Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
miło się robi człekowi, jak widzi uśmiech np. młodego Knopflera czy McCartneya
87. DŻEM - Czerwony jak cegła
bez video
bez video
W tym wideo zauważam pewne detale jak stremowanie, czy był nawet szybki ruch Knopflera (z początku) wycierającego rękę od poru. Normalnie oglądając pierwszy raz nie zwróciłbym na to uwagi
Niestety Dżemik tez bez wizji .

i Riedel pogodny, śmiał z kumplami
86. THE ALAN PARSONS PROJECT - Eye in the Sky
bez video
bez video
85. MARILLION - Fugazi
bez video
bez video
Kydryński dołącza do RNŚ

https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114 ... rudno.htmlJak zapowiedział, jego nowa audycja będzie się odbywać w znajomej słuchaczom Trójki porze.
"Z serca dziękuję za zdumiewającą ilość dobrej energii jaką dostałem od Was w minionych dniach. Wśród słów otuchy znalazła się także propozycja, bym dołączył do przyjaciół w Radiu Nowy Świat. Trudno o piękniejszy prezent na urodziny" - napisał Kydryński.
Wspomina o tym, że niedawno ukazała się jego najnowsza książka "Dal. Listy z Afryki minionej", którą "streścić w trzech słowach niepodobna". Dziennikarz stwierdza jednak: "(...) spróbuję, bo dla nas, zasmuconych losem Trójki, mogą to być słowa pociechy i nadziei. 'Co minione, wróci'”. Tym samym Kydryński ogłosił, że w niedzielne popołudnia, w porze "Siesty", "zagra wam jeszcze na gitarze tę zwinną melodyjkę".
84. PERFECT - Chciałbym być sobą
bez video
bez video
no dzień dobry, chciałem ugułem dla Was ugułem powiedzieć dzisiaj Krzysztof Kononowicz mnie chciał wyrzucić, dzisiaj niedziela jest, chciał mnie wyrzucić z domujedrzej2012 pisze: ↑ndz maja 24, 2020 8:34 am Obecna sytuacja pokazuje niemal to co mawiał Kononowicz. "Nie będzie niczego" oraz "Co się stało się" jak w piosence Grupy Operacyjnej, dawna grupa komediowego hip-hopu
wydaje mi się, że w pierwszej kolejności nie pozwala nam na to możliwość zakażenia się nie do końca jeszcze znanym wirusem, mogącym spowodować w najgorszym wypadku nawet zgon, na który jeszcze nie ma szczepionki, ale ok
"Chcemy byś sobą" ... jakże wymownie mi te słowa wybrzmiały teraz 

83. SIMON & GARFUNKEL - The Sound of Silence (Live)
82. JOE COCKER - You Are So Beautiful (Live)
Oooo Jetho Tull jest z koncertu
Aqualung jest ok, ale za każdym razem przy TWC liczyłem na to, że może A New Day Yesterday lub A Song For Jeffrey znajdą się w TOP100.

81. JETHRO TULL - Aqualung (Live)
2 godziny minęły i 20 kawałków za nami. Mimo, że bez zapowiedzi, to tempo niewiele się różni od radiowej emisji 

80. URIAH HEEP - Lady in Black
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Sądzę, że dobrym pomysłem byłoby jakieś posprzątanie wątku i wydzielenie równoległych dyskusji do nowych tematów. Domyślam się jednak, że nie ma mocy przerobowych po stronie moderatorów - ogarnięcie ponad 170 stron zajmie sporo czasu...
Publika jaka statyczna z koncertu Uriah (80 rok) 

