Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Post autor: temik3 »

jedrzej2012 pisze: śr maja 20, 2020 10:32 pm Stanisławczyk prezesem TVP podobno będzie. Kurski do Radia Gdańsk idzie. LP3 poprowadzi zespół Mazowsze.
Nie ma czasu na coś innego? Po cholerę takie bzdury plumkać.
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

Neo01 pisze: śr maja 20, 2020 10:27 pm
FOXD pisze: śr maja 20, 2020 10:23 pm Być może problem leży w tym, że to ty masz problem czytania/słuchania ze zrozumieniem. Może popracuj nad tym a potem innych pouczaj/poprawiaj ;)
Wybacz, o wielki guru językoznawstwa. Odwykłem bowiem już od przebywania w twym światłym towarzystwie i zapomniałem, że ty jesteś nieomylny, a wszyscy inni błądzą. Wybacz raz jeszcze.
Tylko się pogrążasz. W zasadzie mógłbym ci polecić wieczorny spacer, skoro sam ochoczo doradzałeś go dzisiaj bobbiemu bo ci się nie podobało co pisze. A dla zrozumienia tego co mówił Stelka, podrzucam fragment dot. sms-a ze strony TVN24:
- Jeśli chodzi o muzykę, to miałem przez długi czas wrażenie, że my mamy jednak szczęście, i to jest może trochę niesprawiedliwe wobec kolegów i koleżanek z innych redakcji, bo zajmujemy się materią w miarę neutralną - podkreślił. - Ja nigdy nie wyniosę na zewnątrz tego, co się działo w moim domu, bo nigdy tego nie robię. Powiem tylko tyle, sytuację z SMS-em, o którym wiemy od wczoraj, zostawiam ocenie państwa - dodał.
https://tvn24.pl/kultura-i-styl/trojka- ... ia-4588774
Poczytaj kilka razy i porównaj z tym co przytoczyłem, może ci zaskoczy.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

adrianec

Post autor: adrianec »

na ten czas polecam utwór Sade - ona tam wszystko przekazuje...
https://www.youtube.com/watch?v=H4H9T3iFfWg
jedrzej2012

Post autor: jedrzej2012 »

temik3 pisze: śr maja 20, 2020 10:33 pm
jedrzej2012 pisze: śr maja 20, 2020 10:32 pm Stanisławczyk prezesem TVP podobno będzie. Kurski do Radia Gdańsk idzie. LP3 poprowadzi zespół Mazowsze.
Nie ma czasu na coś innego? Po cholerę takie bzdury plumkać.
Tak żartuję, taką miałem hipotezę. Ciągle tylko przez link można wejść do wyników ostatniego topu Polskiego. Bezpośrednio został ślad po głosowaniu. Ogólny jest normalnie dostępny. Daab jako ostatni ma minimum 1000 pkt. w polskim. Mogłoby się więcej utworów zmieścić w krótszym czasie z top 100 w przypadku wylotu z niej "Bema pamięci" Niemena. Wtedy najdłuższy byłby "Korowód" Grechuty, jedyny utwór trwający prawie 10 minut. Reszta oczywiście krótsza. "Nie Raj" Lao Che byłby idealny na dziś. Może być "Już nie powiem" Jary OZ. Daria jak najbardziej też. Może kiedyś doczekamy się teledyskowej wersji Polskiego Topu w Stars TV? Był niezły, ale tam nigdy nie dali Lao Che. Organka i Korteza też tam nie było. Spoza tej grupki Darii chyba też nie było tam. Najwyżej notowana Budka Suflera jest tylko w wersji Woodstock '14.
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2020 10:57 pm przez jedrzej2012, łącznie zmieniany 2 razy.
słoik

Post autor: słoik »

JaceK pisze: śr maja 20, 2020 10:46 pm W geście solidarności.
A co tam jest? Dla tych, którzy nie mają Facebooka, a będzie nas chyba ze troje tutaj.
Awatar użytkownika
EVENo
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
Kontakt:

Post autor: EVENo »

słoik pisze: śr maja 20, 2020 10:54 pm
A co tam jest? Dla tych, którzy nie mają Facebooka, a będzie nas chyba ze troje tutaj.
Czworo, ja usunąłem w tym roku :)
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Drogi panie Lisie D, bardzo proszę o uprzejme odstosunkowanie się od mojej osoby. Będę bardzo wdzięczny.

