Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Kajman, ale tego pytania z Anią i wyspą ci nie zaliczyli?
1. Jestem za stary, mam jeszcze słabszy reflex i pamięć mi nawala. Znam utwór, ale nie potrafię przypisać do tytułu.kacper94 pisze: ↑pn maja 25, 2020 10:15 pmTo zachęcam do spróbowania jeszcze raz. Tym razem piosenki na eliminacjach lecą z komputera i są to utwory typu "Don't Speak", "Stacja Warszawa" czy "Granda", więc wydaje mi się, że miałbyś szansę. A poza tym dużą część osób, którą widziałem na eliminacjach, potem mogłem oglądać już występujących w teleturnieju. Tak więc zachęcam![]()
2. Nie ciągnie mnie już do tego.
3. Jestem zdecydowanie nietelewizyjny i do tego mam fatalną dykcję. Jest spora szansa, że wtedy dlatego mnie uwalili, bo utwór zgadłem.
Bo dałem inną czyli ewidentnie złą odpowiedź. Wyłożyłem się jeszcze na Tuaregach i moskitierze (ale tutaj z powodu złego myślenia, bo szukałem w głowie czegoś na twarz, a nie na łóżko, a pytanie nie było zbyt dokładnie sformułowane).
Patrycjusz Wyżga, jeden z tych co wracają:
"Ufam Kubie Strzyczkowskiemu. Ale nie ufam tym, którzy prosili Go o zaufanie, obiecując autonomię dla Trójka - Program 3 Polskiego Radia. Jednak z szacunku dla tego wybitnego Dziennikarza, posłucham z uwagą i ciekawością, co ma nam do powiedzenia.
Warto przy okazji pamiętać, od czego się zaczęło: #muremZaMarkiemBartkiemHaliną."
"Ufam Kubie Strzyczkowskiemu. Ale nie ufam tym, którzy prosili Go o zaufanie, obiecując autonomię dla Trójka - Program 3 Polskiego Radia. Jednak z szacunku dla tego wybitnego Dziennikarza, posłucham z uwagą i ciekawością, co ma nam do powiedzenia.
Warto przy okazji pamiętać, od czego się zaczęło: #muremZaMarkiemBartkiemHaliną."
- Carlit
- Listy Przebojów Trójki słucham od: marzec 1983
- Kontakt:
Wychodzi więc na to, że piosenka Kazika jest o niczym. Wręcz można powiedzieć, że Kazik po prostu się skompromitował.dominik_fi pisze: ↑ndz maja 24, 2020 2:34 amOczywiście, kto chciał to wiedział.Carlit pisze: ↑ndz maja 24, 2020 12:28 am A wiedzieliście o tym, że: "" Info za: https://dorzeczy.pl/kraj/141144/pluzans ... cKZipF_6KQPo pierwsze, zamknięte były nie wszystkie cmentarze. Po drugie – jeżeli komuś zależało na odwiedzeniu grobów bliskich mógł do zrobić. Każdy mógł wystąpić o zgodę zarządzających cmentarzem i zgodę taką uzyskać. - Tadeusz Płużański
Cmentarze były zamykane tylko przez administratorów (władze miasta, proboszczów, itd.)
Tego samego dnia co Kaczyński na Powązkach był także Szymon Hołownia.
https://www.wnp.pl/parlamentarny/ludzie ... 67358.html
To aż dziwne... taki wybitny artysta.
Dla mnie jednym sensownym rozwiązaniem jest powrót do notowania 1998 w takiej wersji, jaką zaprezentowano na antenie i uruchomienie ponownego głosowania na 1999 notowanie.adrianec pisze: ↑pn maja 25, 2020 9:23 pm Powroty? Oczywiście Redaktorów. Ale i piosenek do 30tki. Chyba notowanie 1999 też trzeba będzie zaliczyć takie, jakie było. Jakby nie było to głosowali sluchacze. Ale piosenki co z powodu nietypowego 1999 notowania wypadły z 1998 też powinny być rozpatrzone przez głosujących by była zgoda. Może ogólnie trzecie tysiąclecie Listy zrobić z powrotami do 30tki. Mi ponadto brakuje tych podwójnych miejsc w Poczekalni co kiedyś byly
Z tego można by wnioskować, że owe "posłowie", o którym napominał Strzyczkowski to na razie zaproszenie na rozmowę z tymi, którzy odeszli. Powrót każdego uzależniony będzie od tego na ile ich przekona do owych deklaracji i możliwościjotem3 pisze: ↑pn maja 25, 2020 10:42 pm Patrycjusz Wyżga, jeden z tych co wracają:

-
Przypomniał mi się jeszcze jeden co chyba nie odszedł:
Margański.
