Nasza Lista IV
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Zgadzam się. To najbardziej zaskakująca edycja, rzadko wiem, czego mogę sie spodziewać po danym kawałku. Nawet jak wydaje mi się, że kojarzę nazwę zespołu i wiem, co za chwilę usłyszę, to jednak kilkukrotnie się zaskoczyłem (a raz BARDZO mile).ku3a pisze: w tej edycji jest na pewno najmniej znanych przeze mnie wczesniej nagran sposrod dotychczasowych czterech plebiscytow.
Tak naprawdę kojarzę coś koło 10 piosenek. Z tym że połowę z nich słyszałem kiedyś dwa-trzy razy i tak naprawdę ich nie pamiętałem, czyli trudno powiedzieć, że "znam". Jedynie 5 bez słuchania mogłem ocenić (czyli pamiętałem je na tyle dobrze).
Ja i tak miałem zrobić taką listę, więc jestem za.Grycek pisze:Tak się zastanawiam, może dobrym pomysłem byłoby dołączenie do głosów listy utworów ,które się już wcześniej znało.
Co do 1/32 to nie widzę problemu. "Koszmarlistę", czyli utwory, które odpadły w pierwszym etapie podam w kolejności alfabetycznej. (Jakoś nie widzę powodu, żeby się nimi katować...)
PS. Do kiedy można głosować ?
Wiemku3a pisze:jest napisane w pierwszym poście tematu

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
-
- Kontakt:
a tam, jak tam chcecie. możecie przedłużać i o tydzień, bo pewnie i tak na tym się skończy ;]abd3mz pisze:No to może plebiscyt ?nastoletni_duch pisze:dla mnie 2 dni to maksimum ;p
![]()
wstępne statystki u mnie są takie, że do 18 utworów nic nie poczułem pozytywnego ;] w drugiej selekcji wypadło 27, jednak do nich coś tam czuję. i zostały mi jeszcze, jak dobrze liczę, 34 utwory. ale teraz to szybko raczej pójdzie :]
a, i znałem wcześniej 5 utworów.
- dominik_fi
U mnie sytuacja wygląda następująco. Udało mi się przegrać wszystko na mp3 i już wszystkie utwory raz przesłuchałem(oprócz 8 w formacje ogg - których moja mp3 nie gra i jednego utworu zaproponowanego przez Yacy - jest na liście w pliku xml ale nie mam go w paczce z chomika).
I tak z 68 piosenek po pierwszym pełnym przesłuchaniu pozostało 35 + te 8 które będę musiał przerobić na mp3 i muszę poszukać jedną brakującą.
Aż 33 kawałki odpadły przy pierwszym przesłuchaniu, gdyż zastosowałem bardzo surowe kryterium wyboru w związku z posiadanym sprzętem do odtwarzania.
A co do przedłużania to jestem za tym aby zostawić tak jak jest albo przedłużyć do środy do północy.
I tak z 68 piosenek po pierwszym pełnym przesłuchaniu pozostało 35 + te 8 które będę musiał przerobić na mp3 i muszę poszukać jedną brakującą.
Aż 33 kawałki odpadły przy pierwszym przesłuchaniu, gdyż zastosowałem bardzo surowe kryterium wyboru w związku z posiadanym sprzętem do odtwarzania.
A co do przedłużania to jestem za tym aby zostawić tak jak jest albo przedłużyć do środy do północy.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Mógłbyś wyjaśnić, jak to możliwe? Bo jakoś nie rozumiem... TO co, ujemne punkty były czy co??Grycek pisze:Zagłosowały już 2 osoby i doszedłem do pewnego paradoksu.
Utwory osób, które głosowały znajdują się wyżej niż utwory, które otrzymały 11 miejsce. Może się tak zdażyć, że utwór, na który ktoś głosował będzie niżej od utworu, na który nikt nie głosował.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Pewnie Gryckowi chodzi o pkt. 3b regulaminu eliminacji.Miszon pisze:Mógłbyś wyjaśnić, jak to możliwe? Bo jakoś nie rozumiem... TO co, ujemne punkty były czy co??Grycek pisze:Zagłosowały już 2 osoby i doszedłem do pewnego paradoksu.
Utwory osób, które głosowały znajdują się wyżej niż utwory, które otrzymały 11 miejsce. Może się tak zdażyć, że utwór, na który ktoś głosował będzie niżej od utworu, na który nikt nie głosował.
Ale to trochę bez sensu brać go teraz pod uwagę na bieżąco jak jeszcze prawie nikt nie głosował.

