Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Kajman, co do Barona i Listy, to przytoczę tę wypowiedź zainteresowanego:
- Nie poprowadzę już żadnego notowania Listy Przebojów, mówię to łamiącym się głosem, bo cała ta sytuacja sprawia, że odebrano mi kawałek mojego życia - powiedział portalowi Wirtualnemedia.pl. - Jeśli chodzi o Program Trzeci - w związku z tym, że to tak ważna decyzja, to dam sobie czas do czerwca. Wtedy wracam po urlopie i podejmę decyzję - zaznaczył.
Na nasze pytanie, czy wróci wtedy do prowadzenia innych audycji w Trójce, odpowiedział: - Szczerze, nie mam nadziei. Nadzieja umiera ostatnia, kto wie, wszystko wydarzyć się może, ale ja już jej nie mam.
A tutaj jak ktoś chce sobie poczytać o innych sms-ach pana K.:
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/d ... dniu-babci
- Nie poprowadzę już żadnego notowania Listy Przebojów, mówię to łamiącym się głosem, bo cała ta sytuacja sprawia, że odebrano mi kawałek mojego życia - powiedział portalowi Wirtualnemedia.pl. - Jeśli chodzi o Program Trzeci - w związku z tym, że to tak ważna decyzja, to dam sobie czas do czerwca. Wtedy wracam po urlopie i podejmę decyzję - zaznaczył.
Na nasze pytanie, czy wróci wtedy do prowadzenia innych audycji w Trójce, odpowiedział: - Szczerze, nie mam nadziei. Nadzieja umiera ostatnia, kto wie, wszystko wydarzyć się może, ale ja już jej nie mam.
A tutaj jak ktoś chce sobie poczytać o innych sms-ach pana K.:
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/d ... dniu-babci
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Foxd, jeśli coś się zmieni, to tylko na gorsze. Ja nie wierzę w globalną poprawę tego świata, quite the opposite.FOXD pisze:@prz_rulez
Nic nie jest doskonałe na tym świecie, czasem takie doświadczenie jak pandemia jest potrzebne, aby ludzie/decydenci uświadomili sobie, że trzeba coś poprawić
Hmm. Myślę, że to zależy. Jeśli pozwoli mi się spełnić wszystkie moje główne marzenia, to chętnie poczekam na śmierćBrian pisze:bardzo bym chciał Cię zobaczyć za kilka dekad, kiedy Ty sam byłbyś w grupie ryzyka, w podobnej sytuacji; czy machnąłbyś ręką, mówiąc "no nie da się wiecznie przedłużać długości mojego życia, nie próbujcie mnie ratować, co ma być to będzie, pomyślcie o innych dziedzinach życia"

Jeśli zabroni się młodym pewnych rzeczy, to potem będą chcieli sobie "odbić" na starość. I to może być naprawdę bardzo niebezpieczne dla życia w społeczeństwie.
