Nowości TFP #29

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

kajman

Re: Nowości TFP #29

Post autor: kajman »

Najgorszy zestaw od bardzo dawna, może nawet najgorszy jaki się pojawił.
10 Harmonica Shah & Howard Glazer - PLEASE RESPECT ME - Jak dla mnie wzorzec bluesa, wszystko tam jest takie, jak być powinno.
7 RÖMY & Sovya - BŁĘKITNA ŚWINIA - Kawałek dobrego, zagranego z zębem rocka.
7 Kills Birds - HIGH - Szkoda, że ze świetnej płyty wybrano jeden z najgorszych utworów.
6 Luxtorpeda - EKOPLAN - A tutaj z kolei jeden z najlepszych utworów z płyty.
4 Hard Rockets - ELEKTRYCZNE DZIADY - Gdyby nie odklepywany refren oceniłbym ten kaweałek rocka na plus.
4 Kenny Wayne Shepherd - WOMAN LIKE YOU - Solówka girary efekciarska, ale muzycznie nijaka, podkład muzyczny słaby, wokal też taki sobie.
3 Queen & Adam Lambert - DON'T STOP ME NOW - Z takiego kapitalnego kawałka zrobić disco to jest profanacja.
3 The Jaded Hearts Club - NOBODY BUT ME - Wprawdzie nie jest to country, ale kojarzy mi się to z kowbojami jadącymi na koniach (cały czas w tym samym tempie).
2 Ania Rusowicz - PASTORAŁKA RADIOWA - Sztampa w każdym momencie i do tego w słabym stylu
2 Bluszcz - LAMPARTY - Gdyby nie wokal i brak dęciaków to mógłbym pomylić z poprzednim nagraniem.
2 Chris Cornell - WATCHING THE WHEEL - Czy cały ten zestaw będzie na jedno kopyto?
2 Ed Sheeran - AFTERGLOW - Gitara w stylu ogniskowym,wokale niewiele lepiej.
2 Ewa Farna & Vojtěch Dyk & B-Side Band - KOČKY - Nawet ten sax pod koniec drugiej minuty woisuje się w bylejakość tego nagrania.
1 Danny Vera - ROLLER COASTER - Ciepły, kojarzący się z Gwiazdką wokal podnosi ocenę tego utworu skręcającego w stronę wkurzającego country.
1 Karaś & Rogucki - KILKA WESTCHNIEŃ - To wideo z muzyką koszmarnej jakości, ale znalazłem lepsze i słychać lepiej, ale i tak fatalnie.
1 Natalia Rygiel - CHWYTAJ DZIEŃ - A to jest antyreklama Prudnika i okolic, bo jak tam grają taką muzykę, to będę bał się tam przyjeżdżać.
0 Travis - NINA'S SONG - Jedno dobre Valentine na całą płytę to za mało, ale widać to było wszystko na co ich stać.
0 Jean Tonique - TOO BAD - Wszystko w tym utworze jest złe, a to pa pa pa ra pa najgorsze.
0 Pet Shop Boys - HAPPY PEOPLE - Na tej płycie był już jeden utwór całkiem dobry i jeden, którego dało się słuchać, więc reszta musi być fatalna.
0 Roosevelt - FEELS RIGHT - I na gitarach można nagrać rzeczy gorsze od typowego disco - to najsłabszy utwór w tym zestawie.
1 Dr Misio - STRACH XXI WIEKU -
0 Albo Inaczej & Beata Kozidrak - BEZ CIŚNIEŃ -
Dwie ostatnie oceny przepisane.
TStudent
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856

Post autor: TStudent »

kajman pisze: wt gru 29, 2020 12:35 pm 7 Kills Birds - HIGH - Szkoda, że ze świetnej płyty wybrano jeden z najgorszych utworów.
Mnie akurat tylko to dostatecznie przekonało, a zawsze ktoś inny mógł sobie zgłosić utwór, który podobałby Ci się bardziej. ;)
kajman

