Trochę spóźnione ale wreszcie są wyniki ankiety.
1) W głosowaniu na lucky loosera wynik był 4/2 więc w sumie powinniśmy przyjąć to rozwiązanie.
2) Taki sam wynik był za tym by dopuszczalne było ponowne zgłaszanie tej samej nowości, tylko poza dwiema osobami nikt więcej nie napisał po ilu tygodniach? A te dwie propozycje dają średnią 9 tygodni.
3) Większość (5/1) też była za tym żeby wątek z ocenianiem propozycji umieszczać tam gdzie TN, ale i tak na razie znalazł się w głównym z notowaniami forumowej!
4) Średnia dla stażu propozycji wyniosła półtora roku.
Dodam tylko tyle, że przecież wiek nie jest aż tak ważny, bo jeśli ktoś uzna, że propozycja jest za stara to prostu nie będzie na nią głosował. Byłbym więc nawet za tymi dwoma latami (bo aż trzy osoby tak chciały, a dwie następne zaniżyły średnią), bo na forum MyCharts w liście klasykowej wielu uważa regulaminowe 5 lat dla piosenki, za o wiele za mało, bo to są dla nich wciąż świeżynki.
I wreszcie kwestia tego ile piosenek jednego wykonawcy może być w zestawieniu i z tego co pamiętam na liście trójkowej było najczęściej max trzy piosenki jednego wykonawcy. Nie wiem może ktoś mnie uświadomi, że były przypadki z czterema ale to na pewno bardzo rzadkie zjawisko i pewnie przy wykorzystaniu featuringu. A skoro się na niej wzorujemy, to dla mnie beznadziejnym pomysłem jest dodawanie czwartej, piątej i kolejnych, po odpowiedniej rzecz jasna przerwie karencyjnej.
kacper94 podziela moje zdanie, zaś
kajman dodawał by do woli, byle przestrzegane były jakieś tam tygodnie:
kajman pisze: czw cze 11, 2020 10:06 pm
Ale one są już jakiś czas więc myślę, że ich sprawa nie dotyczy.
Dlaczego ich nie dotyczy, czyżby one pochodziły z jakiegoś innego kosmicznego zestawu?
Reguły miały być proste, a Wy tu kombinujecie jak koń pod górę? Moim zdaniem powinien być limit trzech utworów na jednego wykonawcę i ten który już ich tyle ma dzięki zestawowi początkowemu nie może być dodawany, dopóki nie zwolni się miejsce (przez wypadnięcie jednego z nich). A nie jakieś dziwne liczenie ile to tygodni minęło od ostatniego zgłoszonego utworu np. Kazika.
Idąc dalej tym przykładem
kajman już złamał regułę, bo pierwszy Kazik został zgłoszony wraz ze startem listy, bo on już tam był i w drugim notowaniu się obronił, gdy znalazł się na liście. A uznaliśmy, że zestaw początkowy traktujemy tak samo jak nowości, więc kolejna jego piosenka powinna być zgłoszona ze te minimum 6 tygodni.

A tymczasem mamy już kolejną propozycję Kazika, która ma szansę wejść na listę już w trzecim notowaniu (no ale musi jeszcze przejść weryfikację). Dlatego jestem za tym żeby nawet co tydzień (bo jedynie zgłaszanie dwóch propozycji w jednym tygodniu jakoś mi się gryzie) zgłaszać kolejną piosenkę tego samego wykonawcy do momentu gdy się wypełni limit trzech. I wtedy ta opcja zostanie zablokowana do chwili gdy znowu zwolni się miejsce. To będzie znacznie prostsze rozwiązanie niż pilnowanie limitu tygodniowego.