Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Doggg
Listy Przebojów Trójki słucham od: 17.04.1982

Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Post autor: Doggg »

omega pisze: sob maja 23, 2020 10:53 am Listy Trójki słuchałem jeszcze w latach 80. przed setnym notowaniem.

Ostatnio już prawie wcale, chociaż z sentymentu chciałem nie przegapić 2000. notowania. Dlatego też trafiłem na notowanie 1998. - jak się okazuje - ostatnie notowanie Trójki.

Postanowiłem włączyć się do dyskusji na temat przyszłości Trójki i listy. A czy nie przyszło Wam do głowy, że szefostwo radia mówiło prawdę, tzn. oni chcą zbudować zupełnie nowy program trzeci, że ten cały Marek Niedźwiecki i redaktorzy, których cenicie są dla nich balastem i chcą się jakoś go pozbyć? Czy nie myśleliście, że oni chcą stworzyć trójkę na swoje podobieństwo, wypromować własne/nowe ideały, chcą mieć radio, które będzie zgodne z ich bańką informacyjną? Mają na to pieniądze i jest im na rękę, że wszyscy odeszli, bo teraz "cala piaskownica jest ich" i mogą robić, co chcą? Dla nich koniec listy to prezent, bo mogą dalej robić, co chcą. Pieniądze mają (dotacja 2mld zł z budżetu na media publiczne), słuchalność może być dowolna (bo radio ma być misyjne, a nie komercyjne - a oni tak pojmują misję).

Ten schemat powtarza się w tak wielu miejscach, że wątpię, by PR3 był inny. Zburzyć, wprowadzić chaos i na chaosie zbudować zupełnie nowe, zanim ktokolwiek zorientuje się, że dokonała się zmiana.
Masz absolutną rację. Obóz rządzący ale przede wszystkim jego przywódca, już od dawna mówi o "nowych elitach" (czyt. elitach, którzy są po naszej stronie, które mają wyprzeć te, które pojawiły się po 1989 roku, tzn. mające jakikolwiek związek w komuną, oczywiście w mniemaniu przywódcy).

Dokładnie jest to wyjaśnione tutaj: https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/14 ... olske.html

A te nowe elity to ludzie popierający PiS, niestety często nieinteligentne, mierne, nijakie, niewykształcone odpowiednio, nie znające współczesnych polskich realiów, świata cyfrowego i same nie podejmujące decyzji...
Nie jest tajemnicą, że Marka Niedźwieckiego do radia ściągnął w 1982 roku red. Turski, który dostał polecenie reaktywacji Trójki od Władysława Loranca, przewodniczącego Radiokomitetu, a później Komitetu Centralnego PZPR (kierownika Wydziału Ideologicznego). Tyle, że twardogłowy Loranc, miał na tyle oleju w głowie, że nie ustawił nowej Trójki po swojego i wiedział, że tłuczenie młotkiem głów słuchaczy i narzucanie im jak żyć, nic nie da. Wiedział, że Trójce należy dać "wentyl", nie kazał Turskiemu robić Trójki wg instrukcji KC PZPR. A Turski jako człowiek - radiowiec z krwi i kości - wiedział jak pogodzić twardogłowie partyjne z elitą dziennikarską z Trójki lat 80-tych. I zrobił to naprawdę genialnie! Zbudował radio, o którym mógł tylko pomarzyć jakikolwiek kraj komunistyczny w tamtym czasie. Marek natomiast, od początku z dala od wszelkiej polityki, chciał tylko zrobić najlepszą na świecie listę przebojów.... I zrobił!
Reasumując zdaniem PiS: wszystko co wywodzi się z Okrągłego Stołu to postkomuna a Polska zaczęła się dopiero od 2015 roku!
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

A sami przy tym Okraglym Stole byli... Nie brzmi to jak hipokryzja?
bidżys

Post autor: bidżys »

pbd2 pisze: sob maja 23, 2020 11:46 am Myślę, że chodziło o udupienie Niedźwiedzia, którego część ich elektoratu uważa za byłego agenta SB, i żadne tłumaczenia do tych debili nie trafiają.
A miał jakieś polityczne wystąpienia w ostatnim okresie? Ja niczego takiego nie słyszałem. Takich "z dołu", którzy nie szkodzą się nie usuwa, bo i po co. Grał tę swoją muzykę, która nikomu nie szkodziła (pomijam piosenkę Kazika, która jest moim zdaniem jedynym powodem tej awantury). Większość elektoratu PiS-u w ogóle nie wie, kto to jest. :D Co do zmian w radiu i budowy czegoś od nowa. Raczej nie zanosi się, że będą rządzili 300 lat, więc nie rozumiem skąd te płacze, że nie da się cofnąć. Tym bardziej, że sa duże szanse na to, że nie dokończą kadencji, a w następnej wylecą na kopach.
Ostatnio zmieniony sob maja 23, 2020 1:03 pm przez bidżys, łącznie zmieniany 2 razy.
Doggg
Listy Przebojów Trójki słucham od: 17.04.1982

