Forumowy Top Wszech Czasów 2020
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: Forumowy Top Wszech Czasów 2020
Osiem dni z rzędu jem chleb z własnej roboty pasztetem sojowym. A teraz poszałałem i usmażyłem sobie... kotlety sojowe.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
To chyba cały czas grają, bo świetnie nadaje do dedykacji dla ukochanych.
Nie słucham komercji, ale czasami byłam nią katowana przez innych w pracy - rano były jakieś telefony. Ktoś podawał imię i telefon swojej ukochanej, a prowadzący do niej dzwonił i jakieś kolacje były do wygrania czy inne rzeczy, albo przeprosiny na antenie i błaganie o jeszcze jedną szansę. A na koniec jakaś dedykacja. A może wszystko mi się pokręciło?
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
mam tak samo Jackudjjack pisze: ↑pt sty 01, 2021 4:14 pmA w serialu tym mój ulubiony bohater - Nasir. I te jego miecze skrzyżowane na plecach...kajman pisze: ↑pt sty 01, 2021 4:09 pm Tak na moje to był wówczas kultowy serial. Przynajmniej w Toruniu wszyscy siedzieli i oglądali. A to leciało w czołówce.
136. 404 Clannad - ROBIN (THE HOODED MAN) 6 12
https://www.youtube.com/watch?v=WorgQGCFeLM
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Mnie cieszy Sacrifice. a-hę poznam dopiero przy wspominkach LP3 w bloku 35 lat temu za... czas jakiś, chyba w lutym/marcu, natomiast Pala też nie pamiętam (chociaż PTWC słuchałem przez 21 z 24 h), ale przypomnę, bo wiem że ten utwór był w Forumowym PTWC wysoko, a że na luty-marzec planuję odtworzenie całej 500-ki (mam już nawet stworzoną playlistę, by później nie tracić czasu na szukanie). Laylę chyba pamiętam i to są również pozytywne skojarzenia.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Wreszcie jakiś konkret - Layla 

Witam serdecznie,
Widzę, że sporo moich głosów na granicy top 100
Wielka szkoda, że Sweet Child O'Mine bardzo nisko...
Widzę, że sporo moich głosów na granicy top 100

Wielka szkoda, że Sweet Child O'Mine bardzo nisko...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Niewiarygodne , że Live To Tell Madonny od razu w pierwszej 100. Super 

- VILKI
tak to jest jak ktoś nagminnie ogląda podobne badziewiagioconda2 pisze: ↑pt sty 01, 2021 6:52 pmA to akurat jest znienawidzonym przeze mnie kawałkiem. Może przez zbytnie ogranie i oklepanie? W każdym programie rozrywkowym i talent show jest.
To samo mam z Teksańskim Hey. Nie mogę słuchać, a obrzydziły mi go przesłuchania chyba do Idola. Każdej lasce (prawie) kazano to śpiewac, albo sama wybrała.

Świetny utwór z rewelacyjną końcówką i moim głosem.
Całkiem dobry utwór SzPala.
Eltona lubię przeciętnie, ale ten utwór zdecydowanie mu nie wyszedł.
a-ha zaatakowała LP3 koszmarnym Take, ale potem okazało się, że może być znacznie gorzej
Czy ja wiem? Kapusta, kalafior, marchew, cebula chyba coś mają. Pieczarki i ziemniaki to raczej niekoniecznie.
Raczej nie. Nie ten utwór.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
jakie nagminnie? Przecież nie mam telewizora od wielu lat, a to oglądanie to czasami go miewałam...VILKI pisze: ↑pt sty 01, 2021 7:31 pmtak to jest jak ktoś nagminnie ogląda podobne badziewiagioconda2 pisze: ↑pt sty 01, 2021 6:52 pmA to akurat jest znienawidzonym przeze mnie kawałkiem. Może przez zbytnie ogranie i oklepanie? W każdym programie rozrywkowym i talent show jest.
To samo mam z Teksańskim Hey. Nie mogę słuchać, a obrzydziły mi go przesłuchania chyba do Idola. Każdej lasce (prawie) kazano to śpiewac, albo sama wybrała.![]()
- VILKI
oj u mnie było tam samo

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
100 razy wolę taki top niż to co organizowała co roku Trójka.
- VILKI
raczej chodzi mu o utwory z topu niż o samo radio
Pomyślimy jak zrobić magię. Narzędzi przybywa z miesiąca na miesiąc

