Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Teraz, czyli teraz po 19:00. Koncerty w Trójce... Włodek Pawlikowski Trio??? Brrrr.... nie nawidzę jazzu.....
Tak mi coś się wydaje, że zdjęli Barona z tego pasma po informacji w mediach, że kolejna Niedziedziowa książka (o radiu) będzie promowana przez Radio Nowy Świat. Czy mylę się?
Tak mi coś się wydaje, że zdjęli Barona z tego pasma po informacji w mediach, że kolejna Niedziedziowa książka (o radiu) będzie promowana przez Radio Nowy Świat. Czy mylę się?
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Ty jeszcze w to wszystko wierzysz, co zacytowałam wyżej.pbd2 pisze: ↑czw lip 30, 2020 8:50 am Myślę, że p. Kuba, niezależnie od pewnej nieumiejętności prowadzenia gry z władzą i popełnianych błędów, próbuje uratować z Trójkowej substancji to, co jego zdaniem da się w takich czasach i takim układzie uratować. I niewykluczone, że z tego właśnie powodu zgodzi się na jakiś zgniły kompromis w sprawie Listy, a ktoś - być może szczerze oddany Trójce - z tego samego powodu mimo wszystko zgodzi się ją przejąć. Ocena końcowa i tak będzie należeć do nas, słuchaczy. A jeśli LP3 mimo wszystko przetrwa kolejne lata, jeśli odbuduje swój prestiż i znaczenie, jeśli wreszcie w takiej formie doczeka powrotu normalnych czasów, być może następne pokolenie słuchaczy będzie taką decyzję oceniało inaczej niż my dzisiaj, a wielotygodniowe "uwięzienie" Listy i bohaterska obrona "tego Kazika" staną się, niczym werble z 1984 roku, częścią jej legendy.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Jest i Piotr Baron...
O co chodziło z tym koncertem - nie wiem...
Ale zdania nie zmieniam. Nie mam złudzeń. Miałem jeszcze przed wyborami, teraz już nie mam.
O co chodziło z tym koncertem - nie wiem...
Ale zdania nie zmieniam. Nie mam złudzeń. Miałem jeszcze przed wyborami, teraz już nie mam.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
Dopóki nie będzie oficjalnej informacji o likwidacji audycji - jeszcze wierzę. Chociaż z każdym tygodniem coraz mniej...
^^
Sadzę, że takowej nie będzie, cokolwiek nie "wstawili" by w zamian
Abstrahując od rozwoju i wyniku sprawy sądowej MN vs Trójka ta okoliczność oznacza, że tym bardziej wszelkie decyzje związane z lp3 mogą być wstrzymane do publikacji, aby się zorientować co tam MN napisał
Sadzę, że takowej nie będzie, cokolwiek nie "wstawili" by w zamian

Tylko, że to jest taka sama ściema, jak ta wedle której Strzyczkowski miał wszystko wynegocjowane na swoich "warunkach". To samo jest z rzekomym audytem. Toczy się gra, aby rozmiękczyć całą zadymę i w ten sposób zatrzymać jak największą ilość słuchaczy. Strzyczkowski będzie "tańczył" jak mu zagrają decydenci i sądzę, że dobrze o tym wie. Ale podejmuje tę grę, aby mu nie rozeszli (odeszli) się ponownie, Ci którzy wrócili za jego namową. Trzymanie tych "starych" redaktorów jak długo się da jest jednym z elementów zatrzymania owych słuchaczy.pbd2 pisze: ↑czw lip 30, 2020 8:50 am Myślę, że p. Kuba, niezależnie od pewnej nieumiejętności prowadzenia gry z władzą i popełnianych błędów, próbuje uratować z Trójkowej substancji to, co jego zdaniem da się w takich czasach i takim układzie uratować. I niewykluczone, że z tego właśnie powodu zgodzi się na jakiś zgniły kompromis w sprawie Listy, a ktoś - być może szczerze oddany Trójce - z tego samego powodu mimo wszystko zgodzi się ją przejąć. Ocena końcowa i tak będzie należeć do nas, słuchaczy. A jeśli LP3 mimo wszystko przetrwa kolejne lata, jeśli odbuduje swój prestiż i znaczenie, jeśli wreszcie w takiej formie doczeka powrotu normalnych czasów, być może następne pokolenie słuchaczy będzie taką decyzję oceniało inaczej niż my dzisiaj, a wielotygodniowe "uwięzienie" Listy i bohaterska obrona "tego Kazika" staną się, niczym werble z 1984 roku, częścią jej legendy.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/m ... t-promocjaMarek Niedźwiecki wyda jesienią książkę „Dyrdymarki” o swoim zawodowym życiu w radiowej Trójce i poza nią. Patronat nad nią objęło Radio Nowy Świat, które zapowiada też, że Niedźwiecki będzie promował ją na antenie w rozmowie z Michałem Nogasiem. Patronat nad nią objęło Radio Nowy Świat, które zapowiada też, że Niedźwiecki będzie promował ją na antenie w rozmowie z Michałem Nogasiem.
Abstrahując od rozwoju i wyniku sprawy sądowej MN vs Trójka ta okoliczność oznacza, że tym bardziej wszelkie decyzje związane z lp3 mogą być wstrzymane do publikacji, aby się zorientować co tam MN napisał

-
No tak, a z niewygodnymi pytaniami mediów ma spokój, bo mu Niunia zabroniła dawać wywiadów, więc zawsze może odmówićFOXD pisze: ↑sob sie 01, 2020 11:11 am Toczy się gra, aby rozmiękczyć całą zadymę i w ten sposób zatrzymać jak największą ilość słuchaczy. Strzyczkowski będzie "tańczył" jak mu zagrają decydenci i sądzę, że dobrze o tym wie. Ale podejmuje tę grę, aby mu nie rozeszli (odeszli) się ponownie, Ci którzy wrócili za jego namową. Trzymanie tych "starych" redaktorów jak długo się da jest jednym z elementów zatrzymania owych słuchaczy.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Właściwie to można stwierdzic, że pan Strzyczkowski obejmując funkcje dyrektora i pomyślnie namawiając wiekszosc redaktorów do powrotu, wbił ostatni gwóźdź do trumny LP3. Bo gdyby ta playlista na trójce leciała tydzień dłużej, a do wyborów było coraz bliżej, to może dobra zmiana poczynilaby inne kroki, żeby załagodzić konflikt. A tak i niunia na stanowisku została i redaktorzy wrocili, a "pan od puszczania piosenek" poza radiem nadal g***em obrzucony.
I w sumie dobrze jest jak jest. Ludziska zaraz zapomną, bo w sumie ile ludzi się tym jeszcze ekscytuje? Kilka osób z tego forum...
Żal, potrzykroć żal. ...
I w sumie dobrze jest jak jest. Ludziska zaraz zapomną, bo w sumie ile ludzi się tym jeszcze ekscytuje? Kilka osób z tego forum...
Żal, potrzykroć żal. ...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 17.04.1982
Smutną jest konstatacja ukontentowania decydentów sytuacją obecną...Nie angażując zbyt wielu środków, pozbyli się z radia publicznego ubeckiego donosiciela, do tego na Jego własne życzenie... Gdyby Marek miał inną konstrukcję psychiczną, mając nasze poparcie i sztamę z kolegami i koleżankami z Myśliwieckiej, powinien właśnie na przekór wrócić do 3ki, grać Kazika, wygłaszać swoje opinie, korzystać z wolności słowa, o której władza mówi, że jest. Tylko wówczas to nie był Marek, którego znamy. Radio to jednak klimat panujący w środku, w redakcjach, w budynku, który pozwala, że się chce... Czyli trochę jest tak: dobrze, że nie wraca/ źle, że nie wraca... Inny Redaktor, prowadzący inną listę przebojów w tym samym budynku, mówi, że już od dawna wchodzi do radia tylko wtedy, kiedy naprawdę musi. Na co dzień omija Myśliwiecką szerokim łukiem...FOXD pisze: ↑sob sie 01, 2020 11:11 am
Toczy się gra, aby rozmiękczyć całą zadymę i w ten sposób zatrzymać jak największą ilość słuchaczy. Strzyczkowski będzie "tańczył" jak mu zagrają decydenci i sądzę, że dobrze o tym wie. Ale podejmuje tę grę, aby mu nie rozeszli (odeszli) się ponownie, Ci którzy wrócili za jego namową.
Ciągle stawiam tezę i mówię o tym od dawna: siła przebicia Magdy Jethon jest znacznie większa niż Kuby. Niech no tylko skończy się lato, a nasze oczekiwanie potwierdzi ten fakt. Tylko przewidywana druga fala pandemii sprawić może przedłużenie wakacji Marka. Czy góry piękne są także jesienią?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Co racja to racja...Darekfz111 pisze: ↑sob sie 01, 2020 6:01 pmI w sumie dobrze jest jak jest. Ludziska zaraz zapomną, bo w sumie ile ludzi się tym jeszcze ekscytuje? Kilka osób z tego forum...

Nie wiem, co powiedzieć, ja już dawno - może nie zapomniałem, ale na pewno przestałem rozpaczać. W myślach jeszcze wracam do tych chwil, bo czasem przeglądam moje wiersze. Wy też być może będziecie je przeglądać. I dwa wiersze z 18 maja powiązane z tymi wydarzeniami (a pośrednio powiązany jest też nawet trzeci z tegoż dnia) znajdą się na albumie, którego premierę online ogłosiłem 27 września. Będą czekać na FB i niby oznaczę je jako publiczne, ale możecie ich nie zauważyć. Zatem jak ktoś będzie chętny, może mi na PW podać maila (od kilku osób już mam takowego

Ja w sumie mogę tylko być szczęśliwy, że to nie skończyło się totalną katastrofą dla Trójki. Gdyby taki Marcel odszedł czy też to samo zrobili Wyżga, pozostali redaktorzy ekonomiczni (a zwłaszcza Legowicz) i inni lubiani, którzy zostali (dla mnie i wielu innych dotychczasowych bądź - EWENTUALNIE - nowych słuchaczy), na pewno byłoby o wiele bardziej kiepsko.
I tak szczerze, to ja już nie chcę kontynuacji LP3. Niech to będzie jakaś nowa lista przebojów o innej nazwie, z numeracją od nowa. I już.

Dla mnie to się skończyło totalną katastrofą Trójki. To co, że jest kilka starych twarzy niczego nie zmienia. I nie chcę żadnej listy, bo to nie będzie Lista.
Fakt, konstrukcja mentalna MN to jedno, ale gdyby jednak miał inne nastawienie (jakie projektujesz) nie sądzisz, że mimo wszystko widział i był świadom pewnego procesu w którym Trójka się staczała od dłuższego czasu ? W końcu krążące pogłoski, że chciał dotrwać do 2000 notowania nie wzięły się znikądDoggg pisze: ↑sob sie 01, 2020 6:18 pm (...)Gdyby Marek miał inną konstrukcję psychiczną, mając nasze poparcie i sztamę z kolegami i koleżankami z Myśliwieckiej, powinien właśnie na przekór wrócić do 3ki, grać Kazika, wygłaszać swoje opinie, korzystać z wolności słowa, o której władza mówi, że jest. Tylko wówczas to nie był Marek, którego znamy.

@kajman
Zakładając hipotetycznie wariant jaki snuje Doggg za realny, jakbyś się zapatrywał na listę prowadzoną przez MN w RNŚ, w sensie odbioru/zainteresowania oczywiście ?

Nie zastanawiałem się nad tym. Pewnie tylko sprawdzałbym wyniki.
