Głosowanie na 33 notowanie LP357
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
-
temik3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Re: Głosowanie na 33 notowanie LP357
To miej swoje odczucia, tylko nie ustawiaj mnie w innej pozycji do jakiej się odnosiłem. A jeśli nie umiesz odczytywać tego co napisałem, to już nie mój problem.
Jeżeli napisałeś coś takiego, to nie wiem, jak tutaj doszukiwać jakiś ukrytych znacń:
Nikt także nie napisał, że ktoś napisał o tym coś złego. Nikt się w ogóle na taki temat nie wypowiadał.
-
temik3
A gdzie ja napisałem coś złego o tym, skoro negujesz mój brak logiki i sensu. Chyba jednak nie zrozumiałeś tego co wcześniej napisałem jako ja.kajman pisze: ↑pn cze 06, 2022 5:59 pm Wygląda na to, że dla patronów to jednak ma sens, bo głosowali na ten utwór. Widocznie rozumieją jako nowy utwór świeżo wydany singiel (czy coś w tym rodzaju).
I ja odbieram wypowiedź neo01 jako podobne odczucie. I tego moim zdaniem dotyczyło ostatnie zdanie jego wypowiedzi.
Żebyś znów nie pomyślał po swojemu to Ci wytłumaczę, że to moje odczucia jako patrona i nie tylko moje, ale jesli Neo czy Ty masz swoje odczucia o tym, to ja ich nie neguję a wręcz przeciwnie szanuję.
Jeżeli nie odnosi się do trzech tygodni od wydania płyty lub singla to ja nie wiem już do czego.
Nie neguję tylko stwierdzam, że sporo osób ma podobne odczucia jak redakcja, skoro te single ze starych płyt zgłaszają.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Dawno się tu nic nie działo...
To może napiszę tylko, że temat zaczął się od Much, że to stare, bo wyszło już dawno na płycie. I tylko podkreśliłem, że zarówno patroni, jak i redakcja uważają, że to OK dodać do zestawu nowy singiel ze "starej" płyty.
I oczywiście, że jest w tym sens i logika. Przecież praktycznie wszystko, co pojawia się w zestawie to single. Więc te 3 tygodnie od wydania singla jest bardzo logiczne. Nie wiem, szczerze mówiąc, jak można to odbierać inaczej, ale już tyle na tym forum widziałem, że nic mnie nie powinno dziwić.
To może napiszę tylko, że temat zaczął się od Much, że to stare, bo wyszło już dawno na płycie. I tylko podkreśliłem, że zarówno patroni, jak i redakcja uważają, że to OK dodać do zestawu nowy singiel ze "starej" płyty.
I oczywiście, że jest w tym sens i logika. Przecież praktycznie wszystko, co pojawia się w zestawie to single. Więc te 3 tygodnie od wydania singla jest bardzo logiczne. Nie wiem, szczerze mówiąc, jak można to odbierać inaczej, ale już tyle na tym forum widziałem, że nic mnie nie powinno dziwić.
-
temik3
1. Skoro nie wiesz to się nie odnoś, wydaje mi się, że tego Ci nie jestem w stanie wytłumaczyć skoro po pierwszym razie nie zrozumiałeś o co mi chodziło.
2. Sporo osób? Ze starych płyt? Skoro singiel to zgłaszają czy ktoś temu tu zaprzecza? A czy płyta wydana rok temu i singiel wydany dziś jest świeższy od singli wydanych cztery tygodnie temu z niewydanych płyt? Pewnie się różnimy w tym względzie. Dla mnie płyta wydana rok temu singiel dziś to staroć co nie znaczy, że nie może być w zestawie. singiel wydany cztery tygodnie temu jest świeży i moim zdaniem mogłby być dodany po czterech tygodniach. To tak na marginesie częściowo odnosząc się do ad.1.
-
temik3
Ale Neo ja nie negowałem tego co napisałeś o Muchach żebyś znów nie pomyslał, że dawno się tu nie działo. Ty napisałeś swoje zdanie na ten temat i ja go nie neguję, o sens i logikę chodzi mi całkowicie w innych przypadkach i nie zaczynaj znów hasłem jak można to odbierać inaczej i wiele na tym forum widziałeś bo tak samo mogę napisać w drugą stronę ale chyba nie o to chodzi. Skoro nie zrozumiałeś tego co napisałem to proszę nie próbuj odwracać jak kajman kota ogonem.Neo01 pisze: ↑pn cze 06, 2022 7:42 pm Dawno się tu nic nie działo...
