Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Post autor: bobby-x »

santosz pisze: czw maja 21, 2020 5:24 pm
mikrobi pisze: czw maja 21, 2020 5:01 pm No, Wasowski teoretyczne mógłby wrócić do 3, bo ponoć dyrektor rozważa powrót osób, które pracowały tam wcześniej. Z tym, że nie wiem, czy dalej pracuje w Radiu Wnet, czy już w ogóle odpuścił.
Wasowski jest w Radiu Dla Ciebie, gdzie z żoną Moniką Makowską dalej prowadzi podobną audycję, co kiedyś w Trójce. https://www.rdc.pl/rdc_audycje/frajdofon/
W sumie RDC to niezłe radio: Wasowski, Makowska, Wiernik, Klatt, Rogowiecki, Jerzy Kisielewski, Janusz Olejniczak to dość topowe nazwiska, Trójka może tylko pozazdrościć :mrgreen:
Nie bardzo jest czego, bo pensje strasznie gówniane, hmm bardziej niż gówniane. I Pan Dyrektor sprawdza pocztę redaktorom, np. redaktorowi B.F. (sam mi mówił)
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2020 5:43 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
krzychu78

Re: Bangles

Post autor: krzychu78 »

bobby-x pisze: czw maja 21, 2020 5:40 pm

Idziemy w komercję, i dobrze tylko za szybko. Wydaje mi się, że nie ma redaktora który by cos mówił do mikrofonu, poza nagranym reportażem. No cóż i tak też można "ratować" radio.

Od godziny 15 sama muzyka leci
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

bobby-x pisze: czw maja 21, 2020 5:40 pm
djjack pisze: czw maja 21, 2020 5:37 pm Bangles - "Walk Like an Egyptian" - czy to kiedykolwiek wcześniej było grane w Trójce?...
Idziemy w komercję, i dobrze tylko za szybko. Wydaje mi się, że nie ma redaktora który by cos mówił do mikrofonu, poza nagranym reportażem. No cóż i tak też można "ratować" radio.
Był Ekiert z serwisem Biznes w Trójce :shock: :shock: :shock:

Nie zdarzyło mi się uczestniczyć / prowadzić tak dłuuuuuugiego pogrzebu! :nie: Nie wierzę, że tego słucham.
słoik

Post autor: słoik »

O, już się jakiś partyjny troll ujawnił. Twierdzi, że słuchał Trójki, a na pierwszy rzut oka osiemnaście błędów we wpisie znalazłem. I my to mamy łyknąć?
Awatar użytkownika
bobby-x

krzychu78 pisze: czw maja 21, 2020 5:42 pm Od godziny 15 sama muzyka leci
Jak na komisji senackiej przeczytano 54 zwolnione osoby za dobrej zmiany, to co się dziwisz?
Mnie wychodzi już prawie 70 osób od stycznia 2016 roku.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

zbyszu pisze: czw maja 21, 2020 5:44 pmNie zdarzyło mi się uczestniczyć / prowadzić tak dłuuuuuugiego pogrzebu! :nie: Nie wierzę, że tego słucham.
Wielebny — ja nigdy tak długo nie wlokłem się w orszaku... A po obradach dzisiejszej Komisyji — śmiech przez łzy!
mikrobi

Post autor: mikrobi »

mikrobi pisze: czw maja 21, 2020 5:01 pm No, Wasowski teoretyczne mógłby wrócić do 3, bo ponoć dyrektor rozważa powrót osób, które pracowały tam wcześniej. Z tym, że nie wiem, czy dalej pracuje w Radiu Wnet, czy już w ogóle odpuścił.
Wasowski jest w Radiu Dla Ciebie, gdzie z żoną Moniką Makowską dalej prowadzi podobną audycję, co kiedyś w Trójce. https://www.rdc.pl/rdc_audycje/frajdofon/
W sumie RDC to niezłe radio: Wasowski, Makowska, Wiernik, Klatt, Rogowiecki, Jerzy Kisielewski, Janusz Olejniczak to dość topowe nazwiska, Trójka może tylko pozazdrościć :mrgreen:
Z czego 5 na 7 to dawni trójkowicze. Czyli Kowalczewski ma gdzie szukać.
Tyle, że chyba dla wielu słuchaczy latarnią morską był jednak Piotr Kaczkowski. Nawet gdy klika lat był za granicą i sporadycznie przesyłał relację, nawet później gdy z powodu choroby nie pojawiał się na antenie (ale przygotowywał Minimax w domu), zawsze był częścią tego radia. Bo i Mann i Niedźwiecki mieli przerwy (choć nie w tym samym czasie).
santosz
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994

