Notowanie nr 20 - 11.03.2022 (M. Łukawski)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2013
Re: Notowanie nr 20 - 11.03.2022 (M. Łukawski)
12. raz na szczycie Niebo Było Różowe.
1. Kaśka Sochacka - Niebo było różowe [bez zmian]
serce
serce
Oby za tydzień były spore zmiany na liście, na 1. miejscu też...
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Nie wiem, ale na pewno by to w niczym nie pomogło. Ale pewnie może być, choć ten jest rzeczywiście ciężki do strawienia. Cóż, tak ludzie głosują, cały czas te same kawałki się podobają, co im zrobisz.
Ostatnio zmieniony pt mar 11, 2022 11:00 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
gdyby było wiele więcej głosów hm... kto wie 

ja na Kaskę nigdy nie wybrzydzałem, a dziś zabrzmiała mi wyśmienicie 

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Niestety, doświadczenie pokazuje, że im więcej głosów, tym większy beton. Przerabialiśmy to już w 2010, kiedy Niedźwiedź wrócił do Trójki i zwiększyła się znacznie liczba głosujących, co spowodowało właśnie coraz większe betonowanie. Wcześniej, za Balonika były duże ruchy, a głosów było znacznie mniej.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Brawo Neo, tak niestety było, więcej głosów znaczy większy beton, nie znaczy lepiej. I głosowanie na więcej niż mniej (np 10 niż np 3) też betonuje.Neo01 pisze: ↑pt mar 11, 2022 11:04 pmNiestety, doświadczenie pokazuje, że im więcej głosów, tym większy beton. Przerabialiśmy to już w 2010, kiedy Niedźwiedź wrócił do Trójki i zwiększyła się znacznie liczba głosujących, co spowodowało właśnie coraz większe betonowanie. Wcześniej, za Balonika były duże ruchy, a głosów było znacznie mniej.
- Konrad
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 544
Myślę, że nie wybrano formuły TOP30 plus 20 miejsc poczekalni gdyż znając życie pani Kamińska zastrzegła ten format najpewniej. Zgadzam się te TOP35 plus 7 zaplecza to takie ni z gruchy ni z pietruchy.
Tak co tydzień zaglądam z nadzieją, że tu się coś zadzieje, ale póki co jest to Stagna-lista piosenek a nie lista. A może owa stagnacja to po prostu coraz mniej liczna grupa fanów listy przebojów w ogóle zwana inaczej boomerami lub nieco bardziej brutalnie "stetryczałymi grzybami". Może nowe pokolenie nie kieruje się "popularnością" miejscem w tabeli negując wszelkie zestawienia jako "kreowane" przez korporacyjne wytwórnie muzyczne. A może czas zabawy jaką jest lista przebojów zwyczajnie minął.... Cóż pozostaje mi zaglądać dalej, mimo iż, mówi się, że nadzieja jest matka głupich.
Tak co tydzień zaglądam z nadzieją, że tu się coś zadzieje, ale póki co jest to Stagna-lista piosenek a nie lista. A może owa stagnacja to po prostu coraz mniej liczna grupa fanów listy przebojów w ogóle zwana inaczej boomerami lub nieco bardziej brutalnie "stetryczałymi grzybami". Może nowe pokolenie nie kieruje się "popularnością" miejscem w tabeli negując wszelkie zestawienia jako "kreowane" przez korporacyjne wytwórnie muzyczne. A może czas zabawy jaką jest lista przebojów zwyczajnie minął.... Cóż pozostaje mi zaglądać dalej, mimo iż, mówi się, że nadzieja jest matka głupich.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Na przykład nieświadomy niczego, w pierwszym dniu agresji wojsk putinowskich zacząłem czytać Annę Kareninę, ale ze względu na problem... z opóźnieniem pociągu i ewentualnymi przesiadkami, żeby być ciut wcześniej w pracy (a tego samego dnia miałem umówioną Mszę po południu) nie mogłem się ogólnie skupić na czytaniu. A po tym, jak się okazało, co się okazało, postanowiłem na bliżej nieokreślony czas zbojkotować tę książkę (mimo, że nie powstała w tych czasach).
1) Pełna zgoda, że powinni tego despotę wytłuc na zbity pysk, ale: to nie tak, że jest 144 mln, bo wśród tych 144 mln są małe dzieci, osoby starsze, osoby z niepełnosprawnościami i chorobami (np. nowotworami). A większość z pozostałych akurat nie siedzi w domu na Syberii czy na Dalekiej Północy, tylko ciężko haruje na życie.
2) Połowa mieszkańców tamtejszego państwa jest niestety oddanych ślepej propagandzie

3) A z drugiej strony w wyniku wojny i sankcji to zapanuje tam bida na dobre i trochę nawet współczuję zwykłym ludziom, którzy nie mają nic do gadania. Szkoda, że ludzie zajmujący różne stanowiska, mający sowite majątki, nie raczą się z szarymi obywatelami podzielić tym, co mają. Nawet choćby wybudować, wyremontować jakieś drogi, zmodernizować szkoły, szpitale, systemy energetyczne. Nic tych tyranów na górze nie obchodzi.

Wolałbym Pięć minut, ale cóż...
A ja się wściekam, ostatnio przypominam se ciągle ten utwór, i nawet nie zagłosowałem na ForaListę.