No bo trochę jest, no. Starość to rzadko kiedy jest radość - no, może wtedy, jeśli masz super emeryturę i w miarę niezły stan zdrowia. A w Polsce to raczej rzadki przypadek... A co dopiero w krajach biedniejszych niż Polska.Brian pisze:nie cierpię takich głosów, bo wpisują się w paskudny trend dehumanizowania starości i traktowania jej jako czegoś zbędnego
Akurat w pracy często spotykam się z tym, jak pewne sytuacje kończą się wykluczeniem osób starszych, więc naprawdę nie musisz mnie pouczaćBrian pisze:wystarczająco już w obecnych czasach jest wykluczenia technologicznego i społecznego względem emerytów, świat i tak przeskoczył w ciągu krótkiego czasu o lata świetlne, a ci ludzie za tym nie nadążają I MAJĄ DO TEGO PRAWO

O nie, właśnie w drugą stronę - to młodym politycy grożą palcem, mówiąc, że mogą być bezobjawowymi zarazicielami. I krytykują to, że no jak to młodzi śmią chcieć wychodzić ze znajomymiBrian pisze:dorzucanie im tego, że są niepotrzebnymi roznosicielami COVIDa

A ja uważam, że każdy w miarę sprawny człowiek powinien być użyteczny. No, może dwulatek jeszcze nie. Ale trzylatek może spokojnie już zacząć pomagać w domu, im szybciej zacznie, tym lepiej dla niego.Brian pisze:starość naprawdę nie jest po to, by nadążać i być uzytecznym
Jakoś Stephen Hawking, pomimo straszliwej choroby, mógł być bardzo użyteczny dla społeczeństwa

Zabrzmię bardzo brutalnie i czekam na lincz, ale właśnie im większa śmiertelność w podeszłym wieku, tym lepiej dla gospodarki. Brutalne, ale szczere. No przykro mi, że lajf is brutal end ful of zasadzkas.Brian pisze:zwłaszcza, że pandemia czy nie - musimy się liczyć z tym, że emerytów będzie po prostu coraz więcej
A politycznych gierek wobec społeczeństw się nie boisz? Serio? To po co cała Twoja krytyka sytuacji w Trójce? Przecież nic się nie stało, po pandemii wszystko wróci "do normy"Brian pisze:dlatego uważam, że dobrze byłoby zadbać, by możliwości bycia wolnym i szczęśliwym nie przerwała, hmmm... na przykład, powiedzmy, śmierć.

(A to tylko wierzchołek góry lodowej.)
Poza tym, śmierć jest znacznie łatwiejsza niż życie. No i jeśli ktoś uważa się za dobrego człowieka, to nie powinien bać się śmierci.
Każdy może mieć inne "świętości".Lemmy pisze:A nazywanie Schengen "świętością" dowodzi, że chyba nie za bardzo rozumiesz definicję "świętości"
Lemmy pisze:aha, czyli analizujemy pandemię pod kątem twojego kosmpolitycznego ego?
Cóż... Głodny sytego nie zrozumie i na odwrót.Brian pisze:w punkt, celnie, trafnie, pozamiatane, ostro, mocna reakcja, bezlitośnie, nie zostawia wątpliwości
Bierzcie też pod uwagę ludzi, dla których szeroko pojęta turystyka była pracą, czasem wolnym, całym życiem. Jak oni się mają teraz czuć?
Poza tym, nie wspomina się zbyt wiele o tym, jakie wmuszanie w nas izolacji może mieć skutki społeczne, na czele z chorobami psychicznymi i samobójstwami. A znając życie, to spotkają one ludzi, którzy mogliby być kwiatami narodów. Ale przez to się nie staną. Co akurat bardzo ucieszy polityków.
Hmm. Sam się nad tym zastanowiłem i... To nie jest takie proste.kajman pisze:Ależ ja nie o tym pisałem. Pisałem, że narzekanie i niezadowolenie leży w Twojej naturze
Może po prostu widzę szerzej pewne rzeczy?
Nie chciałem tego pisać. Aczkolwiek szydzenie sobie z tego nie uważam za dobre rozwiązanie.kajman pisze:No spoko, do tego czasu to on już dziesięć samobójstw popełni.
Żadne dobre relacje, po prostu spadek odmów wizowych do poniżej 5%. Co najwyżej w miarę dobre stosunki z ambasadorką, która godziła się na przyspieszanie wniosków.Pan Prezydent Duda pisze:Andrzej Duda był też pytany o zniesienie wiz do USA. Według niego, doprowadziły do tego nasze dobre relacje ze Stanami Zjednoczonymi
JESZCZEPan Prezydent Duda pisze:A – jak dodał – wynikało to z tego, że „przez te pięć lat my Polacy jesteśmy w lepszej sytuacji, jesteśmy zamożniejsi”.
No, ale przecież wam się podoba ograniczanie wolności w imię obrony przed COVID-empbd2 pisze:Boje się, że to, co się dzieje w Trójce to taki poligon przed działaniami na skalę całego kraju. Anulowanie głosowania, "bo przegramy", oskarżenie o fałszerstwo drugiej strony, groźby i kłamstwa, przejęcie całości niemal siłą, policja w akcji...

