Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
kajman pisze: ↑pt sty 01, 2021 10:35 pm
U mnie na miejscu 10 na płycie. Mój numer 1 płyty i zarazem zespołu to Temperature.
Nie dałbym rady ustalić kolejności utworów z tej płyty. A już żeby powiedzieć co na 10 to tym bardziej. Teperature gdzie tak wraz z i;m ready i shame, ale całościowo jest to równa spójna płyta moim zdaniem, bez jakiegoś szału ali i bez czegoś słabego,
Tylko u mnie było co innego widzisz, co innego słyszysz.
Czyli muzyka z 357 a tu tylko "przeczytanie linków" bez odsłuchu.
A teraz zaskoczyła mnie nagła cisza i tu i tu (tzn. tam jeszcze coś gra, ale już bez topu, a tu też bez topu)
Ja poszedłem nadrabiać teleturniejowe zaległości (wszak dzisiaj był Finał Roku mojego ulubionego teleturnieju) i myślałem, że jeszcze załapię się na końcówkę dzisiejszej odsłony Topu. Trochę się jednak spóźniłem.. To nic, jutro zaczynamy o 16, od miejsca 59.
Ja przepraszam niniejszym barb42 bo miałem przed 21.
Drugie kryterium to wszystkie utwory które udało mi się zmieścić prezentując od dołu ale licząc od góry, które są najlepiej punktującymi utworami tych wykonawców. Po prostu chodziło mi, żeby jak najwięcej podmiotów wykonawczych zostało zaprezentowanych (plus wszystkie numery 1).
kajman pisze: ↑pt sty 01, 2021 10:49 pm
Ja przepraszam niniejszym barb42 bo miałem przed 21.
Drugie kryterium to wszystkie utwory które udało mi się zmieścić prezentując od dołu ale licząc od góry, które są najlepiej punktującymi utworami tych wykonawców. Po prostu chodziło mi, żeby jak najwięcej podmiotów wykonawczych zostało zaprezentowanych (plus wszystkie numery 1).
Toś wymyślił kryterium
Szacun.
Edit. W pozytywny tego słowa znaczeniu, żebyś inaczej nie pomyslał.
Nie zaległości muzyczne miałam na myśli, tylko prozę życia. Na późnym śniadaniu poprzestałam z dyżurem kuchennym. Obiadu nie było. Nikt mnie za to na szczęście nie ścigał. Jutro muszę jakąś wałówę przygotować, bo samymi emocjami muzycznymi nie można żyć.
gioconda2 pisze: ↑pt sty 01, 2021 10:57 pm
Kryterium, którego nie rozumiem, ale pora późna.
To może na przykładzie.
126. 425 The Prodigy - BREATHE 9 29 prezentowałem, bo to najwyżej notowane Prodigy w topie.
127. 425 Accept - METAL HEART 7 2 prezentowałem, bo to jedyny Accept w topie.
128. 419 The Beatles - LET IT BE 7 15 nie prezentowałem, bo w topie inni Beatlesi są wyżej.
Czyli prezentowałem tylko wykonawców, którzy się w tym topie więcej nie pojawią.
Czy mam wrzucić miejsca od 129 w dół czy zrobić to wieczorem?
kajman pisze: ↑sob sty 02, 2021 10:44 am
Czyli prezentowałem tylko wykonawców, którzy się w tym topie więcej nie pojawią.
Czy mam wrzucić miejsca od 129 w dół czy zrobić to wieczorem?
Kryterium rozumiem, ale zapewne prezentowałeś od któregoś miejsca, bo np. I. Loranc i G. Tomczak, którzy mieli (z pamięci - nie sprawdzałam) 99 pkt., się nie pojawili. Proponuję, abyś wrzucił całość na końcu po 22, ale wszystko co zdobyło punkty (uszeregowane od 1 do ...) i co nie zdobyło.
Na razie w naszym Topie zostało zaprezentowane 18 utworów z mojej setki. Dwa z nich umieściłem wyżej niż ktokolwiek z pozostałych głosujących (Layla na 3. i Jolka na 4.).
Wczoraj prezentację wyników śledziłem tylko tekstowo, dziś mam nadzieję, że uda się wysłuchać całości.