Margański.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Nowy szef Trójki: "Sporo osób stwierdzi teraz, że jestem stukniętym naiwniakiem. Wierzę w radio środka"
To, by Trójka była radiem środka, było jednym z moich podstawowych warunków i oczekiwań. Mam tu na myśli radio, które będzie zapraszało komentatorów z lewa i z prawa oraz polityków ze wszystkich ugrupowań reprezentowanych w parlamencie - powiedział w rozmowie z Gazeta.pl Kuba Strzyczkowski, nowy dyrektor Trójki. Dodał, że według jego wiedzy, piosenka Kazika "Twój ból jest lepszy niż mój" zwyciężyła w 1998. notowaniu "Listy Przebojów".
^^
Ano właśnie w wywiadzie niejako potwierdza, że to są na razie jego nadzieje na powodzenie. Po takim szczuciu i opluwaniu niektórych przez tydzień? Co niunią-prezesunią, co z M. Rogalskim (wiceszef), który na słynnej konferencji firmował swoim nazwiskiem koncepcję fałszowania wyników ?
Ano właśnie w wywiadzie niejako potwierdza, że to są na razie jego nadzieje na powodzenie. Po takim szczuciu i opluwaniu niektórych przez tydzień? Co niunią-prezesunią, co z M. Rogalskim (wiceszef), który na słynnej konferencji firmował swoim nazwiskiem koncepcję fałszowania wyników ?
Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2020 11:06 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Już trzeci raz pojawia się ten link, w tym drugi raz od Ciebie.FOXD pisze: ↑pn maja 25, 2020 11:02 pm Wyborcza: Wywiad ze Strzyczkowskim:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... posob.html
Tylko czemu ta informacja nie pojawiła się wcześniej, lecz po ponad tygodniu?
Powiedzmy na 1999/2000 lub 1999/2001 z głosowaniem przez jakieś 10 dni.
- Konrad
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 544
Cieszy mnie informacja, że Pan Kuba został dyrektorem
Mam nadzieje, ze Pan Marek wróci
Gdyby to się wszystko udało to najlepszym wyjściem z sytuacji według mnie byłoby przywrócenie notowania z Kazikiem na 1 czyli 1998 w wersji wyemitowanej na antenie. Natomiast notowanie z Kazikiem na 4-tym oznaczyłbym jako 1998a. Podobnie oznaczyłbym notowanie, które ukazało się w Internecie jako 1999 czyli 1999a. Podobny zabieg uczynił kiedyś pan Marek przy okazji wydania 408 czy 413a z Tracy Chapman z utworem Freedom Now na miejscu 1. Oczywiście notowania z oznaczeniem a miałyby tylko walor historyczny, ale nie byłyby wliczane do wszelakich podsumowań. Stanowiłyby także przestrogę dla tych, którzy chcieliby kiedykolwiek rozmontować tę zabawę. Te notowania z literka a byłyby swego rodzaju konstytucją LP3 czyli zapisem tego, czego nie wolno robić żadnej partii politycznej. Literka”a” oznacza dla mnie frazę „a co by było gdyby…” i mam nadzieję, że tego „gdyby” już nigdy nie będzie. Rozpisałbym głosowanie na notowanie 1999 z zestawem utworów z antenowego 1998, a notowanie 2000 dopiero za 2 tygodnie z pompą do drugiej w nocy, ze wspomnieniami i td i tp.