Wiem, to było cyniczne z mojej strony.
No i co z tego, rząd ma to głęboko i szeroko.
Ogólnie to chyba dyskusja, moim zdaniem, powinna iść już ku końcowi. Wnioski chyba też w większości same się nasuwają. Czyli: albo masowo na ulice, albo szukać pracy za granicą...
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Mogłeś być użyteczny na tym Forum, ale jak zwykle tryb niedokonany, dużo ryczysz i mało mleka dajesz. Kończ się, ale nie kręć mi tu!
Jolly, wybacz że dorzucam do hasioka.
JaceKu, możesz mnie zbanować na dwa tygodnie do wieczności.
Jolly, wybacz że dorzucam do hasioka.
JaceKu, możesz mnie zbanować na dwa tygodnie do wieczności.
- Lemmy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: jakiegoś czasu
symptomatyczne, że Piotrek pisze ci o godność i dehumanizowaniu ludzi starszych - którzy w szanującej się cywilizacji powinni być otaczani opieką nie tylko materialną, ale także wsparciem duchowym, towarzystwem, etc. - a ty mierzysz życie jednego czy drugiego emeryta zasobnością portfela, czy stanem zdrowia.
to jakaś chyba odmiana pato-utylitaryzmu, ręce opadająprz_rulez pisze: ↑ndz maja 24, 2020 11:32 pmA ja uważam, że każdy w miarę sprawny człowiek powinien być użyteczny. No, może dwulatek jeszcze nie. Ale trzylatek może spokojnie już zacząć pomagać w domu, im szybciej zacznie, tym lepiej dla niego.Brian pisze:starość naprawdę nie jest po to, by nadążać i być uzytecznym
ci użyteczni ludzie, którzy przeszli na emeryturę pracowali wcześniej dla tej gospodarki i dlatego należą im się emerytury. Życzenie sobie śmiertelności najstarszej części społeczeństwa w imię kilku groszy jest natomiast sprzeczne z moimi imponderabiliami i dowodzi mi, że jesteś wyłącznie buszmenem.prz_rulez pisze: ↑ndz maja 24, 2020 11:32 pmZabrzmię bardzo brutalnie i czekam na lincz, ale właśnie im większa śmiertelność w podeszłym wieku, tym lepiej dla gospodarki. Brutalne, ale szczere. No przykro mi, że lajf is brutal end ful of zasadzkas.Brian pisze:zwłaszcza, że pandemia czy nie - musimy się liczyć z tym, że emerytów będzie po prostu coraz więcej
wypisujesz tutaj rzeczy sprzeczne z tym, co ludzkość w postaci szacunku do starszych wypracowywała przez wieki, ale świętością jest dla ciebie świstek podpisany trzydzieści parę lat temu przez kilkadziesiąt tworów narodowych. Świstek, który jeżeli nie dziś, to jutro zamieni się w kupkę popiołu i zostanie taką samą historyczną skamieliną jak, nie wiem, traktat wersalski. zdumiewająca definicja twoich najważniejszych wartości.
Pandemia nie wstrzymała tylko turystyki, która stanowi jakiś tam niewielki odsetek całego rynku pracy. Czas wolny to nie jest rzecz w czasie pandemii najważniejsze. A ci co traktują to jako całe życie - poza tym, że uważam, że są dość smutnymi ludźmi, którzy nigdzie nie czują się prawdziwie dobrze - niestety w imię walki z niezweryfikowanym wirusem powinny na te parę miesięcy zluzować. Mają całe życie przed sobą na podróżowanie, używając twojej wykładni
ty masz z tymi ulicami jakąś manię? w co drugim poście apelujesz do wychodzenia na ulice...
też proszę o wybaczenie, niepotrzebnie może wszedłem w dyskusję, niemniej trudno już - przynajmniej forum żyje

@prz_rulez
Musi faktycznie ta rozłąka z Krajem mocno Cię uwierać
Rozumiem Twoje zapatrywania i horyzonty, bo jak każdy masz do nich prawo. Nie kontestuję ich, jednakże niepotrzebnie wdałeś się w tę dyskusję. Dostrzeż w tej całej "ograniczonej" sytuacji jakieś pozytywy, bo inaczej spalisz się emocjami. Dobrej nocy 
Musi faktycznie ta rozłąka z Krajem mocno Cię uwierać

- barb42
Skorzystam z danej mi szansy i napiszę coś więcej.
