Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Tak sobie przeglądam tą listę 100 polskich piosenek, którą podrzucił Mateusz i jestem trochę zaskoczony (ale nie pozytywnie), niektórymi tam znajdującymi się piosenkami, no i niektórymi pozycjami...
1. Edyta Bartosiewicz - Ostatni
2. Maanam - Szał niebieskich ciał
3. Wojciech Młynarski - Jeszcze w zielone gramy
4. Stan Borys - Jaskółka uwięziona
5. Róże Europy & Edyta Bartosiewicz - Jedwab
6. Kobranocka - Kocham cię jak Irlandię
7. Daab - W moim ogrodzie
8. Stare Dobre Małżeństwo - Czarny blues o czwartej nad ranem
9. Kazik - Twój ból jest lepszy niż mój
kacper94 pisze: ↑pn maja 03, 2021 3:15 pm
Tak sobie przeglądam tą listę 100 polskich piosenek, którą podrzucił Mateusz i jestem trochę zaskoczony (ale nie pozytywnie), niektórymi tam znajdującymi się piosenkami, no i niektórymi pozycjami...
adameria pisze: ↑pn maja 03, 2021 2:47 pm
Piotr Strojnowski - już Go nie ma między nami.
Teledysk nakręcono już po jego odejściu/wyrzuceniu, więc tam w głównej roli Krzywy.
A nie Andrzej Zeńczewski? Ale, OK, może masz na myśli teledysk, a nie wersję piosenki.
Zdecydowanie chodzi mi o teledysk.
Jedno z najlepszych dokonań Hey otwiera Top 50 od końca. A że do niektórych nie trafia autoironia na temat chwilowej niemocy twórczej, to już ich problem .
1. Kobranocka - Kocham cię jak Irlandię
2. Stare Dobre Małżeństwo - Czarny blues o czwartej nad ranem
3. Daab - W moim ogrodzie
4. Róże Europy & Edyta Bartosiewicz - Jedwab
5. Edyta Bartosiewicz - Ostatni
6. Maanam - Szał niebieskich ciał
7. Kazik - Twój ból jest lepszy niż mój
8. Stan Borys - Jaskółka uwięziona
9. Wojciech Młynarski - Jeszcze w zielone gramy
49. Drugi dziś utwór z wątkiem bieszczadzkim. Osobiście wolę Stare Dobre Małżeństwo, a do KSU chętniej wracam w bardziej punkrockowym wcieleniu z okresu płyty "Pod prąd".
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2021 3:22 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgadza się, tamtemu zestawieniu dziękujemy.
jakie radio taki top
A czego się można spodziewać było po niemieckim rmffm?
Wersję Zawiałow pierwszy raz usłyszałem w kinie na seansie filmu Plan B - niezłe to było.
kajman pisze: ↑pn maja 03, 2021 3:26 pm
Ta wersja jest beznadziejna. Jestem zdegustowany, bo na liście była rewelacyjna. Zero emocji, których tam było prawie w nadmiarze.