Post autor: Doggg »

mikrobi pisze: sob maja 23, 2020 11:11 am
omega pisze: sob maja 23, 2020 10:53 am Listy Trójki słuchałem jeszcze w latach 80. przed setnym notowaniem.

Ostatnio już prawie wcale, chociaż z sentymentu chciałem nie przegapić 2000. notowania. Dlatego też trafiłem na notowanie 1998. - jak się okazuje - ostatnie notowanie Trójki.

Postanowiłem włączyć się do dyskusji na temat przyszłości Trójki i listy. A czy nie przyszło Wam do głowy, że szefostwo radia mówiło prawdę, tzn. oni chcą zbudować zupełnie nowy program trzeci, że ten cały Marek Niedźwiecki i redaktorzy, których cenicie są dla nich balastem i chcą się jakoś go pozbyć? Czy nie myśleliście, że oni chcą stworzyć trójkę na swoje podobieństwo, wypromować własne/nowe ideały, chcą mieć radio, które będzie zgodne z ich bańką informacyjną? Mają na to pieniądze i jest im na rękę, że wszyscy odeszli, bo teraz "cala piaskownica jest ich" i mogą robić, co chcą? Dla nich koniec listy to prezent, bo mogą dalej robić, co chcą. Pieniądze mają (dotacja 2mld zł z budżetu na media publiczne), słuchalność może być dowolna (bo radio ma być misyjne, a nie komercyjne - a oni tak pojmują misję).

Ten schemat powtarza się w tak wielu miejscach, że wątpię, by PR3 był inny. Zburzyć, wprowadzić chaos i na chaosie zbudować zupełnie nowe, zanim ktokolwiek zorientuje się, że dokonała się zmiana.
Moim zdaniem to nie tak.
Podejście było takie: tyle przełomu ile to możliwe, tyle kontynuacji ile to konieczne. Oczywiście zakres możliwości się poszerzał, zakres konieczności ograniczał, ale przynajmniej do zeszłej soboty redakcja muzyczna pod kierownictwem P. Metza (zresztą objął tę funkcję już za dobrej zmiany, wtedy też nie podpisał się pod listem w obronie Sosnowskiego, Stlemach teraz tlumaczył się, że chciał się podpisać, ale nie zdążył, Metz raczej nie podpisał świadomie) nie była przewidziana do pacyfikacji.
Oni brali pod uwagę odejście Niedźwieckiego (i może jeszcze paru osób), ale wcześniej solidarnościowe odejścia nie zdarzały się. Pierwsza fala była w marcu, z tym że odchodziły osoby nie na etatach, co też miało znaczenie. Założyli, że większość zespołu zostanie, trochę tam popłacze na antenie za kolegami i tyle.
Nie mieli - i nie mają - gotowej koncepcji stworzenia Trójki od podstaw.
Mikrobi, trafiłeś w punkt! Państwo prezesostwo/dyrektorstwo rzeczywiście nie mają ani koncepcji ani kontynuacji tworzenia Trójki od podstaw. Prawdopodobnie pani prezes pozostanie na stanowisku, bo i tak nie ma w tej chwili nowych kandydatów (przynajmniej do wyborów nie warto niczego zmieniać) nie wiadomo natomiast co zrobić z Kowalczewskim, bo z jednej strony zachował się słusznie chcąc usunąć z anteny Kazika, z drugiej zaś strony wizerunkowo wygląda jak najbardziej betonowy muł PZPR-owski. Kowal bez instrukcji z góry nic nie wymyśli, a nie otrzyma jej, ponieważ przed wyborami radio inteligentów, których potencjał wyborczy jest niewielki, nie jest dla partii tak istotne... Myślę, że narracja brzmi: poczekajmy aż Trójka do końca się rozleci, żale słuchaczy zamilkną, sprawa rozejdzie się po kościach a później zobaczymy co z tym zrobić.
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Ola Budka

Post autor: djjack »

Aleksandra Budka
2 godz.