Żeby wprowadzić nieco oddechu, słucham sobie teraz, jak praktycznie co dzień Makaka w Antyradiu, ma ostatnio ciekawych gości: przedwczoraj Edyta Bartosiewicz, wczoraj Hołdys, dziś Jelonek. Makak puszcza muzę wybraną przez nich, świetnie to gra. Myślę że to niezła alternatywa... (archiwalne audycje można odsłuchać na stronie Antyradia).
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2020 11:05 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
LokiWawa
Listy Przebojów Trójki słucham od: notowania 1016.

Post autor: LokiWawa »

"The Look Of Love" puszczane w innych stacjach radiowych w geście solidarności z Panem Markiem i Listą Przebojów.
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2020 11:06 pm przez LokiWawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
4989341
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1998

Post autor: 4989341 »

EVENo pisze: śr maja 20, 2020 11:02 pm
Czworo, ja usunąłem w tym roku :)
+1
jedrzej2012

Ja niestety tylko w NK drzemię. Na Fejsa wchodziłem o ile to było gdzieniegdzie możliwe w formie niezalogowany, np. odnaleźć kumpli ze szkolnych czasów. Także by zobaczyć np. sprawy różnych teleturniejów, a nawet naszych nieodżałowanych topów. Czasami zdjęcia pod np. moje hobby ew. jak zmienił się ktoś kogo znałem, po x latach. Kiedyś na NK grałem w gry, ale przestałem na wieść o tym, że po skanowaniu SpyHunter miałem 3000 tzw. robali. Obecnie gram, ale tylko gdy jestem u cioci i wujka w Toruniu, to ta ciocia której nagrywam topowe informacje przez WhatsAppa.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

jedrzej2012 pisze: śr maja 20, 2020 11:07 pm Ja niestety tylko w NK drzemię. Na Fejsa wchodziłem o ile to było gdzieniegdzie możliwe w formie niezalogowany, np. odnaleźć kumpli ze szkolnych czasów. Także by zobaczyć np. sprawy różnych teleturniejów, a nawet naszych nieodżałowanych topów. Czasami zdjęcia pod np. moje hobby ew. jak zmienił się ktoś kogo znałem, po x latach. Kiedyś na NK grałem w gry, ale przestałem na wieść o tym, że po skanowaniu SpyHunter miałem 3000 tzw. robali. Obecnie gram, ale tylko gdy jestem u cioci i wujka w Toruniu, to ta ciocia której nagrywam topowe informacje przez WhatsAppa.
Czy mógłbyś używać klawisza ENTER raz na jakiś czas na końcu każdego tematu swojej wypowiedzi?
Będzie się to lepiej i szybciej czytało.
jedrzej2012

OK.
Właśnie tak robiłem redagując pismo wg reguły "nowa myśl"
DeadParrot
Listy Przebojów Trójki słucham od: 388

Post autor: DeadParrot »

