temik3 pisze: ↑śr sie 05, 2020 9:25 am
Chyba więcej nie trzeba dodawać. To tak jakby teraz w ekstraklasie ktoś stwierdził, skoro ma za rok spadać tylko jeden zespół to dlaczego spadły w tym trzy, w tym też mogła by spadać jedna.
Tylko że od początku było mówione (a raczej pisane), że te reguły nie są na stałe i zobaczymy jak to będzie wyglądało po tych sławetnych ośmiu notowaniach!
I właśnie widać jak to wygląda. W zestawie mamy ok. 70 utworów, a więc za jakieś 20 tygodni zacznie się narzekanie, że na liście nic się nie zmienia, są ciągle te same utwory w Top 30! I myślę, że ta kwestia będzie dotyczyła jakiejś połowy piosenek, bo reszta ma się rozumieć będzie w permanentnej rotacji. I co gorsza podobnie będzie się rzecz miała w Poczekalni.
Jednak być może rzeczywiście, to nie okaże się dla listy zabójcze i ta mimo wszystko przetrwa.
Teraz tylko żałuję, że od początku bardziej nie nalegałem na wprowadzenie mojej propozycji, że dodawać 15, a nie 10 nowości, bo wówczas liczba piosenek oscylowała by cały czas w granicach setki i to moim zdaniem byłoby optymalne i bardziej sprawiedliwe rozwiązanie.
Obecnie jedyną pociechą dla zestawu jest fakt (o czym też kiedyś pisał
kajman), że próg wejścia zarówno do Poczekalni jak i Top 30 powinien odrobinę wzrosnąć.