Forum to ludzie, napisała lady i ja się z tym na wszystkich forach, których piszę, zgadzam.
Ale ktoś nam to miejsce udostępnia, gratis i bez reklam, sponsorów i całego tego syfu, więc ludzie!
Miejcie klasę i nie stukajcie sobie stu postów z piosenkami, które tutaj 1 stycznia opublikowano pięć pięter niżej.
Jak już musicie promować listy, które słuchacie, to zróbcie to raz, wszak jesteście na Forum LP3, ludzi umiejących czytać i myśleć.
I nie narzekajcie na Archiwum! Dostajemy źródło wiedzy, zrobione cudzymi rękami, chcesz więcej? Zakasać rękawy i zasuwać do roboty, a nie biadolić!
Do prywatnych frustracji zróbcie sobie miejsce na profilach w mediach, tam skomentujemy +1 albo łapka w górę/dół.
Kropka.
-
- Kontakt:
Przykre, że po raz kolejny lecisz złośliwościami, ale przynajmniej teraz wszyscy widzą, że to naprawdę są złośliwości.barb42 pisze:Mogłeś być użyteczny na tym Forum, ale jak zwykle tryb niedokonany, dużo ryczysz i mało mleka dajesz. Kończ się, ale nie kręć mi tu!
Ale wielu starszych ludzi mówi, że czekają już tylko na cmentarz, więc...Lemmy pisze:symptomatyczne, że Piotrek pisze ci o godność i dehumanizowaniu ludzi starszych - którzy w szanującej się cywilizacji powinni być otaczani opieką nie tylko materialną, ale także wsparciem duchowym, towarzystwem, etc. - a ty mierzysz życie jednego czy drugiego emeryta zasobnością portfela, czy stanem zdrowia.
Poza tym, ja nie chcę nikogo zabijać - niech nie wychodzą z mieszkań, jeśli się boją. Ale dlaczego ma tracić na tym najbardziej produktywna i perspektywiczna grupa ludzi?
Nie rozumiem co jest w tym "pato". Uważasz, że ludzie powinni leżeć i pachnieć?Lemmy pisze:to jakaś chyba odmiana pato-utylitaryzmu, ręce opadają
Ale ja nie życzę, ja tylko stwierdzam brutalne fakty. Poza tym, nie wiem, co masz na myśli z tymi buszmenami, ale pozwolę sobie skopiować z Wikipedii:Lemmy pisze:ci użyteczni ludzie, którzy przeszli na emeryturę pracowali wcześniej dla tej gospodarki i dlatego należą im się emerytury. Życzenie sobie śmiertelności najstarszej części społeczeństwa w imię kilku groszy jest natomiast sprzeczne z moimi imponderabiliami i dowodzi mi, że jesteś wyłącznie buszmenem.
Kobiety mają wysoki status w plemionach San, są szanowane. Mogą być przywódcami swoich rodzinnych grup. Podejmują ważne rodzinne i grupowe decyzje, mogą wchodzić w posiadanie zbiorników zawierających wodę pitną i obszarów zbierackich. Kobiety są głównie zaangażowane w zbieranie żywności, ale mogą też brać udział w polowaniu.
Tradycyjnie plemię San jest społeczeństwem egalitarnym. Mają dziedzicznych wodzów, ale ich władza jest ograniczona. Buszmeni podejmują decyzje na podstawie konsensusu, w którym to kobiety mają równe prawa głosu. Ekonomia w plemieniu San opiera się na kulturze darów. Zwyczajem jest raczej wzajemne obdarowywanie się niż kupowanie dóbr i usług.
