Zapraszamy

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Wołaj, mam sentyment do bliźniaczych rodzeństw
Chcesz pogadać z "naszą" Mamą?gioconda2 pisze: ↑sob lut 20, 2021 11:53 pmWołaj, mam sentyment do bliźniaczych rodzeństw![]()
Kiedyś wybrałam się do zoo z moimi bratanicami - bliźniaczkami i moimi dziećmi, które wyglądają jak bliźnięta (choć nie są, ale podobne i gabaryty te same). A wówczas woziłam je w podwójnym wózku (jedno za drugim). Wsiedliśmy do kolejki ogrodowej... i od razu pytania: Dwie pary bliźniąt? I jeszcze kilka razy tak było, gdy brałam całą czwórkę. A bliźniaczki jeszcze mają rodzeństwo...
Wystarczy nam walka o czwarte miejsce
Jesteś pewna?
Żeby była jasnośćTStudent pisze: ↑sob lut 20, 2021 11:22 pmDawniej chyba jeszcze byli Kasiulka, Hipe1981 i Justicar i oni chyba byli jedną rodziną jeśli dobrze kojarzę: tu no ale to było raptem w 2015jollyroger72 pisze: ↑sob lut 20, 2021 10:36 pmSprawdzę i to. Potwierdzą się lub zostaną obalone Twoje podejrzenia.![]()
Chcesz być taki sam jak oni?tomickm pisze: ↑sob lut 20, 2021 8:24 pmwyglada na to , że pozostaje nam śledzić losy 2 numerów: Eleni Foureira – LIGHT IT UP oraz Schiller x Alphaville - SUMMER IN BERLIN w tym rozdaniu nowości. ja zaczekam z głosami do 11:55 w pt. A Wy?
Ja tutaj myślę, że próbujesz odbiegać od sedna sprawy, nikt nie zarzuca tutaj tym dwóm osobom czyli 4989341 i Priapmusic, że są spokrewnieni i nie wolno im oddawać takich samych głosów, a Ty wrzucasz tutaj z czapki rodzeństwo, które głosuje (patrzyłem) z reguły wcześniej (jedno na bank) i o tym wiemy od kilkunastu notowań. Czy Ja z moją żoną, czy VILKI ze Staśką, czy Yacy z Martyr nie głosują na te same piosenki w swych dychach? Chyba normalnym jest, że rodzeństwa, małżeństwa czy inne twory mają podobne gusty, ja z Bożeną poznałem się dzięki Bon Jovi, Lady Pank, Perfect, Aha, PSB ta muzyka nas wtedy kręciła i zostało tak do dziś, Jacek z Gosią zakładając moją dedukcję połączył swą miłość dzięki Depeche Mode i pewnie też dzięki innym i teraz masz tym wszystkim zarzucać, że głosują podobnie? No ale odszedłem od sedna sprawy, kolega wcześniej napisał Ci bardzo mądry post i albo go zignorowałeś albo udajesz. Tu nie chodzi o to, że te dwie osoby są być może rodzeństwem, może małżeństwem, może inną rodziną, tu chodzi o zasady. Prowadzący napisał, że każdy ma taki sam czas na przesłuchanie utworów, ja z tym się zgadzam jak najbardziej, tylko, że troszkę inaczej to wygląda w sytuacji zwykłego Kowalskiego, który wrzuca swoje typy, które naprawdę ceni tak jak to wygląda w jego piątce, a troszkę inaczej gdy dwie osoby w tym prowadzący oddają swe głosy jako ostatni i ewidentnie wypaczają wyniki rywalizacji. Postaw się teraz w sytuacji osób, których numery o 11.59 wchodziły do 10 z 9 punktową przewagą a o 12.00 już wylatywały z niej. Jeszcze bym zrozumiał gdyby ta ustawka była taka, że ta skrzywdzona propozycja weszła jako 11 i ustawione typy były tylko za 9 pkt. Dla dobrego smaku prowadzący powinien oddawać swe typy przynajmniej do środy, żeby każdy z nas miał poczucie, że w sobotę jak coś wypadnie z jego nowości to wypadło dzięki głosowi innego użytkownika. A często LokiWawa głosuje w końcówce i jeśli On miałby być tym ostatnim czy Sundrajta bo też podobnie głosuje to jestem na tysiąc procent pewien, że nikt nie będzie protestował. Acha jeszcze jedno co mi się nasunęło, wręcz zdenerwowało, wpis, że ja nie głosowałem na propozycję Michała a On na moją. Przecież to łatwe do obalenia jeśli wiemy kto zgłaszał jaką propozycję i na którym miejscu jego propozycja była przed ostatnimi dwoma głosami. Skoro Imelda miała pewny awans to po co na nią głosować, przecież te punkty można wykorzystać a inną nowość, która może wejść. Dziękuję giocondzie2 za wyniki Bon Jovi – UNBROKEN - 36 pkt.miszony pisze: ↑sob lut 20, 2021 10:11 pm Zanim powiesicie psy na 498341 i PriapMusic to proponuję przyjrzeć się głosom trzech nowych użytkowników na forolistę, które, mam nadzieję przypadkiem są bardzo zbliżone. Mam na myśli : Soszi6, monika1984 oraz Szpetun68. Coż za zbieg okoliczonści w głosach...
