Darekfz111 pisze: ↑pt sie 14, 2020 7:31 am
Witam
Ale przykre jak powiedział w wywiadzie ze zdarzają się ludzie co go zaczepiaja i zwracają sie per "przekrętaczu"
Gó**o raz rzucone w necie, w tym necie pozostaje. A troli jest pełno co to ślepo dorej zmianie wierzy.
Tak, też mnie to uderzyło, bardzo przykre, całe pokolenia wychowywały się na LP3 i wystarczyło że się jednej bezmyślnej osobniczce z drugim bezmyślnym osobnikiem ulało, pociągnęli to bezmyślni politycy i można o dowolnej, nawet bardzo zasłużonej osobie, zmienić zdanie. Jeśli ktoś wyrabia sobie zdanie o ludziach na bazie jakichś fake newsów i stękania ludzi przy korycie, to ma coś z głową. W ogóle tyle się mówi, żeby nie wierzyć politykom, a niektórzy się wpatrują jak w obrazek i powielają każdą brednię.
I niestety to nie nowość, pisanie historii na nowo jest uskuteczniane wobec różnych osób.
kacper94 pisze: ↑pt sie 14, 2020 5:03 pm
Przeczytałem właśnie ten wywiad i napiszę mniej więcej to samo, co napisałem przed chwilą na Facebooku: Ten wywiad powinien zamknąć całą dyskusję na temat powrotu p. Marka do Trójki. Jeżeli gdzieś kiedyś jeszcze p. Marek poprowadzi jakieś audycje radiowe, to będzie to najprawdopodobniej Radio Nowy Świat. A przed Trójką teraz trudne zadanie - zastanowienie się co dalej: Czy będzie kontynuacja Listy (o ile ktoś będzie ją chciał tam prowadzić), czy też powstanie nowa lista (z innym prowadzącym i inną ekipą się tym zajmującą) czy też takowej listy w Trójce nie będzie w ogóle...
Wywiad potwierdza to, co tu pisaliśmy, jest klincz, nie ma przeprosin, a bez tego i bez wyjścia z sądu nie można zrobić żadnego ruchu. Niestety nie dziwię się Markowi, ja zrobiłbym na jego miejscu tak samo, to kwestia obrony własnego honoru przed podłymi pomówieniami. A to z Halo Radio to może takie przekazanie między wierszami do Trójki, że "róbta co chceta"...
Niezależnie od efektu moim zdaniem skutecznie zdemolowano cały prestiż listy w imię utrzymania się u stołków. Bez Marka i po tym jak go potraktowano - nie ważne co zostanie uruchomione i kto to poprowadzi - LP3 dla mnie przestała istnieć. Zresztą nawet po wielu latach całkiem wyłączyłem Trójkę. Nie mogę zaakceptować tej antenowej egzaltacji i samouwielbienia, że trwa jakaś odbudowa.
Nic nie trwa i nic nie jest ani nie będzie odbudowane, póki nie zostanie wyprostowane to, od czego sprawa się zaczęła i kropka. Do tego czasu radio pozostaje wyłączone, badam inne sposoby odkrywania muzyki.
Ale to moja prywatna opinia, ja już tego słuchać nie będę, być może innych jakiś powrót listy ucieszy. Ja po prostu nie potrafię tego zaakceptować, bo tak mnie wychowano, że mam uczulenie na niegodziwość. I ta niegodziwość w stosunku do Pana Marka bezsprzecznie wystąpiła.
A co do Radia Nowy Świat, to nie wiem, ale chyba bym nie był za tym, aby Marek do nich dołączył. Ostatnio toną w swoich problemach. Nie życzę im źle, ale widziałbym jednak Pana Marka przy jakiejś bezpiecznej i spokojnej przystani, a nie wyskakiwać z jednego sztormu w drugi...