Nowości TFP #18
Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
Re: Nowości TFP #18
bycie wicepremierem w tych czasach to nie powód do chwały 
-
temik3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Dlatego trzeba zrobić kolejnego, żeby wreszcie był powód do chwały, ja tam wiem, że gorzej być nie może, a tu jest duże prawdopodobieństwo, że będzie dobrze.
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
Tylko przy singlach nie zawsze jest dokładny dzień, tyle że np. rok 2019 dla nas jest wystarczający żeby utwór zaliczyć.lady pisze: czw paź 15, 2020 3:09 pm Ja np. sprawdzam "ważność" utworów na Spotify, tam zawsze przy płycie/singlu jest rok wydania.
I właśnie dlatego w regulaminie jest zapis, że w ostateczności sprawdzamy na YT, gdyż jest to ostatnie (a nie pierwsze) źródło daty wydania danej piosenki (czy tam utworu promocyjnego).
No pewnie, że nie.temik3 pisze: czw paź 15, 2020 3:39 pm Dlatego trzeba zrobić kolejnego, żeby wreszcie był powód do chwały, ja tam wiem, że gorzej być nie może
A w odróżnieniu od niektórych, ja staram się ponosić konsekwencje swoich czynów.
Sprawdziłem aktualne propozycje, jedna jest z koncertu z 2014, ale płyta live wydana w tym roku, więc jak na razie nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
i to, że ta wersja jest z 2014 roku to jest ok.? 
tak tylko pytam, bo u mnie i tak ma okrągłe zero
tu wideo z 2014.
https://www.youtube.com/watch?v=GnEdmosU-fA
tak tylko pytam, bo u mnie i tak ma okrągłe zero
tu wideo z 2014.
https://www.youtube.com/watch?v=GnEdmosU-fA
1 Accept - THE UNDERTAKER
2 Paloma Faith - BETTER THAN THIS
3 Dirkschneider & The Old Gang - WHERE THE ANGELS FLY
4 Paul Molloy - DUNGAREE DAY
5 AC/DC - SHOT IN THE DARK
2 Paloma Faith - BETTER THAN THIS
3 Dirkschneider & The Old Gang - WHERE THE ANGELS FLY
4 Paul Molloy - DUNGAREE DAY
5 AC/DC - SHOT IN THE DARK
- Sundrajta
Przecież decydujące jest wydanie materiału na nośniku, a nie to, że jest wideo z koncertu na YT, sami pisaliście, że to źródło bierzemy pod uwagę na końcu, gdy nie ma już żadnych innych?
A według mnie Igo nie powinien być zdyskwalifikowany w kontekście:
AlekOb pisze: czw paź 15, 2020 2:08 amJeśli chodzi o Igo, to rzeczywiście jest z albumu z maja 2018, a w październiku tamtego roku wyszedł klip do niego na YT. W opisie jest, że to kolejny singiel promujący wydany przy okazji wydania winylowego. Czyli w sumie tak pół na pół![]()
Reasumując to w październiku (przypuszczalnie pod koniec, bo w zestawie do głosowania znalazł się w listopadzie) wyszedł na singlu czyli spełnia wymagania regulaminowe.Sundrajta pisze: ndz wrz 13, 2020 1:22 pm Wybieramy propozycje, które od daty premiery na albumie, singlu, w streamingu lub w ostateczności (gdy inne źródła zawiodą) na YT
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Ty też żartujesz?
A dyskwalifikacje po zakończeniu kolarskich etapów to co? Kolarz wygrał (co wszyscy widzieli), ale zostaje zdyskwalifikowany.
Ot, taki pierwszy przykład z brzegu.
- VILKI
jeśli to faktycznie wydano na singlu to kajman ma racje (chociaż ja nigdzie takiej informacji nie znalazłem) 
- jollyroger72
Kajman, nie gmatwaj, please.kajman pisze: czw paź 15, 2020 6:14 pm Reasumując to w październiku (przypuszczalnie pod koniec, bo w zestawie do głosowania znalazł się w listopadzie) wyszedł na singlu czyli spełnia wymagania regulaminowe.
