Pierwszy Top Radia 357
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Re: Pierwszy Top Radia 357
AAaaaaaaAAaaaaa
To jednak Immigrant Song nie będzie? Smuteczek.
To jednak Immigrant Song nie będzie? Smuteczek.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
To prawda, ale jednak początek alfabetu to nowości i duże skoki. Dodam do tego Amy Winehouse, o czym już zresztą pisałem. AC/DC też wysoko...
Pewnie często wyglądało to tak, że było zaznaczanie wielu utworów na początek, potem szybko głosy się skończyły i już nie wszyscy wrócili, żeby coś zmienić.
Na Cloudbusting zagłosuję na następny Top, teraz był Running. A na Gabriela także głosowałem na Czerwony Deszcz. AC/DC bez głosu niestety, ale może w 200tce by się zmieścił.
Przede wszystkim Collins i Cave nie są na początku więc oni nie są argumentem. Jeżeli utwory byłyby ułożone według tytułów to byśmy mieli w top 100 połowę utworów na litery A-D, bo już w ogóle nikomu by się nie chciało szukać.Dekodi pisze: ↑sob sty 01, 2022 4:59 pmI dla mnie to najmocniejszy argument przemawiający za tym, aby propozycje do Topu były ułożone według utworów, a nie według wykonawców. Być może niektórzy głosujący wyleczyliby się z lenistwa. Zwiększanie puli utworów dla każdego głosującego niczego nie zmienia, skoro niektórzy się potem chwalą, ż zagłosowali na wszystkich Floydów. Ja osobiście przyjmuję zasadę, o której mówił dzisiaj Pan Marek i głóosuję zawsze na jeden utwór danego wykonawcy.
37 - Thunderstruck
Przy Piorunach to już w ogóle dla mnie ich utwory to niebo do ziemi w porównaniu do tych wcześniejszych. I mam nadzieję, że będzie jeszcze Highway, bo ten kawałek to totalna cienizna.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
No ale to jednak nie trzyma się kupy, skoro P, Q, S albo N są niby tym początkiem.Neo01 pisze: ↑sob sty 01, 2022 5:06 pmTo prawda, ale jednak początek alfabetu to nowości i duże skoki. Dodam do tego Amy Winehouse, o czym już zresztą pisałem. AC/DC też wysoko...
Pewnie często wyglądało to tak, że było zaznaczanie wielu utworów na początek, potem szybko głosy się skończyły i już nie wszyscy wrócili, żeby coś zmienić.
Tylko Alphaville i Adele się zgadzają. Ale - Alphaville było mocno promowane przez Stelmacha (a także w TVP

Ale - ABBA to efekt płyty, a Adele i Gotye wrócili na właściwe miejsca.
Ostatnio zmieniony sob sty 01, 2022 5:11 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Metallica - One, jak co roku czekam na komentarz Kajmana odnośnie tego utworu 

Ok, z Cavem i Collinsem argument nietrafiony, ale nadal podtrzymuję swoją tezę. Chociaż oczywiście trzeba by to policzyć po zakończeniu Topu.
Najpierw utwory? To już wiadomo, że Brothers z Bohemian walczą o drugie miejsce, a Schody pewnie nawet nie w top 50.
Tak niewiele zabrakło do głosu na Metallicę.
- Neo01
Sting wydał nową, niezłą płytę i poza tym widać jest bardzo lubiany przez aktualnie głosujących, tak też może być 
Sposób nagrania tej płyty Mety był mocno skopany, ale mimo wszystko "One" to świetna rzecz.

Sposób nagrania tej płyty Mety był mocno skopany, ale mimo wszystko "One" to świetna rzecz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Zdecydowanie szybciej jak piszesz to głosowanie by się skończyło u głosujących. Komu by się chciało szukać utworów z końca alfabetu, teraz przynajmniej większość mając 35 głosów trochę je szanuje i nie klika wszystkiego z początku alfabetu. Święta racja kajman.
- Neo01
A Amy W., AC/DC, BB? Chociaż AC/DC w ostatnich latach zawsze wysoko, a kiedyś "Thunderstuck" nie było w ogóle w setce. Ciekawe dlaczego później się to zmieniło
Ostatnio zmieniony sob sty 01, 2022 5:16 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 2 razy.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
ACDC chyba na podobnych miejscach co zwykle.
BB faktycznie, trzeba by zobaczyć jak im ostatnio szło. Ale w setce nie byli i teraz też nie byli.
Amy i tak niżej niż powinna być od lat, dziwne w ogóle że nie Rehab albo You Know I'm No Good (może jeszcze będą?).
Zamiast kanapki mam półgodzinny jogurt.
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Całe Radio 357 - Money for Nothing. 

- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Wersja długa ze Stingiem czy bez ...
- zielonakoniczynka
O nie, odzyskałam połączenie z internetem, a tu nudziarze i to jeszcze długa wersja 

35 - Money for nothing
Utwór dla mnie się już skończył, bo jedynym ciekawym elementem jest ten Sting na początku.
Swoją drogą feministki rządzą. Przed chwilę były One, pewnie jeszcze raz będą One. A Oni? Nic takiego w tym topie nie będzie.
Utwór dla mnie się już skończył, bo jedynym ciekawym elementem jest ten Sting na początku.
Swoją drogą feministki rządzą. Przed chwilę były One, pewnie jeszcze raz będą One. A Oni? Nic takiego w tym topie nie będzie.