Post autor: santosz »

bobby-x pisze: czw maja 21, 2020 5:42 pm
Nie bardzo jest czego, bo pensje strasznie gówniane, hmm bardziej niż gówniane. I Pan Dyrektor sprawdza pocztę redaktorom, np. redaktorowi B.F. (sam mi mówił)
no w sumie RDC to też Polskie Radio, widać, że praktyki w tej instytucji wszędzie takie same
Awatar użytkownika
bobby-x

zbyszu pisze: czw maja 21, 2020 5:44 pm Nie zdarzyło mi się uczestniczyć / prowadzić tak dłuuuuuugiego pogrzebu! :nie: Nie wierzę, że tego słucham.
Proszę Księdza, proszę nie bluźnić. W paśmie ZD3 muzyka na reszcie zaczyna być przebojowa, wesoła, skoczna, taneczna a nie tylko te smęty, smuty, które w ostatnich latach zdominowały Trójkę. Oczywiście Redaktorów bardzo mi szkoda i nie mogę tego przeboleć.

TAK POWINNA GRAĆ TRÓJKA! ZAWSZE! w pasmach play listy + audycje autorskie. Może kiedyś to jeszcze wróci, jak dobra zmiana odejdzie.
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2020 5:54 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Nawet popołudniowa polityka gdzieś wyparowała. Co najmniej od wczoraj nie ma o 17.45 Salonu Politycznego Trójki.
bobby-x pisze: czw maja 21, 2020 5:51 pm W paśmie ZD3 muzyka na reszcie zaczyna być przebojowa
Na której reszcie?
Awatar użytkownika
8azyliszek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002

Post autor: 8azyliszek »

Beata Michniewicz też odejdzie? Przecież się cieszyła jak Polskie Radio zaczęło dostawać te "rekompensaty" za zwolnienia z abonamentu.
kajman

Post autor: kajman »

mikrobi pisze: czw maja 21, 2020 5:38 pm No, tylko, że tu jest dyżurny argument - radio publiczne jest dla wszystkich a nie dla wybranych.
Radio publiczne jak najbardziej. Ale akurat w Polsce ma kilka programów i są one nakierowane na różnych odbiorców.
TStudent
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856

Post autor: TStudent »

zbyszu pisze: czw maja 21, 2020 5:44 pm Był Ekiert z serwisem Biznes w Trójce :shock: :shock: :shock:
No cóż, do sympatyków Ekierta nie należę.
Lubiłem za to Legowicza (w Winnym i ma to mój ulubiony), Surmacza też mi się dobrze słuchało.
Jeżeli Wyżga i Strzyczkowski nie odejdą, to na 99,9% wrócę chociaż na popołudniówki (i prawdopodobnie tylko na nie), ale dopiero, gdy wszystko się uspokoi (czyli pandemia plus spina w 3).
kajman

Post autor: kajman »

bobby-x pisze: czw maja 21, 2020 5:51 pmW paśmie ZD3 muzyka na reszcie zaczyna być przebojowa, wesoła, skoczna, taneczna a nie tylko te smęty, smuty, które w ostatnich latach zdominowały Trójkę. Oczywiście Redaktorów bardzo mi szkoda i nie mogę tego przeboleć.
TAK POWINNA GRAĆ TRÓJKA! ZAWSZE! w pasmach play listy + audycje autorskie. Może kiedyś to jeszcze wróci, jak dobra zmiana odejdzie.
Mam wrażenie, że dobrze, że tego nie słyszę. Z tego co piszesz mamy kolejny kamień na grobie Trójki. I to wielki kamień.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Jakby kogoś interesowało odpowiedź z kancelarii prezydenta:

Szanowny Panie

Dziękujemy Panu za e-mail z 18 maja 2020 roku nadesłany na prezydencką skrzynkę poczty elektronicznej.

