Nie bardzo jest czego, bo pensje strasznie gówniane, hmm bardziej niż gówniane. I Pan Dyrektor sprawdza pocztę redaktorom, np. redaktorowi B.F. (sam mi mówił)santosz pisze: ↑czw maja 21, 2020 5:24 pmWasowski jest w Radiu Dla Ciebie, gdzie z żoną Moniką Makowską dalej prowadzi podobną audycję, co kiedyś w Trójce. https://www.rdc.pl/rdc_audycje/frajdofon/
W sumie RDC to niezłe radio: Wasowski, Makowska, Wiernik, Klatt, Rogowiecki, Jerzy Kisielewski, Janusz Olejniczak to dość topowe nazwiska, Trójka może tylko pozazdrościć![]()
Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2020 5:43 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Re: Bangles
Był Ekiert z serwisem Biznes w Trójce

Nie zdarzyło mi się uczestniczyć / prowadzić tak dłuuuuuugiego pogrzebu!

O, już się jakiś partyjny troll ujawnił. Twierdzi, że słuchał Trójki, a na pierwszy rzut oka osiemnaście błędów we wpisie znalazłem. I my to mamy łyknąć?
Z czego 5 na 7 to dawni trójkowicze. Czyli Kowalczewski ma gdzie szukać.santosz pisze: ↑czw maja 21, 2020 5:24 pmWasowski jest w Radiu Dla Ciebie, gdzie z żoną Moniką Makowską dalej prowadzi podobną audycję, co kiedyś w Trójce. https://www.rdc.pl/rdc_audycje/frajdofon/
W sumie RDC to niezłe radio: Wasowski, Makowska, Wiernik, Klatt, Rogowiecki, Jerzy Kisielewski, Janusz Olejniczak to dość topowe nazwiska, Trójka może tylko pozazdrościć![]()
Tyle, że chyba dla wielu słuchaczy latarnią morską był jednak Piotr Kaczkowski. Nawet gdy klika lat był za granicą i sporadycznie przesyłał relację, nawet później gdy z powodu choroby nie pojawiał się na antenie (ale przygotowywał Minimax w domu), zawsze był częścią tego radia. Bo i Mann i Niedźwiecki mieli przerwy (choć nie w tym samym czasie).
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
no w sumie RDC to też Polskie Radio, widać, że praktyki w tej instytucji wszędzie takie samebobby-x pisze: ↑czw maja 21, 2020 5:42 pmNie bardzo jest czego, bo pensje strasznie gówniane, hmm bardziej niż gówniane. I Pan Dyrektor sprawdza pocztę redaktorom, np. redaktorowi B.F. (sam mi mówił)santosz pisze: ↑czw maja 21, 2020 5:24 pmWasowski jest w Radiu Dla Ciebie, gdzie z żoną Moniką Makowską dalej prowadzi podobną audycję, co kiedyś w Trójce. https://www.rdc.pl/rdc_audycje/frajdofon/
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Proszę Księdza, proszę nie bluźnić. W paśmie ZD3 muzyka na reszcie zaczyna być przebojowa, wesoła, skoczna, taneczna a nie tylko te smęty, smuty, które w ostatnich latach zdominowały Trójkę. Oczywiście Redaktorów bardzo mi szkoda i nie mogę tego przeboleć.
TAK POWINNA GRAĆ TRÓJKA! ZAWSZE! w pasmach play listy + audycje autorskie. Może kiedyś to jeszcze wróci, jak dobra zmiana odejdzie.
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2020 5:54 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 2 razy.
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Beata Michniewicz też odejdzie? Przecież się cieszyła jak Polskie Radio zaczęło dostawać te "rekompensaty" za zwolnienia z abonamentu.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
No cóż, do sympatyków Ekierta nie należę.
Lubiłem za to Legowicza (w Winnym i ma to mój ulubiony), Surmacza też mi się dobrze słuchało.
Jeżeli Wyżga i Strzyczkowski nie odejdą, to na 99,9% wrócę chociaż na popołudniówki (i prawdopodobnie tylko na nie), ale dopiero, gdy wszystko się uspokoi (czyli pandemia plus spina w 3).
Mam wrażenie, że dobrze, że tego nie słyszę. Z tego co piszesz mamy kolejny kamień na grobie Trójki. I to wielki kamień.bobby-x pisze: ↑czw maja 21, 2020 5:51 pmW paśmie ZD3 muzyka na reszcie zaczyna być przebojowa, wesoła, skoczna, taneczna a nie tylko te smęty, smuty, które w ostatnich latach zdominowały Trójkę. Oczywiście Redaktorów bardzo mi szkoda i nie mogę tego przeboleć.
TAK POWINNA GRAĆ TRÓJKA! ZAWSZE! w pasmach play listy + audycje autorskie. Może kiedyś to jeszcze wróci, jak dobra zmiana odejdzie.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Jakby kogoś interesowało odpowiedź z kancelarii prezydenta:
Szanowny Panie
Dziękujemy Panu za e-mail z 18 maja 2020 roku nadesłany na prezydencką skrzynkę poczty elektronicznej.
Informujemy uprzejmie, że z uwagą zapoznaliśmy się z przedstawionymi przez Pana opiniami i zastrzeżeniami dotyczącymi aktualnej sytuacji w radiowej Trójce. W nawiązaniu do treści Pana listu pragniemy wskazać, że do interesującej Pana sprawy odniósł się 17 maja br. w programie „Kawa na ławę” w TVN24 Pan Minister Paweł Mucha, Zastępca Szefa Kancelarii Prezydenta RP. Pan Minister, komentując ujawnione przez media kontrowersje związane z ostatnim notowaniem Listy Przebojów Programu Trzeciego, powiedział m.in.: „(…) żadnego usprawiedliwienia nie może być dla cenzurowania wolności wypowiedzi artystycznej. Jeżeli dany przekaz artystyczny nie narusza prawa, a w tym przypadku ewidentnie nie narusza, to chociaż możemy się nie zgadzać, chociaż moglibyśmy uważać za niesłuszne treści zawarte w jakimś utworze muzycznym, to nie powinno to być przedmiotem jakiejkolwiek tego rodzaju ingerencji”.
Jeszcze raz dziękujemy Panu za podzielenie się swoimi refleksjami i spostrzeżeniami. Prosimy Pana o przyjęcie naszych serdecznych pozdrowień.
Z poważaniem,
Witold Trębicki
Kierownik Zespołu Korespondencji Obywatelskiej
Biuro Dialogu i Korespondencji
Kancelaria Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Wiejska 10, 00-902 Warszawa
e-mail: listy@prezydent.pl
Szanowny Panie
Dziękujemy Panu za e-mail z 18 maja 2020 roku nadesłany na prezydencką skrzynkę poczty elektronicznej.
Informujemy uprzejmie, że z uwagą zapoznaliśmy się z przedstawionymi przez Pana opiniami i zastrzeżeniami dotyczącymi aktualnej sytuacji w radiowej Trójce. W nawiązaniu do treści Pana listu pragniemy wskazać, że do interesującej Pana sprawy odniósł się 17 maja br. w programie „Kawa na ławę” w TVN24 Pan Minister Paweł Mucha, Zastępca Szefa Kancelarii Prezydenta RP. Pan Minister, komentując ujawnione przez media kontrowersje związane z ostatnim notowaniem Listy Przebojów Programu Trzeciego, powiedział m.in.: „(…) żadnego usprawiedliwienia nie może być dla cenzurowania wolności wypowiedzi artystycznej. Jeżeli dany przekaz artystyczny nie narusza prawa, a w tym przypadku ewidentnie nie narusza, to chociaż możemy się nie zgadzać, chociaż moglibyśmy uważać za niesłuszne treści zawarte w jakimś utworze muzycznym, to nie powinno to być przedmiotem jakiejkolwiek tego rodzaju ingerencji”.
Jeszcze raz dziękujemy Panu za podzielenie się swoimi refleksjami i spostrzeżeniami. Prosimy Pana o przyjęcie naszych serdecznych pozdrowień.
Z poważaniem,
Witold Trębicki
Kierownik Zespołu Korespondencji Obywatelskiej
Biuro Dialogu i Korespondencji
Kancelaria Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Wiejska 10, 00-902 Warszawa
e-mail: listy@prezydent.pl
- zbyszu
- Kontakt:
Anna Zaleśna-... prowadzi Serwis. Współczuję jej!
-
Jednak najlepsza muzycznie lista przebojów w Polsce właśnie rozpoczęła się w radiu Rockserwis fm http://www.rockserwis.fm/#foo 

