Forumowy Top Wszech Czasów 2020
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Re: Forumowy Top Wszech Czasów 2020
Pan Marek zaczyna od November Rain w Radiu 357. U mnie poza Top 100.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2021 6:02 pm przez obserw99, łącznie zmieniany 1 raz.
- obserw99
Hey Jude jeden z lepszych utworów The Beatles
jakie były do głosowania
jakie były do głosowania
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2021 6:04 pm przez obserw99, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Mogę już zdradzić, że Yesterday nie w moim topie Beatlesów, ale Hey Jude jest kapitalny! 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Zdecydowanie Bitlesi najlepiej mi podchodzą w tej 4, na Yesterday nawet głosowałam. Wybaczcie ale Hey Jude wybieram wersję skróconą, długa mnie niestety lekko nudzi.
Nawet jeżeli wiem to poprawiał nie będę. U mnie nawet nie w rezerwie chociaż bardzo lubię.
Jak się to ciekawie poukładał. Też bardzo lubię i też nie na tyle by walczyła.
Coldplay w tym utworze nie dla mnie.
Jeżeli Revolution No 9 uznać za piosenkę to jest dłuższa. A najdłuższa jest pełna wersja Dig It, na płycie skrócona do 51 sekund (czyli jakieś 9,5 razy).
A Hey Jude jest kapitalne i dostało mój głos.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Tak, chociaż akurat Clapton to muzyczny guru Marcela.
Ja też zdecydowanie wolę dłuższą wersję "HJ" - ta końcówka właściwie nadaje kawałkowi "to coś", co chodzi potem za człowiekiem i nie daje spokoju

Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2021 6:15 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak i teraz jest jakieś 10 minut, kiedy nie ma o czym pisać. 

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
OK... tak coś czułem, że mogło tak być... Człowiek uczy się całe życie.
Nie wiem, czy lubi "WT", ale w jego zestawieniu znalazła się jeszcze "Cocaine". Marcel jest bardzo gitarowy, więc też woli jak ktoś dołoży do pieca raczej
Nie wiem, czy lubi "WT", ale w jego zestawieniu znalazła się jeszcze "Cocaine". Marcel jest bardzo gitarowy, więc też woli jak ktoś dołoży do pieca raczej

