Nowe utwory do glosowania
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Postanowilem odswiezyc nieco swoje zestawienie "Topowe" i wpuscic do niego nieco nowosci, nie ukrywam tez, ze zrobilo sie w nim nieco ostrzej. Oto te nowe rzeczy:
- Linkin Park - Papercut
- Linkin Park - One step closer (ale chyba wybiore 1 z tych dwoch, tylko nie wiem jeszce, ktory)
- System of a Down - Aerials
- System of a Down - ATWA (jak w przypadku Linkin Park, 1 chyba odpadnie. Ale ktore?
)
- Rammstein - Mutter
- Akurat - Do czlowieka prostego
- Aya RL - Ulica miasta
- Mira Kubasinska - Wielki ogien
- Illusion - Noz
- Myslovitz&Marek Grechuta - Krakow
Na razie chyba tyle.
A w innym temacie (bo w końcy nie wiem, który jest właściwy) jakiś czas temu wrzuciłem jeszcze to:
KILLING IN THE NAME OF - Rage Against the Machine 1992 LP: Rage Against the Machine
WITHOUT YOU I'M NOTHING - Placebo 1997 LP: Without you I'm nothing
JEFF BECK - 'Cause we've ended as lovers 1975 LP: Blow by blow
GRAWITACJA - Justyna Steczkowska - 1996 LP: Dziewczyna szamana
- Linkin Park - Papercut
- Linkin Park - One step closer (ale chyba wybiore 1 z tych dwoch, tylko nie wiem jeszce, ktory)
- System of a Down - Aerials
- System of a Down - ATWA (jak w przypadku Linkin Park, 1 chyba odpadnie. Ale ktore?

- Rammstein - Mutter
- Akurat - Do czlowieka prostego

- Aya RL - Ulica miasta
- Mira Kubasinska - Wielki ogien
- Illusion - Noz
- Myslovitz&Marek Grechuta - Krakow
Na razie chyba tyle.
A w innym temacie (bo w końcy nie wiem, który jest właściwy) jakiś czas temu wrzuciłem jeszcze to:
KILLING IN THE NAME OF - Rage Against the Machine 1992 LP: Rage Against the Machine
WITHOUT YOU I'M NOTHING - Placebo 1997 LP: Without you I'm nothing
JEFF BECK - 'Cause we've ended as lovers 1975 LP: Blow by blow
GRAWITACJA - Justyna Steczkowska - 1996 LP: Dziewczyna szamana
Ostatnio zmieniony sob lis 03, 2007 1:44 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Propozycje
Jakoś tak średniawo śledzę to co tutaj się dzieje, nie wiem zatem czy w propozycjach znalazła się piosenka Fix You - Coldplay. To moja najnowsza propozycja. Oczywiście można też śmiało dodać Talk tego samego zespołu. Pozdrawiam
- tadzio3
- Kontakt:
Było mówione, bo sam się o to pytałem. Wszak tylko Pana Marka, ale powiedział, że w Trójce Top zostaje, tylko nie zna dokładnej daty. Najprawdopodobniej wróci do pory z przed ostatniego topu, czyli druga sobota grudnia.
Z tym, że mówił to Pan Marek, który w Trójce juz nie pracuje... Na szczęście mówiąc to wydawał sie przekonany.
Z tym, że mówił to Pan Marek, który w Trójce juz nie pracuje... Na szczęście mówiąc to wydawał sie przekonany.
- Miszon
- Kontakt:
ja bym jeszcze dorzucil "These Are The Days Of Our Lives" Queenów. Ostatnio slyszalem, nawet niezly kawalek.
Heh, dokładnie, niezłe stwierdzenie. Wydaje mi się, że z przymrożeniem oka jednakGary pisze:![]()
No nie wiem czy jest znany przez wystarczającą ilość słuchaczy.