Paradoksalnie przez tą całą aferę padł mit utworu „To tylko tango” Maanamu. Okazało się bowiem, że to w demokracji dokonano ingerencji w LP3, a nie w tym okrutnym PRLu gdy ludzi pałowano na ulicach. Oczywiście wówczas słuchalność Trójki była o wiele wyższa i władza się po prostu bała. Dziś też skutki tej afery są porażką wizerunkową. Dziś nie sam utwór Kazika jest dla partii rządzącej problemem, a wydarzenie, które ten utwór opisuje. Filmik z tego wydarzenia przy tej okazji jest ciągle przypominany w TVN. Myślę, że ta afera to też pewien przejaw tarć w partii rządzącej. Tam tez w końcu rozgrywa się walka o przywództwo. Pan Jarosław ma już 71 lat w końcu.
Niezależnie już od tego wszystkiego niech już będzie tak jak było. Ja też od wielu lat miałem wiele zastrzeżeń do listy a przez ten tydzień zrozumiałem, że chcę, aby było jak dawniej. Po 22:00 w piątek puściłem sobie z youtuba utwór October Project – Return to Me. Piękna piosenka, a sam zespół to wynalazek Pana Marka. Dlatego chciałbym zaapelować do Pana Marka
„Szanowny Panie Marku wiem, że został pan skrzywdzony. Proszę jednak rozważyć powrót do prowadzenia listy. Pan jest dużą cząstką serc tych ponad 1000 osób, które co tydzień głosują na listę. I politycy i dyrektorzy mogą tego Panu tylko pozazdrościć. To Pan nas wychował muzycznie. Setki wspomnień, pamiętam jak Pan mówił na Bruce’a Springsteen’a przy okazji utworu „57 Channnels” „facet z Memphis” a ja jako początkujący świeżak muzyczny nie wiedziałem o kogo chodzi i zapisując poczekalnię w zeszyciku się irytowałem, bo nie wiedziałem co mam zapisać. To dzięki Panu poznaliśmy wiele niezapomnianych piosenek w czasach gdy nie było Internetu i gdyby nie Pan nie poznalibyśmy ich w ogóle. To dzięki Panu wielu z nas tworzy prywatne listy przebojów do dziś (ja już od 28 lat). Politycy i dyrektorzy to cynicy realizujący własne cele. Taka jest ich praca, a Pan jest świetnym prezenterem i jeszcze nie czas na emeryturę. LP3 to świetna marka, która powinna przetrwać do końca świata i jeden dzień dłużej. Parafrazując zatem tytuł zespołu October Project chcę powiedzieć „Return to us” Niech Pan do nas wraca."
Mam nadzieje, ze Pan Marek wróci
Gdyby to się wszystko udało to najlepszym wyjściem z sytuacji według mnie byłoby przywrócenie notowania z Kazikiem na 1 czyli 1998 w wersji wyemitowanej na antenie. Natomiast notowanie z Kazikiem na 4-tym oznaczyłbym jako 1998a. Podobnie oznaczyłbym notowanie, które ukazało się w Internecie jako 1999 czyli 1999a. Podobny zabieg uczynił kiedyś pan Marek przy okazji wydania 408 czy 413a z Tracy Chapman z utworem Freedom Now na miejscu 1. Oczywiście notowania z oznaczeniem a miałyby tylko walor historyczny, ale nie byłyby wliczane do wszelakich podsumowań. Stanowiłyby także przestrogę dla tych, którzy chcieliby kiedykolwiek rozmontować tę zabawę. Te notowania z literka a byłyby swego rodzaju konstytucją LP3 czyli zapisem tego, czego nie wolno robić żadnej partii politycznej. Literka”a” oznacza dla mnie frazę „a co by było gdyby…” i mam nadzieję, że tego „gdyby” już nigdy nie będzie. Rozpisałbym głosowanie na notowanie 1999 z zestawem utworów z antenowego 1998, a notowanie 2000 dopiero za 2 tygodnie z pompą do drugiej w nocy, ze wspomnieniami i td i tp.