Kolejna porcja utworów, w tym jeden nieco dłuższy, ale są też dwa krótsze (tzn. jeden krótki i jeden dość krótki)
105. Czesław Niemen - DZIWNY JEST TEN ŚWIAT 472 8 5
https://www.youtube.com/watch?v=wTjLZwpmufw
Mocno naszukałem się tej piosenki w zestawieniach ubiegłorocznych (tak ogólnym, jak i polskim), odpowiednio zajęła wtedy miejsce 609 i 216. Tak więc w dzisiejszym Topie zaliczyła awans o 504. miejsca. W ubiegłym roku ta piosenka zdobyła głosami 5 osób, tylko 111 punktów.
104. Genesis - DANCING WITH THE MOONLIT KNIGHT 473 7 10
https://www.youtube.com/watch?v=r0Spl1cOf-o
Nareszcie znalazłem swoją propozycję w zestawieniu (i to dosć wysoko). Jest to kolejny dowód na to, że głosy na Forum rozkładają się zupełnie inaczej, niż głosy słuchaczy (w Trójkowym Topie tego nie słyszałem, na pewno w którejś audycji u p. Piotra Kaczkowskiego spotkałem się z tym utworem). Ta piosenka bowiem jest trzecią, która wypadła z "100" ubiegłorocznego zestawienia. W ubiegłym roku była na 61. pozycji (zdobyła wtedy 315 punktów), tak więc spadła o 43 miejsca. Nie zmienia to jednak faktu, że kompozycja jest genialna i mam nadzieję, że w przyszłym roku wróci do "100".
103. John Lennon - IMAGINE 474 9 3
https://www.youtube.com/watch?v=NAZQTnz8Mt0
Przesłania tej piosenki chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć (dodatkowo, znalazłem wersję na YT z polskimi napisami). Akurat nie jest to jeden z moich ulubionych utworów (wiem, że mogę narazić się tym na ostrą krytykę), ale o gustach się nie dyskutuje. W ubiegłym roku, piosenka znalazła się głosami forumowiczów na 196. miejscu (zdobyła 295 punktów), mamy więc tu awans o 93. miejsca i znaczny przyrost punktowy.
102. Edyta Bartosiewicz - OSTATNI 474 9 2
https://www.youtube.com/watch?v=mK3rv4aeEoA
Przyznam to szczerze - to jeden z moich ulubionych polskich numerów. Rok w rok ustawiam go wysoko w głosowaniu na Polski Top Wszech Czasów (bo w Topie Ogólnym pierwszeństwo mają utwory zagraniczne). Cieszy więc mnie tym bardziej fakt, że mogę zapowiedzieć tutaj tą piosenkę. Ta piosenka zaliczyła awans o 59 pozycji (z 161. miejsca). Wtedy uzbierała 324 punkty. Nie byłbym sobą, gdybym nie polecił Wam coveru tej piosenki, w wykonaniu Darii Zawiałow, która zaśpiewała piosenkę "Ostatni" kilka lat temu, na festiwalu w Opolu.
105. Czesław Niemen - DZIWNY JEST TEN ŚWIAT 472 8 5
https://www.youtube.com/watch?v=wTjLZwpmufw
Mocno naszukałem się tej piosenki w zestawieniach ubiegłorocznych (tak ogólnym, jak i polskim), odpowiednio zajęła wtedy miejsce 609 i 216. Tak więc w dzisiejszym Topie zaliczyła awans o 504. miejsca. W ubiegłym roku ta piosenka zdobyła głosami 5 osób, tylko 111 punktów.
104. Genesis - DANCING WITH THE MOONLIT KNIGHT 473 7 10
https://www.youtube.com/watch?v=r0Spl1cOf-o
Nareszcie znalazłem swoją propozycję w zestawieniu (i to dosć wysoko). Jest to kolejny dowód na to, że głosy na Forum rozkładają się zupełnie inaczej, niż głosy słuchaczy (w Trójkowym Topie tego nie słyszałem, na pewno w którejś audycji u p. Piotra Kaczkowskiego spotkałem się z tym utworem). Ta piosenka bowiem jest trzecią, która wypadła z "100" ubiegłorocznego zestawienia. W ubiegłym roku była na 61. pozycji (zdobyła wtedy 315 punktów), tak więc spadła o 43 miejsca. Nie zmienia to jednak faktu, że kompozycja jest genialna i mam nadzieję, że w przyszłym roku wróci do "100".
103. John Lennon - IMAGINE 474 9 3
https://www.youtube.com/watch?v=NAZQTnz8Mt0
Przesłania tej piosenki chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć (dodatkowo, znalazłem wersję na YT z polskimi napisami). Akurat nie jest to jeden z moich ulubionych utworów (wiem, że mogę narazić się tym na ostrą krytykę), ale o gustach się nie dyskutuje. W ubiegłym roku, piosenka znalazła się głosami forumowiczów na 196. miejscu (zdobyła 295 punktów), mamy więc tu awans o 93. miejsca i znaczny przyrost punktowy.
102. Edyta Bartosiewicz - OSTATNI 474 9 2
https://www.youtube.com/watch?v=mK3rv4aeEoA
Przyznam to szczerze - to jeden z moich ulubionych polskich numerów. Rok w rok ustawiam go wysoko w głosowaniu na Polski Top Wszech Czasów (bo w Topie Ogólnym pierwszeństwo mają utwory zagraniczne). Cieszy więc mnie tym bardziej fakt, że mogę zapowiedzieć tutaj tą piosenkę. Ta piosenka zaliczyła awans o 59 pozycji (z 161. miejsca). Wtedy uzbierała 324 punkty. Nie byłbym sobą, gdybym nie polecił Wam coveru tej piosenki, w wykonaniu Darii Zawiałow, która zaśpiewała piosenkę "Ostatni" kilka lat temu, na festiwalu w Opolu.
Kokaina zupełnie mnie nie rusza.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
A, zapomniałam jeszcze dodać że istnieje też "trzeci Clapton"

- obserw99
Liczę na wysokie miejsce hardrockowego The Beatles czyli I want you....
- obserw99
Genesis o jakieś 70 miejsc za nisko. Niemen jak zwykle na plus ale też mógły być wyżej.
U mnie poza setkę, ale względnie blisko głosu. Bardzo dobry utwór, jeden z lepszych wczesnych.
Mój nr 1 Genesis. Oczywiście z moim głosem i to wysoko.
Znowu pozytywnie. Ale bez szans na mój głos.
Jak na nią straszna cienizna. Najsłabszy utwór z tych, co były w zestawie (konkurować może gościna u Braci).
Myślisz, że może być wyżej niż Yesterday i Jude?
- obserw99
Fragile przepięknie brzmi na 357 zaraz po zapowiedzi Pana Marka. Brakowlo mi jego głosu na antenie.
Mnie tamto zestawienie kompletnie nie interesuje.
A mnie w ogóle Clapton nie rusza. No chyba że w zespołach z l. 70-tych (np Blind Faith czy Cream).