Chyba, a raczej na pewno Metz.abd3mz pisze:- Dzisiaj w Akademii Muzyczne Stelmi
Aktualności (Około) Trójkowe
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
- dominik_fi
Oglądałem Teleexpress ale nic nie było z karpia wczoraj też cisza.zbyszu pisze:* Teraz o Led Z. mówi Metz...
* Premiera telekisku Karpia w całosci (jeśli dobrze usłyszałem) dziś w Szkle Kontaktowym. Zas fragmenciki w Teleexpressie i w telewizji Śniadaniowej - i tak wybiorę mecz. Dziś z Zagłebiem Lubin
Do nasłuchania
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Fanatyk- 100% racji!!!
Jakby to powiedziec... dzisiaj byłem w pracy punktualnie o 7.00 chociaż mam możliwość bycia nawet o 7.45
Ale tak się zrobiło ostatnio, że kto jest pierwszy i włączy radio ten ma władzę ... Poprzednie 3 dni słuchalem osób wygrywających po 100.000 ZETych
Ale nie dzisiaj
Fakt pękłem po 13.00 bo już słyszałem takie postękiwania niezadowolonych... Ale jak usłyszałem nowy FEEL to po prostu parsknąłem
Nic to godziny 9-12 były niesamowite... Jajecznica, dzieciaki, czytanie na żywo, Kosa itd... Faktycznie Lada dzień przyjdą Święta... To jest tytuł utworu 2+1... Brak tam co prawda dzwoneczków, ale jest wszystko co lubię w 2+1 
Jakby to powiedziec... dzisiaj byłem w pracy punktualnie o 7.00 chociaż mam możliwość bycia nawet o 7.45

nie bylo, ale juz jest!
czy Balonik powiedzial o tym w trakcie Listy? Bo mial powiedziec, a nie slyszalem, zeby mowil...
w sumie na teledysku widac tych, ktorych sie juz zna z twarzy. Niektorzy sie nie pokazuja z zasady (Piotr Kaczkowski), inni byc moze dlatego, ze akurat ich nie bylo w dniu nagrania.
czy Balonik powiedzial o tym w trakcie Listy? Bo mial powiedziec, a nie slyszalem, zeby mowil...
w sumie na teledysku widac tych, ktorych sie juz zna z twarzy. Niektorzy sie nie pokazuja z zasady (Piotr Kaczkowski), inni byc moze dlatego, ze akurat ich nie bylo w dniu nagrania.
- dominik_fi
Trochę spóźniony news:
I dwa nowe:Dekady w Trójce...
Piątek, 4 stycznia 2008
Kolejny raz zapraszamy naszych Słuchaczy do podróży w czasie, w dekady lat 60,70, 80 i 90tych. Tym razem przy danej dekadzie zatrzymamy sie na cały tydzień! Od 7 stycznia - lata 60-te, od 14 tycznia - lata 70-te, od 21 - lata 80-te, a na przełomie stycznia i lutego - lata 90-te. Od 4 do 10 lutego zaprosimy Państwa na przegląd muzyki z wszystkich dekad oraz z lat 2000 - 2007.
W całości Dekadom będą poświęcone Akademie Muzyczne Trójki. Będziemy także słuchać archiwalnych materiaów BBC. Dużo o Dekadach w audycjach Tym Żył Świat, Klub Trójki, Trójka pod Księżycem, Radiowy Dom Kultury oraz w Trójkowo-Filmowo - ale muzykę z tych lat gramy cały czas.
Zapraszamy!
http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... x?id=31109Muzyka w Trójce
7 stycznia 2007 - British Sea Power - "Waving Flags"
Poniedziałek, 7 stycznia 2008
British Sea Power powstali w Brighton w Anglii w 2000 roku, dokąd zespół przeniósł się z Reading w poszukiwaniu lepszego klimatu do grania muzyki. Ich debiutancki album "The Decline Of British Sea Power" ukazał się w 2003 roku sumptem Rough Trade i mimo że nigdy nie trafił na czołowe miejsca list sprzedaży przyniósł zespołowi ogromny rozgłos w alternatywnych kręgach. Drugi album "Open Season" wydany niecałe dwa lata później znalazł juź dużo szersze grono odbiorców. Trzeci album British Sea Power ukaże się w przyszłym tygodniu i będzie nosił tytuł "Do You Like Rock Music". Zapowiada go singiel "Waving Flags".
A jeszcze koncerty:Muzyka w Trójce
7-13.01.2008
Amy Macdonald - "This Is The Life"
"This Is The Life" to debiutancki album pochodzącej ze Szkocji dwudziestoletniej Amy MacDonald. Tuż po premierze w lipcu, zupełnie niespodziewanie, dotarł do drugiego miejsca sprzedaży płyt, po czterech dniach od premiery sprzedając się w złotym nakładzie (100.000 egzemplarzy). Do dziś liczba jego nabywców na samych Wyspach zdążyła wzrosnąć czterokrotnie. Z naszej plalisty znany jest pierwszy singiel wybrany z tej płyty - "Poison Prince".
6.01.2008 (niedziela) godz: 20.05
JANUSZ RADEK
Transmisja
13.01.2007 (niedziela) godz: 20.05
MID WEST QUARTET
Laureat Konkursu JAZZ JUNIORS 2007
Transmisja
17.01.2008 (czwartek) godz: 20.05
DONNA REGINA
Scena Alternatywna Trójki
Transmisja
19.01.2008 (sobota) godz: 20.05
KASIA NOSOWSKA
Transmisja
20.01.2008 (niedziela) godz: 20.05
ORKIESTRA ŚW. MIKOŁAJA
Transmisja
27.01.2008 (niedziela) godz: 20.05
PIOSENKARNIA ANNY TRETER
Koncert Zimowy
Transmisja
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
taaaa... akurat mam dużo nauki na szczęścieabd3mz pisze:A jeszcze koncerty:6.01.2008 (niedziela) godz: 20.05
JANUSZ RADEK
Transmisja