Wiem, że przekonało, bo inaczej byś nie zgłosił.
gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Post autor: gioconda2 »

kajman pisze: wt gru 29, 2020 12:35 pm Najgorszy zestaw (...)
Kajmanie uwielbiam Twoje opisy dot. zestawu nowości. Mój nastrój poszybował, a uśmiech nie schodzi z twarzy. Z przyjemnością przeczytam jeszcze raz, albo i trzy razy :D
TStudent

Może inaczej, gdyby mnie przekonywały konkretnie takie utwory, jak Ciebie, wtedy inaczej przebiegałaby rozmowa. I tak mamy trochę wspólnych gustów i antygustów, tym niemniej jestem raczej zlepkiem muzycznych gustów i guścików ;)
gioconda2

4989341 pisze: pn gru 28, 2020 11:11 pm
gioconda2 pisze: ndz gru 27, 2020 11:40 pm Tylko djjack'owi chyba przykro :( rozumiem, że mój nr 5 mam sobie wymienić?
oczywiście :mrgreen:
I po co ten szyderczy śmiech? Wyraziłam swój smutek łączący się ze smutkiem djjack'a.
Po raz kolejny zaspałeś z weryfikacją zgłaszanych propozycji...
Dokonałam odpowiedniej poprawki z adnotacją na końcu mojego poprzedniego opisu.
kajman

gioconda2 pisze: wt gru 29, 2020 9:07 pm I po co ten szyderczy śmiech?
Każdy odbiera emotki po swojemu. Dla mnie ta nie jest szyderczym śmiechem i podejrzewam, że również task tego nie odbiera piszący.
gioconda2 pisze: wt gru 29, 2020 9:07 pm Po raz kolejny zaspałeś z weryfikacją zgłaszanych propozycji...
Czy on jest weryfikatorem? Nie przesadzajmy. On tylko zbiera i spisuje.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

kajman pisze: wt gru 29, 2020 10:11 pm Czy on jest weryfikatorem? Nie przesadzajmy. On tylko zbiera i spisuje.
To KTO weryfikuje WE WŁAŚCIWYM CZASIE?
kajman pisze: wt gru 29, 2020 10:11 pm Dla mnie ta nie jest szyderczym śmiechem (...)
No sorry, kajman, ale jest. Uśmiech jest taki: :)
gioconda2

kajman pisze: wt gru 29, 2020 10:11 pm Czy on jest weryfikatorem? Nie przesadzajmy. On tylko zbiera i spisuje.
Zbieraniu i spisywaniu powinna towarzyszyć jednak jakaś refleksja, w końcu kolega prowadzi wątek. Oczekuję, że to coś więcej, niż bycie "technicznym" od spisywania i wklejania. A jakoś tak się dzieje, że wszystkie "przeterminowania" wyłapali inni.
TStudent

jollyroger72 pisze: wt gru 29, 2020 10:24 pm
kajman pisze: wt gru 29, 2020 10:11 pmCzy on jest weryfikatorem? Nie przesadzajmy. On tylko zbiera i spisuje.
To KTO weryfikuje WE WŁAŚCIWYM CZASIE?
Od tego trzeba zacząć że jeśli ktoś ma chęć to może zawsze zobaczyć w ramach przesłuchań.
Awatar użytkownika
jollyroger72

TStudent pisze: wt gru 29, 2020 10:28 pm Od tego trzeba zacząć że jeśli ktoś ma chęć to może zawsze zobaczyć w ramach przesłuchań.
Ty w ogóle zastanawiasz się co piszesz? Czy tylko nabijasz licznik?
TStudent

Biorę udział w dyskusji. Pisząc ten post owszem, nabijam licznik, ale chciałem Ci tylko wyjaśnić. ;) A chciałbym Cię uświadomić, że mistrzem w nabijaniu postów nie jestem ja, lecz pewien inny Kolega. ;)
TStudent

