Też mi coś takiego przyszło do głowy. Mam nadzieję, że w najbliższym notowaniu to nowe zyska.
Z tym bym się zgodził. Skala tego jest zastraszająca.
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Też mi coś takiego przyszło do głowy. Mam nadzieję, że w najbliższym notowaniu to nowe zyska.
Z tym bym się zgodził. Skala tego jest zastraszająca.
Tym co napisałeś jesli tak było to tylko dowód na to, że prowadzący całkowicie nie ma pojęcia o tej "liście", nie potrafi lub nie chce szukać przyczyń dlaczego jest tak jak jest. A może nie widzi tego co widzisz Ty i pewnie setki osób. Podpowiadasz na pewno jakiś sposób na to co się dzieje a odpowiedź masz taką, że odpuścisz sobie pół roku listę i za pół roku ujrzysz te same wyniki. A to może potwierdzać to co napisał Miszon. Ale tak po niepełnym roku?Krzysiek1996 pisze: ↑pt cze 10, 2022 10:59 pmJak są takie nowości to nie dziwi.
Czy redaktorzy nie znają premier muzycznych?
Z ostatnich 3 tygodni z 50 (co najmniej) różnorodnych utworów można by dorzucić.
Pisałem raz Marcelowi, że może dobry pomysł by był dorzucać dużo więcej nowości, to odpisał, że raczej nie, bo to by mogło "rozproszyć głosy".
No ale tak to zawsze będą głosować na Boomera i Niebo.
Stelka chyba ma mało czasu na to i nie jest zbyt zaangażowany. Widać to po audycji "Wspieraj System", której kompletnie nie potrafi prowadzić.Neo01 pisze: ↑sob cze 11, 2022 10:53 am Akurat wrzucając dużo więcej nowości faktem jest, że doprowadziłoby to pewnie do większego jeszcze rozproszenia głosów. Jak pisałem, problemem nie jest ilość, a jakość propozycji. Warto by na pewno było, żeby ci, którzy zgłaszają takie różne "wynalazki" i to po dwa utwory niemalże tydzień w tydzień może zobaczyli jak te ich propozycje sobie radzą... No chyba że ich to nie obchodzi. Nie wiem, może do Stelki warto by pisać, on chyba jednak jeśli chodzi o kwestie muzyczne jest najwłaściwszym "adresem", Marcel raczej umywa ręce od tego tematu... Tzn. może nie umywa, bo często słyszę, że namawia, żeby robić jakiś większy ruch na liście itp., tylko co z tego, tu potrzeba zmian systemowych...
Oczywiście, że jakość propozycji jest największym problemem, ale nic nie stoi na przeszkodzie by wrzucać takiego Tyszkowskiego, który z góry mógł mieć pod górkę, ale coś osiągnął nie wspomnę o paru innych co delikatnie zaistnieli. Skoro mamy w zestawie11 nowości to jakim cudem głosy oddającego będą się różnić z poprzedniego tygodnia i z tego? Ile będzie zmian w dziesiątce jedna, dwie? Podejrzewam, że wśrod oddających swe głosy niewielu może pochwalić się tym, że w każdej chwili mogłoby zagłosować na 20 utworów. I w dalszej części też się zgodzę, bo każda dodana propozycja od słuchacza to potencjalny głos od niego i kilku kolejnych osób. Nie twierdzę, że muszą dodawać każdą propozycję od słuchaczów, ale dodawanie jednej to takie zgłaszanie nie ma sensu. Nie ma bo z tygodnia na tydzień będzie tych propozycji mniej, gdyż patroni przestaną wierzyć w możliwość dodania ich nowości. Co do Kate Bush to może i jest to "nowość", ale jak to się ma do do założeń. Wiadomo można to obronić, ale już tutaj mamy część użytkowników podzielonych co do tego i każda taka sytuacja tylko będzie powodować zniechęcenie. Myślę, że