Dobry wieczór
Mniej więcej miesiąc temu w nowej ramówce Trójkowej Foralisty Przebojów pojawił się pierwszy konkurs muzyczny w kąciku kulturalno-oświatowym.
Kto pamięta, kim była bohaterka pierwszego rozwiązania?...
[odpowiedź na końcu wpisu]
Dzisiaj powrócimy do tej zabawy, bo... mam jeszcze tyle plakatów do pocięcia

. Zobaczymy też, czy pobijemy rekord pięciu poprawnych odpowiedzi.
Ponownie zatem przejrzałem moje papierowe archiwum. Wyjąłem jeden oryginalny plakat. Odrzuciłem. Wyjąłem drugi... to samo. W końcu ten trzeci (zbieg okolicznośći?) przypadł mi do gustu. Pociąłem go tym razem na 56 elementów, aby było trudniej. A potem te drobne elementy ułożyłem w dowolnej kolejności na stole. W ten sposób powstały puzzle złożone z prawie 60 części.
Zadanie polega na tym, aby spróbować ułożyć sobie z tych skrawków (w wyobraźni) cały pocięty plakat i napisać, kto na nim jest.
Uwaga - nie wolno tego robić bezpośrednio na forum, bo popsujecie zabawę innym uczestniczkom i uczestnikom.
Jeżeli już wiecie kto widnieje na plakacie - napiszcie do mnie na PW. Potwierdzę albo zaprzeczę. Każdy ma szansę na 3 strzały.
Jeżeli jeszcze nie wiecie "who is it" - za kilka minut udostępnię nowe zdjęcie na którym kilka elementów z plakatu będzie już na swoim miejscu. I zagadka stanie się odrobinę łatwiejsza. Potem udostępnię kolejne... i kolejne... i kolejne... I tak aż do skutku.
To co - bawicie się z nami?...
Czekam na Wasze odpowiedzi w odpowiednim miejscu na Forum. Nie tutaj!
D.J.J.A.C.K.
Na koniec jednak powtórzę coś, co jest bardzo ważne w tym konkursie.
Proszę - dajcie się pobawić wszystkim, którzy dzisiaj są z nami i nie piszcie odpowiedzi w otwartym wątku. Zróbcie to przez PW do mnie. Jestem czujny i gotowy.
Dziękuję.
P.S. czyli Przypomniałem Sobie - Odpowiedź brzmi - Nena