Po raz pierwszy od 5 lat nie mam co ze sobą zrobić w sobotnie przedpołudnie. W 2015 roku zostałam wydawcą „Markomanii”. Od tamtej pory każda sobota była radiowa. Ważna, cudowna. Nigdy nie żałowałam, że pracuję w weekendy, bo w soboty „Markomania”, potem z reguły nagrywaliśmy „Trzy kwadranse jazzu” z Panem Janem Ptaszynem Wróblewskim, a w niedzielny wieczór pracowałyśmy z Zosią Sylwin i wieloma wspaniałymi osobami przy trójkowych koncertach. Czasem spędzałam w radiu cały weekend, bo wielokrotnie nagrywaliśmy koncerty także w sobotę.
„Markomania” to także spotkania z Artystami. Gościliśmy naszych wspaniałych polskich Artystów, odwiedził nas też m.in. Matt Dusk i Jack Savoretti. Były też soboty z druhami zastępowymi. Przed mikrofonem zasiedli: Daria Zawiałow, Bela Komoszyńska, Magda Umer, Wojtek Olszak, Adam Nowak, Leski czy Kuba Badach, który nagrał wszystkie utwory na jedną składankową płytę, ale czuły sprzęt radiowy nie odczytał płyty i Kuba w piękny sposób improwizował i z dostępnych w radiu nagrań stworzył i tak znakomitą audycję. Jeśli kogoś pominęłam, przepraszam, dziś serce wygrywa z pamięcią i trzeźwym myśleniem.
Panie Marku, Niedźwiedziu - nie wypijemy dziś kawy przed programem. Nie zaproponujemy naszym gościom „najlepszej kawy w radiu”. Nie zrealizują audycji nasi najlepsi realizatorzy: najczęściej były to Panie Ela Malinowska i Zofia Kruszewska.
Nie odwiedzi nas Darek Kawka, który pięknie to wszystko uwieczniał na swoich kawkowych zdjęciach.
Sobota bez „Markomanii” to nie wolna sobota. To złamane serce, to tęsknota i żal.
Nie chcę wolnej soboty.

(...)
https://www.facebook.com/abudka
bidżys

Doggg pisze: sob maja 23, 2020 12:56 pm nie wiadomo natomiast co zrobić z Kowalczewskim
Jak to co? Zdymisjonować na inną posadę.
poczekajmy aż Trójka do końca się rozleci, żale słuchaczy zamilkną, sprawa rozejdzie się po kościach a później zobaczymy co z tym zrobić.
Żeby sami się wkrótce nie rozlecieli.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Czy ktoś tu może mi polecić chomika który posiada wszystkie wydania LP3 ?
Postanowiłam zacząć nadrabiać słuchanie Listy od pierwszego notowania, aż do czasów kiedy zaczęłam słuchać regularnie. Czyli co piątek będzie mi towarzyszyć Lista, choć nadal mam nadzieję że wrócą normalne notowania, ale dopóki nie wrócą ...
No więc dajcie znać, czy to możliwe co postanowiłam i czy gdzieś są te archiwalne nagrania.
santosz
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994

Post autor: santosz »

obserw99 pisze: sob maja 23, 2020 10:49 am
santosz pisze: sob maja 23, 2020 10:36 am
obserw99 pisze: sob maja 23, 2020 10:24 am Oczywiście pisowski pajac Pan "WC Kwadrans" jest teraz na antenie. Przez niego przesunęli w 2015 r kultową Markomanię z godz 10 na 11.
Cejrowski nie pisowski, to Konfederat przecież :) moim zdaniem Cejrowski jako radiowiec się sprawdza, te jego audycje są o czymś i wpisują/wpisywały się w format radia jakim była Trójka, dziś akurat audycja o...buncie
Konfederacja i PIS to skrajna antyunijna prawica. PIS oczywiście opowiada bajki, że jest za UE ale "po czynach ich poznacie" i doskonale poznaliśmy od 2015r. Antyunijna polityka tych partii jest dla mnie nie do przyjęcia. Wschodnie strefy wpływu (poza Europą Zachodnią) doskonale wiemy czym pachną i jak się dla obywateli kończą.
myślę, że cała UE to już tylko mrzonka, w obliczu nadchodzącego kryzysu ekonomicznego i niepokoji społecznych okaże się pewnie, że UE, jak mówił Milton Friedman, to taka Fantasmagoria na czas dobrej pogody, odarta ze złudzeń w czasach próby
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