Informujemy uprzejmie, że z uwagą zapoznaliśmy się z przedstawionymi przez Pana opiniami i zastrzeżeniami dotyczącymi aktualnej sytuacji w radiowej Trójce. W nawiązaniu do treści Pana listu pragniemy wskazać, że do interesującej Pana sprawy odniósł się 17 maja br. w programie „Kawa na ławę” w TVN24 Pan Minister Paweł Mucha, Zastępca Szefa Kancelarii Prezydenta RP. Pan Minister, komentując ujawnione przez media kontrowersje związane z ostatnim notowaniem Listy Przebojów Programu Trzeciego, powiedział m.in.: „(…) żadnego usprawiedliwienia nie może być dla cenzurowania wolności wypowiedzi artystycznej. Jeżeli dany przekaz artystyczny nie narusza prawa, a w tym przypadku ewidentnie nie narusza, to chociaż możemy się nie zgadzać, chociaż moglibyśmy uważać za niesłuszne treści zawarte w jakimś utworze muzycznym, to nie powinno to być przedmiotem jakiejkolwiek tego rodzaju ingerencji”.

Jeszcze raz dziękujemy Panu za podzielenie się swoimi refleksjami i spostrzeżeniami. Prosimy Pana o przyjęcie naszych serdecznych pozdrowień.

Z poważaniem,

Witold Trębicki

Kierownik Zespołu Korespondencji Obywatelskiej
Biuro Dialogu i Korespondencji
Kancelaria Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Wiejska 10, 00-902 Warszawa
e-mail: listy@prezydent.pl
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Anna Zaleśna-... prowadzi Serwis. Współczuję jej!
santosz

Jednak najlepsza muzycznie lista przebojów w Polsce właśnie rozpoczęła się w radiu Rockserwis fm http://www.rockserwis.fm/#foo :-)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

JaceK pisze: czw maja 21, 2020 5:46 pm
zbyszu pisze: czw maja 21, 2020 5:44 pmNie zdarzyło mi się uczestniczyć / prowadzić tak dłuuuuuugiego pogrzebu! :nie: Nie wierzę, że tego słucham.
Wielebny — ja nigdy tak długo nie wlokłem się w orszaku... A po obradach dzisiejszej Komisyji — śmiech przez łzy!
Oglądałem w aucie - a przechodnie się gapili jak na jakiegoś dziwaka. Nieźle musiałem wyglądać ;-) I oczywiście spóźniłem się na przegląd auta.
santosz

zbyszu pisze: czw maja 21, 2020 5:44 pm Nie zdarzyło mi się uczestniczyć / prowadzić tak dłuuuuuugiego pogrzebu! :nie: Nie wierzę, że tego słucham.
Mówię wam, że każda dalsza godzina Trójki na autopilocie to kolejny gwóźdź do trumny obecnej dyrekcji a zarazem ostrzeżenie dla kolejnych chętnych do rozwalania radia. To nie jest pogrzeb, to odrodzenie
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

...ale muzyka - no na poziomie. Ze świecą szukać takiego "autopilota" w komersze (jest takie słowo)? ;-)
kacper94
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014

Post autor: kacper94 »

Ktoś wie, czy po 19:00 ktoś przejmuje antenę (jakiś prowadzący) czy raczej dalej playlista sobie będzie "plumkać"?
adrianec

Post autor: adrianec »

I ta cała A. Kamińska naucza przyszłych dziennikarzy ETYKI.
Tym też trzeba się zająć. To nie jest normalne. Trzeba by zrobić audyt
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

Pamiętam, że w ostatniej Kawie na ławie Mucha także pozwolił sobie na sugestię odnośnie agenturalnej przeszłości Niedźwiedzi ;) Oczywiście nie stwierdził wprost, że chodzi o niego, ale sugestia rzucona w kontekście zadymy w Trujce i zarzutów wobec Niedźwiedzia była czytelna. Szkoda, że Kancelaria Prezydenta RP o tym także nie wspomina ;)
santosz

Bee Gees - W mordę ją łomem, może to przekaz dla pani prezes
falcoeagle
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: falcoeagle »

Ciekawe, czy kiedykolwiek dowiemy się kto zaprogramował tę playlistę, bo raczej nie jest to random z całej bazy muzycznej. Może to wybór któregoś z realizatorów/realizatorek?
Zablokowany