dominik_fi pisze: śr maja 20, 2020 11:16 pm
jedrzej2012 pisze: śr maja 20, 2020 11:07 pm Ja niestety tylko w NK drzemię. Na Fejsa wchodziłem o ile to było gdzieniegdzie możliwe w formie niezalogowany, np. odnaleźć kumpli ze szkolnych czasów. Także by zobaczyć np. sprawy różnych teleturniejów, a nawet naszych nieodżałowanych topów. Czasami zdjęcia pod np. moje hobby ew. jak zmienił się ktoś kogo znałem, po x latach. Kiedyś na NK grałem w gry, ale przestałem na wieść o tym, że po skanowaniu SpyHunter miałem 3000 tzw. robali. Obecnie gram, ale tylko gdy jestem u cioci i wujka w Toruniu, to ta ciocia której nagrywam topowe informacje przez WhatsAppa.
Czy mógłbyś używać klawisza ENTER raz na jakiś czas na końcu każdego tematu swojej wypowiedzi?
Będzie się to lepiej i szybciej czytało.
Ale wtedy nie będzie to tak fascynujące.
Strumień świadomości jak u Prousta.
Tekst płynie, wątki się harmonizują, rozkosz czytania.
Entery to strywializują.
Nie będzie już tej muzyki.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Już mam dosyć tego, że ślęczę do późna nad odpisywaniem na to wszystko z całego dnia, a potem idę spać o 4 spać i ledwie wstaję na późniejszą zmianę...
Emilia pisze:Znajomy osiemnastoletni chłopak umiera w agonii na raka kręgosłupa. Poza tym obozy pracy w Korei, wojna na Ukrainie, w Syrii. Stręczą dziewczyny i dzieci do prostytucji. Głód i choroby. A wy zaraz sobie żyły będziecie podcinac z powodu redaktorów, którzy zmienią miejsce pracy bo jakiś idiota chciał się podlizac. Czy cholera wie co chciał osiągnąć. A myślałam, że to ja jestem zdrowo po.....olona.
Z jednej strony Cię rozumiem. Z drugiej... No może nie w przypadku wolnego umierania agonalnego, ale generalnie szybka śmierć boli tylko przez chwilę (tym bardziej, że chrześcijanie twierdzą, iż po śmierci będzie przecież niebo, jeśli tylko byłeś dobrym człowiekiem). A w przypadku zabierania podstawowych wolności i gdy trzeba żyć - to jest istne piekło. Ja sam wolałbym teraz żyć krótko, ale szczęśliwie, niż trwać psychicznie pod respiratorem, jak obecnie...
pbd2 pisze:Myślę,że tego typu funkcje przyczyniły się do odwrotu od myślenia w kategoriach demokratycznych na świecie.
Coś w tym jest. W sumie blokujący, pomijając naprawdę ekstremalne przypadki, to moim zdaniem bardziej tchórze niż nie.
pbd2 pisze:Ludzie zaczęli się przyzwyczajać, że można tak pyk-pyk i zaczęli głosować na tych, którzy im obiecują, że wszystkim inaczej myślącym zrobią pyk-pyk...
W punkt...
jotem3 pisze:Tomasz Rożek - kolejny wśród #kogonieslychac
To ciekawe, bo wydawał się być bardzo związany z mediami publicznymi.
jotem3 pisze:Tym emocjonuje się część "warszawki" i "krakówka". Elita zainteresowana życiem społecznym i kulturalnym. W natłoku informacji temat zaraz sam zniknie.
A nawet jeśli sprawa Trójki zajmuje dużo miejsca w mediach, to i tak radzi nie przywiązywać do niej dużej wagi politycznej. - W terenie prawie nikt nie słucha Trójki i nie interesuje się listą przebojów Marka Niedźwiedzkiego. Ludzie myślą o pracy, o wakacjach, o szkole, o pieniądzach, a nie o liście przebojów w jakimś mało popularnym radiu i o piosence Kazika."