W takim wypadku nie mam nic przeciwko takiemu porównaniu.
Jeśli się rozsypie, to przez skur..synów. Chodzi o wartości, jakie niesie.Lemmy pisze:wypisujesz tutaj rzeczy sprzeczne z tym, co ludzkość w postaci szacunku do starszych wypracowywała przez wieki, ale świętością jest dla ciebie świstek podpisany trzydzieści parę lat temu przez kilkadziesiąt tworów narodowych. Świstek, który jeżeli nie dziś, to jutro zamieni się w kupkę popiołu i zostanie taką samą historyczną skamieliną jak, nie wiem, traktat wersalski. zdumiewająca definicja twoich najważniejszych wartości.
Niewielki? No nie wiem. Ja tam widzę hotele na każdym kroku. A to tylko jeden z elementów turystyki.Lemmy pisze:Pandemia nie wstrzymała tylko turystyki, która stanowi jakiś tam niewielki odsetek całego rynku pracy.
Tak się składa, że w ostatnich tygodniach pracowałem nawet niemalże przez 60 godzin w tygodniu. I co mi to dało (poza marnymi pieniędzmi, o które i tak muszę walczyć co miesiąc, bo za każdym razem chcą mi zabrać z czegoś, co jest moje, a poza tym i tak tych pieniędzy nie mam na co wydać, a jest ich i tak za mało na jakiś sensowny biznes)? Jedynie jeszcze większą frustrację.Lemmy pisze:Czas wolny to nie jest rzecz w czasie pandemii najważniejsze.
A co, jeśli nie? Jeśli świat zmieni się tak bardzo na gorsze, że nie będzie na to ani pieniędzy, ani możliwości? Skąd wiesz, czy COVID nie zostanie umiejętnie wykorzystany jako przykrywka do ukręcenia bata na nasze swobody obywatelskie? I czy nie widzisz, że już tak się dzieje, bo z jakiego powodu od ponad tygodnia rozpaczamy?Lemmy pisze:A ci co traktują to jako całe życie - poza tym, że uważam, że są dość smutnymi ludźmi, którzy nigdzie nie czują się prawdziwie dobrze - niestety w imię walki z niezweryfikowanym wirusem powinny na te parę miesięcy zluzować. Mają całe życie przed sobą na podróżowanie, używając twojej wykładni
Poza tym, starszym ludziom dajesz prawo do życia, ale smucącym się już nie? Żelazna logika!
A nawet jeśli "smutnym", to ten "smutek" ktoś spowodował. Zgadnij, kto?
Bo chyba czas w końcu na rozwiązania radykalne godne radykalnej sytuacji, w której się znajdujemy.Lemmy pisze:ty masz z tymi ulicami jakąś manię? w co drugim poście apelujesz do wychodzenia na ulice...
Uwiera. Z jednej strony nie mogę wrócić i męczę się tutaj, a z drugiej - serce mi się kraje, gdy widzę, jak terroryzuje się ludzi w Polsce pod przykrywką COVID-uFOXD pisze:Musi faktycznie ta rozłąka z Krajem mocno Cię uwierać![]()

Ja już jestem spalony, rozpalony i wypalony zarazem.FOXD pisze:Rozumiem Twoje zapatrywania i horyzonty, bo jak każdy masz do nich prawo. Nie kontestuję ich, jednakże niepotrzebnie wdałeś się w tę dyskusję. Dostrzeż w tej całej "ograniczonej" sytuacji jakieś pozytywy, bo inaczej spalisz się emocjami.