Paradoksalnie przez tą całą aferę padł mit utworu „To tylko tango” Maanamu. Okazało się bowiem, że to w demokracji dokonano ingerencji w LP3, a nie w tym okrutnym PRLu gdy ludzi pałowano na ulicach. Oczywiście wówczas słuchalność Trójki była o wiele wyższa i władza się po prostu bała. Dziś też skutki tej afery są porażką wizerunkową. Dziś nie sam utwór Kazika jest dla partii rządzącej problemem, a wydarzenie, które ten utwór opisuje. Filmik z tego wydarzenia przy tej okazji jest ciągle przypominany w TVN. Myślę, że ta afera to też pewien przejaw tarć w partii rządzącej. Tam tez w końcu rozgrywa się walka o przywództwo. Pan Jarosław ma już 71 lat w końcu.
Niezależnie już od tego wszystkiego niech już będzie tak jak było. Ja też od wielu lat miałem wiele zastrzeżeń do listy a przez ten tydzień zrozumiałem, że chcę, aby było jak dawniej. Po 22:00 w piątek puściłem sobie z youtuba utwór October Project – Return to Me. Piękna piosenka, a sam zespół to wynalazek Pana Marka. Dlatego chciałbym zaapelować do Pana Marka
„Szanowny Panie Marku wiem, że został pan skrzywdzony. Proszę jednak rozważyć powrót do prowadzenia listy. Pan jest dużą cząstką serc tych ponad 1000 osób, które co tydzień głosują na listę. I politycy i dyrektorzy mogą tego Panu tylko pozazdrościć. To Pan nas wychował muzycznie. Setki wspomnień, pamiętam jak Pan mówił na Bruce’a Springsteen’a przy okazji utworu „57 Channnels” „facet z Memphis” a ja jako początkujący świeżak muzyczny nie wiedziałem o kogo chodzi i zapisując poczekalnię w zeszyciku się irytowałem, bo nie wiedziałem co mam zapisać. To dzięki Panu poznaliśmy wiele niezapomnianych piosenek w czasach gdy nie było Internetu i gdyby nie Pan nie poznalibyśmy ich w ogóle. To dzięki Panu wielu z nas tworzy prywatne listy przebojów do dziś (ja już od 28 lat). Politycy i dyrektorzy to cynicy realizujący własne cele. Taka jest ich praca, a Pan jest świetnym prezenterem i jeszcze nie czas na emeryturę. LP3 to świetna marka, która powinna przetrwać do końca świata i jeden dzień dłużej. Parafrazując zatem tytuł zespołu October Project chcę powiedzieć „Return to us” Niech Pan do nas wraca."
Najwyraźniej coś ci się pomyliłoTStudent pisze: ↑pn maja 25, 2020 11:04 pmJuż trzeci raz pojawia się ten link, w tym drugi raz od Ciebie.FOXD pisze: ↑pn maja 25, 2020 11:02 pm Wyborcza: Wywiad ze Strzyczkowskim:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... posob.html

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: roku 1995
Plus w ogóle zarządcy nic nie wydawali, bo nie wiedzieli jak ani co. Realnie zwykły człowiek nic nie mógł i Kazik to bardzo celnie wytknął.
Poza tym Carlit - przejrzałem twoje posty. Powiedz mi - po co tu siedzisz? Na tym forum. Nie piszesz nic ani o liście, ani o muzyce. Każdy twój post jest o cudownym pisie, ostatnie 20 tylko na ten temat. Może jednak w końcu coś na temat listy?

Obawiam się, czy Marek zechce wrócić. Bardzo bym tego chciał, ale sam Marek przebąkiwał o końcach. Nie wiem, czy ta sytuacja nie pchnie go w tym bardzo złym kierunku

Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2020 11:17 pm przez trójkowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Carlit
- Listy Przebojów Trójki słucham od: marzec 1983
- Kontakt:
Bo w Polsce nie podaje się informacji rzetelnie. Media niestety zajmują się uprawianiem propagandy i to zarówno te z lewej i z prawej strony...