Też mam niestety takie wrażenie. Ba! Wielu ludzi nawet bez mrugnięcia okiem godzi się na zamknięcie granic. Więc o czym my tu mówimy... Skoro Schengen de facto upadło, to czemu i Trójka nie może...
bobby-x pisze:Może Nowy, będzie bardziej otwarty na bardziej przebojowa muzykę, jak to było bardzo dawno temu. Może Trójka w końcu wyjdzie z tej niszy muzycznej, z muzyki ciszy i tych smętów, które są na play liście.
Strach to teraz pisać, nie? Ale zamknięcie się od czasu Duck Sauce'u moim zdaniem naprawdę nie wpłynęło dobrze na tę listę.
Miszon pisze:Widzę, Adam Easton jest podany jako źródło. Ona mieszka w Polsce już tyle lat, że może jak Polak?
No to chociaż tyle.
mikrobi pisze:a Łodej jednak był co prawda z tego komercyjnego rzutu z 2002 r., ale wydawał się częścią zespołu
A co tak konkretnie z tym Łodejem?
Swoją drogą, ciekawe jest, że tak długo przetrwał z audycją, która z perspektywy czasu chyba wcale nie wydawała się mieć tak olbrzymiego potencjału.
Wojciech Reszczyński pisze:'Trójka' to nie etos, mit, legenda, kultowa stacja, itd., ale uwłaszczona od ponad 30 lat 'radiowa kasta'"
Sam tam pracowałeś! I to prowadziłeś audycję, w której zjechałeś Platformę Obywatelską po zwycięstwie w wyborach. I dziwnym trafem cię stamtąd wtedy nie zwolnili. Ciekawe...
Wojciech Reszczyński pisze:Jego zdaniem, w Trójce pracowali dotąd ludzie "z historią pracy w SB", "pseudo-Polacy" i "tzw. demokraci". Znalazł się także fragment o "tęczowych" i "różowych". A Trójka ma być teraz zupełnie inna – jak napisał Reszczyński – "wolna i biało-czerwona".
Czyli jak widać tylko niektórzy w tym kraju mają mieć do czegokolwiek prawo...
Nie mogę tego czytać :/
obserw99 pisze:Nie zgadzam się z Tobą. Trójka przyciągała słuchaczy bo była w niej zupełnie inna muzyka niż w RMF czy Radio Zet gdzie było sporo disco-popowej papki a za to bardzo mało trójkowej muzyki. Gdyby Trójka muzycznie miała iść w takim kierunku to sorry ale byłaby to ogromna katastrofa i ogromny zjazd jakościowy w dół.
Ale to tak głównie w ostatnich latach, wcześniej to była dość nijaka komercyjna papka. Zresztą, wciąż trochę tak jest, bo np. RMF nie puścił "Gangnam Style", a Zetka tak (+ RMF MAXXX).
Poza tym, przecież w latach dziewięćdziesiątych Trójka właśnie taka była, z Jennifer Lopez, Spice Girls, Ricky Martinem i nawet przez chwilę Britney na liście.
DeadParrot pisze: Efekt tej afery byłby znacznie mocniejszy, gdyby nie poprzyczepiały się do tego te wszystkie tokefemy, wybiórcze, onety czy tefałeny.
Ze smutkiem stwierdzam, że trochę prawda.
Ale kto w takim razie miał się "przyczepić"?
mikrobi pisze:Choć - faktycznie ban jaki był np. w Trójce na Kylie Minogue (tłumaczono się nawet przy duecie z Cave'm), Jasona Donovana (cover Sealed with a kiss był chyba też szczegółowo uzasadniany) czy powiedzmy przepraszanie za New Kids On The Block na 1 miejscu listy - to zalatywało pewnym snobizmem.
Z drugiej strony gdyby np. na liście znalazły się Mr President, Kelly Familly czy O-Zone - to jednak by zgrzytało.
Ale O-Zone byli kiedyś zagrani w Muzycznej Poczcie UKF. A Kelly Family to tak naprawdę zespół z klasą i przesłaniem, może tylko właśnie ta "oazowość" niektórych zniechęca. Ale skoro może być Kwiat Jabłoni... :lol:

Ale popatrzcie też na to... Gdyby była większa demokratyczność na liście, to byłby argument, którego teraz użyć się nie da. Niestety, ta lista była trochę folwarkiem kilku osób od zestawu :(
8azyliszek pisze:Dla mnie jest lewackie, jak PR24 i TVP Info prawackie.
Ale jest tam też Grzegorz Sroczyński! Mój idol prawie. To moje największe odkrycie radiowe ubiegłego roku. A książka "Świat się chwieje" to ostre dowalenie liberalnemu egoizmowi.
zbyszu pisze: Uwaga. Kazik w propozycjach do Listy Przebojów Radia Zet. Dokładnie jako " Kazik Staszewski"
No wiesz, "Zoil" miał kiedyś na Komputerowej swoje pięć minut...
bobby-x pisze:Zapomniałeś chyba, że jakiś wirus jest
No właśnie, "jakiś"... Ale to nie temat na tę dyskusję.
bazyliszek pisze:Ale do 2015 roku był w Polsce większy pluralizm. Każdy miał "swoje" media i słuchając to tu to tam, można było sobie jakiś pogląd wypracować.
Niektórzy mogą odbić, że wtedy nie było powodów do "rozbicia dzielnicowego"...
Ale faktycznie, jeszcze niedawno Polskie Radio wydawało się być w miarę obiektywne. Obawiam się, że póki co not anymore...
słoik pisze:Krzysztof Ziemiec na twitterze najpierw nabijał się z sytuacji w Trójce, a teraz lamentuje nad odejściem Kaczkowskiego. Co za dwulicowość! I jakże rozczarowujące są jego wybory, taki dobry chłopak był. Z warsztatem też cienko: "to już na prawdę koniec".
Najgorsze, że sam przeżył w życiu tragiczne chwile, spodziewałbym się więcej zrozumienia po nim...
A z czego konkretnie się nabijał?
Miszon pisze: Ach szkoda że nie mogę słuchac, udaje że pracuję siedząc na słuchawce w domu.
Uch, skąd ja to znam.
Nie no, ja nie udaję, hehe. Ale znam sytuację.
EVENo pisze: O czym Ty w ogóle gadasz? Jaką własną przestrzeń? To nie jest moja przestrzeń, tylko nasza przestrzeń. I jeśli nie mam ochoty z kimś rozmawiać to z nim nie rozmawiam. Proste. To brzmi, jakby funkcja zmiany kanału przyczyniła się do odwrotu od myślenia w kategoriach demokratycznych na świecie. Czyli jak już załączy Ci się radio Eska, to przez godzinę musisz słuchać radia Eska, nawet jeśli Cię bardzo wkurza? Daj spokój, teraz palnąłeś niesamowicie
No sorry, ale to nie jest to samo. To jak ignorować, że jedna osoba jest w rozmowie i gdy ona coś mówi, to udawać, że nie żyje :|
FOXD pisze: No No, byle Trujka plumkała ci dalej ;) Zawsze wiedziałem, że wolisz stać w rozkroku i relatywizować (mimo wielu deklaracji) ;) Ale ok, twoja wola, twój wybór.
Ech, FOXD, musiałeś? ;/ Ty i Kajman macie między sobą jakąś złą energię
FOXD pisze: Doprawdy? Były przypadki w ostatnim czasie (m-cy, lat), że aktualnie będący na liście kawałek (zwłaszcza w I-ej 10, czy nawet 5) nie został wygrany w stacji ani razu ciągu tygodnia między notowaniami ?
No w piątce nie był, bo top 5 był od x lat grane przez cały tydzień.
mikrobi pisze:Jacek Kurski. Jarosław jest w GW.
To jest ciekawe, jak bracia mogą się tak bardzo różnić...
A może tak naprawdę nie różnią, tylko Jacek Kurski korzystał z okazji?
lady pisze:Radia Rzeszów, w którym mam jeszcze parę ulubionych audycji
To co tam jeszcze jest w Radiu Rzeszów?
kajman pisze:A z LP3 to jest tak jak z żoną, która mnie zdradza. Jedni się rozwiodą, inni może zabiją, a przynajmniej pobiją, a ja z nią zostanę, jeżeli tego będzie chciała.
W kontekście różnych rzeczy, o których nie będę teraz pisał, zabrzmiało mi to wielopoziomowo źle i smutno :(
FOXD pisze: Dla mnie jesteś chwiejnym człowiekiem pomimo nimbu jaki tutaj od lat kreujesz wokół siebie. A teraz jeszcze hipokryzją lecisz ;)
FOXD :/
Lemmy pisze:pod Przemyślem służyłem z majorem Siemaszko, który do tego stopnia nie miał czucia w rękach, że rozłupał sobie łeb przy salutowaniu
Serio nie miałeś lepszego miejsca niż ta dziura? :lol:
zbyszu pisze: Tez tak to odebrałem. Fakt, przeżywa..."ciemny lud to kipi". Ja nie!
jotem3 pisze:A propos rzewnego Cieślika, który też już ponoć nie jest pracownikiem Trójki, tak napisała grupa podpisująca się jako LUDZIE TRÓJKI, a udostępniła na FB Fabi Darmetko:
"Wszystkim,którzy nieopatrznie się wzruszyli wraz z Mariuszem Cieślikiem, który poprowadził swoją ostatnią audycję w Trójce i bohatersko wyemitował na zakończenie TĘ piosenkę Kazika przypominamy,że ten sam Mariusz Cieślik,chwilę temu dyrektor PR III, niszczył ten program i pracujących dziennikarzy. Żegnając się stwierdził, że nie wytrzymuje presji...Cóż, o wiele łatwiej było mu ją wywierać