I chyba na tym zakończę, bo znowu zaczyna mnie straszliwie boleć głowa - raczej niestety nie ze względu na COVID, ale przez prawie sto godzin przed ekranami w tygodniu i stres związany z obecną sytuacją i poczuciem całkowitej niemocy.
w takim razie daj również w swojej łaskawości ten wybór również innym
chodziło mi o zbędność społeczną i traktowanie ich jako ciężaru w sytuacjach takich jak pandemia, ale znamienne, że patrzysz na to pod kątem głównie finansowym
w takim razie świetnie idzie Ci przekładanie tego na codzienność pozapracowniczą, winszuję
bo faktycznie tak jest, mogą
mógłby, ale nie musi; główną rolą starości, zapisaną wielokrotnie na kartach historii, jest służenie młodszym pokoleniom doświadczeniem
nie oczekuję od starszych przenoszenia gór, ale wydaje mi się, że w poprawnie funkcjonującym społeczeństwie (nie sugeruję, że takie posiadamy) chociażby w czasie pandemii ludzie doświadczeni przez komunizm i nierzadko jeszcze wojnę mogliby nam wiele przekazać pod kątem zachowywania spokoju oraz przetrwania przy tego typu globalnych, paskudnych sytuacjach tak, by się nie spalić - co zresztą mam okazję obserwować naocznie, bo mam wrażenie, że spalasz się w każdej kolejnej wypowiedzi

polityczne gierki wynikają z tego, że politycy są bandą szumowin, a nie z tego, że mamy pandemię i trzeba ratować ludzkie życie w pierwszej kolejności - nie pojawiły się teraz i nie znikną, kiedy hipotetycznie wszystko wróci do normy
Twoje wiązanie obostrzeń pandemicznych jako warunku koniecznego wystąpienia "gierek wobec społeczeństw" jest sporym nadużyciem; jeśli ktoś sobie wybrał daną klasę polityczną, to rozgrywka toczy się niezależnie od tego, czy jest pandemia czy nie - co najwyżej w jej okolicznościach przybierać może nowe formy
pracuję między innymi (bo nie tylko) przy imprezach masowych, które wrócą jeszcze później od turystyki; nie załamujemy rąk, tylko staramy sobie z tym poradzić
pamiętaj, że samobójcy mogą być też starsi, co w wypadku starszych osób traktowanych z buta przez społeczeństwo wcale nie jest niemożliwe; przyjrzyjmy się więc średniej wieku samobójców i chorób psychicznych, może starsi będą dominować i zgodnie z Twoją tezą - MOŻE TO BĘDZIE DOBRZE DLA GOSPODARKI, NIE?
to najskromniejsza wypowiedź, jaką w życiu przeczytałem
- barb42
Konkretna ocena konkretnej Twojej deklaracji w grudniu "policzę forumowy TWC". Niezorientowanym wyjaśnię, po trzech miesiącach chciał go wyręczyć miszony, mgliście odroczył ową propozycję, po pięciu faktu dokonał jollyroger72. Twój jedyny komentarz "barb lecisz złośliwościami", raczej w stosownym miejscu powinien brzmieć "przepraszam i dziękuję", ale przynajmniej wszyscy widzą.prz_rulez pisze: ↑pn maja 25, 2020 12:28 amPrzykre, że po raz kolejny lecisz złośliwościami, ale przynajmniej teraz wszyscy widzą, że to naprawdę są złośliwości.barb42 pisze:Mogłeś być użyteczny na tym Forum, ale jak zwykle tryb niedokonany, dużo ryczysz i mało mleka dajesz. Kończ się, ale nie kręć mi tu!
-
- Kontakt:
Dzieki za zlosliwosci. I tak, nie policzylem topu, bo sie czuje fatalnie psychicznie, zadowolona? Prosze bardzo.
- barb42
Dziękujesz za fakt.
I nie na tyle fatalnie, by tu cykliczne posty zaliczać.
Twój ból jest większy niż nasz.
I nie na tyle fatalnie, by tu cykliczne posty zaliczać.
Twój ból jest większy niż nasz.
Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2020 12:52 am przez barb42, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
A w Trójce "Master of Puppets". Bezczelna aluzja do Pana z Kotami. Na miejscu realizatora już czekałbym na sms-a. A jutro będzie oświadczenie, że "w wyniku manipulacji nadano piosenkę, której w ogóle nie mamy w naszych archiwach" 

-
- Kontakt:
Informuje, ze w tym momencie miarka sie przebrala. Co za |@#!%@&*$|!