Tu link do rozmowy z Kazikiem, który zresztą też mówi o tym... jak to było z tymi zakazami wchodzenia na cmentarze. ok. 5 minuty: https://www.youtube.com/watch?v=Ka1HhN8ciLk
kolega chyba nie wie, że Starty Cmentarz Powązkowski a Cmentarz Wojskowy na Powązkowskiej to dwa różne cmentarzeCarlit pisze: ↑pn maja 25, 2020 10:42 pmWychodzi więc na to, że piosenka Kazika jest o niczym. Wręcz można powiedzieć, że Kazik po prostu się skompromitował.dominik_fi pisze: ↑ndz maja 24, 2020 2:34 amOczywiście, kto chciał to wiedział.Carlit pisze: ↑ndz maja 24, 2020 12:28 am A wiedzieliście o tym, że: "" Info za: https://dorzeczy.pl/kraj/141144/pluzans ... cKZipF_6KQ
Cmentarze były zamykane tylko przez administratorów (władze miasta, proboszczów, itd.)

ten pierwszy był zamknięty od 02 kwietnia. (wyjątek zrobiona dla JK 10.04)
-
W dniu 26. urodzin LP3, 24.04.2008 r. brazylijski piłkarz Roger Guerreiro (Pereiro wg śp. Prezydenta RP Lecha K.) dostał polskie obywatelstwo z jego rąk.
Dziś akurat skończył 38 lat, równolatek LP3, ale młodszy o miesiąc i dzień.
Tak więc dostał obywatelstwo tydzień przed debiutem Polskiego Topu.
Może "Sjestę" zastąpią Anną Szewczuk i audycją o muzyce ludowej typu world music?
Lubiłem jej słuchać, kobieta, która polecała kobiece głosy, niebywałe.
Jeszcze może Hawryluk i Chaciński dodatkowo.
Gimnastyka Henryka, lekcje angielskiego z Kevinem Aistonem, to byłby megadodatek ew. ABC Listy wznowić jeśli się uda.
Jeszcze trochę i cofniemy się kolejny raz do 1. notowania z 1982 r., będzie można już nawet 2000 notowań wstecz iść zamiast 1000.
UWAGA: Kiedyś na jednej z poprzednich wersji strony było coś takiego jak notowanie 1509p, podsumowanie roku, także był sylwestrowy dodatek tam uwzględniony kiedyś.
Dziś nie da się tego znaleźć.
Dziś akurat skończył 38 lat, równolatek LP3, ale młodszy o miesiąc i dzień.
Tak więc dostał obywatelstwo tydzień przed debiutem Polskiego Topu.
Może "Sjestę" zastąpią Anną Szewczuk i audycją o muzyce ludowej typu world music?
Lubiłem jej słuchać, kobieta, która polecała kobiece głosy, niebywałe.
Jeszcze może Hawryluk i Chaciński dodatkowo.
Gimnastyka Henryka, lekcje angielskiego z Kevinem Aistonem, to byłby megadodatek ew. ABC Listy wznowić jeśli się uda.
Jeszcze trochę i cofniemy się kolejny raz do 1. notowania z 1982 r., będzie można już nawet 2000 notowań wstecz iść zamiast 1000.
UWAGA: Kiedyś na jednej z poprzednich wersji strony było coś takiego jak notowanie 1509p, podsumowanie roku, także był sylwestrowy dodatek tam uwzględniony kiedyś.
Dziś nie da się tego znaleźć.
Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2020 11:27 pm przez jedrzej2012, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie też wpierw należało od tego zacząć. Skoro w sobotę Strzyczkowski miał już zapewnienie "wolnej ręki" od niuni-prezesuni i mianowanie, to owe przeprosiny nawet wczoraj mogły być, w dniu wolnym, w którym miałyby szansę dotrzeć do maks szerokiej publiki. Pomyje dalej się wylewają na Niedźwiedzia, nie tylko na forach, ale nadal wielu działaczy prawicowych używa argumentu o fałszowaniu wyników.trójkowicz pisze: ↑pn maja 25, 2020 11:16 pm Przeprosiny powinni być dziś i to publiczne i to nie dlatego, że Marek chce, tylko bo przyzwoitość tego wymaga.
Niedźwiedź może da się uprosić, ale po to by dobrnąć do 2000 notowania.