bidżys pisze: sob maja 23, 2020 12:52 pm Co do zmian w radiu i budowy czegoś od nowa. Raczej nie zanosi się, że będą rządzili 300 lat, więc nie rozumiem skąd te płacze, że nie da się cofnąć. Tym bardziej, że sa duże szanse na to, że nie dokończą kadencji, a w następnej wylecą na kopach.
Wczoraj komuś odpisałem, że zakładając scenariusz, nawet rychłej zmiany władzy, to i tak trzeba się liczyć z okresem kilkuletnim aby coś mogło zmienić w Trujce. Do tego czasu ludzie, którzy odeszli, iż Trójki (pewnie jeszcze odejdą) będą zaangażowani już gdzie indziej. Jeśli nawet miałby nastąpić jakiś powrót ludzi, to już w formie mniej związanej, czyli umowy cywilnoprawnej, której rozwiązanie możliwe jest w każdej chwili. Poza tym zwłaszcza osoby, które miały etat, gdyby zdecydowały się na powrót nie zrezygnowałyby (z przezorności) z posiadanego nowego kontraktu gdzie indziej. Zwyczajnie ta zadyma wszystkim z czasem da do zrozumienia, że podobne zdarzenie może mieć miejsce w przyszłości bo oszołomów na świecie nie brakuje. Stąd odbudowa Trójki jaka była staje mrzonką.

Zasadniczy problem każdego medium publiczne to uzależnienie finansowe od środków publicznych, którymi zawiaduje władza. Taki układ zawsze wiąże się z jej zapędami aby sobie owe media podporządkować (bardziej lub mniej)
TStudent
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856

Post autor: TStudent »

8azyliszek pisze: sob maja 23, 2020 11:51 am za kolejny tydzień będzie TStudentLista.
Nawet tak nie myśl... :STOP:
Wprawdzie mam prywatną listę (a jeśli chcesz ją śledzić, zaglądaj tu: http://mycharts.pl/forumdisplay.php?fid=215 a w razie jakbyś chciał opisać wrażenia, to masz dwie drogi, albo wejdź tam i się zarejestruj, albo napisz PW, ok? ;)) natomiast to nie to samo.
I jak już gdzieś pisałem, gdyby Niedźwiedź odszedł z przyczyn po prostu niezależnych od radia, to wtedy sam bym zgłosił się z inicjatywą...
prz_rulez pisze: sob maja 23, 2020 12:43 pm Wiem, ze off-top, ale ja przestaje wierzyc w te gadki o zakazie wiekszych zgromadzen glownie ze wzgledu na COVID.
Wszyscy ministranci u Wszystkich Świętych w Kołacinku w ubiegłą niedzielę w godzinach 9-10 bez maseczek. ;)
To znaczy zakaz większych zgromadzeń trwa nadal, ale myślę, że te wszystkie ograniczenia to jednak pic na wodę fotomontaż. Można było przejść podobną drogę jak Szwecja (tyle że oni w ogóle nie chcą ratować starszych i tu akurat się z ich podejściem STANOWCZO nie zgadzam, ale większość punktów byłaby spoko, wystarczyło się do nich stosować)
prz_rulez pisze: sob maja 23, 2020 12:43 pmOn juz wie kiedy bedzie druga fala?
Przepraszam, ale moim zdaniem on jest głupcem...
prz_rulez pisze: sob maja 23, 2020 12:43 pm Aha. Ja mimo wszystko nie olewalbym tych nowych notowan. Jakie sa, takie sa, ale uwazam, ze (z odpowiednia adnotacja) powinny sie znalezc w archiwum.
Natomiast tutaj zdecydowanie się nie zgodzę z Tobą. 1999. notowanie lp3 nie miało prawa się wydarzyć. Swoje zdanie wyraziłem w komentarzu na fanpage Doroty Osińskiej na Twarzaku.
santosz

Re: Ola Budka

djjack pisze: sob maja 23, 2020 12:58 pm
Aleksandra Budka
2 godz.