Ten punkt ma być wykorzystany już po zamknięciu głosowania, jeśli się zdarzy, że 1-2 osoby nie zagłosowały, a nie teraz, gdy np. 25 osób nie zagłosowało.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Chodzi o to, że sortując wyniki według tych zasadach w pierwszej kolejności patrzę, czy suma punktów jest większa, a następnie patrzę na to, czy osoba, która umieściła dany utwór głosowała. Dopiero w dalszej kolejności patrzę, czy dany utwór otrzymał od kogoś "11 miejsce".3. O kolejności piosenek po rundzie eliminacyjnej decydować będą:
a) większa ilość punktów
b) czy osoba, która zaproponowała utwór głosowała, czy nie
c) większa ilość oddających głosy
d) najwyższe miejsce uzyskane przez piosenkę u któregokolwiek z głosujących
e) największa ilość najwyższych pozycji
f) większa ilość 11 miejsc
g) mniejsze odchylenie standartowe głosów
h) kolejność alfabetyczna wykonawców
NP.
Narazie zagłosowała 1 osoba.
użytkownik abc zagłosował na utwory
1. utwór1
2. utwór2
3. utwór3
4. utwór4
5. utwór5
6. utwór6
7. utwór7
8. utwór8
9. utwór9
10. utwór10
11. utwór11
W tym momencie tabela wygląda tak:
1. utwór1
2. utwór2
3. utwór3
4. utwór4
5. utwór5
6. utwór6
7. utwór7
8. utwór8
9. utwór9
10. utwór10
11. pierwszy utwór,który umieścił użytkownik abc
12. drugi utwór,który umieścił użytkownik abc
13. trzeci utwór,który umieścił użytkownik abc
14. utwór 11
To teraz zakładając teoretycznie, że obydwaj głosujący głosowali na zupełnie inne utwory i nie closowali na utwory 2 z głosujących, to sytuacja wyglądałaby następująco:
1. Utwory z miejsc pierwszych gł1 i gł2
3. Utwory z miejsc drugich gł1 i gł2
....
19. Utwory z miejsc dziesiątych gł1 i gł2
21. Utwory głosujących 1 i 2 (uważam, że należy je liczyć razem, bo ich kolejność nie musi być kolejnością tych utworów według zgłaszającego - ja staram się podawać wkolejności alfabetycznej zagraniczne, a potem polska)
~ 27. Piosenki z miejsc 11 gł1 i gł2
~ stąd, że jeżeli glosował Yacy, to będzie 28, a jeżeli ksch to 26. Oj chyba robię jakieś straszne sepukulacje.
Teoretycznie mógłbym tak robić do 5 osób, bo wtedy ten wariant byłby totalnie nieprawdopodobny, ale nie niemożliwy. Ale pewnie już w tej chwili jakieś piosenki się powtarzają.
1. Utwory z miejsc pierwszych gł1 i gł2
3. Utwory z miejsc drugich gł1 i gł2
....
19. Utwory z miejsc dziesiątych gł1 i gł2
21. Utwory głosujących 1 i 2 (uważam, że należy je liczyć razem, bo ich kolejność nie musi być kolejnością tych utworów według zgłaszającego - ja staram się podawać wkolejności alfabetycznej zagraniczne, a potem polska)
~ 27. Piosenki z miejsc 11 gł1 i gł2
~ stąd, że jeżeli glosował Yacy, to będzie 28, a jeżeli ksch to 26. Oj chyba robię jakieś straszne sepukulacje.
Teoretycznie mógłbym tak robić do 5 osób, bo wtedy ten wariant byłby totalnie nieprawdopodobny, ale nie niemożliwy. Ale pewnie już w tej chwili jakieś piosenki się powtarzają.

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
1. jeśli słuchasz w winampie to nie powinno być problemu a i do innych programów wystarczy ściągnąć plugina.dominik_fi pisze:oprócz 8 w formacje ogg - których moja mp3 nie gra i jednego utworu zaproponowanego przez Yacy - jest na liście w pliku xml ale nie mam go w paczce z chomika).
2. ja ściągając w firmie ściągnąłem nawet swoją paczkę

- dominik_fi
no właśnie w tym tkwi problem że nie słucham w kompie bo nie mogę jak już wcześniej pisałem. Ale na odtwarzaczu mp3 firmy XXX i on niestety nie obsługuje plików ogg. A z tego kompa co pisze, to po pierwsze niestety nie mam możliwości podłączenia głośników, po drugie jest tak stary, że nie wiem czy byłby w stanie ruszyć winamp, nawet teraz jak piszę to muszę czekać aż literki mi się pojawia a już je nacisnąłem na klawiaturze
Ale na szczęście jest taki program Audacity i do niego zestaw kodeków LAME i bez problemów zaraz sobie poprzekształcam wszystko na mp3.
Zaraz jak zwolnię procesor to zabieram się za konwertowanie plików.
A z tą brakującą piosenką to napiszę jutro po południu na pw.

Ale na szczęście jest taki program Audacity i do niego zestaw kodeków LAME i bez problemów zaraz sobie poprzekształcam wszystko na mp3.
Zaraz jak zwolnię procesor to zabieram się za konwertowanie plików.
A z tą brakującą piosenką to napiszę jutro po południu na pw.
-
- Kontakt: