gioconda2 pisze: ↑pt sie 14, 2020 7:39 pm
Kacperku - ponieważ systematycznie ostatnio słuchasz tej listy, to mam pytanie: Czy prowadzącym (stałym) stał się Kamil Król? Od dawna? Bo ja pamiętam Sławka Bajewa jako głównego i wieloletniego prowadzącego. Czyżby zmiany? I główny prowadzący od dawna nie jest głównym prowadzącym?
Może nie aż tak systematycznie, góra 10. raz (dopiero się zacząłem wkręcać, w tym tygodniu np. pierwszy raz zagłosowałem), ale chyba jest tak jak piszesz, tzn. Kamila Króla słyszę najczęściej przy okazji Listy Przebojów Radia Poznań, więc pewnie on jest głównym prowadzącym
Czyli awansował z asystenta Sławka, a Sławek w innym paśmie, wcześniejszym, ciekawe czy sam chciał..., bo ma już ponad 30l. staż pracy, zimą do radia jeździł na nartach, a w pozostałe pory roku rowerem, jadał czasami w barze mlecznym "Miniaturka", którego już nie ma a Kamil też bardzo sympatyczny w radiu też chyba od lat 90, więc może to był już jego czas na awans
gioconda2 pisze: ↑pt sie 14, 2020 7:33 pm
A życzenia - pozdrowienia dla jollyrogera za to, że został z nami i dla wszystkich, którzy razem z nim walczyli o Sepulturę, oby została
Dziękuję I odwzajemniam pozdrowienia
Czy pozostanę, to sprawa dyskusyjna... Podziękujcie Sundrajcie.
Chcę również podziękować temikowi3 za to, że zachował stoicki spokój w piątkowo-sobotniej dyskusji.
Bawcie się dobrze
jollyroger72 pisze: ↑pt sie 14, 2020 7:57 pm
Dobry wieczór (bo sie ściemnia)
gioconda2 pisze: ↑pt sie 14, 2020 7:33 pm
A życzenia - pozdrowienia dla jollyrogera za to, że został z nami i dla wszystkich, którzy razem z nim walczyli o Sepulturę, oby została
Dziękuję I odwzajemniam pozdrowienia
Czy pozostanę, to sprawa dyskusyjna... Podziękujcie Sundrajcie.
Chcę również podziękować temikowi3 za to, że zachował stoicki spokój w piątkowo-sobotniej dyskusji.
Bawcie się dobrze
Dziękuję - ostrość muzyki zgodna jest u Ciebie zgodna z ostrością wypowiedzi, ale to Twój atut, autentyczność
VILKI pisze: ↑pt sie 14, 2020 8:00 pm
ale ten Hemingway klnie ja pierd...
Na LP3 to by nie przeszło.
Nie przeszłoby, bo według mnie ta piosenka nie jest przychylna obecnej władzy. Chociaż może i też z innych powodów, bo chyba z "Pocztówki z WWA, lato'19" też nie było żadnej piosenki na Liście...
temik3 pisze: ↑pt sie 14, 2020 8:04 pm
Kajman przejeżdżaliśmy przez Toruń, ale tak dostojnego gościa jak Ty nie zauważyłem choć patrzyłem to samo Pietrka też nie widzieliśmy.
A będziecie wracali? Może chociaż na kilka minut się spotkamy.
VILKI pisze: ↑pt sie 14, 2020 8:00 pm
ale ten Hemingway klnie ja pierd...
Na LP3 to by nie przeszło.
Nie przeszłoby, bo według mnie ta piosenka nie jest przychylna obecnej władzy. Chociaż może i też z innych powodów, bo chyba z "Pocztówki z WWA, lato'19" też nie było żadnej piosenki na Liście...
Może jak kiedyś będę w Poznaniu to go odwiedzę. Jeżeli znajdę, bo to było wieki temu.
pewnie jakoś przed wojną
[/quote]
sytuacja w barach mlecznych jest przecież dynamiczna dziś jest jutro nie ma , był kiedyś taki duży "Pod Arkadami" - tłumy, kolejki, Krysia Feldman tam jadała,,, a teraz ...pustki, została z niego 1/3, bo reszta poszła pod komercyjne kebaby