szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 1:02 am
Nie podobny ani trochę bo rozmawiamy o tym czy ktoś lubi czy nie lubi danego wykonawcę a nie o tym czy ktoś lubi, bądź nie lubi danego utworu.
Schemat jest podobny. No i antypatia do jednego, a tym bardziej kilku utworów danego wykonawcy potrafi się przełożyć na antypatię do samego artysty. A negatywna reakcja na częste pojawianie się jakiegoś utworu w mediach jest czymś, z czym przynajmniej ja często się spotykałem. I to nawet w stosunku do utworów, które się lubiło (akurat ja tak nie mam, natomiast niechęć do tego, czego nie lubię potrafi się pogłębić).
szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 1:02 am
Dla mnie to śmieszne.
Może tak, ale ludzie są różni i dla innych coś takiego może być normalne.
szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 1:51 am
To, że jakiś zespół był popularny w latach 80' nie oznacza, że teraz jest kiepski.
A czy on napisał, że jest kiepski? On opisał pewną sytuację, a przynajmniej swój odbiór tej sytuacji. I nie ma w tym nic dziwnego, że tak to widzi.
szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 1:51 am
Są zespoły, które dziś wykonują nie gorsze numery a czasem nawet lepsze od tych, którzy sami stworzyli w latach 80.
Temu też akurat nie zaprzeczył. Oczywiście takie przypadki mogą się zdarzyć, a już na pewno osoby, które tak to odbierają.
Teraz prywata - sam tak mam w przypadku pewnej liczby wykonawców. W przypadku Lady Pank uważam, że zespół nagrał dwie świetne płyty: debiut i Maraton. Pozostałe są co najwyżej dobre, chociaż pojawiają się na nich pojedyńcze świetne utwory. No i także na nagraniach, które się na studyjne płyty nie załapały.
szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 2:36 am
Co do listy to zajmij się tą, która Cię interesuje
Jest to lista na forum, na którym się udziela i moim zdaniem to dobrze, że interesuje się tym, co się na nim dzieje.
szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 3:15 am
Ty Kajmanie nawet z ironii zrobisz aronię.
Taki był mój cel.
szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 3:27 am
Dla mnie to są jaja jak berety
To już jest Twój problem.
szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 3:47 am
Pomyliłeś wątki Kajmanie.
Zdecydowanie nie. Podałem to jako przykład naturalnej przynajmniej dla części ludzi reakcji. Dla mnie w każdym razie na pewno. Ale chyba nie tylko skoro popularność zdobyło powiedzenie: Już boję się otworzyć lodówkę.
szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 4:21 am
Jakie umieszczenie chyba wszystkiego z płyty jednego wykonawcy?
Mam wrażenie, że rozumiecie inaczej słowo umieszczenie. Ja odbieram, że Neo01 chodziło o oddane głosy czyli umieszczenie tych utworów w swoim zestawie a nie o ich zgłoszenie.
szeptun68 pisze: ↑ndz maja 22, 2022 4:21 am
Te same klony teraz wypaczają wyniki na tych listach
Akurat nie uważam ich za klony tylko za mniej lub więcej zorganizowaną grupę, która faktycznie ma jakiś tam wpływ na wyniki. Jednak efekty tego są znacznie mniejsze niż fanów Lady Pank. Chociaż prywatnie wolę widzieć na szczycie Lady Panka (pod warunkiem, że nie będzie to Zapomnieć), a nie Sochacką.
Przyznam się, że to na co głosuje tamta grupa osób mniej rzuca mi się w oczy niż dominacja Lady Pank i na FLP i na FPTWC i nie dziwi mnie, że tu są komentarze na ten temat, a nie na tamten.