EDIT: Nie uwazam, dlaczego slowo z -mstwem mialoby byc cenzurowane, nie jest uważane za wulgarne per se, co najwyzej dobitne.
Konczac jeszcze komentarz - Brianie, tylko zapomniales o jednej waznej rzeczy: politycy graja tak, na ile pozwalaja mu karty. To, czego spokojnie moze dokonac prezydent Turkmenistanu, nie moga zrobic politycy z Islandii, bo spowoduje to bunt ludzi, czego dowiodla sytuacja przy kryzysie bankowym. Tymczasem COVID jest swietnym wytrychem, by ludzie zgodzili sie niemal na wszystko ze wzgledu na slepy strach przed smiercia (tutaj w gre wchodzi szeroki temat rozkroku miedzy kulturą swiecka a chrzescijanska, z ktorym nie potrafimy sobie ostatecznie poradzic w Europie, ale to juz na zupelnie inna dyskusje). Przeciez gdyby nie COVID, to rzad w Polsce nie moglby tak sobie zabronic protestow. Tak wiec nie zgadzam sie, ze politycy czy tak, czy tak, znalezliby sobie sposob. No nie zawsze i nie zawsze tak latwo. Tutaj dostali go na tacy w prezencie.
A ze zabrzmialo nieskromnie? Po prostu duzo czytam, ogladam, obserwuje, analizuje. Ty i Lemmy zas zdaje sie wierzycie stuprocentowo w narracje o jakze niebezpiecznym COVID-zie, nie biorac pod uwage, ze nie jest to tak czarno-biale, jak sie wydaje.
TYLE. KONCZE.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Można skasować ten offtop? Co kwestie socjoekonomiczne oraz psychiczne życie forowiczów mają wspólnego z Listą, a nawet Trójką w ogóle??!!
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
Trochę mają. Rozwałka Trójki i zamach na LP3 to część projektu "pełzającej rewolucji" przeprowadzanej przez partię rządzącą. I jeśli ktoś to zatrzyma, to też z przyczyn politycznych - np. ze strachu przed utratą przez Dudę części elektoratu umiarkowanego, bez którego nie wygra prezydentury. Czyli kształt PR III i dalszy byt Listy w takiej czy innej formie jest całkowicie zależny od polityki, a w tle tej polityki są właśnie kwestie socjoekonomiczne: pandemia, która coraz bardziej męczy wielu ludzi (a u niektórych wywołuje stany depresyjne, utratę wiary w przyszłość, strach przed upadkiem cywilizacji itp.) i spodziewany kryzys gospodarczy, który może albo wywrócić Dobrą Zmianę, albo ją umocnić (np. dać jej pretekst do siłowego dokończenia rewolty lub wywołać upadek UE).
To ja dorzucę coś bardziej w temacie: "jest poniedziałek 25. maja, minęła 6.00" - normalnie te słowa powiedziałby prowadzący poranne pasmo Zd3, a tutaj nikogo nie ma, nikt tej audycji nie prowadzi, a słowa napisane przeze mnie w cudzysłowie wypowiedział Pan od serwisu informacyjnego 

Zanosi się, że do 10 będzie takie granie. Chyba że Żąda też nie przyjdzie.
Świetnie rozumiem, że w obecnym położeniu trudno znaleźć jednego sprawiedliwego do prowadzenia audycji. Okazuje się, że nawet jednego niesprawiedliwego nie można znaleźć!
Przecież już nawet chwilowo pomijając sprawę Kazika i Listy, to już za samo niewypełnienie ramówki Kowalczewski powinien wylecieć, a tym samym ewidentne działanie na szkodę firmy. Za samo, jak kiedyś u Mazurka min. Gliński się wyraził "złe gospodarowanie kryzysem"!!!
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Moim zdaniem Lista już nie wróci, chyba że jak gdzieś pisałem, ktoś wpadnie na pomysł, żeby ktoś z nowej, ale jednak kadry Trójkowej za parę lat będzie próbował reaktywować Listę.