Po raz pierwszy od 5 lat nie mam co ze sobą zrobić w sobotnie przedpołudnie. W 2015 roku zostałam wydawcą „Markomanii”. Od tamtej pory każda sobota była radiowa. Ważna, cudowna. Nigdy nie żałowałam, że pracuję w weekendy, bo w soboty „Markomania”, potem z reguły nagrywaliśmy „Trzy kwadranse jazzu” z Panem Janem Ptaszynem Wróblewskim, a w niedzielny wieczór pracowałyśmy z Zosią Sylwin i wieloma wspaniałymi osobami przy trójkowych koncertach. Czasem spędzałam w radiu cały weekend, bo wielokrotnie nagrywaliśmy koncerty także w sobotę.
„Markomania” to także spotkania z Artystami. Gościliśmy naszych wspaniałych polskich Artystów, odwiedził nas też m.in. Matt Dusk i Jack Savoretti. Były też soboty z druhami zastępowymi. Przed mikrofonem zasiedli: Daria Zawiałow, Bela Komoszyńska, Magda Umer, Wojtek Olszak, Adam Nowak, Leski czy Kuba Badach, który nagrał wszystkie utwory na jedną składankową płytę, ale czuły sprzęt radiowy nie odczytał płyty i Kuba w piękny sposób improwizował i z dostępnych w radiu nagrań stworzył i tak znakomitą audycję. Jeśli kogoś pominęłam, przepraszam, dziś serce wygrywa z pamięcią i trzeźwym myśleniem.
Panie Marku, Niedźwiedziu - nie wypijemy dziś kawy przed programem. Nie zaproponujemy naszym gościom „najlepszej kawy w radiu”. Nie zrealizują audycji nasi najlepsi realizatorzy: najczęściej były to Panie Ela Malinowska i Zofia Kruszewska.
Nie odwiedzi nas Darek Kawka, który pięknie to wszystko uwieczniał na swoich kawkowych zdjęciach.
Sobota bez „Markomanii” to nie wolna sobota. To złamane serce, to tęsknota i żal.
Nie chcę wolnej soboty.

(...)
https://www.facebook.com/abudka
Mam te same odczucia, będąc w sobotnie przedpołudnie po drugiej stronie radia
Awatar użytkownika
FOXD

lady pisze: sob maja 23, 2020 12:59 pm (...) choć nadal mam nadzieję że wrócą normalne notowania, ale dopóki nie wrócą ...
Rozwiń tę myśl proszę.

W DŚM takie odniesienie do zadymy z Trojką:
T. Lis
To raczej kwestia inteligenckiej bańki, ale też kolejny okruch do worka problemów władzy. W tych okolicznościach (w kraju) może mieć poważne konsekwencje dla władzy.
T. Sekielski (głównie o piosence Kazika)
Przypomina wszystkim jak w bezczelny sposób zostaliśmy potraktowani kiedy J. Kaczyński może pojechać na cmentarz, a inni nie. Stanie ponad prawe ludzi może denerwować.
Tylko Ci dwaj zdołali się odnieść z braku czasu.
Ostatnio zmieniony sob maja 23, 2020 1:19 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.
bidżys

FOXD pisze: sob maja 23, 2020 1:05 pm Wczoraj komuś odpisałem, że zakładając scenariusz, nawet rychłej zmiany władzy, to i tak trzeba się liczyć z okresem kilkuletnim aby coś mogło zmienić w Trujce. Do tego czasu ludzie, którzy odeszli, iż Trójki (pewnie jeszcze odejdą) będą zaangażowani już gdzie indziej. Jeśli nawet miałby nastąpić jakiś powrót ludzi, to już w formie mniej związanej, czyli umowy cywilnoprawnej, której rozwiązanie możliwe jest w każdej chwili. Poza tym zwłaszcza osoby, które miały etat, gdyby zdecydowały się na powrót nie zrezygnowałyby (z przezorności) z posiadanego nowego kontraktu gdzie indziej. Zwyczajnie ta zadyma wszystkim z czasem da do zrozumienia, że podobne zdarzenie może mieć miejsce w przyszłości bo oszołomów na świecie nie brakuje. Stąd odbudowa Trójki jaka była staje mrzonką.
Podobna sytuacja może mieć miejsce także teraz. Tzn. osoby obecnie zatrudniające byłych redaktorów Trójki mogą mieć obawy, że ci wrócą do Trójki, gdy zmieni się władza. Takie ryzyko jest zawsze. Dla mnie najważniejsze jest, żebym słyszał w Trójce swoich ulubionych redaktorów, niezależnie od tego czy będą na etacie, czy jako współpracownicy.
Awatar użytkownika
FOXD