o, a to może być bardzo dobre wydarzenie... hm, co wybrać, pracę, czy koncert?17.01.2008 (czwartek) godz: 20.05
DONNA REGINA
Scena Alternatywna Trójki
Transmisja

ooooo! no a tu to nie ma wątpliwości. zresztą nie ma też pracy19.01.2008 (sobota) godz: 20.05
KASIA NOSOWSKA
Transmisja

a zawsze miałam szczęście w wydzwanianiu wejściówek...
kto by reflektował jakby co - ile poprosić jeśli się dodzwonię? (pytam poważnie)
A ja posłucham. Naprawdę! (Choć to mój wielotygodniowy nr1 Koszmarlisty...)neon.ka pisze:taaaa... akurat mam dużo nauki na szczęścieabd3mz pisze:A jeszcze koncerty:6.01.2008 (niedziela) godz: 20.05
JANUSZ RADEK
Transmisja![]()
(...)
Mam nadzieję, że w niedzielę. Szkoda, że ja jestem mało mobilny.neon.ka pisze:ooooo! no a tu to nie ma wątpliwości. zresztą nie ma też pracy19.01.2008 (sobota) godz: 20.05
KASIA NOSOWSKA
Transmisja. ale zaraz, zaraz - w sobotę, o 20:00?! coś mi nie gra...
kto by reflektował jakby co - ile poprosić jeśli się dodzwonię? (pytam poważnie)
PS. u Oli Again...
zalezy kiedy to bedzie...neon.ka pisze:ooooo! no a tu to nie ma wątpliwości. zresztą nie ma też pracy19.01.2008 (sobota) godz: 20.05
KASIA NOSOWSKA
Transmisja. ale zaraz, zaraz - w sobotę, o 20:00?! coś mi nie gra...
moze jakies beda tez rozdawane w trakcie Listy...

heh, tez bym poszła na kocert Kaski (wiem, w moim przypadku - szaleństwo!neon.ka pisze:a zawsze miałam szczęście w wydzwanianiu wejściówek...

ale nie pamietam czy w ten dzień nie mam czasem dyzuru...
tez własnie zapusciłam sie w 16-minutową wersje "Again"...abd3mz pisze: u Oli Again...

Nowe zapowiedzi audycji:
Dobronocka od północy
Czy postanowienia noworoczne przechodzą do lamusa..
Wśród 30 tys.sondowanych internautów, blisko 60 % nie chce robić postanowień noworocznych. Może to znak czasu, ostrożność i odpowiedzialność? A może rzeczywiście postanowienia nie są nam już potrzebne, zwłaszcza kiedy po tygodniu nie potrafimy dotrzymać danych sobie obietnic?. Czy w dzisiejszych czasach warto jeszcze składać sobie obietnice na Nowy Rok? Zapraszam na spotkanie z Barbarą Korczyńską, psychologiem, tuż po północy.
Grażyna Dobroń
Za a nawet przeciw od 12
Koniec demograficznej zapaści? Około 400 tys. dzieci urodziło się w Polsce w 2007 r. To najlepszy wynik od dziesięciu lat. A demografowie przewidują, że kolejne rekordy będziemy odnotowywać regularnie co 12 miesięcy do 2015 r.
Macierzyństwo jest trendy?
Za a nawet przeciw - zapraszam do dyskusji - Kuba Strzyczkowski