Wrzucam tutaj artykuł o obecnej sytuacji w Trójce - mnie najbardziej zaciekawiło zdanie p. prof. medioznawcy, który mówi, że tylko zwolnienie dyrektora Trójki, a następnie mediacje mogą tutaj zadziałać.
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/b ... iego-radia
I tak jak ktoś napisał tu wyżej - za taki demontaż ramówki (pasma bez prowadzących itd.) powinna być natychmiastowa dymisja p. Kowalczewskiego.
PS Przed 6.00 w Trójce leciało "Highway to Hell" - jakże wymowny tytuł w obecnej sytuacji
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/b ... iego-radia
I tak jak ktoś napisał tu wyżej - za taki demontaż ramówki (pasma bez prowadzących itd.) powinna być natychmiastowa dymisja p. Kowalczewskiego.
PS Przed 6.00 w Trójce leciało "Highway to Hell" - jakże wymowny tytuł w obecnej sytuacji

-
O 1:00 jednak był już prezenter, tak więc nie było 9h non-stop "Trójkowej Muzyki".
Trafiłem na utwory z topu pokazanego w Stars TV.
"La Sagrada Familia", wcześniej "Purple Rain", włączyłem i było "Parents".
Szkoda, że nie grali po polsku, tak dla kontrastu.
Trafiłem na utwory z topu pokazanego w Stars TV.
"La Sagrada Familia", wcześniej "Purple Rain", włączyłem i było "Parents".
Szkoda, że nie grali po polsku, tak dla kontrastu.
W firmach państwowych to tak nie działa.

Moim zdaniem LP3 prędzej czy później wróci. Może nawet lepiej jakby wróciła za rok/dwa, gdy wszyscy ochłoną, odpoczną, zatęsknią, zastanowią się nad tym, co zmienić/poprawić (na to najbardziej liczę), zmieni się władza (w ogóle, nie tylko w radiu). Teraz sprawa jest zbyt świeża. Ludzie są rozżaleni, źli itp i składają różne kategoryczne deklaracje, które są powodowane tymi złymi emocjami. Ja tam jestem dobrej myśli, ponieważ jest szansa na lepszą listę (zdań krytycznych na temat dotychczasowej listy było na forum wiele).
Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2020 8:00 am przez bidżys, łącznie zmieniany 1 raz.
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
A Duda jak zwykle bla bla bla że sytuacja w Trójce jest nie do przyjęcia. Tylko niech nie gada tylko przechodzi do pilnych czynów. Wiarygodność Dudy pokazuje jego kluczowa zapowiedź z kampanii 2015 r. Powiedział tak "Jak nie wprowadzę kwoty wolnej od podatku 8 tys w ciągu 1 roku od objęcia urzędu to poddam się do dymisji". Czekałem 1 rok a kwoty wolnej 8 tys jak nie było tak nie ma. Wyborcy oczekiwali, że PAD podda się do dymisji jak obiecał to wyborcom w kampanii i co? Taka jest jego wiarygodność.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Nic dodać, nic ująć. BRAWO!barb42 pisze: ↑pn maja 25, 2020 12:23 am Forum to ludzie, napisała lady i ja się z tym na wszystkich forach, których piszę, zgadzam.
Ale ktoś nam to miejsce udostępnia, gratis i bez reklam, sponsorów i całego tego syfu, więc ludzie!
Miejcie klasę i nie stukajcie sobie stu postów z piosenkami, które tutaj 1 stycznia opublikowano pięć pięter niżej.
Jak już musicie promować listy, które słuchacie, to zróbcie to raz, wszak jesteście na Forum LP3, ludzi umiejących czytać i myśleć.
I nie narzekajcie na Archiwum! Dostajemy źródło wiedzy, zrobione cudzymi rękami, chcesz więcej? Zakasać rękawy i zasuwać do roboty, a nie biadolić!
Do prywatnych frustracji zróbcie sobie miejsce na profilach w mediach, tam skomentujemy +1 albo łapka w górę/dół.