jollyroger72 pisze: ↑sob lis 13, 2021 11:45 am
zamaskować nieudolność i wpadki
Taka jest koncepcja i nazywanie tego nieudolnością i wpadkami to jednak przesada. Nam się to nie podoba i dajemy temu wyraz, ale nie wiemy czy większość słuchaczy tak uważa, czy jesteśmy w mniejszości.
jollyroger72 pisze: ↑sob lis 13, 2021 11:45 am
powiedzmy, że Listę
A jak to można nazwać inaczej? Są propozycje, ludzie na nie głosują, głosy się podsumowuje i podaje się wyniki. Wydaje mi się, że to norma w listach przebojów.
temik3 pisze: ↑sob lis 13, 2021 12:07 pm
czujesz się słuchając większości piosenek jakby był to Wielki Piatek i Muzyka Ciszy(chodzi mi o monotonię, nudę)
Jeżeli mi coś przeszkadza to to, że na liście jest za tanecznie, za skocznie, za rozrywkowo.
Tu chodzi o to, co napisał Jollyroger72, że płacisz a żebyś miał choć mikronowy wpływ na tą listę.
Chodzi Ci o zestaw do głosowania? Bo na listę ma się wpływ głosując. A co do zestawu to Ty uważasz tak, ja inaczej i ani Ty ani ja nie jesteśmy w swych opiniach odosobnieni.
Sam piszesz, że martwi Cię beton, a z czego on wynika? Właśnie z tego o czym piszemy, może warto o tym pomyśleć.
Akurat z tym stwierdzeniem się nie zgadzam. Jest beton, bo tacy są słuchacze i przede wszystkim patroni. Mają po prostu względnie stały gust. I nie sądzę, żeby dodanie do zestawu stada komercyjnych utworów coś by zmieniło.
Jest trzecie notowanie a głosów krytycznych jest zdecydowanie więcej niż pozytywnych
Dotyczą różnych spraw, ale jeżeli chodzi o zestaw to przewagi krytyków nie widzę.
Oby ta lista się dotarła i poszła w dobrym kierunku
Takim, w jakim Ty uważasz, że powinna?