Skoro najpierw ukazał się album, to późniejsza data wydania na singlu nie ma znaczenia.
-
AlekOb
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011
No właśnie, bo już się trochę pogubiłem. Jak album wyszedł np. na początku 2018, a powiedzmy rok później wyszedł któryś tam singiel/utwór promocyjny z tego albumu, no to chyba nie może być zgłoszony, bo liczymy datę wtedy kiedy ten utwór wyszedł po raz pierwszy, czyli na albumie? 
- konwicki1980
- Kontakt:
No tak. Ja generalnie nie jestem zwolennikiem jakichś nadmiernie rozbudowanych reguł i wielu tutaj obowiązującym byłbym przeciwny, ale teraz wychodzi na to, że te same osoby, które ustaliły te zasady, teraz niby chcą je naginać nie wiedzieć czemu
A co do tej konkretnej zasady to chyba nie ma takiej sytuacji, żeby singiel z płyty wyszedł ponad dwa lat po. Tak misie przynajmniej wydaje.
A co do tej konkretnej zasady to chyba nie ma takiej sytuacji, żeby singiel z płyty wyszedł ponad dwa lat po. Tak misie przynajmniej wydaje.
- VILKI
to już bez znaczenia jednak bo prowadzący podjął już decyzję i koniec kropka 
Album wyszedł powiedzmy trzy lata temu, a singiel wydano teraz. To nie można tego utworu zgłosić?jollyroger72 pisze: czw paź 15, 2020 6:55 pm Skoro najpierw ukazał się album, to późniejsza data wydania na singlu nie ma znaczenia.
Z regulaminu bynajmniej to nie wynika.AlekOb pisze: czw paź 15, 2020 7:02 pm to chyba nie może być zgłoszony, bo liczymy datę wtedy kiedy ten utwór wyszedł po raz pierwszy, czyli na albumie?
Ale właśnie nagięciem jest niedopuszczenie późniejszego singla. A co zrobimy w sytuacji, kiedy utwór wyszedł na singlu lub EPce, a na albumie 2,5 roku później?konwicki1980 pisze: czw paź 15, 2020 7:05 pm te same osoby, które ustaliły te zasady, teraz niby chcą je naginać nie wiedzieć czemu
Nie wiem, ale na pewno zdarzały się single wydane grubo niż rok po wydaniu albumu.konwicki1980 pisze: czw paź 15, 2020 7:05 pm to chyba nie ma takiej sytuacji, żeby singiel z płyty wyszedł ponad dwa lat po
Ale powinien go obowiązywać regulamin. A według niego powinien być dopuszczony.VILKI pisze: czw paź 15, 2020 7:09 pm to już bez znaczenia jednak bo prowadzący podjął już decyzję i koniec kropka
- jollyroger72
Odpowiedź jest krótka: nie.
I zakończmy na tym kolejną bezsensowną, w moim przekonaniu, dyskusję.
Wszyscy wiedzą, o co ka(j)man, tylko próbuje się znaleźć jakieś furtki, jakby mało było utworów do dwóch lat
No niestety tak zostało przegłosowane. Ale regulamin jest regulaminem i po to jest, żeby się do niego stosować.
-
PriapMusic
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010
Co to za drama?? o piosenkę która ma 0 punktów?
premiera to premiera! premiera to pierwsze wydanie na jakimkolwiek nośniku czy serwisie (album, singiel, projekt, streaming, YT itp.) i od tej daty należy liczyć 2 lata
Jeśli jakieś piosenka zostaje wydana na singlu po 24miesiącach od pokazania światu to zazwyczaj jest to w innej postaci np. mix, live czy choćby radio edit.
Na przyszłość, to jest lista przebojów obecnych czasów a nie hity zeszłego lata (lat). Gdyby każdy zgłaszał nowości/świeżynki to nie byłoby takich problemów jak teraz.
