Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
neon.ka pisze: ↑pn maja 03, 2021 1:38 pm
[no nie wiem, jak można się zachwycać tym "Bemem..."... Tzn. raz w roku to może mogę posłuchać, ale gdybym miała częściej...]
A nikt Ci nie karze częściej słuchać, no może jeszcze 1 stycznia
Wtedy neon.ko podlegałabyś karze słuchania.
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2021 1:43 pm przez barb42, łącznie zmieniany 1 raz.
GregF pisze: ↑pn maja 03, 2021 1:38 pm
W kategorii "długasów" (czas trwania ponad 10 minut, dlatego nie liczę m.in. "Korowodu") arcydzieło Niemena pewnie zawędrowało najwyżej (miesiąc temu w Megaczarcie Rockserwis FM na 32.), ewentualnie na swoją kolej czekają jeszcze np. "Zaprzepaszczone siły" Comy.
Ja w tej kategorii to bym najchętniej "Tan" Kultu usłyszał...
Ale ten kawałek grała chyba tylko "Rozgłośnia harcerska" w swoim czasie.
neon.ka pisze: ↑pn maja 03, 2021 1:38 pm[...] Tzn. raz w roku to może mogę posłuchać, ale gdybym miała częściej...
Bo to w sumie taki utwór do słuchania raz w roku
W sumie to byłby ciekawy challenge: przez 365 dni w roku będę słuchac "Bema..." przynajmniej raz dziennie.
GregF pisze: ↑pn maja 03, 2021 1:31 pm
W tej samej, którą właśnie usłyszeliśmy (jest też na winylowej składance "Radio Nieprzemakalnych" z 1988 r.).
Mi się zawsze wydawało że na Nieprzemakalnych jest inna wersja.
Ta z wyeksponowanymi gitarami i zmienioną końcówką pochodzi z płyty "Zespół gitar elektrycznych", zresztą nagranej bez Mateusza Pospieszalskiego (odbywał wtedy zaszczytny obowiązek wobec ojczyzny).
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2021 1:48 pm przez GregF, łącznie zmieniany 2 razy.
prz_rulez pisze: ↑pn maja 03, 2021 1:43 pmprzynajmniej raz dziennie
W moim wykonaniu nie ma opcji. O ile 1 listopada w zeszłym roku włączyłem MC (a tak właściwie coś a'la w 357), o tyle w Wigilię/Sylwestra czegoś takiego zdecydowanie nie słuchał, a w Wielkim Tygodniu (przed Wielkanocą) nie słucham muzyki w ogóle.
tanatos pisze: ↑pn maja 03, 2021 1:44 pmNisko Bem...
U nas był jeszcze niżej, na 134., a jakbyś nawet zagłosowała i dała to na pierwszym, także byłby niżej, gdzieś na przełomie dziewiątej i dziesiątej dziesiątki.
A teraz kolejny rewelacyjny klasyk.
Miałem nadzieję, że nie będzie już "Bema pamięci..." w 357. Wiem, że to wybitny utwór, ale jakoś zupełnie nie pasuje mi do topu..Trochę jakby były notowane świetne wersje 'Bogurodzicy" czy "Mazurka Dąbrowskiego"..
Neo01 pisze: ↑pn maja 03, 2021 1:40 pmTo w sumie podobnie jak z "Again" A nikt Ci nie karze częściej słuchać, no może jeszcze 1 stycznia To właśnie taki utwór idealny na top.
Mi tam piosenki, które mają się znaleźć w topie to takie, które uwielbiam słuchać (choć... rzeczywiście sama mam w swoim TWC jeden taki, którego nawet ten raz w roku nie mogłam słuchać. Ostatnio się przemogłam, ale zawsze na niej płaczę...), a więc sprawiają mi przyjemność więcej razy niż raz w roku. Dlatego z tej perspektywy nie wiem, jak Rapsod może być tak wysoko (jeszcze ta część z wokalem jest ok, ale wstęp... uch. Tak, możecie mnie zlincozwać. ).
To chyba pierwsza dzisiaj Budka. Mam nadzieję, że nie ostatnia. No i mam też nadzieję, że ostatnią nie będzie pytanie do Jolki, czy pamięta lato ze snu...
kacper94 pisze: ↑pn maja 03, 2021 1:54 pm
To chyba pierwsza dzisiaj Budka. Mam nadzieję, że nie ostatnia. No i mam też nadzieję, że ostatnią nie będzie pytanie do Jolki, czy pamięta lato ze snu...