Neo01 pisze: ↑pt sty 07, 2022 8:31 pm
A po co komu powroty?
Ale ja nie do tego się odnosiłem. Z tego co TStudent napisał wynikało, że 30+10 zapobiegnie powrotom. A co do powrotów to ja jestem lekko na nie, ale ogólnie to albo tak albo jeżeli nie to ani do włosa ani do 35.
A powrotów do 35 dzisiaj nie będzie i do tej pory był tylko jeden. Tydzień temu, a dzisiaj ten utwór awansuje.
Dzień dobry, wieczór.
Tak sobie słucham, z oddala i jakoś ciągle te same utwory. Może choć te dwie nowości mnie zaskoczą? Christmasy w końcu wejdą? Chyba lepiej se odpalić jakąś starą listę lub LP Trójkę.
Neo01 pisze: ↑pt sty 07, 2022 8:31 pm
A po co komu powroty?
Ale ja nie do tego się odnosiłem. Z tego co TStudent napisał wynikało, że 30+10 zapobiegnie powrotom. A co do powrotów to ja jestem lekko na nie, ale ogólnie to albo tak albo jeżeli nie to ani do włosa ani do 35.
A powrotów do 35 dzisiaj nie będzie i do tej pory był tylko jeden. Tydzień temu, a dzisiaj ten utwór awansuje.
Według mnie powroty by mogły być w przypadku, jeśli dany utwór przebywał w podstawowym zestawieniu przez 1 tydzień, góra 3. I tak się teraz zrobił bałagan, gdyż nie usuwają żadnych utworów. 11 tygodni minęło, powinni w końcu podjąć jakąś decyzję. Usunąć utwory takie , które były w zestawieniu: pierwszy Organek, Skubas, Stingi, The Rolling Stones, pierwszy TFF (szkoda, że się nie przebili), Blurred Pink (pewnie po raz drugi wypadli i raczej nie powrócą) i kilka innych...
Ostatnio zmieniony pt sty 07, 2022 8:57 pm przez jerzyko70, łącznie zmieniany 1 raz.
jerzyko70 pisze: ↑pt sty 07, 2022 8:56 pm
Według mnie powroty by mogły być w przypadku, jeśli dany utwór przebywał w podstawowym zestawieniu przez 1 tydzień, góra 3. I tak się teraz zrobił bałagan, gdyż nie usuwają żadnych utworów. 11 tygodni minęło, powinni w końcu podjąć jakąś decyzję. Usunąć utwory takie , które były w zestawieniu: pierwszy Organek, Skubas, Stingi, The Rolling Stones, pierwszy TFF (szkoda, że się nie przebili), Blurred Pink (pewnie po raz drugi wypadli i raczej nie powrócą) i kilka innych...
Nie kilka innych , tylko już z 50-70 powinni wywalić.
W tym coverze "Małgośki" widać jakiś fajny pomysł, nie to co chociażby ten Rojek, czy jeszcze jedna przeróbka, która dużo wyżej...
I pomyśleć, że MGO jeszcze tydzień temu umieściłem na koszmarliscie
jerzyko70 pisze: ↑pt sty 07, 2022 8:56 pm
Nie kilka innych , tylko już z 50-70 powinni wywalić.
Wymieniłem te utwory, które już były na liście. Zgoda, że kilkadziesiąt jest w kolejce do wywalenia.
jerzyko70 pisze: ↑pt sty 07, 2022 9:01 pm
Wymieniłem te utwory, które już były na liście. Zgoda, że kilkadziesiąt jest w kolejce do wywalenia.
Tutaj zgoda. A co do powrotów to moim zdaniem jeżeli już to powinien być tydzień na powrót zarówno do poczekalni jak i top 35. Potem won. No i jeżeli bez sukcesów to max 7-8 tygodni w zestawie. No tylko że wtedy miałbym problem na co głosować.
Ta Antylopa słaba.
No niestety, mam również podobne odczucia odnośnie treści, które zawarli Konrad i Neo...
Oczywiście jest grono, nawet dość duże, ortodoksyjnych słuchaczy radia akceptujących wszystko, co ''serwuje'' antena, a krytyczne głosy, przedostające się do takiej ''bańki'' są błyskawicznie pacyfikiwane. Mimo wszystko liczyłem, że Marcel będzie potrafił odciąć się od formuły, którą prezentuje w porannych pasmach. Choć wiadomo, że nie jest redaktorem muzycznym i jego wiedza o muzyce to wiedza przeciętnego słuchacza radia, to podświadomie oczekiwałem, że ten środek ciężkości będzie przesunięty bardziej w kierunku prezentowanej muzyki i tematów około muzycznych. O formule charakteryzującej listę, do której zostaliśmy przyzwyczajemi nawet nie wspomnę, bo tej praktycznie nie ma... (ilość tygodni, awanse, spadki, czasem... tytuły utworów). Mnie osobiście tego brakuje... Trudno też zaprzeczyć, że lista ma niejako muzyczną ''twarz'' Stelmiego, a co się z tym wiąże, jest odzwierciedleniem dość specyficznygo, ale jednak w jakimś stopniu ograniczonego gustu muzycznego, który prezentuje i lobbuje na antenie radia. Ustalmy jedno. Marcel to mistrz porannego pasma i mistrz w swojej formule, wyprzedzających konkurentów o kilka długości. Jako zastępowy listy, dający oddech Markowi i dających powiew świeżości był rewelacyjny. Niestety, zbyt wiele składowych ma wpływ na to, że audycja nie spełnia na razie moich, być może trochę wygórowanych oczekiwań. Czekam cierpliwie na głosowanie internetowe, daję szansę. Nie żyję przeszłością i nie wymagam odtwarzania ''starego'' formatu listy. Chcę jednak zachowania pewnych ram i odrobiny dynamiki.
Zamiast ''miło i przyjemnie'', niech będzie ''miło, przyjemnie i listowo''.
Upłynął prawie rok od mojego posta. Pisałem go po 8 notowaniu listy kartkowej. Dzisiaj mamy system do głosowania i listę numer 11. Zastanawiam się dokąd zmierza Lista... Zastanawiam się ile czasu musi jeszcze upłynąć, aby Marcel ''poczuł'' Listę i został jej prawdziwym gospodarzem, który potrafi ogarnąć jej wszystkie składowe w taki sposób, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni tu, na forum... Przyznam, że słucha się tego coraz gorzej... Bez emocji, a jeśli już jakieś się pojawią to raczej te, które irytują...