Temiku3 - dziękuję za tak wnikliwą analizę ostatniego notowania. Lepiej bym tego nie ujęła. I właśnie już kilkanaście tygodni temu takich przykładów było wystarczająco dużo, by ujawnić proceder. Ciągle naiwnie wierzyłam, że koledzy się zreflektują i nawrócą. Ale nie. Poczuli się już tak pewnie, że nawet zdjęli białe rękawiczki. To ostatnie notowanie było tak ewidentnym przykładem, że nie mogłam dłużej milczeć. A i Twoje czujne oko (niezależnie ode mnie) wiele zobaczyło już dawno.
Wiesz co, to nie ma znaczenia kto głosuje o 11.59 czy 12.00, ale sorry nie przystoi by ostatnią osobą, która głosuje był prowadzący. Postaw się na miejscu prowadzącego i zagłosuj jako pierwszy na swoją propozycję dając jej 2 pkt. Będziesz aż tak pewny, że ona przejdzie? Ze inni nawalą Twej propozycji tyle punktów? No ale głosując jako ostatni możesz sobie na to pozwolić, by przepchać inną. Rozumiem jeszcze jak głosuję ostatni i 5 pkt daję swej propozycji. Tu chodzi tylko i wyłącznie o zasady, byTStudent pisze: ↑ndz lut 21, 2021 11:48 am Ciekawe co by było, gdybym to ja głosował o godzinie 11:56 w pt. Ale to niemożliwe. Z kilku powodów. W piątki o tej porze przeważnie jestem albo w biurze, albo zdalnie na zajęciach. Zdarzało mi się wprawdzie w semestrze zimowym kończyć zajęcia nawet i o godzinie 10 (a nawet co ciekawe mieć wolne, np. 30.10. zeszłego roku). Po drugie, słuchanie nowości w niedzielne wieczory to już zdecydowanie mój rytuał (z pewnymi wyjątkami, które raczej często się nie zdarzają, no ale jednak), przy okazji jestem bardziej skupiony na nasłuchu, i staram się oceniać w miarę obiektywnie pewne utwory. W piątkowy poranek z dużą dozą prawdopodobieństwa nie byłoby to możliwe.![]()
Nie dochodziło do takiej sytuacji. I absolutnie ani tu nie chcę nikogo oskarżać, ale nie dziwię się tym, którzy po raz wtóry muszą to odkrywać i musi im być przykro, a inni się z tego cieszą. Najuczciwiej było by propozycję nowości wysyłać do osoby głosującej w piątek wieczorem np. do jollyroger72 na PW i wtedy kombinujcie jak się da. Ale po co? Po co w ogóle dziś czy od kilku dni o tym piszemy. Ale myślę, że trzeba zakończyć tą dyskusję, bo jak była słuszna to ciągnięcie tego dalej pogłębi kryzys. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy i nie bd już tego wałkować w przyszłości.
No widzisz, nie ma reguły, moja siostra notabene nie ma nic wspólnego z tym forum, to raczej by na żaden mój utwór nie głosowała, też ma inne gusta muzycznemiszony pisze: ↑ndz lut 21, 2021 1:05 pm Temik dziękuję za wypowiedź . Masz pewno dużo racji w tym co piszesz może zbyt się uniosłem natomiast nie możemy też narzucić użytkownikom ( patrz: prowadzącym) kiedy mają głosować. Z tego co zaobserwowałem to 4989341 głosuje zawsze na końcu- tak zresztą było od początku. Na marginesie - ja i mój brat mamy kompletnie różne gusty muzyczne. Nie wyobrażam sobie sytuacji w której np. głosujemy na forum niemal na te same utwory.
od kiedy jestem na forum a jestem długo od 2013 zazwyczaj głosuję na wszelkie notowania pod koniec.
może należało o to zapytać pół roku temu jak to wykryłeś a nie teraz wywlekać to jako broni w swojej krucjacie.jollyroger72 pisze: ↑sob lut 20, 2021 9:07 pm I jeszcze jedno - jak to się stało, że kilka Waszych postów jest wysłanych z identycznego IP?
Wyniki owszem zmieniają się, ale już w połowie głosowania zarysowuje się pewien widoczny trend, zarysowuje się grupa kilku liderów. Tylko część piosenek, która jest na obrzeżach uzupełnia później brakujące miejsca. By nie być gołosłowną rozszerzę wykład temika3, pokazując trendy w kwestionowanym 36 notowaniu.