- Konrad
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 544
Ja będę sprawdzał zarówno RNŚ jak i kontynuację LP3 (o ile się doczekam). Słuchać namiętnie już nie zamierzam, chyba że na jednej z list pojawi się dużo jakiś nowych wynalazków. Obu listom życzę nowej energii, bo tej na LP3 ostatnio brakowało.
Ja będę zaskoczony jeżeli pojawi się chociaż jedna lista.
-
Marek ma ogromną intuicję, do tego niezwykłą inteligencję emocjonalną. Od połowy lat 80-tych, kolejni redaktorzy naczelni (może z wyjątkiem Sobali), liczyli się ze zdaniem Marka odnośnie projektowanych zmian w ramówce, wprowadzenia playlisty, jej zawartości i innych "drobiazgów", które miałyby wpływ np. na podniesienie słuchalności. Sądzę i trochę wiem, że Marek już kilka razy myślał o pożegnaniu się z listą, ale w radiu jest tak, że jakoś wszystko płynie, rozmawia się z kolegami i koleżankami, trochę ponarzeka, i życie toczy się dalej. Oczywiście, że widział, wiedział i zdawał sobie sprawę z raka, który toczył od dawna radio od środka. Być może - jak piszesz, że krążyły jakieś pogłoski - w środku Marka dojrzewała decyzja aby dotrwać do 2000 listy i... No właśnie: co dalej? Pożegnać się tak po prostu? Podać prawdziwy powód tego pożegnania? Zostawić bez pracy przy liście Helen, Bartka ale zwłaszcza słuchaczy, o których doskonale wie jak bardzo są mu wierni! Miał pozostawić sobie na antenie tylko 2-3 inne audycje? Raczej bardziej przemawia do mnie opcja, że po jubileuszu, z trudem ogromnym i niewielkim raczej entuzjazmem, poprowadziłby kolejne notowanie.FOXD pisze: ↑sob sie 01, 2020 11:45 pmFakt, konstrukcja mentalna MN to jedno, ale gdyby jednak miał inne nastawienie (jakie projektujesz) nie sądzisz, że mimo wszystko widział i był świadom pewnego procesu w którym Trójka się staczała od dłuższego czasu ? W końcu krążące pogłoski, że chciał dotrwać do 2000 notowania nie wzięły się znikądDoggg pisze: ↑sob sie 01, 2020 6:18 pm (...)Gdyby Marek miał inną konstrukcję psychiczną, mając nasze poparcie i sztamę z kolegami i koleżankami z Myśliwieckiej, powinien właśnie na przekór wrócić do 3ki, grać Kazika, wygłaszać swoje opinie, korzystać z wolności słowa, o której władza mówi, że jest. Tylko wówczas to nie był Marek, którego znamy.
O losie listy zdecydowało jak to zwykle bywa życie, bo w życiu przychodzą takie momenty, kiedy coś, czego nie spodziewamy się, nagle wywraca wszystko do góry nogami! Tą wywrotką okazał się być sms Kowalczewskiego do Metza, i nagle wszystkie decyzje Marka stały się jasne, przejrzyste i błyskawiczne...
-
Jakaś lista się pewnie w Trójce pojawi, bo to jednak zawsze będzie radio w dużej mierze muzyczne. Jednak kontynuacja "starej" LP3 z dotychczasową numeracją jest coraz mniej prawdopodobna.
Po pierwsze: na placu boju został sam pan Piotr, Helen i Bartek dostali po głowie niewiele mniej niż Marek i pewnie też już do Trójki nie wrócą (kto wie, może też podążą do RNŚ?). Jeśli dodatkowo szefostwo będzie próbowało na nim wymusić np. uznanie notowań 1998-1999 za legalne albo zakaz wypowiadania się na temat dziennikarzy innych stacji (czytaj: zakaz jakichkolwiek wspomnień czy wzmiaanek o MN) - to być może definitywnie zrezygnuje z prowadzenia LP3. Czyli w razie czego będzie to zupełnie nowy skład redakcji bez żadnej kontynuacji mentalnej i personalnej - a tylko taka kontynuacja zapewniała Liście uznanie słuchaczy i rynku muzycznego. Oczywiście mogą wybrać kogoś z cichego polecenia p. Marka, ale słuchacze się o tym zapewne nie będą mogli dowiedzieć (no, gdyby prowadzącym był Marcel albo Stelka, to ewentualnie mogliby się domyślać). Jednak przy tak dramatycznym zerwaniu więzi pomiędzy starymi i nowymi czasami trudno będzie przekonać słuchacza, że to ta sama audycja.