01 - Miley Cyrus - MIDNIGHT SKY 10,0
02 - Roisin Murphy - SOMETHING MORE 10,0
03 - Kylie Minogue - MAGIC 10,0
04 - AWOLNATION feat. Alex Ebert - MAYDAY!!! FIESTA FEVER 9,0
05 - Paloma Faith - BETTER THAN THIS 9,0
dokładnie regulamin jest tutaj nieubłagany. 2lata minęły od premiery tego utworu. klamka zapadłakajman pisze: czw paź 15, 2020 7:50 pm No niestety tak zostało przegłosowane. Ale regulamin jest regulaminem i po to jest, żeby się do niego stosować.
Jeśli piosenka została wydana na albumie, który miał premierę w maju 2018, to decyzja została słusznie podjęta.REGULAMIN pisze: ndz wrz 13, 2020 1:22 pm 4] Wybieramy propozycje, które od daty premiery na albumie, singlu, w streamingu lub w ostateczności (gdy inne źródła zawiodą) na YT nie są starsze niż dwa lata (najlepiej podstawowe wersje danego utworu).
premiera to premiera! premiera to pierwsze wydanie na jakimkolwiek nośniku czy serwisie (album, singiel, projekt, streaming, YT itp.) i od tej daty należy liczyć 2 lata
Jeśli jakieś piosenka zostaje wydana na singlu po 24miesiącach od pokazania światu to zazwyczaj jest to w innej postaci np. mix, live czy choćby radio edit.
Na przyszłość, to jest lista przebojów obecnych czasów a nie hity zeszłego lata (lat). Gdyby każdy zgłaszał nowości/świeżynki to nie byłoby takich problemów jak teraz.
01 - Miley Cyrus - MIDNIGHT SKY 10,0
02 - Roisin Murphy - SOMETHING MORE 10,0
03 - Kylie Minogue - MAGIC 10,0
04 - AWOLNATION feat. Alex Ebert - MAYDAY!!! FIESTA FEVER 9,0
05 - Paloma Faith - BETTER THAN THIS 9,0
Ostatnio zmieniony czw paź 15, 2020 8:19 pm przez PriapMusic, łącznie zmieniany 2 razy.
-
TStudent
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
No dokładnie. Jeżeli już to powinniśmy się stosować zdrowym rozsądkiem i uwaga! Jak coś jest mało znanego w szerokim świecie, jakiś nieznany zespół z Kazachstanu albo Finlandii albo jeszcze jakiegoś dalekiego zakątka, to przecież może być nawet i ten dwuletni utwór (czytaj wydany do dwóch lat wstecz), żeby jakoś go rozpropagować. Tak samo bluesy, z bluesmanami mieliśmy mało styczności na LP3 w ostatnich latach (wyjątkami byli Bonamassa, Sosnowski i czasem pojedyncze utwory innych wykonawców). Tak że zdrowy rozsądek i... już.PriapMusic pisze: czw paź 15, 2020 8:08 pm Na przyszłość, to jest lista przebojów obecnych czasów a nie hity zeszłego lata (lat). Gdyby każdy zgłaszał nowości/świeżynki to nie byłoby takich problemów jak teraz.