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Nie wiem na ile to prawdziwa informacja jest, ale powązki to cmentarz komunalny - Powązki Wojskowe, czyli decyzje o zamknięciu podejmowałoby miasto:4989341 pisze: ↑pn maja 25, 2020 11:20 pmkolega chyba nie wie, że Starty Cmentarz Powązkowski a Cmentarz Wojskowy na Powązkowskiej to dwa różne cmentarzeCarlit pisze: ↑pn maja 25, 2020 10:42 pmWychodzi więc na to, że piosenka Kazika jest o niczym. Wręcz można powiedzieć, że Kazik po prostu się skompromitował.dominik_fi pisze: ↑ndz maja 24, 2020 2:34 am
Oczywiście, kto chciał to wiedział.
ten pierwszy był zamknięty od 02 kwietnia. (wyjątek zrobiona dla JK 10.04)
https://www.rp.pl/Warszawa/304029917-Ep ... robow.html
to dane z 2.04, nie wiem co było później.Okazuje się, że w Warszawie na cmentarzach komunalnych nie ma zakazu odwiedzin. – Jeden z dyrektorów nekropolii wywiesił taki zakaz, ale się pośpieszył. Nie ma takich ograniczeń – zapewnia Karolina Gałecka, rzecznik stołecznego ratusza.
Natomiast Stare Powązki to cmentarz pod zarządem kurii warszawskie:
https://archwwa.pl/aktualnosci/cmentarz ... dzajacych/
Czyli jedne Powązki były otwarte a drugie zamknięte.Informujemy, że zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z 31 marca 2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii, od dnia 2 kwietnia do 11 kwietnia 2020 r. Cmentarz Powązkowski zostaje zamknięty dla osób odwiedzających groby. Pochówki zmarłych odbywają się bez zmian, z zachowaniem obowiązujących obecnie ograniczeń sanitarnych.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Śmiecenia ciąg dalszy

Od Wielkiego Czwartku był zakaz wstępu na wszystkie cmentarze.
Widzę, że zaczynamy się bawić w dziennikarstwo śledcze... Sprawdzamy informacje, źródła...
A co to zmieni? Przekaz był wtedy taki, że cmentarze są zamknięte. Sam pamiętam, że trochę po cichu i szybko szedłem na cmentarz w naszej małej wioseczce, obawiając się, że ktoś mnie złapie...
Więc po co drążyć?? Szukać winnego?? Winnym jest Kowalczewski i ten kto mu "powiedział te rzeczy"... Zatrząsł portkami i zrobił fatalny ruch. A później to już była lawina - festiwal kłamstw, oświadczeń, oskarżeń. I... mamy co mamy.
A raczej nic nie mamy.
Żal Helen, Bartka, Piotra i Marka, żal innych którzy odeszli, żal nas, że zostaliśmy zrobieni w ch... przez rządzących radiem.
Jeden mały gnom zabrał nam Listę, tak jak w 1981 Jaruzelski zabrał Teleranek.
A co to zmieni? Przekaz był wtedy taki, że cmentarze są zamknięte. Sam pamiętam, że trochę po cichu i szybko szedłem na cmentarz w naszej małej wioseczce, obawiając się, że ktoś mnie złapie...
Więc po co drążyć?? Szukać winnego?? Winnym jest Kowalczewski i ten kto mu "powiedział te rzeczy"... Zatrząsł portkami i zrobił fatalny ruch. A później to już była lawina - festiwal kłamstw, oświadczeń, oskarżeń. I... mamy co mamy.
A raczej nic nie mamy.
Żal Helen, Bartka, Piotra i Marka, żal innych którzy odeszli, żal nas, że zostaliśmy zrobieni w ch... przez rządzących radiem.
Jeden mały gnom zabrał nam Listę, tak jak w 1981 Jaruzelski zabrał Teleranek.
Ostatnio zmieniony wt maja 26, 2020 7:49 am przez jotem3, łącznie zmieniany 1 raz.
