czas i wersja LOVE WILL TEARS US APART - JOY DIVISION
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
czas i wersja LOVE WILL TEARS US APART - JOY DIVISION
w tej samej poczcie UKF we wrzesniu był też utwór LOVE WILL TEARS US APART - JOY DIVISION. Czas w poczcie około 3:00 chyba w wersji pierwotnej z 1980 roku. Czy na liście była wersja singlowa czy albumowa a tak zastanawiam sie jeszcze czemu JOY DIVISION pojawił się w liście trojkowej w 1995 roku. Dotarłem do informacji, że na UK Singles Chart w 1995 roku był ten utwór przez 3 tygodnie w remiksie Dona Germana a ukazał sie pod nazwą "JOY DIVISION 1995" więc może jednak Niedźwiedź dostał z wytwórni wersję zremiksowaną singlową 3:36 a może z albumu Permanent z 1995 roku gdzie jest wersja 3:10 ??? Czy wiecie coś w tym temacie dokładniej ??
Re: czas i wersja LOVE WILL TEARS US APART - JOY DIVISION
Na tej płycie z 1995 r. jest wersja 3:37, która wtedy była na liście, zdecydowanie różniąca się od oryginału.bobby-x pisze: więc może jednak Niedźwiedź dostał z wytwórni wersję zremiksowaną singlową 3:36 a może z albumu Permanent z 1995 roku gdzie jest wersja 3:10 ??? Czy wiecie coś w tym temacie dokładniej ??
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Joy Division - Love Will Tear Us Apart [Factory 7"] 18.04.1980 - tu sa dwie wersje: 3:22 oraz 3:09
Joy Division - Love Will Tear Us Apart [GAP Records Australia 7"] 04.1980 - tylko jedna wersja ale za to 4:06
Joy Division - Love Will Tear Us Apart [PolyGram Group Canada Inc, CD-Maxi] 05.1995 - trzy wersje: 3:40 (wersja radiowa), 3:28 (oryginalna) oraz 4:22 (Arthur Baker Remix)
No i wymieniony juz Joy Division - Permanent: Joy Division 1995 [London Records, CD] - 3:11 oraz 3:37 (Permanent Mix)
Joy Division - Love Will Tear Us Apart [GAP Records Australia 7"] 04.1980 - tylko jedna wersja ale za to 4:06
Joy Division - Love Will Tear Us Apart [PolyGram Group Canada Inc, CD-Maxi] 05.1995 - trzy wersje: 3:40 (wersja radiowa), 3:28 (oryginalna) oraz 4:22 (Arthur Baker Remix)
No i wymieniony juz Joy Division - Permanent: Joy Division 1995 [London Records, CD] - 3:11 oraz 3:37 (Permanent Mix)
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Kurcze skąd masz takie obszerne info ??? Czy z internetu czy z jakiejś magicznej potężnej knigi ??? Pytam z ciekawości bo takiej ksiażki z podanymi czasami nie widziałem, owszem są wydawnictwa zawierające single, epki, winyle lub CD, single 7 i 12 calowe - wymieniają utwory, numery katalogowe ale nie podają czasów.
Będąc w Empyku w poszukiwaniu Karpia zerknąłem na reklamowaną ostatnio Rock Encyklopedię Wiesława Weissa. Nie podoba mi się bo wymienione są tylko tytuły albumów bez track list nie mówiąc juz o singlach, epkach itp. Może to wydawnictwo powinno nazywać Wielka Rock Biografia. Słowo Encyklopedia kojarzy mi się z bardziej szczegółowymi informacjami dotyczącymi dyskografii. Szkoda bo Pan Wiesio się napracował a pożytek z książki mały.
Będąc w Empyku w poszukiwaniu Karpia zerknąłem na reklamowaną ostatnio Rock Encyklopedię Wiesława Weissa. Nie podoba mi się bo wymienione są tylko tytuły albumów bez track list nie mówiąc juz o singlach, epkach itp. Może to wydawnictwo powinno nazywać Wielka Rock Biografia. Słowo Encyklopedia kojarzy mi się z bardziej szczegółowymi informacjami dotyczącymi dyskografii. Szkoda bo Pan Wiesio się napracował a pożytek z książki mały.
- Megalomaniac 3-owy
jak są '7 to i zdarzają się '12 calowe single więc sprawdziłemPiotr pisze:Joy Division - Love Will Tear Us Apart [Factory 7"] 18.04.1980 - tu sa dwie wersje: 3:22 oraz 3:09

Love Will Tear Us Apart 3:25 studio:Strawberry Studios - Stockport [UK]
These Days 3:21
Love Will Tear Us Apart 3:14 studio:Pennine Sound Studios - Oldham [UK]