- Neo01
Chodziło mi o ten fragment, gdzie napisałeś, że nie wiesz, jak można myśleć, że ktoś ma coś do tego utworu. Otóż ja tak nie pomyślałem. Cały czas rozmawiamy o sytuacji ogólnej, jedynie podpierając się przykładem tamtego kawałka. Mam nadzieję, że wyjaśniłem sprawę.
Doskonale to rozumiem, ale wygląda na to, że sporo osób, może nawet większość ma inne zdanie na ten temat. Oczywiście Twojej opinii nie podważam, nie odmawiam jej logiki i sensu, co nie oznacza, że inne podejście jest jej pozbawione.
No sorry, ale mam wrażenie, że usilnie starasz się nie rozumieć o co mi chodzi.
-
temik3
No właśnie ja nie mam nic do tego utworu od początku, nawet jest spoko i dobrze skoro to singiel niech będzie w zestawie. Mi chodziło o całkiem inną sytuację singlów i tutaj o brak sensu i logiki w dodawaniu ich. Bo skoro ktoś wydaje sześć singli w dwa czy trzy tygodnie to jaką szansę mają te single trafić do zestawu, chyba małą. więc jeżeli wykonawca wyda płytę po tych sześciu singlach i następnie nie wyda np. siódmego czy ósmego singla, to ile ich moze być na liście? Jeden, dwa? Z tych sześciu wcześniejszych. Dlatego w takim przypadku wyobrażałbym sobie by dać taką szansę tym singlom w późniejszym terminie. Skoro można dodać singiel z wydanej płyty sprzed roku to dlaczego nie dodać singli z płyty wydanej sprzed miesiąca np. Sanah poniekąd padła w tą pułapkę, chyba, że jednak coś się zmieni. Dla mnie jej w tym zestawie już nie musi być, ale tak gwoli sprawiedliwości mogła by się tam znaleźć za jakiś czas. Czy coś ugra to już inna sprawa. Takich przypadków jest i bedzie dużo więc szkoda by było gdyby jedni artyści mieli z dobrej płyty jeden utwór a inni przez dwa lata 6.Neo01 pisze: ↑pn cze 06, 2022 7:56 pm Chodziło mi o ten fragment, gdzie napisałeś, że nie wiesz, jak można myśleć, że ktoś ma coś do tego utworu. Otóż ja tak nie pomyślałem. Cały czas rozmawiamy o sytuacji ogólnej, jedynie podpierając się przykładem tamtego kawałka. Mam nadzieję, że wyjaśniłem sprawę.
Edit. Rozumiem o co Ci chodziło i myslę też że rozumiesz o co mi chodziło.
Ostatnio zmieniony pn cze 06, 2022 8:29 pm przez temik3, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym tutaj raczej miał zastrzeżenia do postawy artystów lub wytwórni. Sanah mogłaby te utwory rozłożyć na kilka miesięcy i może coś więcej się pojawiło (na przykład kapitalny w moim odczuciu kawałek z Herbutem).
-
temik3
1 Widzę, że jednak dalej próbujesz przepchać swoje zdanie. Czy masz jakieś ścisłe wyliczenia że jesteś pewny swojej większości? Obawiam się, że nie, tylko ciągle chcesz swej dominacji. Nie podważam, ale jednak podważam. Inne podejście nie jest pozbawione logiki i nigdy czegoś takiego ja nie napisałem, ale Ty usilnie mi to chcesz wmówić.kajman pisze: ↑pn cze 06, 2022 8:02 pm Doskonale to rozumiem, ale wygląda na to, że sporo osób, może nawet większość ma inne zdanie na ten temat. Oczywiście Twojej opinii nie podważam, nie odmawiam jej logiki i sensu, co nie oznacza, że inne podejście jest jej pozbawione.
No sorry, ale mam wrażenie, że usilnie starasz się nie rozumieć o co mi chodzi.
Sorry kajman, ale to Ty odpowiadałeś na moje wpisy więc raczej to nie ja staram Cię usilnie nie rozumieć, tylko Ty zmieniasz moje wpisy błednie je odczytując.
-
temik3
Tak można to rozumować, chcąc zaistnieć na 357 pewnie tak było by najlepiej, ale akurat Twoje czy moje zdanie tu nie ma znaczenia. Teraz wytwórnie tak działają o czym wczesniej pisałem po prostu dla nich radio 357 czy wiele innych to już nie promocja. Wydają sześć singli w dwa miesiące, płytę i artyści jadą w trasę.
Edit. Akurat kawałek z Herbutem zgodzę się, że jest niezły. Zdecydowanie lepszy od tego z Zawiałow.
- Neo01
Akurat kawałek z Herbutem wyszedł jako pierwszy i jeśli ktoś chciałby go dodać, to by to zrobił. Fakt, że to był dziwny zabieg, ale przecież każdy artysta ma do tego prawo. Oczywiście w jakiś sposób to ogranicza liczbę utworów na listach przebojów (bo przecież generalnie wszystkie listy podobnie funkcjonują), ale w praktyce każdy sobie powybierał to, co mu tam pasowało, wiadomo, że najbardziej nośne były duety z Podisadło i Darią, 357 wzięło jeszcze z Turnauem i OK. Można trochę żałować, że tylko tyle, ale z drugiej strony są te dwa kawałki, a trzeci możnaby już odbierać jako lekki przesyt.
W każdym razie jakieś zasady muszą być, przynajmniej jeśli chodzi o propozycje patronów. Mogłoby być 4 tygodnie, ale ustalili, że trzy i jak dla mnie OK. W praktyce i tak widzę, że najwięcej zgłoszeń mają rzeczy z ostatniego tygodnia, max dwóch.
I oczywiście komuś, kto płytę poznał w tamtym roku takie Muchy, czy choćby teraz nowo wydany singiel Beth Hart (choć akurat tu jest w innej niż na płycie, pełnej wersji) może się wydawać stary, ale to tylko czyjeś odczucia, trudno na ich podstawie budować jakieś konkretne zasady, a takie, które ustalono są jednak spójne.
W każdym razie jakieś zasady muszą być, przynajmniej jeśli chodzi o propozycje patronów. Mogłoby być 4 tygodnie, ale ustalili, że trzy i jak dla mnie OK. W praktyce i tak widzę, że najwięcej zgłoszeń mają rzeczy z ostatniego tygodnia, max dwóch.
I oczywiście komuś, kto płytę poznał w tamtym roku takie Muchy, czy choćby teraz nowo wydany singiel Beth Hart (choć akurat tu jest w innej niż na płycie, pełnej wersji) może się wydawać stary, ale to tylko czyjeś odczucia, trudno na ich podstawie budować jakieś konkretne zasady, a takie, które ustalono są jednak spójne.
-
temik3
Wszystko się zgadza, niech będą takie zasady, jedyne co to szkoda np. głosów jak w poprzednim tygodniu na Sanah, gdzie raczej nawet wygrywając nie miała szans na dodanie. Ale własnie chciałbym by w sytuacjach z Sanah czy Florence, czy innymi, dodać kolejne single w późniejszym czasie wcale nie musi to być po 30 tygodniach a np. po 5-6 kiedy poprzedni utwór już zaistniał. Wtedy pewnie mielibyśmy troszkę świeżości. Skoro wytwórnie wydają single to niech je listy grają, czy to tuż po wydaniu czy kilka tygodni później. Zestaw nie musi być uzależniony od granej muzyki w ciagu dnia w danym radio.
-
TStudent
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Dla mnie - limit do jednego roku i niekoniecznie single. Tak jak na TFP (tam limit jest dwa lata, ale Radio i tak pewnie się ograniczy
).
Wydaje mi się, że nie ma co ciągnąć tego tematu. Wyraziliście już swoje zdanie, nie widzę konieczności, że odpowiadać sobie nawzajem w nieskończoność. Tzn. nie widzę też w tym nic złego, ale akurat w ostatnim czasie nic dobrego z tego nie wychodziło, więc proponuję tę część tematu zamknąć, co Wy na to? (odpowiedź niewymagana)
Od początku mi się wydawało, że te 3 tygodnie będą problematyczne. Tzn. rozumiem zamysł - chodziło o to, żeby ktoś nagle nie proponował utworu sprzed pół roku, bo sobie o nim przypomniał, ale brak doprecyzowania doprowadził do niepotrzebnych dyskusji.
Od początku mi się wydawało, że te 3 tygodnie będą problematyczne. Tzn. rozumiem zamysł - chodziło o to, żeby ktoś nagle nie proponował utworu sprzed pół roku, bo sobie o nim przypomniał, ale brak doprecyzowania doprowadził do niepotrzebnych dyskusji.
