością oczekuję na artykuły od Ciebie. Mój adres: topielice@op.pl :D
tijger

Post autor: tijger »

na początku lat '90 wydawane były takie małe pisemka formatu bodajże A-5 gdzie było zestawienie, jakieś opisy i inne rzeczy
nie pomnę wprawdzie czy Niedźwiedź tam cóś felietonizował no ale pisywać to mu się musiało zdarzać
kilka numerów gdzieś tam w domu jeszcze mam tylko nie bardzo kojarzę gdzie no ale jakby poczeba to w wolnej chwili mogę poszukać 8)
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Lista - Przeboje Tygodnia

Post autor: djjack »

tijger pisze:na początku lat '90 wydawane były takie małe pisemka formatu bodajże A-5 gdzie było zestawienie, jakieś opisy i inne rzeczy
nie pomnę wprawdzie czy Niedźwiedź tam cóś felietonizował no ale pisywać to mu się musiało zdarzać
(...)
Być może chodzi o tygodnik "Lista - Przeboje Tygodnia" wydawany w 1991 r.
ku3a

Post autor: ku3a »

Ta gazetka byla jednym z czynnikow, ktore zachecily mnie do sluchania Listy :) . Posluchalem raz i tak mi juz zostalo w piatkowe wieczory :P .
bobby

praca licencjacka

Post autor: bobby »

O "liście" Ilonie napisałem. Było 35 numerów wydawanych od stycznia 1991 roku. Czy pamiętacie może był rok lub dwa lata temu (może nadal jest) wydawany tygodnik? lub miesięcznik? który był mocno reklamowany w Programie Trzecim i liście. Jak się nazywał ??? W nim było trochę artykulów.
ilona

Wiem, że był dodawany trójkowy dodatek do Buisnesmana. Ale czy były więcej niż trzy numery?
Gość

Re: Lista - Przeboje Tygodnia

Post autor: Gość »

djjack pisze:
tijger pisze:na początku lat '90 wydawane były takie małe pisemka formatu bodajże A-5 gdzie było zestawienie, jakieś opisy i inne rzeczy
(...)
Być może chodzi o tygodnik "Lista - Przeboje Tygodnia" wydawany w 1991 r.
chiba tak, na pierwszej stronie zdaje się było aktualne notowanie w jednym z tego co najbardziej pamiętam wypracowanie bodajże H.Wrony o Waterboys no a do tego różne różności
tijger

Post autor: tijger »

to wyżej to moje ino się niewlogowałem 8)
ilona

Drogi Bobby, czy o pracy pani Agnieszki, wiadomo Ci coś więcej? Pozdrawiam :) !!!
ODPOWIEDZ