1. Artur Rojek feat. Taco Hemingway - A MIAŁO BYĆ JAK WE ŚNIE
2. Kylie Minogue - MAGIC
3. Paloma Faith - BETTER THAN THIS
4. The Waterboys - THE SOUL SINGER
5. Blues Pills - KISS MY PAST GOODBYE
2. Kylie Minogue - MAGIC
3. Paloma Faith - BETTER THAN THIS
4. The Waterboys - THE SOUL SINGER
5. Blues Pills - KISS MY PAST GOODBYE
- VILKI
1. The Waterboys - THE SOUL SINGER
2. Blues Pills - KISS MY PAST GOODBYE
3. Lunatic Soul - THE PASSAGE
4. Artur Rojek feat. Taco Hemingway - A MIAŁO BYĆ JAK WE ŚNIE
5. Igor Herbut - WDZIĘCZNOŚĆ
2. Blues Pills - KISS MY PAST GOODBYE
3. Lunatic Soul - THE PASSAGE
4. Artur Rojek feat. Taco Hemingway - A MIAŁO BYĆ JAK WE ŚNIE
5. Igor Herbut - WDZIĘCZNOŚĆ
Oto moja "5" z ostatniego zestawu nowości:
1. Luxtorpeda - HOŁD
2. AC/DC - SHOT IN THE DARK
3. Perfect - GŁOS
4. Accept - THE UNDERTAKER
5. Lunatic Soul - THE PASSAGE
1. Luxtorpeda - HOŁD
2. AC/DC - SHOT IN THE DARK
3. Perfect - GŁOS
4. Accept - THE UNDERTAKER
5. Lunatic Soul - THE PASSAGE
- Sundrajta
Tu nie chodzi o tę konkretną piosenkę, tylko o zasady.
Ale wytłumacz mi jakie to ma znaczenie? Jakbym więc znalazł perełkę z Polski (a takim właśnie przypadkiem była ShataQS) czy innej Wielkiej Brytanii, to już nie mógłbym jej zgłosić, bo pochodzi z popularnego muzycznie kraju i masz ci los, nie przebiła się do szeroko pojętego mainstreamu, a więc na starcie jest już skreślona?TStudent pisze: czw paź 15, 2020 8:14 pm Jeżeli już to powinniśmy się stosować zdrowym rozsądkiem i uwaga! Jak coś jest mało znanego w szerokim świecie, jakiś nieznany zespół z Kazachstanu albo Finlandii albo jeszcze jakiegoś dalekiego zakątka, to przecież może być nawet i ten dwuletni utwór (czytaj wydany do dwóch lat wstecz), żeby jakoś go rozpropagować.
Po pierwsze jest to niesprawiedliwe, a po drugie nie ma takiego punktu w regulaminie, więc zapomnij, bo jak to ujął nasz forumowy kolega:
PriapMusic pisze: czw paź 15, 2020 8:08 pm dokładnie regulamin jest tutaj nieubłagany. (...) klamka zapadła
Czwartek,
5 pkt GusGus - Out Of Place
4 pkt Kylie Minogue - MAGIC
3 pkt Roisin Murphy - SOMETHING MORE
2 pkt Paloma Faith - BETTER THAN THIS
1 pkt Sia - Courage To Change
Pozdrawiam
Dx2
5 pkt GusGus - Out Of Place
4 pkt Kylie Minogue - MAGIC
3 pkt Roisin Murphy - SOMETHING MORE
2 pkt Paloma Faith - BETTER THAN THIS
1 pkt Sia - Courage To Change
Pozdrawiam
Dx2
-
TStudent
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Ależ oczywiście że można zgłaszać niszowe zespoły z Polski czy ze Stanów, ale ja podałem na przykładzie.Sundrajta pisze: czw paź 15, 2020 9:25 pmAle wytłumacz mi jakie to ma znaczenie? Jakbym więc znalazł perełkę z Polski (a takim właśnie przypadkiem była ShataQS) czy innej Wielkiej Brytanii, to już nie mógłbym jej zgłosić, bo pochodzi z popularnego muzycznie kraju i masz ci los, nie przebiła się do szeroko pojętego mainstreamu, a więc na starcie jest już skreślona?TStudent pisze: czw paź 15, 2020 8:14 pm Jeżeli już to powinniśmy się stosować zdrowym rozsądkiem i uwaga! Jak coś jest mało znanego w szerokim świecie, jakiś nieznany zespół z Kazachstanu albo Finlandii albo jeszcze jakiegoś dalekiego zakątka, to przecież może być nawet i ten dwuletni utwór (czytaj wydany do dwóch lat wstecz), żeby jakoś go rozpropagować.![]()
A kto będzie rozstrzygał czy zespół jest niszowy czy nie?