- Miszon
- Kontakt:
Tymczasem do swojego zestawu dorzuciłem niedawno te rzeczy:
Prodigy - Breathe (1997) - LP: (zapomniałem
)
Pink Floyd - Welcome to the machine (1975) - LP: Wish you were here
The White Stripes - Icky thump (2007) - tu się waham, czy nie za wcześnie, bo zawsze jednak minimum ze dwa lata czekałem, żeby coś wrzucić. Ale na razie jestem zdania, że zasługuje
King Crimson - Starless (1974) - LP: Red (aż dziwne, że nie miałem tego wcześniej w zestawie)
Metallica - Fade to black (1984) - LP: Ride the lightning
Myslovitz&Marek Grechuta - Kraków (2004) - LP: The best of
Jerry Lee Lewis - Great balls of fire (1963?)
Carl Perkins - Blue suede shoes (1956)
Little Richard - Tutti frutti (1957)
oraz 4 kawałki, któe są w zestawie Trójkowym.
Czyli obecnie cała moja lista liczy 374 utwory (układam ją i dopisuje stopniowo nowe od 2000 roku).
Prodigy - Breathe (1997) - LP: (zapomniałem

Pink Floyd - Welcome to the machine (1975) - LP: Wish you were here
The White Stripes - Icky thump (2007) - tu się waham, czy nie za wcześnie, bo zawsze jednak minimum ze dwa lata czekałem, żeby coś wrzucić. Ale na razie jestem zdania, że zasługuje
King Crimson - Starless (1974) - LP: Red (aż dziwne, że nie miałem tego wcześniej w zestawie)
Metallica - Fade to black (1984) - LP: Ride the lightning
Myslovitz&Marek Grechuta - Kraków (2004) - LP: The best of
Jerry Lee Lewis - Great balls of fire (1963?)
Carl Perkins - Blue suede shoes (1956)

Little Richard - Tutti frutti (1957)
oraz 4 kawałki, któe są w zestawie Trójkowym.
Czyli obecnie cała moja lista liczy 374 utwory (układam ją i dopisuje stopniowo nowe od 2000 roku).
Ostatnio zmieniony śr lis 21, 2007 3:44 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Też mam 2-letni okres kwarantanny, ale w tym roku nie wiem czy nie pęknę i nie wrzucę THE FUNERALMiszon pisze: The White Stripes - Icky thump (2007) - tu się waham, czy nie za wcześnie, bo zawsze jednak minimum ze dwa lata czekałem, żeby coś wrzucić. Ale na razie jestem zdania, że zasługuje

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Yacy, wrzucaj, nie ma to jak Archive 2Yacy pisze:Też mam 2-letni okres kwarantanny, ale w tym roku nie wiem czy nie pęknę i nie wrzucę THE FUNERALMiszon pisze: The White Stripes - Icky thump (2007) - tu się waham, czy nie za wcześnie, bo zawsze jednak minimum ze dwa lata czekałem, żeby coś wrzucić. Ale na razie jestem zdania, że zasługujeZ drugiej strony będę miał problem aby się zdystansować nie wrzucić go za wysoko, więc może dam radę wytrzymać. No oczywiście ICKY też trafi do poczekalni TOPU

- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
-
- Kontakt:
-
Chciałem wtrącić zdanie. Jestem nowy na forum, natomiast listy słuchałem od 1991 roku regularnie i nie wyobrażałem sobie piątku bez niej. Potem sprawy wiadomo potoczyły się inaczej i nie zawsze mozna było być wraz z Panem Markiem. To jednak nieważne.
Chciałem zauważyć, że TOP WSZECH CZASÓW to nie jest PODSUMOWANIE LISTY "TRÓJKI". To jak sama nazwa wskazuje lista NAJWAŻNIEJSZYCH UTWORÓW ŚWIATA. Dlatego troche irytują mnie słowa, ze U2 "One" dotarło tylko do 3 miejsca LP3 a teraz w Topie jest tak wysoko. To chodzi o to ze to jest wielki PONADCZASOWY utwór!!!
Tak samo jest z "HIGH HOPES" PINK FLOYD, które nigdy chuyba nawet nie zawitało do poczekalni , ALE JAKI TO UTWÓR i z wieloma tymi z lat przed powstaniem listy.
Chciałem dodać, że brakuje w zestawie do głosowania, utworów ważnych, które przebojami się nie stały, bo to inne czasy w środowisku muzycznym, ale to utwory wyjątkowe i chodzi mi o te z ostatniej dekady.
W koncu gdzieś przepadną i będą tylko rarytasami.
DLATEGO NA LIŚCIE DO GŁOSOWANIA POWINNO SIĘ ZNALEŹĆ:
PORCUPINE TREE - THE SKY MOVE SIDEWAYS (phase one)
PORCUPINE TREE - "RADIOACTIVE TOY"
MARILLION - "EASTER"
MARILLION - "THE GREAT ESCAPE"
MARILLION - "INTERIOR LULU"
ROGER WATERS - "AMUSED TO DEATH"
REM - "LEAVE"
A PERFECT CIRCLE "THREE LIBRAS"
ALICE IN CHAINS "WOULD'
"ROOSTER"
ANATHEMA "ONE LAST GOODBYE"
CAMEL "FOR TODAY"
COLLAGE "IN YOYR EYES"
COUNTING CROWS "ROUND HERE"
DAVE MATTHEWS BAND "CRUSH"
DEAD CAN DANCE "ANYWHERE OUT OF THE WORLD"
EXTREME "eVERYTHING UNDER THE SUN"
NINE INCH NAILS "CLOSER"
PETER GABRIEL "SIGNAL TO NOISE"
RADIOHEAD "PARANOID ANDROID"
RUSH "{NOBODYS HERO"
THE CURE "BLOODFLOWERS"
TORI AMOS "GOLD DUST"
I WIELE WIELE INNYCH
Chciałem zauważyć, że TOP WSZECH CZASÓW to nie jest PODSUMOWANIE LISTY "TRÓJKI". To jak sama nazwa wskazuje lista NAJWAŻNIEJSZYCH UTWORÓW ŚWIATA. Dlatego troche irytują mnie słowa, ze U2 "One" dotarło tylko do 3 miejsca LP3 a teraz w Topie jest tak wysoko. To chodzi o to ze to jest wielki PONADCZASOWY utwór!!!
Tak samo jest z "HIGH HOPES" PINK FLOYD, które nigdy chuyba nawet nie zawitało do poczekalni , ALE JAKI TO UTWÓR i z wieloma tymi z lat przed powstaniem listy.
Chciałem dodać, że brakuje w zestawie do głosowania, utworów ważnych, które przebojami się nie stały, bo to inne czasy w środowisku muzycznym, ale to utwory wyjątkowe i chodzi mi o te z ostatniej dekady.
W koncu gdzieś przepadną i będą tylko rarytasami.
PORCUPINE TREE - THE SKY MOVE SIDEWAYS (phase one)
PORCUPINE TREE - "RADIOACTIVE TOY"
MARILLION - "EASTER"
MARILLION - "THE GREAT ESCAPE"
MARILLION - "INTERIOR LULU"
ROGER WATERS - "AMUSED TO DEATH"
REM - "LEAVE"
A PERFECT CIRCLE "THREE LIBRAS"
ALICE IN CHAINS "WOULD'
"ROOSTER"
ANATHEMA "ONE LAST GOODBYE"
CAMEL "FOR TODAY"
COLLAGE "IN YOYR EYES"
COUNTING CROWS "ROUND HERE"
DAVE MATTHEWS BAND "CRUSH"
DEAD CAN DANCE "ANYWHERE OUT OF THE WORLD"
EXTREME "eVERYTHING UNDER THE SUN"
NINE INCH NAILS "CLOSER"
PETER GABRIEL "SIGNAL TO NOISE"
RADIOHEAD "PARANOID ANDROID"
RUSH "{NOBODYS HERO"
THE CURE "BLOODFLOWERS"
TORI AMOS "GOLD DUST"
I WIELE WIELE INNYCH
Zapraszam do tego tematu: Głosowanie na XIV Top Wszech Czasów-brakujące utworyCrimsonHippis pisze:(...)
(...)
-
- Kontakt: