Sezonowy Kącik Giocondy (samozwańcza kontynuacja Kącika Marii)
Lato, a jak lato, to i rozterek sercowych najwięcej. I tu z pomocą spieszy Wam samozwańczy pociotek dawnej Marii. A serca złamane już się do nas odezwały. Piszą do nas:
Słuchaczka (pragnąca zachować anonimowość)
Kiedyś, jak byłam młoda śnił mi się redaktor Artur Andrus. A i on był wtedy młody. Takie ciacho!!! I te sny były z lekka erotyczne. Zestarzał się i już mi się nie śni. Za to taki piękny i młody Patrycjusz Wyżga też mi się nie śni a mógłby. Co robić, aby mi się przyśnił???
Odpowiedź Giocondy:
Droga Słuchaczko! W nazwisku Wyżga jest litera „ż”, taka sama jak w słowie „piżmo”. Musisz w okresie pełni księżyca dokonać kradzieży perfum (kupione nie zadziałają, muszą być kradzione, bo w kradzieży jest „ż”) zawierających piżmo (najlepiej takich, których używa redaktor Wyżga) i popryskać nimi poduszkę, na której śpisz. Spryskuj w kształcie „ż”. Efekt snów z Patrycjuszem murowany.
Pisze i Santosz:
W przyszłym życiu chciałbym być Kravitzem, facet też już do 60-tki dobija a wygląda na 30 mniej i takie lachony jak w teledysku wciąż do niego lgną
Odpowiedź Giocondy:
Drogi Santoszu czy widziałeś piętrową fryzurę Lennego? To ona skupia na sobie spojrzenia i odwraca uwagę od twarzy. A jego lachon jaką ma fryzurę? Też odwracającą uwagę od twarzy. Dlatego nie widzimy upływu czasu. A tak w ogóle czy nie lepiej „Być jak John Malkovich”?
Drodzy Słuchacze jeżeli i Wy potrzebujecie porady piszcie PW do gioconda2.
Chwytajcie okazję, bo to kącik sezonowy! Na razie zakontraktowane są 2 odcinki. Zapewniam anonimowość tym, którzy ją zastrzegą.
gioconda2 pisze: ↑pt lip 24, 2020 9:06 pmtrochę smutne to ... choć miejsce się robi dla nowych nowości
Mi żal tylko Doroty i trochę Natalii.
Ja znowu będę szukał nowości, tym razem trzech Jedną będzie propozycja, którą zgłosiłem i która przeszła najpewniej (jeszcze tam nie zaglądałem do odpowiedniego tematu), a nad drugą i trzecią będę intensywnie myślał...
Ostatnio zmieniony pt lip 24, 2020 9:22 pm przez kacper94, łącznie zmieniany 1 raz.
gioconda2 pisze: ↑pt lip 24, 2020 9:09 pm
Drogi Santoszu czy widziałeś piętrową fryzurę Lennego? To ona skupia na sobie spojrzenia i odwraca uwagę od twarzy. A jego lachon jaką ma fryzurę? Też odwracającą uwagę od twarzy. Dlatego nie widzimy upływu czasu. A tak w ogóle czy nie lepiej „Być jak John Malkovich”?
nie, nie wiele już mi brakuje i będę jak John Malkovich, w przyszłym życiu chciałbym mieć włosy Lenniego Kravitza, ale i tak dziękuję za pokrzepiające słowa
ja już chyba tego nie pamiętam, pamiętam tylko, że Maria czytała miasta i daty różnych koncertów, obecna Maria nie miała by już za bardzo cezgo czytać w tym temacie niestety
gioconda2 pisze: ↑pt lip 24, 2020 9:09 pm
nie, nie wiele już mi brakuje i będę jak John Malkovich, w przyszłym życiu chciałbym mieć włosy Lenniego Kravitza, ale i tak dziękuję za pokrzepiające słowa
Na drugi raz postaram się tylko zadbać o stronę techniczną - u mnie ten tekst wygląda inaczej, po przesłaniu zlewa się, jeżeli chcecie, to pójdą kolejne odcinki - w odcinku drugim porady dla muzyka klasycznego i niskich facetów (bo takie listy przyszły do redakcji )
VILKI pisze: ↑pt lip 24, 2020 9:17 pm
żałuje że słuchaczka się nie przedstawiła (fanka Andrusa). musze to na PW wyciągnąć od Giocondy
To na pewno nie byłam ja
Gdybym chciała żeby mi się ktoś przyśnił to na pewno nie byłby to Andrus. Ani Wyżga choć nie wiem jak on wygląda. Ani nikt z Trójki, tak obecnej jak i byłej
żałuje że słuchaczka się nie przedstawiła (fanka Andrusa). musze to na PW wyciągnąć od Giocondy
To na pewno nie byłam ja
Gdybym chciała żeby mi się ktoś przyśnił to na pewno nie byłby to Andrus. Ani Wyżga choć nie wiem jak on wygląda. Ani nikt z Trójki, tak obecnej jak i byłej
To na pewno nie byłam ja
Mi się kiedyś śnił Walkuski, ale wyjechał do Ameryki
To na pewno nie byłam ja
Mi się kiedyś śnił Walkuski, ale wyjechał do Ameryki
i byliśmy na randce tenisowej, choć ja w tenisa nie gram
lady pisze: ↑pt lip 24, 2020 9:21 pm
Ani Wyżga choć nie wiem jak on wygląda.
Nie widziałaś nigdy jego zdjęcia, np. na stronie Trójki jak prowadzi "Zd3"? Może teraz już tych zdjęć nie ma, ale kiedyś po wejściu od razu na górze się pojawiało