Po drugie - "czas nie czeka na nas". Od biedy dałoby się jakoś skutecznie wznowić LP3 z całkowicie nową redakcją, ale w wypadku, gdyby przerwa trwała trzy, góra cztery tygodnie. Od biedy można by wtedy faktycznie uznać, że skoro trochę czasu minęło między wynikami 1999 neo-LP3 a zamknięciem głosowania, to po jego wznowieniu można przyjąć, że ono od not. 1998 w jakimś sensie trwało, i zrobić dajmy na to notowanie np. 1999/2003 (albo 2000/2003, gdyby Niunia wymusiła uznanie not. 1999 za legalne), a potem jechać już normalnie dalej. Albo faktycznie kontynuować od 1999 lub 2000 i jakoś tam z grymasem niesmaku przejść do porządku dziennego nad trzema pustymi tygodniami.
Problem w tym, że teraz mamy już jedenaście pustych tygodni! Cokolwiek by zrobić, wyglądałoby sztucznie. Notowanie 1999/2011 w połowie sierpnia (bo głosowania nadal nie ma, czyli siódmego na 99 procent Listy znów nie będzie)? Czyli co: piosenkom "przechowanym" liczymy punkty razy 12 i wpisujemy - najpewniej - "temu Kazikowi" łącznie 13 zwycięstw??? Po czym zamiast niego gramy na koniec audycji, jak w PRL, werbelki z "Tanga" albo wersję instrumentalną, bo na tekst najwyraźniej nadal jest ostry ban z góry??? W zasadzie jest to jedyna właściwa formalnie metoda na utrzymanie rzeczywistej ciągłości notowań, tylko że po takim czasie będzie ona już bardzo mocno wypaczała punktację. A do tego jeśli "ten Kazik" wygra, to i nowa ekipa może wzorem starej od razu pójść na dywanik do Niuni i nasłuchać się epitetów i oskarżeń, że na pewno wyniki znów podrasowano, żeby "temu Kazikowi" przyznać te 13 pierwszych miejsc, 390 punktów do klasyfikacji rocznej i 260 do generalnej - bo podejrzewam, że osoby z drugiej strony barykady douczyły się zasad, a poza tym na pewno ktoś słuchałby tego służbowo.
Oczywiście, można zacząć z nowym zestawem i nowym głosowaniem od not. 1999 (2000?). Tylko że po prawie kwartale przerwy i przy stuprocentowym zerwaniu ciągłości organizacyjno-personalnej redakcji byłoby to tak samo dziwne i sztuczne, jak wariant notowania wielokrotnego.
I może właśnie o to w tym wszystkim chodzi: przeciągnąć rzecz tak długo, żeby dotychczasowa redakcja Listy się rozpełzła, a czas nie pozwolił na łatwe wznowienie audycji z kim innym na pokładzie. Przeciągamy, aż się nitka do końca urwie. A potem niech sobie Trójka na przykład po wakacjach robi nową listę. Od numeru pierwszego, bez "tego Kazika" w zestawie, a może i bez "Mój kraj znika" ("po co, przecież to utwory z maja, a mamy już wrzesień, na liście powinna być aktualna muzyka, dajcie do nowego zestawu single wydane najwcześniej w lipcu!") i bez kłótni o notowania 1998 i 1999 - bo skoro zerujemy licznik, to spadki i awanse też liczymy od nowa, a tamte notowania to już zamknięta historia...
