temik3 pisze: ↑sob lut 19, 2022 5:56 pm
Z tych 12 to w Tygodniowej znajduję 16 lepszych od tych 12, a tylko sześć z nich zasługuje na notę powyżej 5,0
Tutaj się różnimy, bo wprawdzie nie oceniam wysoko tych nowości, ale zestaw do TFP nieco gorzej, a nieco tylko dlatego, że średnią zawyża moja propozycja.
ostatnie notowanie fatalne
Prywatnie też je tak odbieram, ale to z powodu moich preferencji muzycznych. A tak ogólnie to wprawdzie w t35 tylko jedna nowość, ale sporo całkiem poważnych ruchów. No i we włosie trzy debiuty.
Kajman chyba co innego widzimy co innego czytamy.
Nie zauważyłeś pojawiających się narzekaczy? Ostatnio faktycznie jest ich mniej.
Możesz mieć rację, ale nie rozumiem takiego stawiania sprawy.
Tego, że przez ponad półtora roku cisza, a kiedy LP357 stała się jakimś tam sukcesem to nagle chcą stworzyć nową listę w Trójce?
Równie dobrze można pytanie odwrócić.
Akurat domyślam się, że pisał między innymi o mnie. Ale gdzie mi tam do jego zajadłych ataków na LP357?
Ale to nie oznacza, że dziś nie może mieć odmiennego zdania.
O tamtej muzyce czy o obecnej? Jest spora szansa, że obecna muzyka mu się podoba, bo jest inna od tamtej. I chodziło mi o to, że normalna może oznaczać normalną na jego standardy, a nie trójkowe sprzed dwóch czy dziesięciu lat.
więc po co próbujesz rozniecać żar
Ja tylko próbuję znaleźć punkt odniesienia.
jollyroger72 pisze: ↑sob lut 19, 2022 6:05 pm
Masz na myśli to z 28.01 z 6 nowościami?
Mam na myśli to, że średnio pojawia się ponad 2 nowości czyli że jedna nie stanowi normy.
Raczej dorabianie ideologii do kolejnych redakcyjnych potknięć.
Początkowo był bałagan i akurat to zauważaliśmy. Uporządkowano to i teraz w zasadzie ich nie ma (chociaż osobiście dla mnie jest niekonsekwencją, że utwory wypadające z włosa nie wypadają z zestawu).
Że 15 % Patronów głosuje na Listę?
Nawet zakładając, że 15 to oznacza tylko i wyłącznie właśnie to. Należałoby wiedzieć jaki procent jej słucha i sądzę, że znacznie większy. Dodam jeszcze, że zawsze mogą być osoby, których ani ta lista ani żadna inna nie interesuje. Więc uważam, że procent głosujących nie ma nic do rzeczy. Wśród słuchaczy Trójki też tylko część głosowała, słuchało jej znacznie więcej i jakaś część nie była nią zainteresowana.
Nie, bo każdy najmniejszy ruch trzeba było szydząco skomentować.
Czy ja wiem czy każdy ruch szydząco komentujemy? Tak, często ironizujemy, bo boli nas upadek (przynajmniej tak to odbieramy) tej instytucji. Ale najgorzej reagujemy na rzeczy okołotrójkowe, na postawę decydentów i marne próby tłumaczeń (z żenującymi próbami tłumaczeń spadku procentowych notowań słuchalności).
A to trafienie kulą w płot
Ty odbierasz tak naszą postawę, my tak odbieramy Twoją.
Dobrze wiesz, że moja postawa wobec Listy Trójki była zbieżna z Twoją. Kochałem Listę, utwory niekoniecznie
Wiem, dlatego chciałem to przypomnieć, bo Twoja wypowiedź bez tego mogłaby sugerować, że muzycznie w Trójce jest tak jak wiosną 2020.