Stelmach jest za bardzo pewny tego co robi i nie dopuszcza nowych pomysłów od Nas, kilka razy do niego pisałem, zawsze bez odzewu, więc szczerze powiem ma to w tyle. Jesli redakcja nie widzi choćby tego co stało się z listą w tym tygodniu i nie reaguje to niestety moim zdaniem, albo próbuje się oszukiwać, lub dla nich patroni w przypadku listy są tylko dodatkiem sądząc, że dla listy będą ich mieli. Więc pisać o zmianach sobie możemy i co z tego, że będziemy się zgadzać co do tego skoro będziemy tylko mogli sobie tu popisać.Neo01 pisze: ↑sob cze 11, 2022 10:53 am Akurat wrzucając dużo więcej nowości faktem jest, że doprowadziłoby to pewnie do większego jeszcze rozproszenia głosów. Jak pisałem, problemem nie jest ilość, a jakość propozycji. Warto by na pewno było, żeby ci, którzy zgłaszają takie różne "wynalazki" i to po dwa utwory niemalże tydzień w tydzień może zobaczyli jak te ich propozycje sobie radzą... No chyba że ich to nie obchodzi. Nie wiem, może do Stelki warto by pisać, on chyba jednak jeśli chodzi o kwestie muzyczne jest najwłaściwszym "adresem", Marcel raczej umywa ręce od tego tematu... Tzn. może nie umywa, bo często słyszę, że namawia, żeby robić jakiś większy ruch na liście itp., tylko co z tego, tu potrzeba zmian systemowych...
No to nieźle
Ale jakoś popularny na razie chyba nie jest. Poza tym za produkcję odpowiada Patrick The Pan, dość lubiany w 357.Miszon pisze: ↑pn cze 13, 2022 2:06 pm Swoją drogą sukces Tyszkowskiego jest zastanawiający i zaskakujący. Już samo znalezienie się w zestawie jest dziwne, bo to typowo komercyjne granie, które zwykle nie jest dodawane do zestawu "z zasady". A tu się okazało, że nie tylko dodali, ale jeszcze całkiem dobrze sobie radzi. Ot, paradoks dla pozycjonującej się na ambitną listy.
Dla mnie to było oczywiste. Raz że nic innego z propozycji mi nie pasowało, dwa, przede wszystkim, naprawdę nie sądzę, żeby w redakcji ktoś wpadł na tak "genialny" pomysł
W ogóle nie zgodzę się, że to "typowo komercyjne granie". To jest raczej w klimatach Piotra Zioły czy Janka Samołyka, którzy to właśnie w Trójce odnosili jakieś tam sukcesy, nie w komercyjnych stacjach. To jeden z tzw. wynalazków kogoś z redakcji i chwała za takie odkrycia. Natomiast chodzi o to, żeby w zestawie tacy wykonawcy byli tylko dopełnieniem, a zestaw opierał się jednak na tych, na których głosy można w mniejszym lub większym stopniu liczyć, czyli takich trochę bardziej znanych i lubianych. Tak przecież funkcjonują wszystkie listy przebojów!
Sam przestałeś głosować na 'King', ale na 'Boomera' głosujesz :8)ku3a pisze: ↑pn cze 13, 2022 7:53 pm Z innej beczki (nie będę zakładać osobnego wątku i nie chcę śmiecić w wątku z kroczącym podsumowaniem wszystkich notowań) - jeśli dobrze policzyłem w pamięci, to wg zasad punktowania LP3 (20 pkt. za 1. miejsce, 19 za 2., ..., 1 pkt za 20. miejsce) "OK Boomer" ma obecnie 580 punktów, co plasowałoby go na... 4. miejscu wszech czasów w podsumowaniu LP3![]()
![]()
![]()
ja naprawdę wciąż Boomera lubię, a przez całe miesiące go uwielbiałem, ale to już jakieś grube przegięcie...
Ja na pewno tego nie uczynię. Cenię i lubię ten utwór (chociaż u Kate to nie jest nawet top 50 dla mnie), ale przyjąłem sobie pewne zasady.