24 grudnia powitaliśmy na świecie wokalistkę kultowego zespołu Closterkeller, Anję Orthodox właściwie Annę Kumala, która ponadto jest autorką tekstów oraz kompozytorką.
Anja umieściła na LP3 swój jeden solowy projekt oraz 15 nagrań z zespołem, z czego najwyższą pozycję wywalczył utwór „Władza”, docierając do pozycji 6 i będąc na niej przez trzy tygodnie.
temik3 pisze: ↑ndz gru 27, 2020 8:37 pm40. NN 01 23 6 Smith & Thell - YEAR OF THE YOUNG
39. 49 02 24 7 Greta Van Fleet – AGE OF MACHINE 38. NN 01 25 4 Crippled Black Phoenix - EVERYTHING I SAY
37. 34 05 25 4 Nothing But Thieves - IMPOSSIBLE
36. 42 02 26 4 Baranovski & Ten Typ Mes - WOLNOŚĆ
Mam strasznie wybiórczą pamięć, bo to co mi się nie podoba lub jest mi obojętne to szybko zapominam.
40 i 36 o ile pamiętam to było fatalne.
37 to kojarzę dobrze, ale jest niewiele lepiej niż powyżej.
38 całkiem w porządku.
39 jak na nich słabiutko, ale ogólnie dobrze.
Na razie najsłabsza piątka.
pamiętam jak Closterkeller grali u nas w Centrum Kultury (kiedyś nie bywały koncerty darmowe). była pełna sala, czyli jakieś 70-80 osób to był połowa lat 90tych czyli najlepszy ich czas
temik3 pisze: ↑ndz gru 27, 2020 9:28 pm
Notowania LPP3 przypadające na Wigilię, Boże Narodzenie i św, Szczepana i ich zwycięzcy:
O to tutaj znam tylko Redów chyba i aż tak dobrze nie wypadali jak ostatnio w Starwalkerze czy Ho ho!.
A co do tej trójki to chociaż utrzymanie się UDA i Darii cieszy, to i tak właśnie się z nimi pożegnałem w kontekście suplementu i na moją listę już nie wejdą.
temik3 pisze: ↑ndz gru 27, 2020 8:50 pm
35. 33 04 26 4 Christophe Maé & Youssou Ndour - L’OURS 34. NN 01 26 5 Anthony Gomes - STOP CALLING WOMEN HOES AND BITCHES
33. 36 13 28 4 Bruce Springsteen - LETTER TO YOU 32. RE 02 29 5 Luxtorpeda - CEL
31. 44 03 29 7 Sia - COURAGE TO CHANGE
33 najlepszy Bruce na płycie.
32 tak jak z 33.
31 to w ogóle najlepszy jej utwór, jaki słyszałem.
34 to bardzo dobry blues, ale do mojego głosu zabrakło.
35 to kapitalny kawałek z moim głosem.
Zdecydowanie najlepsza piątka.
25 grudnia 1954 roku urodziła się Annie Lennox, wokalistka duetu Eurythmics, z którym święciła największe tryumfy. Jednak po rozpadzie głównie tworzy solo.
Z zespołem umieściła na LP3 20 utworów, zaś z solowymi projektami kolejnych 14.
Do miejsca pierwszego dotarły :
„No fear, no hate, no pain (no broken hearts) – 2 tygodnie.
„There must be an angel (playing with my heart) – 1 tydzień.
Wszystkiego Najlepszego dla Annie Lennox!!! A poza tym - widać że Foo Fighters z notowania na notowanie zyskuje. I oby tak dalej Ja tymczasem przeglądam swoje głosy z poprzedniego roku na Forumowy TWC, i zauważyłem że z tegorocznego zestawu wypadło 27 moich głosów...
25 grudnia 1963 roku urodziła się Fiolka Najdenowicz właściwie Wioletta Stefania Najdenowicz, polska wokalistka bułgarskiego pochodzenia,. W 1988 roku współzałożyła zespół Balcan Electrique.
Na LP3 w duecie z Michałem Bajorem umieściła jeden utwór, jeden z Małgorzatą Walewską i Michałem Bajorem i cztery własne. a ze swym sztandarowym zespołem kolejnych pięć z czego utwór "Kochaj nie zabijaj” zajmował trzykrotnie miejsce 7.