Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Oj, pan Ż nie słucha Trójki w nocy - "Don't Give Up" już dziś grano!
Daleka droga nie była. Było Gdybym miał kogoś, ale wyglądało to na przypadek (notowanie z Poniedziałku Wielkanocnego, nieoczekiwanie zdetronizowano na 1 tydzień piosenkę Nie raj).8azyliszek pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:23 am Most był na 1 miejscu. A Madrytu i Droga była daleka na 1 miejscu nie było? Ale to, że Wojny ze Zdunkiem zdjęli po zaledwie 20 tygodniach, to był skandal.
Madryt uwzględniłem, ale to piosenka Kultu.
Trudno uznać, że zdjęto Wojny - ich droga na liście wydaje mi się mało podejrzana. Zakładam, ze to żart.
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Już 15.11.2014 tu na liście na nią głsowano.mikrobi pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:16 am No i chyba sprawa jasna.
Wybory samorządowe w 2014 r. były 16 listopada. Piosenka Samokrytyka dla Michnika zagościła na liście 5 grudnia. Nie wiem, kiedy trafiła do zestawu (pewnie można poszperać po forum i znaleźć), ale załóżmy, że rzeczywiście po wyborach Jethon zdjęła blokadę.
No to Kukiz szerzy dezinformację a internaucie dośpiewują resztę.
adrianec pisze: ↑sob lis 15, 2014 2:04 am 1. Lenny Kravitz - The Chamber
2. Meghan Trainor - All about That Bass
3. Indila - S.O.S.
[...]
27. Kukiz – Samokrytyka (dla Michnika) NOWE
[...]
98. KSU - Rozbity dzban NOWE
99. Jacob Miller, Matt Naylor, Steven Stern - Slipping Away NOWE
100. Foo Fighters - Something from Nothing NOWE
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 388
-
Nie. Już wiem. Pan Żądza. Żądza pieniądza.
No to - zakładając, że zestaw uzupełniany był na ogół w piatek, zapewne dodano ją wieczorem 14, kiedy była już cisza wyborcza.
Czyli wszystko się zgadza.
Czyli wszystko się zgadza.
- zbyszu
- Kontakt:
Swoją drogą...nie ma lepszego czasu, aby zupełnie swobodnie grać i wyrażać się na antenie. Bo niby któż miałby zastąpić dzisiejszego "prezentera"?
Panie Ż - masz "jaja"?
Panie Ż - masz "jaja"?
no to się zrobił Top Wszech Czasów, Child in Time
No "Child in Time" o tej porze to się nie spodziewałem. Aż radio przełączyłem na Trójkę 

- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Już nie pamiętam która to piosenka Kultu/Kazika stał się 700 numerem pierwszym w historii LP3. Było jedno notowanie bez emisji gdzie właśnie Kazik zastąpił coś tam co mu bez sensu blokowało drogę do 1 miejsca, ale właśnie w piątek nie można było do 12.00 głosować i stała się sprawiedliwość. Kto dziś "Nie Raj" pamięta? Gra to ktoś? 
Spadek Wojny wojny był za szybki moim zdaniem. To samo co ostatnio z Radio Rammsteinu - podejrzanie zrzucone z 15 miejsca. To są właśnie te nieprawidłowości o których mówił Kowalczewski.

Spadek Wojny wojny był za szybki moim zdaniem. To samo co ostatnio z Radio Rammsteinu - podejrzanie zrzucone z 15 miejsca. To są właśnie te nieprawidłowości o których mówił Kowalczewski.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Widać, że kompletnie nie czujesz sytuacji. Naprawdę sądzisz, że obaj panowie wypełniają polecenia kogokolwiek? Myślisz, że Kowalczewski ma jeszcze jakąkolwiek moc sprawczą? Myślisz, że Żąda i Łodej mówią sobie: o cała antena dla nas! Teraz |panienka lekkich obyczajów| my! Przecież to śmieszne, dyrekcji wszystko się rozwaliło, nie widzę powodu, by obaj panowie czy Strzyczkowski, który pewnie pojawi się po południu, by rozmawiać ze słuchaczami, mieli się teraz rzucać w przepaść w akcie desperacji i rozpaczy. Decyzje dyrektora były po prostu zbyt głupie i absurdalne, by można jednoznacznie ocenić tych co odeszli jako dobrych i krystalicznych, a tych co zostali jako złych i podłych. Poza tym sprawa Trójki, mimo że niektórzy ją już pogrzebali na lata, jest rozwojowa.DeadParrot pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:23 am Tomuś chyba zaglądał na forum i próbuje trollować teraz. Freestyler.
żąda i łodej przejdą do historii. Ciekawe jak to jest, że ludzie, z którymi współpracowałeś przez lata przestaną poznawać i podawać rękę.
Nie wyobrażam sobie, że może być inaczej.
Mam nadzieję, że wylecą i roboty w branży już nie dostaną nigdy.
- zbyszu
- Kontakt:
Dziś już przecież dzień nowego notowania Listy. Nie powinniście założyć nowego wątku do komentowania? Ja to zrobiłem - ponad 14 lat temu...
- zbyszu
- Kontakt:
Hit po hicie - nie było jak zasnąć - dlatego już teraz piję 4 kawę

Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2020 10:56 am przez zbyszu, łącznie zmieniany 1 raz.
lista zaorana
radio PR3 wydobywa ostatni tchnienie
co z forum?
super pomysł dla nas, fanów LP3, fanów list i statystyk
tylko czy dla Marka?
radio PR3 wydobywa ostatni tchnienie
co z forum?
niestety do tego potrzeba czasu, a tutaj decyzje leciały jak strzały z karabinu...mikrobi pisze: ↑czw maja 21, 2020 11:16 pm M.N. i P. B. mogliby przenieść listę do internetu, urządzać co tydzień głosowania i przedstawiać wyniki a także - choć tu nie wiem czy możliwe - zaliczyć piosenkom staż na LP3, ale chyba do tego potrzeba kasy. Przecież różne internetowe blogi funkcjonują dzięki sponsorom.
super pomysł dla nas, fanów LP3, fanów list i statystyk
tylko czy dla Marka?
To chyba było właśnie "Gdybym miał kogoś". Od 701. miejsca (czyli od Andrusa) numer 1 zacząłem zapisywać te kolejne najwyższe pozycje i się ich uzbierało do tego czasu (w sensie do ostatniego Kazika) w sumie chyba 733.8azyliszek pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:48 am Już nie pamiętam która to piosenka Kultu/Kazika stał się 700 numerem pierwszym w historii LP3.

- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Tak, wiem, kajman gadał głupoty że to syfDeadParrot pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:35 amWiem. Nie oceniam, nie wyłączę radia kiedy leci. Chodzi mi o to, że był przedmiotem dość zażartej dyskusji tu na forum przed chwilą.

Wojny spadła po 20 tygodniach z miejsca 21. Ostatnio Daria spadła po 25 z miejsca 22. Nie wiem czy jet gdzieś statystyka, ile utworów spadło z którego miejsca, ale nie dopatrywałbym się w tym sensacji.
Kiedy Mann odszedł z Trojki, Bukartyk zachęcał, żeby głosować na Brudną miłość, ale dodał, że nie zdziwi się, gdy ta piosenka zniknie z zestawu. Zaraz potem utwór awansował z 29 na 7, był 3 tygodnie w piewszej 10, potem na 12 a w notowaniu wielkanocnym nagle wylądował na 20 i spadł po 3 tygodniach.
Czy ktoś doszukiwał się wtedy drugiego dna (zwłaszcza że temat piosenki dość kontrowersyjny)?
Kiedy Mann odszedł z Trojki, Bukartyk zachęcał, żeby głosować na Brudną miłość, ale dodał, że nie zdziwi się, gdy ta piosenka zniknie z zestawu. Zaraz potem utwór awansował z 29 na 7, był 3 tygodnie w piewszej 10, potem na 12 a w notowaniu wielkanocnym nagle wylądował na 20 i spadł po 3 tygodniach.
Czy ktoś doszukiwał się wtedy drugiego dna (zwłaszcza że temat piosenki dość kontrowersyjny)?
No to mnie akurat nie dziwi.
Dlatego zawsze znajdą się osoby sugerujące, że wszystko było z góry ukartowane.
Moim zdaniem to bzdura.
-
Mylisz się. Doskonale czuję sytuację.santosz pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:49 amWidać, że kompletnie nie czujesz sytuacji. Naprawdę sądzisz, że obaj panowie wypełniają polecenia kogokolwiek? Myślisz, że Kowalczewski ma jeszcze jakąkolwiek moc sprawczą? Myślisz, że Żąda i Łodej mówią sobie: o cała antena dla nas! Teraz |panienka lekkich obyczajów| my! Przecież to śmieszne, dyrekcji wszystko się rozwaliło, nie widzę powodu, by obaj panowie czy Strzyczkowski, który pewnie pojawi się po południu, by rozmawiać ze słuchaczami, mieli się teraz rzucać w przepaść w akcie desperacji i rozpaczy. Decyzje dyrektora były po prostu zbyt głupie i absurdalne, by można jednoznacznie ocenić tych co odeszli jako dobrych i krystalicznych, a tych co zostali jako złych i podłych. Poza tym sprawa Trójki, mimo że niektórzy ją już pogrzebali na lata, jest rozwojowa.DeadParrot pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:23 am Tomuś chyba zaglądał na forum i próbuje trollować teraz. Freestyler.
żąda i łodej przejdą do historii. Ciekawe jak to jest, że ludzie, z którymi współpracowałeś przez lata przestaną poznawać i podawać rękę.
Nie wyobrażam sobie, że może być inaczej.
Mam nadzieję, że wylecą i roboty w branży już nie dostaną nigdy.
Gdyby to zdarzyło się po raz pierwszy, byłbym bardziej powściągliwy w ocenie tych dwóch pajaców.
Oni jednak w każdej sytuacji kryzysowej stawali w szeregu na baczność. Zawsze zwarci i gotowi.
Przecież to nie są ich pierwsze zastępstwa.
Strzyczkowski to zupełnie inna klasa. Rozmawia z ludźmi, odnosi się do sytuacji i nie udaje, że piękna jest wiosna i ptaszki śpiewają.
Coś się chyba jednak wydarzyło.
A że Kowalczewski nie ma nic do powiedzenia, to przecież oczywiste.
- zbyszu
- Kontakt:
Za piękna pogoda za oknem, aby siedzieć w domu, i to jeszcze przed ekranem. Uciekam w maj!
Chciałbym też wspomóc finansowo Radio Nowy Świat, ale nie wiem czy można zrobić to jako stałe zlecenie bankowe (nie mam bankowości internetowej i mieć nie chcę), a jeżeli tak to w jaki sposób. Proszę o odpowiedź (może być na PW).
Przy okazji napiszę, że nie będę go słuchał (ciekawe czy za to też będę oskarżony o chwiejność bądź/i hipokryzję). No chyba, że będzie tam lista przebojów.
Przy okazji napiszę, że nie będę go słuchał (ciekawe czy za to też będę oskarżony o chwiejność bądź/i hipokryzję). No chyba, że będzie tam lista przebojów.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Może będzie tam lista, kto wie.
kajman - a masz kartę kredytową/płatniczą?
kajman - a masz kartę kredytową/płatniczą?