Czyli w sumie jego. Bo on go nagrał ale nie wydał.
Forumowy Top Wszech Czasów 2020
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
Re: Forumowy Top Wszech Czasów 2020
U mnie punktowało, więc moja ocena wyższa od kajmana i bliższa temikowi
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2021 7:56 pm przez gioconda2, łącznie zmieniany 1 raz.
Utwór znany początkowo (przynajmniej oficjalnie) jako Mieszkam w Polsce (tak był na LP3).
26. 794 Kult - POLSKA 13 11
https://www.youtube.com/watch?v=x3kicEsx7g0
Muzycznie fatalny. 2. Text w moim odczuciu niespójny, a poza tym oczerniający rzeczywistość (wielokrotnie bywałem w Kutnie na dworcu (w nocy też) i rewelacji nie było, ale też nic złego).
26. 794 Kult - POLSKA 13 11
https://www.youtube.com/watch?v=x3kicEsx7g0
Muzycznie fatalny. 2. Text w moim odczuciu niespójny, a poza tym oczerniający rzeczywistość (wielokrotnie bywałem w Kutnie na dworcu (w nocy też) i rewelacji nie było, ale też nic złego).
No to kończę zmianę. Za chwilę pałeczkę przejmie Kruklanki.
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Ten Kult na 6
- Kruklanki
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985
Cześć, dzień dobry wieczór Wszystkim.
Szczęśliwego, Zdrowego Nowego Roku 2021 !!!
Dziękuję za wspaniałe prezentacje kolegom kacper94, TStudent oraz kajman bez którego nie było by wyników jeszcze raz dzięki za policzenie i cały Top.
Czwarty prowadzący przy "mikrofonie" Krzysztof, zapraszam(y) na finałową część Forumowego Topu Wszech Czasów 2020.
Przed nami 3 godziny z utworami z miejsc 25 do 1.
W 25-tce mamy tylko 4 polskie i aż 21 zagraniczne utwory.
Utwory prezentowane pojedynczo.
Piszmy (komentujmy) a przede wszystkim słuchajmy cieszmy się tą chwilą w tych niepewnych czasach niech muzyka trwa... i zostanie z nami przez cały rok.
Jako że to moja pierwsza skromna prezentacja (debiut) dlatego tak wygląda jak wygląda może nie jest tak źle starałem się jak mogłem
.
Na pewno nie równa się ona do radia ale ... lecimy.
Legenda: miejsce w Topie, liczba punktów, liczba głosujących, najwyższa pozycja wśród głosujących, wykonawca i tytuł utworu, (na różowo - u kogo nr 1).
Zaczynamy:
FORUMOWY TOP WSZECH CZASÓW 2020 >>>FINAŁ<<<
http://www.trojkofan.trojka.info/jingle ... czasow.mp3
25. 811 / 14 / 10 --- Prince - PURPLE RAIN
(W 14. Forumowym TWC 2019 był na miejscu 55 zatem awans +30)
https://www.youtube.com/watch?v=DHRyPjXeKZ4
Czas na odsłuch ok. 8:41

Szczęśliwego, Zdrowego Nowego Roku 2021 !!!
Dziękuję za wspaniałe prezentacje kolegom kacper94, TStudent oraz kajman bez którego nie było by wyników jeszcze raz dzięki za policzenie i cały Top.
Czwarty prowadzący przy "mikrofonie" Krzysztof, zapraszam(y) na finałową część Forumowego Topu Wszech Czasów 2020.
Przed nami 3 godziny z utworami z miejsc 25 do 1.
W 25-tce mamy tylko 4 polskie i aż 21 zagraniczne utwory.
Utwory prezentowane pojedynczo.
Piszmy (komentujmy) a przede wszystkim słuchajmy cieszmy się tą chwilą w tych niepewnych czasach niech muzyka trwa... i zostanie z nami przez cały rok.
Jako że to moja pierwsza skromna prezentacja (debiut) dlatego tak wygląda jak wygląda może nie jest tak źle starałem się jak mogłem

Na pewno nie równa się ona do radia ale ... lecimy.
Legenda: miejsce w Topie, liczba punktów, liczba głosujących, najwyższa pozycja wśród głosujących, wykonawca i tytuł utworu, (na różowo - u kogo nr 1).
Zaczynamy:
FORUMOWY TOP WSZECH CZASÓW 2020 >>>FINAŁ<<<
http://www.trojkofan.trojka.info/jingle ... czasow.mp3
25. 811 / 14 / 10 --- Prince - PURPLE RAIN
(W 14. Forumowym TWC 2019 był na miejscu 55 zatem awans +30)
https://www.youtube.com/watch?v=DHRyPjXeKZ4
Czas na odsłuch ok. 8:41

-
+1
Wczoraj kajman narzekał na mały ruch, a to wynikało z wcześniejszej pory i konkurencji357
Dziś ruch większy, królowałeś i miałeś na nas monopol.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
25. bardzo dobre (8,5)
-
PURPLE RAIN to jeden z tych zagranicznych hitów, który i u mnie zyskał uznanie i był w 100.
Ja nic nie wiedziałem o topie 357. Wiedziałem natomiast o liście 30-lecia w radiu Zet. Moja Żona nasłuchiwała, ja podsłuchiwałem. Gdy jednak doszło do czołowych miejsc ja też doszedłem! Do wniosku, że ten niby plebiscyt był ustawiony tak prymitywnie, że aż żal...

Podobno to miała być na początku piosenka country
Dobrze, że ostatecznie otrzymaliśmy wspaniałą solówkę na końcu
Zaskakująco rockowo jak na Księcia to brzmi.

A co tam było na 1. miejscu?sigir pisze: ↑sob sty 02, 2021 8:02 pmJa nic nie wiedziałem o topie 357. Wiedziałem natomiast o liście 30-lecia w radiu Zet. Moja Żona nasłuchiwała, ja podsłuchiwałem. Gdy jednak doszło do czołowych miejsc ja też doszedłem! Do wniosku, że ten niby plebiscyt był ustawiony tak prymitywnie, że aż żal...![]()
Fakt, to jest cover. Zmyliło mnie to, że Gabriel nagrał to już w 2005 (było na LP3), a na Scratchu powtórzył.
Prince u mnie z przeniesienia 10, ale poza top 100 u mnie. Ogólnie go nie lubię (w niektórych utworach bardzo), a tylko ten i Nothing cenię (za to bardzo).
Spotkałem się przed chwilą na Spotify z wersją 19-minutową. I chyba jak tu się pojawią jakieś polskie utwory (oby obok siebie), to ją włączę