- zbyszu
- Kontakt:
Oglądałem w aucie - a przechodnie się gapili jak na jakiegoś dziwaka. Nieźle musiałem wyglądać

-
Mówię wam, że każda dalsza godzina Trójki na autopilocie to kolejny gwóźdź do trumny obecnej dyrekcji a zarazem ostrzeżenie dla kolejnych chętnych do rozwalania radia. To nie jest pogrzeb, to odrodzenie
- zbyszu
- Kontakt:
...ale muzyka - no na poziomie. Ze świecą szukać takiego "autopilota" w komersze (jest takie słowo)? 

Ktoś wie, czy po 19:00 ktoś przejmuje antenę (jakiś prowadzący) czy raczej dalej playlista sobie będzie "plumkać"?
I ta cała A. Kamińska naucza przyszłych dziennikarzy ETYKI.
Tym też trzeba się zająć. To nie jest normalne. Trzeba by zrobić audyt
Tym też trzeba się zająć. To nie jest normalne. Trzeba by zrobić audyt
Pamiętam, że w ostatniej Kawie na ławie Mucha także pozwolił sobie na sugestię odnośnie agenturalnej przeszłości Niedźwiedzi
Oczywiście nie stwierdził wprost, że chodzi o niego, ale sugestia rzucona w kontekście zadymy w Trujce i zarzutów wobec Niedźwiedzia była czytelna. Szkoda, że Kancelaria Prezydenta RP o tym także nie wspomina 

-
Bee Gees - W mordę ją łomem, może to przekaz dla pani prezes
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Ciekawe, czy kiedykolwiek dowiemy się kto zaprogramował tę playlistę, bo raczej nie jest to random z całej bazy muzycznej. Może to wybór któregoś z realizatorów/realizatorek?