79. THE CRANBERRIES - Zombie
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
To prezentowanie dobrych utworów na antenie Trójki to co ma nam pokazać? Ma nam poprawić humor w tej okropnej żałobie? Mam już tego dosyć, że po tak wielkim sprzeciwie na to co się stało z Trójką dalej nic się nie zmienia. Zarząd Trójki, Rada Mediów Narodowych (patrz: Pisowskich) z Czabańskim na czele kolejny dzień odpala szampana.
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2020 2:04 pm przez obserw99, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Pytanie ilu naprawdę zmarło na COVID. Są jakby dwie sprzeczne grupy komentarzy: jedne o zawyżaniu, a drugie o zaniżaniu statystyk. W przypadku dwóch sprzecznych komunikatów człowiek wybiera zazwyczaj te bliższe własnemu doświadczeniu. A moje doświadczenie jest takie, że, mając co prawda nie jakieś super poważne objawy, udałem się do jednego z ateńskich szpitali, gdzie zrobili mi tylko BARDZO podstawowe badania (temperatura, tętno), kazali siedzieć w domu przez tydzień (nie chcieli mi nawet zwolnienia lekarskiego dać, ale to się da wytłumaczyć, niestety, straszliwym jak na państwo starej unii poziomem łapówkarstwa w służbie zdrowia - w sumie służba zdrowia to - o paradoksie dla niektórych - jeden z nielicznych powodów, które obecnie działają na korzyść mojego ewentualnego powrotu do Polski. I, zeby bylo bardziej paradoksalnie, to w Grecji jeat dosc duza ilosc medykow na osobe - taaa, tylko co z tego...) - i tyle. I raczej do zadnych statystyk mnie nie wpisali. Tak wiec tutaj faktycznie zanizyli statystyki - ale te potwierdzające bezsens tylu obostrzen! Dodajmy, ze o ile mozna jakos bronic obostrzen dla grup 60+ (swoja droga, ktos kaze im wychodzic z mieszkan?), byc moze 40-60, to statystyki dla grup 0-30 (zwlaszcza 20-30), sa takie, ze trzeba robic powiekszenie, zeby cokolwiek zobaczyc! No i nawet oficjalne statystyki mowia o tym, ze malo kto ze zmarlych na COVID nie mial chorob towarzyszacych.bobby-x pisze: ↑ndz maja 24, 2020 8:51 am Poważnie, powiedz to prosto w twarz rodzinom osób, które w związku z wirusem wąchają kwiatki od spodu! Jeśli chcesz wiedzieć ilość zgonów jest zaniżona około 6-7 krotnie, wynosi około 6000-7000, dane z pierwszej ręki, od znajomych lekarzy ze szpitali jednoimiennych.
Warto tez zwrocic uwage na wybiorcze myslenie politykow. Gdyby byla wojna, to na 99,(9)% zachecano by do heroicznej obrony. A przeciez groziloby to w znacznie wiekszym stopniu smiercia niz COVID! Tak wiec nawet jesli COVID nie zostal spreparowany - pewnie nie - to juz reakcja na niego jest wykorzystywana przez wielu politykow. Chyba juz to w Polsce zauważyliście, prawda? Po prostu, zabrzmie brutalnie, ale biorac pod uwage, ze wiekszosc osob umierajacych na COVID jest w mocno podeszlym wieku, straty w innych dziedzinach sa tak bardzo niepowetowane, ze moim zdaniem nie byly tego warte. A pamietajmy tez, ze sytuacja zamkniecia i braku wolnosci powoduje samobojstwa oraz ciezkie stany psychiczne, czesto wsrod osob najbardziej kreatywnych, ktore moglyby byc kwiatami narodow. Ale najprawdopodobniej nie beda, bo je wlasnie zdeptano.
Coz, ja tez nie spodziewalem sie, ze bede pisac na tym forum o wirusie (na pewno innym niz HIV w kontekscie Freddiego M.) i to rzeczy, ktore moga tak bardzo niektorych irytowac.
Nie wiem jak Ty, ale ja wole byc choc przez jeden dzien wolnym i szczesliwym niz zyc przez ponad sto lat w niewoli i ciaglej frustracji.Brian pisze:wydaje mi się, że w pierwszej kolejności nie pozwala nam na to możliwość zakażenia się nie do końca jeszcze znanym wirusem, mogącym spowodować w najgorszym wypadku nawet zgon, na który jeszcze nie ma szczepionki, ale ok
P.S. Nie slyszalem jeszcze zadnego polityka, ktory by powiedział, co w sytuacji, jesli teraz co chwilę bedzie sie pojawiac taki wirus czy bakteria powodujace smiertelnosc 0,1-2%? A jest takie zagrozenie, np. przez uodparnianie sie bakterii i bardzo mala ilosc nowych antybiotykow. I co, wtedy bedziemy ciagle w wiezieniu?
Trzeba po prostu sie przyzwyczaic do tego, ze nie da sie w nieskonczonosc na sile przedluzac sredniej zycia ludzkiego - i tyle.
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2020 2:10 pm przez prz_rulez, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto pamięta kontrowersje z tym teledyskiem do "Zombie" ?
78. BREAKOUT - Kiedy byłem małym chłopcem
bez video
bez video
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Sondaż dla DoRzeczy.pl: PiS traci samodzielną większość
https://fakty.interia.pl/polska/news-so ... Id,4513803
OK idzie w dobrym kierunku ale po tym co się stało z Trójką powinni mieć maks 3% poparcia a nie aż 41 !!!.
https://fakty.interia.pl/polska/news-so ... Id,4513803
OK idzie w dobrym kierunku ale po tym co się stało z Trójką powinni mieć maks 3% poparcia a nie aż 41 !!!.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Pamietajmy, ze do wyborow prezydenckich wszystko moze sie jeszcze zmienic.