1. 10,0 Hard Rockets - ELEKTRYCZNE DZIADY
2. 10,0 Harmonica Shah & Howard Glazer - PLEASE RESPECT ME
3. 10,0 Kenny Wayne Shepherd - WOMAN LIKE YOU
4. 10,0 Kills Birds - HIGH
5. 9,5 Chris Cornell - WATCHING THE WHEEL

9,0 RÖMY & Sovya - BŁĘKITNA ŚWINIA
8,5 The Jaded Hearts Club - NOBODY BUT ME
7,0 Travis - NINA'S SONG
7,0 Luxtorpeda - EKOPLAN
6,0 Ewa Farna & Vojtěch Dyk & B-Side Band - KOČKY
5,0 Jean Tonique - TOO BAD
5,0 Ed Sheeran - AFTERGLOW
4,5 Danny Vera - ROLLER COASTER
4,0 Ania Rusowicz - PASTORAŁKA RADIOWA
4,0 Queen & Adam Lambert - DON'T STOP ME NOW
3,0 Natalia Rygiel - CHWYTAJ DZIEŃ
3,0 Bluszcz - LAMPARTY
2,5 Dr Misio - STRACH XXI WIEKU
2,0 Albo Inaczej & Beata Kozidrak - BEZ CIŚNIEŃ
2,0 Pet Shop Boys - HAPPY PEOPLE
1,0 Roosevelt - FEELS RIGHT
0,0 Karaś & Rogucki - KILKA WESTCHNIEŃ

niestety nieoficjalnie, ale dla informacji:
10,0 Imperial Age - THE LEGACY OF ATLANTIS
Awatar użytkownika
jollyroger72

TStudent pisze: wt gru 29, 2020 10:31 pm Biorę udział w dyskusji. Pisząc ten post owszem, nabijam licznik, ale chciałem Ci tylko wyjaśnić.
I niczego mi nie wyjaśniłeś.
Okazuje się, że utwory nie podlegają weryfikacji przed upublicznieniem całego zestawienia.
TStudent pisze: wt gru 29, 2020 10:28 pm Od tego trzeba zacząć że jeśli ktoś ma chęć to może zawsze zobaczyć w ramach przesłuchań.
Czyli wynika, że w tym akurat przypadku to Ty podpier****łeś djjacka, bo oprócz Ciebie jedynie Sundrajta jest czasem naddociekliwy.
TStudent pisze: wt gru 29, 2020 10:31 pm A chciałbym Cię uświadomić, że mistrzem w nabijaniu postów nie jestem ja, lecz pewien inny Kolega.
To nie musisz Go małpować :evil:
TStudent

jollyroger72 pisze: wt gru 29, 2020 10:53 pmOkazuje się, że utwory nie podlegają weryfikacji przed upublicznieniem całego zestawienia.
Tym niemniej mam wrażenie, że piszesz jakbyś był perfekcjonistą. :roll: Wybacz ale to jest idealizowanie rzeczywistości.
jollyroger72 pisze: wt gru 29, 2020 10:53 pmCzyli wynika, że w tym akurat przypadku to Ty podpier****łeś djjacka, bo oprócz Ciebie jedynie Sundrajta jest czasem naddociekliwy.
Po prostu nie chciałem głosować na utwór, który jest niezgodny z zasadami. Zobaczyłem rok albumu przy okazji robienia playlisty i tyle. Potem zaczęło się szukanie a niestety przy 2018 (w przyszłym roku już 2019) trzeba bardzo uważać na czas publikacji albumu.
Awatar użytkownika
jollyroger72