No chyba że zdarzy się cud...
Po pierwsze: na placu boju został sam pan Piotr, Helen i Bartek dostali po głowie niewiele mniej niż Marek i pewnie też już do Trójki nie wrócą (kto wie, może też podążą do RNŚ?). Jeśli dodatkowo szefostwo będzie próbowało na nim wymusić np. uznanie notowań 1998-1999 za legalne albo zakaz wypowiadania się na temat dziennikarzy innych stacji (czytaj: zakaz jakichkolwiek wspomnień czy wzmiaanek o MN) - to być może definitywnie zrezygnuje z prowadzenia LP3. Czyli w razie czego będzie to zupełnie nowy skład redakcji bez żadnej kontynuacji mentalnej i personalnej - a tylko taka kontynuacja zapewniała Liście uznanie słuchaczy i rynku muzycznego. Oczywiście mogą wybrać kogoś z cichego polecenia p. Marka, ale słuchacze się o tym zapewne nie będą mogli dowiedzieć (no, gdyby prowadzącym był Marcel albo Stelka, to ewentualnie mogliby się domyślać). Jednak przy tak dramatycznym zerwaniu więzi pomiędzy starymi i nowymi czasami trudno będzie przekonać słuchacza, że to ta sama audycja.
Po drugie - "czas nie czeka na nas". Od biedy dałoby się jakoś skutecznie wznowić LP3 z całkowicie nową redakcją, ale w wypadku, gdyby przerwa trwała trzy, góra cztery tygodnie. Od biedy można by wtedy faktycznie uznać, że skoro trochę czasu minęło między wynikami 1999 neo-LP3 a zamknięciem głosowania, to po jego wznowieniu można przyjąć, że ono od not. 1998 w jakimś sensie trwało, i zrobić dajmy na to notowanie np. 1999/2003 (albo 2000/2003, gdyby Niunia wymusiła uznanie not. 1999 za legalne), a potem jechać już normalnie dalej. Albo faktycznie kontynuować od 1999 lub 2000 i jakoś tam z grymasem niesmaku przejść do porządku dziennego nad trzema pustymi tygodniami.
Problem w tym, że teraz mamy już jedenaście pustych tygodni! Cokolwiek by zrobić, wyglądałoby sztucznie. Notowanie 1999/2011 w połowie sierpnia (bo głosowania nadal nie ma, czyli siódmego na 99 procent Listy znów nie będzie)? Czyli co: piosenkom "przechowanym" liczymy punkty razy 12 i wpisujemy - najpewniej - "temu Kazikowi" łącznie 13 zwycięstw??? Po czym zamiast niego gramy na koniec audycji, jak w PRL, werbelki z "Tanga" albo wersję instrumentalną, bo na tekst najwyraźniej nadal jest ostry ban z góry??? W zasadzie jest to jedyna właściwa formalnie metoda na utrzymanie rzeczywistej ciągłości notowań, tylko że po takim czasie będzie ona już bardzo mocno wypaczała punktację. A do tego jeśli "ten Kazik" wygra, to i nowa ekipa może wzorem starej od razu pójść na dywanik do Niuni i nasłuchać się epitetów i oskarżeń, że na pewno wyniki znów podrasowano, żeby "temu Kazikowi" przyznać te 13 pierwszych miejsc, 390 punktów do klasyfikacji rocznej i 260 do generalnej - bo podejrzewam, że osoby z drugiej strony barykady douczyły się zasad, a poza tym na pewno ktoś słuchałby tego służbowo.
Oczywiście, można zacząć z nowym zestawem i nowym głosowaniem od not. 1999 (2000?). Tylko że po prawie kwartale przerwy i przy stuprocentowym zerwaniu ciągłości organizacyjno-personalnej redakcji byłoby to tak samo dziwne i sztuczne, jak wariant notowania wielokrotnego.