^^^
W takim razie zacznij się oswajać z realiami, bo "to se ne vrati"

@Doggg
To jest ten plus fanów, którzy pamiętają jeszcze tamte czasy. Pozostają miłe wspomnienia trójkowe (nawet z PRL-u), a jest co wspominać ;)
kacper94
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014

Post autor: kacper94 »

lady pisze: sob maja 23, 2020 12:59 pm Czy ktoś tu może mi polecić chomika który posiada wszystkie wydania LP3 ?
Postanowiłam zacząć nadrabiać słuchanie Listy od pierwszego notowania, aż do czasów kiedy zaczęłam słuchać regularnie. Czyli co piątek będzie mi towarzyszyć Lista, choć nadal mam nadzieję że wrócą normalne notowania, ale dopóki nie wrócą ...
No więc dajcie znać, czy to możliwe co postanowiłam i czy gdzieś są te archiwalne nagrania.
Taki chomik to byłaby fajna rzecz. Podpinam się pod pytanie. A nie myślałaś, żeby (oczywiście jak takie nagrania się nie znajdą) puszczać sobie te piosenki tak w kolejności jak są na Liście, ale nie wiem w jakimś serwisie streamingowym (chociaż tu akurat wszystkich piosenek może nie być) albo po prostu na YT?
Awatar użytkownika
Kruklanki
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985

Post autor: Kruklanki »

Czarni panowie przybyli ...
Obrazek
Kocik1910
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995

Post autor: Kocik1910 »

Witam. Specjalnie zarejestrowałem żeby pogadać. LP3 słuchałem od 1995 r. Zapomnijmy o tym że lista wróci. Jedyne co można ugrać to odwolanie władz PR.
Ostatnio zmieniony sob maja 23, 2020 1:41 pm przez Kocik1910, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

Teraz w Markomanii Yes Into The Lens i dżingiel nowości na LP3.
Awatar użytkownika
FOXD

Rzuciłem okiem ile tam wyświetleń ma "Ból" i czy przekroczył 10 mln, a na tę chwilę niecałe 9,7 mln. Po tygodniu od zadymy tempo wyraźnie spadło ;)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

obserw99 pisze: sob maja 23, 2020 1:39 pm Teraz w Markomanii Yes Into The Lens i dżingiel nowości na LP3.
w jakiej Markomanii? :evil:
santosz

obserw99 pisze: sob maja 23, 2020 1:39 pm Teraz w Markomanii Yes Into The Lens i dżingiel nowości na LP3.
i dalej Yes, czyli wszystko co najlepsze w muzyce
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

Yacy pisze: sob maja 23, 2020 1:44 pm
w jakiej Markomanii? :evil:
Wyobrażam sobie że Marek jest na urlopie w Australii. Taki naiwny jestem. :o Jeden z ciekawszych utworów Yes od czasu albumu 90125
Awatar użytkownika
8azyliszek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002

Post autor: 8azyliszek »

FOXD pisze: sob maja 23, 2020 1:21 pm W takim razie zacznij się oswajać z realiami, bo "to se ne vrati"
W stoczni to było życie - się piło, się jadło
To se ne vrati, ale chociaż tymczasem
Pojechać i przypomnieć sobie stare dobre czasy
Chociaż te co są teraz - nie ma co narzekać
Ma się władzę i pochodne jej, nie trzeba uciekać

Obrazek
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

kacper94 pisze: sob maja 23, 2020 1:27 pm A nie myślałaś, żeby (oczywiście jak takie nagrania się nie znajdą) puszczać sobie te piosenki tak w kolejności jak są na Liście, ale nie wiem w jakimś serwisie streamingowym (chociaż tu akurat wszystkich piosenek może nie być) albo po prostu na YT?
Nie, to nie to samo ... Dostałam już na pw wiadomość w sprawie chomika, mogę Ci przesłać do niego linka jak chcesz.
FOXD pisze: sob maja 23, 2020 1:12 pm Rozwiń tę myśl proszę.
A czego nie rozumiesz ?
kacper94
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014

Post autor: kacper94 »

@lady
Z ogromną chęcią poproszę :) Będę wdzięczny ;)
Zablokowany