Nowości TFP #23

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Re: Nowości TFP #23

Post autor: gioconda2 »

Sundrajta pisze: wt lis 24, 2020 12:28 am Tak barwnie opisujesz te teledyski, że chyba zacznę je wreszcie (znowu po latach) oglądać
Teledyski zaczęłam oglądać dopiero za sprawą głosowania na TFP (co ta Lista robi z ludźmi :!: :lol: ), wcześniej w ogóle tego nie robiłam. W młodości nie byłam fanką MTV, przez prawie całe dorosłe życie żyję bez telewizora, więc obrazki (a zwłaszcza muzyczne) były mi obce. Głosując na LP3 opierałam się na tym co słychać przez radio. A tu pan prowadzący VILKI zaczął mi zadawać "zadania domowe" przy okazji komentowania TFP w formie obejrzenia tego i owego, a do tego kiedyś dołączył santosz komentując Lennego i lecące na niego lachony - no to trzeba było to zobaczyć. I tak mnie ta dwójka wciągnęła. A nie ma tego dużo - przy braku telewizora 15 teledysków na tydzień (bo nie wszystkie mają migającą ilustrację) to nieszkodząca dawka, a mój wzrok też się czasami musi na jakimś migającym obrazie zaczepić :mrgreen: by mózg miał trochę bodźców :mrgreen:
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

jollyroger72 pisze: wt lis 24, 2020 8:29 am A może tak?
Felicjan Andrzejczak = Wojciech Fortuna
Z Felkiem aż tak źle (lub dobrze, jak kto woli) nie było. :wink:
gioconda2 pisze: wt lis 24, 2020 8:46 am przy braku telewizora 15 teledysków na tydzień (bo nie wszystkie mają migającą ilustrację) to nieszkodząca dawka, a mój wzrok też się czasami musi na jakimś migającym obrazie zaczepić
Faktycznie od czasu do czasu trzeba na czymś oko zawiesić, żeby nie zdziczeć!
**************************************************************************************************
Ach ta Liga Mistrzów - złodziej czasu. :mrgreen:
No ale już jestem i prezentuję i w tym miejscu wygraną Piotra Bukartyka, przed FF (tego od Grohla) i BS (tego od Andrzejczaka). :mrgreen: Zaskakująco dobrze wypadł duet Natalii z Kubą (nie tym akurat, o którym mogliście pomyśleć), bowiem czwarta lokata jest najwyższą z grona tych piosenek, które niestety nie przeszły eliminacji. W pierwszej dziesiątce są jeszcze cztery takie utwory i chyba najbardziej zaskakuje obecność Planta w tym towarzystwie? Najniżej z laureatów oceniony został utwór zespołu Nightwish, który znalazł się na 21. miejscu i to jedyny kawałek w ostatniej dziesiątce.
Na samiuśkim końcu znajdują się tak egzotyczni wykonawcy jak Japończycy, dyskotekowcy, naśladowcy Abby i przede wszystkim naśladowca Freddiego oraz pewien ekstra metalowy zespół bijący swoją średnią absolutny rekord żenady! Okazało się, że ja dałem mu najwyższą ocenę, a przecież ten mnie również kompletnie nie przekonał. :shock:

01. [6,83] Piotr Bukartyk – ZNIKNĄĆ STĄD
02. [6,54] Foo Fighters – SHAME SHAME
03. [6,04] Budka Suflera – 10 LAT SAMOTNOŚCI
04. [6,00] Natalia Piotrowska-Paciorek i Kuba Jurzyk – TAK JAK I TY
05. [5,77] the Dumplings – KAŻDA Z NAS
06. [5,64] Robert Plant – NOTHING TAKES THE PLACE OF YOU
07. [5,59] Anthony Gomes – TELL SOMEBODY

-------------------------------------------------------
08. [5,36] Fleet Foxes – CAN I BELIEVE YOU
09. [5,23] Flora Cash – BORN IN THE SLUMBER
10. [4,95] System of a Down – PROTECT THE LAND
11. [4,86] Amy Macdonald – CRAZY SHADE OF BLUE
12. [4,73] Artur Andrus – PANNA FONTANNA
13. [4,50] Adam Nowak i Akustyk Amigos – COKOLWIEK UJĘTE

-----------------------------------------------------------------------------
14. [4,23] Nothing But Thieves – PHOBIA
15. [4,08] Maria Sadowska & Kayah – KOCHAM CIĘ
16. [4,00] Eclipse – UNITED
17. [3,86] Lana del Rey – LET ME LOVE YOU LIKE A WOMAN
18. [3,75] Black Jeans – GRZECH
19. [3,59] Męskie Granie Orkiestra – PŁONĄ GÓRY PŁONĄ LASY
20. [3,50] Fantastic Negrito – THESE ARE MY FRIENDS

------------------------------------------------------------------
21. [3,32] Nightwish – NOISE
22. [3,21] Duke Dumont, Say Lou Lou – NIGHTCRAWLER
23. [3,09] Kissinsky – KONIEC CZY POCZĄTEK?
24. [3,09] Marek Koterski – WY PRZEKLĘTE DZIECIARY...
25. [3,05] Sepultura – GUARDIANS OF EARTH
26. [2,73] Sheena Ringo feat. Tortoise Matsumoto – THE MAIN STREET
27. [2,29] Audiosoulz – NEVER SAY GOODBYE

------------------------------------------------------------------------------
28. [1,95] Queen + Adam Lambert - SOMEBODY TO LOVE (Live)
29. [1,95] Steps – SOMETHING IN YOUR EYES
30. [0,91] Azarath – NO SALVATION

Po kres skrajnych not sięgnęły: "Każda z nas" (4/3); "Never Say Goodbye" i "Wy przeklęte dzieciary..." (obie po 1/6 - podejrzewam, że Michał celowo dał dyszkę, żeby ta druga tutaj się znalazła); "Kocham cię" (2/4); "Nightcrawler" (1/5), a także cztery o pomniejszej liczbie tychże skrajności. Ogólny bilans dziesiątek i zer wyniósł 19/62 czyli te pierwsze stanowią delikatne 23,5% ogółu.
Największy skok na plus uzyskał kajman 0,89 pkt, zaś w przeciwnym kierunku podążył temik3 1,54 pkt. czyli można by rzec, że zamienili się rolami w porównaniu z minionym podsumowaniem. :lol:
Najbliżej ŚWO znowu wcelowała się gioconda2, tyle że ta rozbieżność ciągle wzrasta, bo znów o cztery setne do -0,28 pkt. od bazy. Najdalej od niej tym razem zadryfował Kuba1201 będąc o 1,49 pkt. powyżej tejże.
Zabrakło ocen od TStudenta, :roll: a że powiedzmy po dwóch opuszczonych notowaniach powrócił miszony.

frekwencja wyniosła 11 osób (0) [ średnia wszystkich ocen ^ 4,18 pkt. (-0,54) ]
gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Post autor: gioconda2 »

Sundrajta pisze: śr lis 25, 2020 1:55 am 04. [6,00] Natalia Piotrowska-Paciorek i Kuba Jurzyk – TAK JAK I TY

Najbliżej ŚWO znowu wcelowała się gioconda2, tyle że ta rozbieżność ciągle wzrasta, bo znów o cztery setne do -0,28 pkt. od bazy.
Nobody's perfect, nawet wzorzec z Sevres nie jest doskonały :mrgreen:
A wynik powyższego duetu bardzo mnie cieszy, pomimo nie przejścia eliminacji. Jeszcze kiedyś nadejdzie ich czas :idea:
ODPOWIEDZ