I może właśnie o to w tym wszystkim chodzi: przeciągnąć rzecz tak długo, żeby dotychczasowa redakcja Listy się rozpełzła, a czas nie pozwolił na łatwe wznowienie audycji z kim innym na pokładzie. Przeciągamy, aż się nitka do końca urwie. A potem niech sobie Trójka na przykład po wakacjach robi nową listę. Od numeru pierwszego, bez "tego Kazika" w zestawie, a może i bez "Mój kraj znika" ("po co, przecież to utwory z maja, a mamy już wrzesień, na liście powinna być aktualna muzyka, dajcie do nowego zestawu single wydane najwcześniej w lipcu!") i bez kłótni o notowania 1998 i 1999 - bo skoro zerujemy licznik, to spadki i awanse też liczymy od nowa, a tamte notowania to już zamknięta historia...

No chyba że zdarzy się cud...
-
Na ten czas to chyba ta nowa lista to już jedyne rozsądne wyjście. I nie ma co rozpaczać... Wiem, żal i niesmak z pewnością pozostaną na długo, boż LP3 to jednak była kultowa audycja, która była z nami bez mała cztery dekady, ale chyba już wystarczająco zniszczono tę potęgę, żeby jeszcze była możliwa jej odbudowa.pbd2 pisze: ↑ndz sie 02, 2020 6:45 pm I może właśnie o to w tym wszystkim chodzi: przeciągnąć rzecz tak długo, żeby dotychczasowa redakcja Listy się rozpełzła, a czas nie pozwolił na łatwe wznowienie audycji z kim innym na pokładzie. Przeciągamy, aż się nitka do końca urwie. A potem niech sobie Trójka na przykład po wakacjach robi nową listę. Od numeru pierwszego, bez "tego Kazika" w zestawie, a może i bez "Mój kraj znika" ("po co, przecież to utwory z maja, a mamy już wrzesień, na liście powinna być aktualna muzyka, dajcie do nowego zestawu single wydane najwcześniej w lipcu!") i bez kłótni o notowania 1998 i 1999 - bo skoro zerujemy licznik, to spadki i awanse też liczymy od nowa, a tamte notowania to już zamknięta historia...
Żadna lista nie jest żadnym wyjściem.
-
Ja wiem, kajmanie, że Ty już nie będziesz słuchał listy, jeśli się pojawi jakaś nowa, ale to nie znaczy, że lista w Trójce w jakiejkolwiek postaci ma się nie pojawić.
A my się, kurczę, dwa miesiące spieramy o to samo. Ja już zdążyłem przejść na inną stronę mocy i przyzwyczaić się do życia bezListowego (teraz mam swoją i kibicuję też niektórym utworom na listach Kolegów). Przestałem też kibicować powrotowi LP3 w starej formie, bo wiadomo, że już się prawdopodobnie nie da. Jak już kilkakroć pisałem, niesmak pozostał, a i o dwóch wierszach na tę dramatyczną okoliczność wspominałem. Ciągle te chwile są w pamięci. Jednak życie musi się toczyć dalej...
A my się, kurczę, dwa miesiące spieramy o to samo. Ja już zdążyłem przejść na inną stronę mocy i przyzwyczaić się do życia bezListowego (teraz mam swoją i kibicuję też niektórym utworom na listach Kolegów). Przestałem też kibicować powrotowi LP3 w starej formie, bo wiadomo, że już się prawdopodobnie nie da. Jak już kilkakroć pisałem, niesmak pozostał, a i o dwóch wierszach na tę dramatyczną okoliczność wspominałem. Ciągle te chwile są w pamięci. Jednak życie musi się toczyć dalej...
-
Wróci LP3 po audycie.
To jeszcze są tacy, którzy wierzą w audyt?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
On nie tylko wierzy, on nawet uważa, że jest potrzebny, bo skoro Niunia uważa, że jest potrzebny, to znaczy, że jest potrzebny

-
btw... audyt radiowej audycji z muzyką rozrywkową... Bareja, nawet po trzech flaszkach, nie wpadłby na to!