TStudent pisze: wt gru 29, 2020 11:12 pm Tym niemniej mam wrażenie, że piszesz jakbyś był perfekcjonistą.
Dla Twojej wiadomości - staram się nim być. Więc każde niechlujstwo mnie wkurza.
.....
Jak widać w całym systemie związanym z TFP i nowościami nadal są luki, które należy uszczelnić. Ale nie, lepiej kombinować z dodawaniem kolejnych utworów do zestawu... :know:
Ankieta by się przydała :cwany:
kajman

jollyroger72 pisze: wt gru 29, 2020 10:24 pm Uśmiech jest taki: :)
To jest lekki półuśmieszek. Radość pełną gębą to :D Nie ma ustalonych zasad, która emotka co znaczy. Ludzie używają ich po swojemu i intuicyjnie.
jollyroger72 pisze: wt gru 29, 2020 10:53 pm jest czasem naddociekliwy
Jeżeli ktoś się zorientuje, że coś jest źle to zgłasza. I nie widzę tu żadnego nad.
gioconda2

jollyroger72 pisze: wt gru 29, 2020 10:53 pm oprócz Ciebie jedynie Sundrajta jest czasem naddociekliwy.
Właśnie Sundrajta zgłosił się na ochotnika na weryfikatora i . ..też zaspał. Aczkolwiek uważam (niezależnie od wolontarystycznej woli Sundrajty), że osoba prowadząca wątek nowości nie może ograniczać się tylko do kopiuj-wklej. Zestaw opublikowany nie powinien być kwestionowany. Weryfikacja powinna odbywać się w trakcie zgłoszeń, przed publikacją.
Awatar użytkownika
jollyroger72

kajman pisze: wt gru 29, 2020 11:24 pm I nie widzę tu żadnego nad.
A ja widzę. Bo ktoś powinien ogarniać zestaw nowości i przed upublicznieniem go zrobić weryfikację. Jak widać, to się nie dzieje.
EDIT: widzę, że Sąsiadka powyżej myśli podobnie :)
kajman

jollyroger72 pisze: wt gru 29, 2020 11:27 pm ktoś powinien ogarniać zestaw nowości i przed upublicznieniem go zrobić weryfikację
To może Ty się tym zajmiesz?
Awatar użytkownika
jollyroger72

kajman pisze: wt gru 29, 2020 11:49 pm To może Ty się tym zajmiesz?
Nie.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

1. 9,5 Kenny Wayne Shepherd - WOMAN LIKE YOU
2. 9,0 Harmonica Shah & Howard Glazer - PLEASE RESPECT ME
3. 5,0 Chris Cornell - WATCHING THE WHEEL
4. 4,0 The Jaded Hearts Club - NOBODY BUT ME
5. 4,0 Luxtorpeda - EKOPLAN

0,5 Bluszcz - LAMPARTY
3,5 Danny Vera - ROLLER COASTER
0,0 Dr Misio - STRACH XXI WIEKU
2,0 Ania Rusowicz - PASTORAŁKA RADIOWA
3,0 Kills Birds - HIGH
0,0 RÖMY & Sovya - BŁĘKITNA ŚWINIA
1,0 Travis - NINA'S SONG
3,0 Hard Rockets - ELEKTRYCZNE DZIADY
0,0 Pet Shop Boys - HAPPY PEOPLE
3,0 Ewa Farna, Vojtěch Dyk & B-Side Band - KOČKY
0,0 Jean Tonique - TOO BAD
0,0 Natalia Rygiel - CHWYTAJ DZIEŃ
0,0 Albo Inaczej & Beata Kozidrak - BEZ CIŚNIEŃ
0,0 Ed Sheeran - AFTERGLOW
0,0 Karaś/Rogucki - KILKA WESTCHNIEŃ
0,0 Roosevelt - FEELS RIGHT
3,0 Queen + Adam Lambert - DON'T STOP ME NOW (LIVE)