Temat dodawania "staroci" na liście wynikł TYLKO z innego spojrzenia na single. Dla mnie single nie powinny być specjalnie traktowane i datą odniesienia powinno być udostępnienie publiczności (nie ważne czy to było w zestawie czy na singlu). Wydaje mi się, że temik3 częściowo podzielasz ten pogląd.
Natomiast Neo1 i kajman wygląda jakby dla was oczywistą datą odniesienia była data wydanie singla. Dodatkowo skoro Neo1 twierdzisz, że większość na liście to i tak single to chociaż dla mnie staje się zrozumiałe dlaczego ten utwór Much jest dodany do zestawu - choć takie podejście mnie nie przekonuje
Natomiast Neo1 i kajman wygląda jakby dla was oczywistą datą odniesienia była data wydanie singla. Dodatkowo skoro Neo1 twierdzisz, że większość na liście to i tak single to chociaż dla mnie staje się zrozumiałe dlaczego ten utwór Much jest dodany do zestawu - choć takie podejście mnie nie przekonuje
To niekoniecznie musi być powodem (choć nie zaprzeczam, że może), tego że wiele patronów na ten utwór głosowało. Przecież nawet kilka osób z forum jako pierwszą propozycję zgłaszało duet Sanah Hebut wiedząc, że singiel był wydany wcześniej niż ten dozwolony limit.
Na wniosek Miszona (szczególnie, że temat poboczny się pojawił):
W tym tygodniu promujemy:
My Chemical Romance - THE FOUNDATIONS OF DECAY
Prośba do tych, którzy chcą brać udział w promocji, albo takich, którzy nie mają żadnej swojej propozycji "na podorędziu" o zaproponowanie dodania do zestawu powyższego utworu.
(prosiłbym także, aby powyższa informacja pojawiała się na każdej nowej stronie wątku)
W tym tygodniu promujemy:
My Chemical Romance - THE FOUNDATIONS OF DECAY
Prośba do tych, którzy chcą brać udział w promocji, albo takich, którzy nie mają żadnej swojej propozycji "na podorędziu" o zaproponowanie dodania do zestawu powyższego utworu.
(prosiłbym także, aby powyższa informacja pojawiała się na każdej nowej stronie wątku)
Ja chciałbym, żeby było więcej utworów niesinglowych w zestawie, ale praktyka opierania się na świeżo wydanych singlach dotyczy (o ile się orientuję) nie tylko tego radia, ale chyba większości nadających nową muzykę.
- Neo01
Sorry, ale serio tak piszesz?neisej pisze: ↑pn cze 06, 2022 10:28 pm To niekoniecznie musi być powodem (choć nie zaprzeczam, że może), tego że wiele patronów na ten utwór głosowało. Przecież nawet kilka osób z forum jako pierwszą propozycję zgłaszało duet Sanah Hebut wiedząc, że singiel był wydany wcześniej niż ten dozwolony limit.
A co do duetu sanah - Herbut, to naprawdę nie wiem, dlaczego akurat kilka osób z forum się na niego uparło - dla mnie oczywiste było, że to bezskuteczne - minęło wtedy już chyba dobre 2 miesiące od premiery utworu, a widać, że to właśnie datę wydania singla, ewentualnie udostępnienia samodzielnego utworu w internecie uważa się za tą, do której mamy się odnosić i generalnie redakcja odnosi się też do tego w swoich propozycjach (czasem zdarza się, że są to nieco starsze rzeczy, jak ostatnio kawałek Duvalla).
Naprawdę proszę już o skończenie tego wątku. To do niczego nie prowadzi.
Kusi mnie trochę by odpowiedzieć
ale ponieważ ten temat nie jest przeznaczony na ten wątek więc przychylam się do wniosku ku3y 
* poprawiona odmiana
* poprawiona odmiana
Ostatnio zmieniony śr cze 08, 2022 9:07 pm przez neisej, łącznie zmieniany 2 razy.
Wydaje mi się raczej, że ten nick powinno się odmieniać.
-
temik3
A potrzebny ten Twój wpis nie w temacie? Niczego nie wnosi w tą dyskusję.
W tej dyskusji z Tobą się zgodzę :
LP3 czasem wykraczała po za granice singli i to wiele razy było strzałem w dziesiątkę. Teraz tak jak piszesz radio opiera się na singlach z wytwórni i czasem muszę słuchać niektórych nagrań "z bólem uszu".
Sorki za ten wpis, choć dyskusja moim zdaniem przyniosła jakieś pozytywy.