- dominik_fi
Przeczytaj najpierw to:jollyroger72 pisze: ↑wt maja 26, 2020 12:01 amŚmiecenia ciąg dalszy![]()
Od Wielkiego Czwartku był zakaz wstępu na wszystkie cmentarze.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... asady.html
i to:W rozporządzeniu ministra zdrowia wizyty na cmentarzach nie są zakazane, jednak także tutaj obowiązują obostrzenia takie jak w innych miejscach publicznych.
https://strefabiznesu.pl/od-czwartku-za ... 3-14920470
Jak można przeczytać w powyższym art. zakaz wprowadzony rozporządzeniem dot. wstępu na cmentarze obowiązywał od 15.04 od około godz. 20:00 i został zniesiony 16.04 o 9:38. To jedyny zapis związany z pomyłką zakazujący wstępu na cmentarze wydany odgórnie. Co innego zakazy wprowadzane przez zarządców.
https://twojaslupca.pl/zakaz-wstepu-na- ... -z-prawem/
- dominik_fi
Oprócz tego:
https://wiadomosci.radiozet.pl/Koronawi ... l-za-wjazd
https://tvn24.pl/najnowsze/katastrofa-s ... rz-4552290
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka ... s6#slajd-1
http://www.parafia-starepowazki.pl/pl/o ... ki-otwarty
https://crowdmedia.pl/kaczynski-wjechal ... to-proste/
Czyli zarządcy cmentarzy, tych które zostały zamknięte byli nadgorliwi.
U mnie cmentarze nie były zamknięte.
https://wiadomosci.radiozet.pl/Koronawi ... l-za-wjazd
https://tvn24.pl/najnowsze/katastrofa-s ... rz-4552290
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka ... s6#slajd-1
http://www.parafia-starepowazki.pl/pl/o ... ki-otwarty
https://crowdmedia.pl/kaczynski-wjechal ... to-proste/
Czyli zarządcy cmentarzy, tych które zostały zamknięte byli nadgorliwi.
może to i temat drugorzędny
ale 2 osoby mijały się z prawdą więc warto było to wyjaśnić.
tym bardziej, że padły oskarżane pod adresem Kazika i innych osób.
ale na starych podwiązkach (które były zamknięte) był tylko JK -> na grobie matki
a kompromituje się osoba tylko ta która nie zna tematu, a próbuje pouczać innych
edit:
nie mówimy o cmentarzach wszystkich w Polsce, tylko tym jednym, który mimo zamknięcia jeden poseł odwiedził. jako jedyny.
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/ ... te-4533825
ale 2 osoby mijały się z prawdą więc warto było to wyjaśnić.
tym bardziej, że padły oskarżane pod adresem Kazika i innych osób.
tak szymon był na cmentarzu wojskowym (pomnik ofiar smoleńskich)dominik_fi pisze: ↑ndz maja 24, 2020 2:34 am Tego samego dnia co Kaczyński na Powązkach był także Szymon Hołownia.
ale na starych podwiązkach (które były zamknięte) był tylko JK -> na grobie matki
piosenka zatem nie jest o niczym
a kompromituje się osoba tylko ta która nie zna tematu, a próbuje pouczać innych
edit:
ale co to ma do rzeczy?dominik_fi pisze: ↑wt maja 26, 2020 12:24 am Czyli zarządcy cmentarzy, tych które zostały zamknięte byli nadgorliwi.
nie mówimy o cmentarzach wszystkich w Polsce, tylko tym jednym, który mimo zamknięcia jeden poseł odwiedził. jako jedyny.
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/ ... te-4533825
- dominik_fi
Jeśli zarzucasz komuś mijanie się z prawdą to byłoby dobrze to udowodnić. Kaczyński i Hołownia byli na tym samym cmentarzu, ale Kaczyński był w sumie na 4 cmentarzach, jak podała Wyborcza za TVP.
https://wyborcza.pl/7,75398,25867869,ka ... kilka.html
Nie musisz rozumieć tego co jest napisane, ale nie zarzucaj mijania się z prawdą.
https://wyborcza.pl/7,75398,25867869,ka ... kilka.html
Nie musisz rozumieć tego co jest napisane, ale nie zarzucaj mijania się z prawdą.