dzisiaj 57 lat kończy wokalista De Mono Andrzej Krzywy!
na lp3 Koker dotarł do 36 miejsca
https://youtu.be/ULbd0vsdzwY
ze zespołem do 1 miejsca dotarły:
Kochać inaczej - 2
Ostatni pocałunek - 3
https://youtu.be/2o6hfmW1cII

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

kiedyś była taka dyskusja czy nowa wersja starej piosenki to nowość czy nie nowość czy ulepszenie piosenki z automatu robi z niej nową?Neo01 pisze: pt mar 05, 2021 9:14 pmZ tego samego powodu, co ostatnio - nowe wersje. Wtedy jakoś wychodziła chyba składanka "Love" z nowymi aranżacjami niektórych utworów, którą zresztą bardzo polecam.Kuba1201 pisze: pt mar 05, 2021 9:07 pm Ale mnie to trochę dziwi, że w 2004 w poczekalni było Let It Be, a w 1999 Gimme Shelter. Ktoś, kto wtedy słuchał listy pamięta może, czemu te piosenki były na niej?
W archiwum LP3 widziałem, że było sporo takich przypadków nie tylko ostatnio, ale także w latach 80. i 90. Zapewne też reedycje/nowe wersje.Neo01 pisze: pt mar 05, 2021 9:14 pmZ tego samego powodu, co ostatnio - nowe wersje. Wtedy jakoś wychodziła chyba składanka "Love" z nowymi aranżacjami niektórych utworów, którą zresztą bardzo polecam.Kuba1201 pisze: pt mar 05, 2021 9:07 pm Ale mnie to trochę dziwi, że w 2004 w poczekalni było Let It Be, a w 1999 Gimme Shelter. Ktoś, kto wtedy słuchał listy pamięta może, czemu te piosenki były na niej?
Nie żywię sympatii do zespołu, ale w tym utworze podobają mi się i to bardzo solówki.
No właśnie, sporo osób się przerzuciło w głosowaniach na nowość Kaski, takie życie ulotności piosenek na listach przebojów, ale właśnie i za to te listy kochamy...tomickm pisze: pt mar 05, 2021 9:16 pm tym bardziej, że jest nowa pieśń, która pewnie jeszcze przed nami
To oczywiste, że wygra Norbi - kobiety są gorące oraz Ryszard Rynkowski - Dziewczyny lubią brąz!djjack pisze: pt mar 05, 2021 9:16 pm Wybierzmy wspólnie najładniejszą piosenkę o kobietach. Dodatkowo

W tej konwencji to ja proponuję DZIEWCZYNĘ BEZ ZĘBA NA PRZEDZIENicoletta pisze: pt mar 05, 2021 9:21 pm
To oczywiste, że wygra Norbi - kobiety są gorące oraz Ryszard Rynkowski - Dziewczyny lubią brąz!![]()
![]()
![]()
![]()
to taki żarcik oczywiście
akurat np. statki na niebie (jak na ten poziom muzyczny) to fajna piosenka, ma takie sympatyczne akcenty w tekście.gioconda2 pisze: pt mar 05, 2021 9:20 pmA ja żywię, bo kojarzy mi się z pierwszym samodzielnym wakacyjnym wyjazdem nad morze...
z Fredka solowych występów najczęściej śpiewam sobie Great Pretender.
O, ten też bardzo lubię. No ale na tym w sumie kończy się moja przyjaźń z De Mono.

Moja przyjaźń (chociaż to zbyt mocno powiedziane) kończy się na coverach.
Livin for a prayer to z tego czasu? A kiedy spłonęły włosy Johna? To jakoś chyba się pokrywało czasowo właśnie.
czyli znaleźli właściwe Klucze do otworzenia drzwi prowadzących do głównego notowania
To drugie. Pierwszych nie kojarzę.Nicoletta pisze: pt mar 05, 2021 9:32 pm na coverach piosenek de mono czy na coverowanych przez de mono piosenkach?