czas i wersja MAMA - GENESIS

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

czas i wersja MAMA - GENESIS

Post autor: bobby-x »

We wrześniu w "muzycznej poczcie UKF" była zagrana MAMA - GENESIS. Wersja zagrana w poczcie miała 5:10 i raczej nie była obcięta, wyciszona, ani nie była przed serwisem czy przed reklamą, była troszke zagadana (około 5-8 sekund). Może Trojka zagrała utwór z płyty z 2007 roku pod tytułem "the single-disc Turn It On Again: The Hits" gdzie czas jest 5:18. Nie mam niestety infornmacji o długości utworu na singlu winylowym z UK. W ameryce na hot 100 znalazłem informacje o singlu 6:07 wydanej przez Atlantic oraz jeszcze miałem nagraną kiepściutkiej jakości MP3 wersję 6:46 chyba z płyty długogrającej. Czy wiecie jaki czas miała MAMA grana w liście w 1983 roku.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

1. 6:07
2. long version: 6:57 ale istnieje rowniez wersja 7:27, ktora tak sie zlozylo, ze posiadam
Utwor zagrany w poczcie pochodzi z singla promo i trwa 5:18
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

no tak tylko nadal nie wiem która wersja była grana w liście (to co grają w poczcie nieoznacza że tak było w liście):
- czy z singla promo 5:18
- czy z singla US 6:07
- czy z albumu w wersji "normalnej" zdecydowanie powyżej 6:30
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

Tego to juz sobie nie przypominam dokladnie, ale czesciej chyba byla grana wersja z longplaya.
ODPOWIEDZ