Cześć
Notowanie, jakie jest, każdy widzi. Wygrywa cover
Rihanny, a drugie miejsce zajmuje
Midnight Oil. A walkę o czwarte miejsce stoczyły mało znane szerszemu gronu polskie marki, i aż fotokomórka w postaci skrajnych not musiała decydować.
1. [5,83] Mighty Oaks - STAY
2. [5,33] Midnight Oil - TARKINE
3. [5,11] Phoebe Bridgers - DAY AFTER TOMORROW
------------------------------------------------------------------------------
4. [3,50] Ostatni Dzień Lata - LINDSAY
5. [3,50] Ala|Zastary - ZNOWU ŚWIĘTA
To poszalałem z dziesiątkami. Dzięki temu aż trzy utwory sięgnęły po kres skrajności i tak:
Stay,
Lindsay i
Day After Tomorrow - każda dostała zarówno jedną dziesiątkę, jak i jedno zero. Ale że zer niejednokroć jest więcej, tak było też tym razem. Cztery dziesiątki i pięć zer, a zatem dziesiątki w ogólności skrajnych not mają udział jakieś 45,5%.
Mimo, że średnia notowania nieznacznie wyższa, to tylko dwie osoby okazały się być bardziej zadowolone niż przed tygodniem, bo
TStudent (+3,24 pkt.) i
Artur (+0,98 pkt.). Natomiast z największym zdegustowaniem rok kończą
4989341 (-0,99 pkt.), a w szczególności
temik3 z najniższą średnią w historii TOPnowości LP357 (a odchyłka względem poprzedniego -1,30 pkt.). Za to
4989341 może pocieszyć się tytułem "najbliżej ŚWO" (tym razem 0,24 pkt. powyżej).
Nie dotarł do nas
dannar, ale powrócił po tygodniu
Sundrajta (choć jak pisałem, zabrakło Go wówczas z mojej winy), miło mi też jest powitać nowego członka zabawy, czyli
Kubę1201.
Punktację wygrywa także cover
Rihanny, a o drugie miejsce patrzcie jaka zażarta walka. Choć skończyło się zamianą miejsc 2 i 3 oraz 4 i 5 względem zestawienia ocen.
1. 30 Mighty Oaks - STAY
2. 19 Phoebe Bridgers - DAY AFTER TOMORROW
3. 18 Midnight Oil - TARKINE
4. 17 Ala|Zastary - ZNOWU ŚWIĘTA
5. 16 Ostatni Dzień Lata - LINDSAY
Dobrego nowego roku!