(W 14. Forumowym TWC 2019 był na miejscu 359 zatem WIELKI awans +335)
https://www.youtube.com/watch?v=Ukh1zoiV304
Czas na odsłuch ok. 5:10

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Na pierwszym miejscu było Wind Of Change - Scorpions --- "bo to ważny utwór gdy radio Bzdet wchodziło ze swoją misją"kacper94 pisze: ↑sob sty 02, 2021 8:04 pmA co tam było na 1. miejscu?sigir pisze: ↑sob sty 02, 2021 8:02 pmJa nic nie wiedziałem o topie 357. Wiedziałem natomiast o liście 30-lecia w radiu Zet. Moja Żona nasłuchiwała, ja podsłuchiwałem. Gdy jednak doszło do czołowych miejsc ja też doszedłem! Do wniosku, że ten niby plebiscyt był ustawiony tak prymitywnie, że aż żal...![]()
Oczywiście uwielbiam i oczywiście daję 10.
Patrz wyżej.
Dzięki wielkie za te miłe słowa
Na polskie piosenki, to będę miał czas w maju. Poza tym słowo "patriotyzm" w obecnych czasach mi się przestało podobać...
Nie miałem zamiaru kpić ze Scorpions i Kate Bush. Miałem wrażenie, że te dwa utwory dostały przydział na miejsce 1 i 4 i tak miało być! Cała reszta pierwszej dziesiątki tak współgra z nimi jak pięść z nosem.
To nie musiało być w tym samym czasie, ale w tym samym miejscu - tam, gdzie chodziłam na tańce, to grali i to i to
A toś mi niespodzianko, myślałem że Nirvana z tym kawałkiem była na szczycie LP3.
A w moim przypadku nie tylko tekst sprawia, że to jest hicior, ale także rozbudowana gitara, która stopniowo buduje napięcie w "Liście do M." Wszak nie zawsze musi to być powalająca solówka.
Tutaj znowuż akurat się z Tobą zgadzam. Chociaż kilka bardziej efektownych teledysków bym znalazł.
Ta druga to w czyim wykonaniu? A już znalazłem odpowiedź.
To prawda (z tym hitem) i u mnie w tym roku niczego nie stracił, a przyznam wręcz że zyskał, dlatego był bardzo wysoko.
Po latach płyta brzmi genialnie.
Ja ich nigdy nie będę miał dość.