u Phila to oczywiście w moim ulubionym I wish it would rain down ale u Beatlesów hm.. w While my guitar gently weeps? mi bardziej przychodzą do głowy jego solówki u Stinga i Eltona Johna
VILKI pisze: ↑ndz lis 15, 2020 2:51 pm
u Phila to oczywiście w moim ulubionym I wish it would rain down ale u Beatlesów hm.. w While my guitar gently weeps?
Brawo
Oczywiście każdy może mieć swoich faworytów wśród solówek Claptona, a u Eltona to nie kojarzę w którym utworze jest Clapton.
Mniejsza z tym, teraz Twoja kolej
... jednak on chyba nie chce nam nic zadać (wszystkie konkursy zostawia na piątkowy wieczór ).
To może ja. Teraz będzie - mam nadzieję - nieco trudniej , ale zostaniemy przy Claptonie.
Proszę podać co najmniej 3 nazwy zespołów, w których udzielał się (jako jeden z założycieli, lub po prostu jako gitarzysta) pan Eric.
lady pisze: ↑ndz lis 15, 2020 7:36 pm
... jednak on chyba nie chce nam nic zadać (wszystkie konkursy zostawia na piątkowy wieczór ).
To może ja. Teraz będzie - mam nadzieję - nieco trudniej , ale zostaniemy przy Claptonie.
Proszę podać co najmniej 3 nazwy zespołów, w których udzielał się (jako jeden z założycieli, lub po prostu jako gitarzysta) pan Eric.
konwicki1980 pisze: ↑wt lis 10, 2020 4:20 am
Budka Suflera. Mam ten album. Pytania zadawać nie będę, bo mam fajną listę pytań do mojego konkursu na zlot i nie chcę jej marnować.
PS Pytanie nieco wprowadza w błąd - polecam hasło https://pl.wikipedia.org/wiki/Carnegie_Hall
Czyli raczej można powiedzieć że byli jedynym w XX wieku
lady pisze: ↑ndz lis 15, 2020 1:52 pm
Co do tej drugiej to nie wiem, a strzelać nie będę
Lista Przebojów Radia PiK wystartowała 18 sierpnia 1990 roku (wówczas jeszcze pod szyldem Pomorskiej Rozgłośni Polskiego Radia w Bydgoszczy).
To teraz już wreszcie wiem, co się za tym PiK -iem kryje i dlaczego Jędrzej nas zarzuca informacjami o tem. Pomorze i Kujawy (jak Bydgoszcz), a nasz Jędrzej pochodzi z Szubina (kiedyś wpisał to w swoich wywodach, zapamiętałam, bo z Szubina pochodził pewien metalowiec - legenda akademików - ubierający się, poruszający się i zarzucający włosami tak jak Thomas z MT), a Szubin jest składową województwa kujawsko - pomorskiego.
kajman pisze: ↑ndz lis 15, 2020 10:23 pm
To ja pamiętam cztery bez zaglądania do ściągi: Blues Breakers, Blind Faith (mój ulubiony z tej czwórki), Cream i Derek and the Dominoes.