I już ostatnia paczka utworów ode mnie na dzisiaj. Mam nadzieję spotkać się z Wami tutaj jutro o tej samej porze (tj. o 16:00), ja tymczasem przekazuję "pałeczkę" prowadzenia Topu TStudentowi
Mam nadzieję, że przypadło Wam do gustu moje prowadzenie Topu, przed 19 postaram się jeszcze wrzucić wszystkie wyniki, które prezentowałem w jednym miejscu
91. Michael Jackson - BILLIE JEAN 502 10 12
https://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y
Tego wokalisty nie trzeba nikomu przedstawiać. Jednak, jeśli miałbym wybierać jakiś album, który najbardziej wbił mi się w pamięć, w trakcie przeszukiwania archiwów Listy Przebojów Trójki, to byłby właśnie album "Thriller". I jeden z wielu, wielu hitów, które Michael Jackson umieścił na tej płycie. W Forumowym Topie Wszech Czasów 2019, Billie Jean znalazła się na 173. miejscu (awans o 82 miejsca). Podwoiła się liczba osób głosujących na ten utwór - z 5 do 10
90. Marek Grechuta - DNI, KTÓRYCH NIE ZNAMY 504 9 12
https://www.youtube.com/watch?v=tNnzUZSDNf0
To jedna z tych piosenek, która w wersji albumowej brzmi o wiele lepiej, niż to, co mamy przyjemnosć usłyszeć w wielu stacjach radiowych. Jest to siódma i ostatnia polska piosenka, którą mam przyjemność dzisiaj prezentować.
W ubiegłorocznym zestawieniu Forumowego Topu Wszech Czasów, piosenka Marka Grechuty znalazła się na 82. miejscu (mamy więc w tym roku spadek o zaledwie 8 miejsc). Co ciekawe, w 2019 r. zdobyła 49 punktów mniej, a dało jej to wyższą pozycję. Zwiększyła się liczba głosujących, jednak najwyższa pozycja w głosowaniu na tegoroczny Top to 12. miejsce (w ubiegłym roku było to miejsce numer 7). W 13. Forumowym Polskim Topie Wszech Czasów ta piosenka znalazła się na 49. miejscu (najwyżej w swoim zestawieniu umieścił ją następny prowadzący dzisiejszy Top - TStudent)
89. Foreigner - I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS 504 11 11
https://www.youtube.com/watch?v=r3Pr1_v7hsw
Na zakończenie mojej "zmiany" w dniu dzisiejszym, zdecydowanie najpopularniejsza piosenka zespołu Foreigner i jedna z wielu, wielu bardzo pięknych ballad. Mimo, że sam niezbyt przepadam za tą piosenką (bo według mnie ten zespół miał bardzo dużo o wiele lepszych piosenek). A dla mnie ta piosenka zawsze będzie się kojarzyła z tym połączniem owego utworu z piosenką "Careless Whisper" i zaprezentowaniem go w jednej z porankowych audycji w Trójce.
W tegorocznym zestawieniu, piosenka zaliczyła znaczny awans - o 108 miejsc. Zwiększyła się liczba głosujących na tą piosenkę (z 4 do 11), co pewnie spowodowało tak znaczny awans.
Mam nadzieję, że przypadło Wam do gustu moje prowadzenie Topu, przed 19 postaram się jeszcze wrzucić wszystkie wyniki, które prezentowałem w jednym miejscu

91. Michael Jackson - BILLIE JEAN 502 10 12
https://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y
Tego wokalisty nie trzeba nikomu przedstawiać. Jednak, jeśli miałbym wybierać jakiś album, który najbardziej wbił mi się w pamięć, w trakcie przeszukiwania archiwów Listy Przebojów Trójki, to byłby właśnie album "Thriller". I jeden z wielu, wielu hitów, które Michael Jackson umieścił na tej płycie. W Forumowym Topie Wszech Czasów 2019, Billie Jean znalazła się na 173. miejscu (awans o 82 miejsca). Podwoiła się liczba osób głosujących na ten utwór - z 5 do 10

90. Marek Grechuta - DNI, KTÓRYCH NIE ZNAMY 504 9 12
https://www.youtube.com/watch?v=tNnzUZSDNf0
To jedna z tych piosenek, która w wersji albumowej brzmi o wiele lepiej, niż to, co mamy przyjemnosć usłyszeć w wielu stacjach radiowych. Jest to siódma i ostatnia polska piosenka, którą mam przyjemność dzisiaj prezentować.
W ubiegłorocznym zestawieniu Forumowego Topu Wszech Czasów, piosenka Marka Grechuty znalazła się na 82. miejscu (mamy więc w tym roku spadek o zaledwie 8 miejsc). Co ciekawe, w 2019 r. zdobyła 49 punktów mniej, a dało jej to wyższą pozycję. Zwiększyła się liczba głosujących, jednak najwyższa pozycja w głosowaniu na tegoroczny Top to 12. miejsce (w ubiegłym roku było to miejsce numer 7). W 13. Forumowym Polskim Topie Wszech Czasów ta piosenka znalazła się na 49. miejscu (najwyżej w swoim zestawieniu umieścił ją następny prowadzący dzisiejszy Top - TStudent)
89. Foreigner - I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS 504 11 11
https://www.youtube.com/watch?v=r3Pr1_v7hsw
Na zakończenie mojej "zmiany" w dniu dzisiejszym, zdecydowanie najpopularniejsza piosenka zespołu Foreigner i jedna z wielu, wielu bardzo pięknych ballad. Mimo, że sam niezbyt przepadam za tą piosenką (bo według mnie ten zespół miał bardzo dużo o wiele lepszych piosenek). A dla mnie ta piosenka zawsze będzie się kojarzyła z tym połączniem owego utworu z piosenką "Careless Whisper" i zaprezentowaniem go w jednej z porankowych audycji w Trójce.
W tegorocznym zestawieniu, piosenka zaliczyła znaczny awans - o 108 miejsc. Zwiększyła się liczba głosujących na tą piosenkę (z 4 do 11), co pewnie spowodowało tak znaczny awans.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Pierwszym zdecydowanie był take on me. Z tej płyty to nie znajduję numeru dobrego, są same znakomite. A HHAL z mewami faktycznie jest jednym z najlepszych wraz z tymi dwoma.kacper94 pisze: ↑pt sty 01, 2021 7:21 pm Zawsze ciekawiło mnie, czy teledysk do tej piosenki i do utworu "Take On Me" są ze sobą jakoś powiązane i który ewentualnie był pierwszy. Liczę na Waszą pomoc w tej sprawie Chociaż moim ulubionym kawałkiem z tej płyty Norwegów jest akurat Hunting High and Low.