Nie za ciekawie to się dzisiaj ułożyło. Było kilka kwiatków, które sprawiły, że miałam wielką ochotę nie dosłuchać ich do końca.
Roosevelt, Pety, Karaś/Roguc, Natalia i ... Błękitny duecik. To naprawdę niemal ponad moje siły.
Poza tym Beata Inaczej i Misio - nie pamiętam jak oceniłam ich za pierwszym razem i nie chce mi się szukać - też nieciekawie zabrzmieli.
Było parę utworów, które względnie się spodobały, no i trzy takie, które spodobały się nieco bardziej. I tak Luxtorpeda zdołała mnie przekonać na tyle, by dostać się do punktowanej piątki, ale to dlatego że za bardzo dziś nie miała konkurencji. Jaded Hearts zagrali całkiem znośnie, ale chciałoby się z tego utworu wydobyć więcej rokędrola. Chris całkiem nieźle sobie poradził. No i blues od kajmana bardzo klasycznie brzmiący, tylko mam leciutkie zastrzeżenie do nieco zbyt długich (co nie znaczy że złych) solówek. Z kolei - żeby było śmiesznie - Kenny właśnie za solówkę dostał pół punkta więcej, bo moim zdaniem jest ona naprawdę świetna i dodaje temu przebojowemu utworowi jeszcze więcej "wigoru" :wink:
jedrzej2012

Post autor: jedrzej2012 »

Rygiel znalazłem na stronie Listy Radia PiK, która od teraz (podsumowanie roczne) przenosi się z niedzieli na sobotę w miejsce "Domówki".
Tu i tu Dariusz Gross, "Torture" zaliczyło ostatnio trzeci powrót, teraz 29. miejsce, awans o 1 miejsce, 1. miejsce od 3 notowań należy do pożegnalnego Perfectu, utwór "Głos". Dalej są Miley Cyrus i Bartosiewicz, w czołówce są jeszcze Michael Patrick Kelly i Sanah, która w 2 tygodnie z 30. przesunęła się nagle na 2. miejsce, to mój nr 1.
Brakuje tylko "Mood", które jest w zestawie, mój nr 2, a 3. jest u mnie Miley, a dalej Viki Gabor, ale to u mnie.
Domagała wydał album, jest tam "Żmijowisko".
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

gioconda2 pisze: wt gru 29, 2020 11:26 pm Właśnie Sundrajta zgłosił się na ochotnika na weryfikatora
jollyroger72 pisze: wt gru 29, 2020 11:27 pm i przed upublicznieniem go zrobić weryfikację. Jak widać, to się nie dzieje
Przeważnie robię i wrzucam listę nowości ze Spotifaja tego samego dnia gdy odbywa się podsumowanie listy. Jednak w tym tygodniu, trochę też przez świąteczne zamieszanie, nie ogarnąłem tego na czas, bo oczywiście od razu bym zastrzegł utwór, który przekroczył limit czasowy (bo tam mam od razu widzę datę wydania). :arrow:
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

1. 9,0 Pet Shop Boys - HAPPY PEOPLE
2. 6,0 Travis - NINA'S SONG
3. 2,5 Bluszcz - LAMPARTY
4. 2,5 Kenny Wayne Shepherd - WOMAN LIKE YOU
5. 2,5 Roosevelt - FEELS RIGHT

2,0 Jean Tonique - TOO BAD
2,0 Kills Birds - HIGH
2,0 Ed Sheeran - AFTERGLOW
2,0 Hard Rockets - ELEKTRYCZNE DZIADY
1,0 Karaś/Rogucki - KILKA WESTCHNIEŃ]
0,5 The Jaded Hearts Club - NOBODY BUT ME
0,5 Chris Cornell - WATCHING THE WHEEL
0,5 Ania Rusowicz - PASTORAŁKA RADIOWA
0,0 Natalia Rygiel - CHWYTAJ DZIEŃ
0.0 Danny Vera - ROLLER COASTER
0,0 RÖMY & Sovya - BŁĘKITNA ŚWINIA
0,0 Ewa Farna, Vojtěch Dyk & B-Side Band – KOČKY
0,0 Harmonica Shah & Howard Glazer - PLEASE RESPECT ME
0,0 Queen + Adam Lambert - DON'T STOP ME NOW (LIVE)
Albo Inaczej & Beata Kozidrak - BEZ CIŚNIEŃ
Dr Misio - STRACH XXI WIEKU
0,0 Luxtorpeda - EKOPLAN (9,0) zdecydowanie najlepszy utwór z dotąd tu ocenianych.
A zestaw ogólnie beznadziejny.
ODPOWIEDZ