A jakie były zarzuty wobec Cieślika?
FOXD pisze:o to raczej jako człeka chcącego zmienić Trojkę aby zwiększyć słuchalność bo była na kiepskim poziomie (większym niż dzisiaj), coś koło 8%.
8% i słabo... Jak to się czasy zmieniły.
zbyszu pisze: Jak dla mnie zwycięzca Srebrnych Ust w tym roku: "Piotrze, dopilnuj, aby piosenka, o której rozmawialiśmy, nie była na Antenie".
Zbyszu, a gdzie chrześcijańskie miłosierdzie? :>
słoik pisze: Nie mogą publicznie wyśpiewywać, czyimi są przyjaciółmi. Zwłaszcza że te przyjaźnie takie śliskie.
Akurat pasuje do Karpia.
zbyszu pisze: Już tak się działo. W nocy były audycje widma (marzec, kwiecień, maj) zwane "Trójkowa muzyka" - bez prowadzącego - tylko jingle i wirus.
Akurat tak było od 2 do 4 już parę lat temu - były jakieś koncerty. A czasami chyba nawet od północy do 4?
temik3 pisze:Nie licząc wspomnianego Pawła Sito robiącego sobie żarty to moim skromnym zdaniem żadne osobiste sympatie nie decydowały o pozycjach na liście.
Ktoś powiedział, że Niedźwieckiemu zdarzało się czasem dawać podwójne 50 miejsce z nieco zawyżonym wynikiem, by jakiś mniej znany utwór mógł wejść na chwilę i móc go pokazać szerszej publiczności... Ale nie pamiętam kto to napisał. Jak się do tego odnosicie?
Neo01 pisze:Żąda od lat posłusznie wykonuje to co mu każą. Widać taki typ... charakteru.
Jak to interpretować?
santosz pisze:Ponieważ nastały czasy przełomu, to czuję się niejako zobowiązany do tego, by zdekonspirować poczynania byłych redaktorów Trójki, którzy już działają na nowym froncie. Jednym z nich jest Wojciech Ossowski - ostatni co jeszcze metalem w Trójce wodził. Niedawno wznowił swoje audycje na ...youtubie. Można? Można! Zachęcam do subskrybowania, bo akurat subskrypcje to ważna rzecz, by wieść o kanale się niosła. I zapodaję linka do ostatniej audycji https://www.youtube.com/watch?v=ZI-_hYLJ9is Oczywiście na youtubie są już też Rosiak, Drozd, Bugalski - nie słucham ich regularnie, ale też subskrybuję.
Tylko ciężko to oganąć, a zasięgi znacznie mniejsze.
jedrzej2012 pisze:Przynajmniej postąpił honorowo. Byli i są dla siebie jak jedna rodzina.
Piękne słowa.
jedrzej2012 pisze:Na UKF jest PR 24, to wina Stanisławczyk. Nie przypominała tej z "Małej czarnej" w TV4 u Pani Montgomery.
No właśnie, ciekawa spawa. Ale, z drugiej strony, jednak złożyła dymisję. To jak to w końcu z nią jest?
kajman pisze:Podejrzewam, że jednak prezentuje wyższy poziom.
złośliwiec.
Są ludzie, dawni i obecni forowicze, którzy potrafią docenić kompozycje Thomasa Andersa.
Piotr Baron pisze:czuję gniew i bezradność
No ja czuję na wielu polach, na polach wolności słowa i polach wolności od polityczno-społecznej uwięzi COVID-u...
jedrzej2012 pisze:A co do wspomnianego Ojca Dyrektora, to on podobno odchodzi na emeryturę i ma go zastąpić ojciec Moj
A to serio te pogłoski?
kajman pisze:Kurcze, to zdecydowanie wolę Trójkę. To o czym piszesz to beznadzieja.
Ale w Trójce też byli Bomfunk Mc's :]
bobby-x pisze: Ale dostanę zjebkę od forumowiczów, za promocję disco dance
Ode mnie nie, miałem w ogóle w ostatnich latach parę kawałków nu-italo disco na swojej liście
bobby-x pisze: Dobrze, że napisałeś w tej kolejności bo latach 80tych Fabian chciał przejść do Trójki ale Niedźwiedź nie zgodził się aby grać to disco dance.
Jeśli to prawda, a nie tylko żart, to... Bardzo słabo :/
LokiWawa pisze: "The Look Of Love" puszczane w innych stacjach radiowych w geście solidarności z Panem Markiem i Listą Przebojów.
WOW!
Niestety, zabrzmiało jak muzyka na pogrzebie :(
EVENo pisze: Czworo, ja usunąłem w tym roku
I jak w ogóle dałeś radę?
DeadParrot pisze:Ale wtedy nie będzie to tak fascynujące.
Strumień świadomości jak u Prousta.
Tekst płynie, wątki się harmonizują, rozkosz czytania.
Entery to strywializują.
Nie będzie już tej muzyki.
Coś w tym jest.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Jeszcze mi się przypomniało, że ktoś coś pisał o targetach... Niestety, smutna sprawa, a zarazem prawdziwa. Gdziekolwiek nie spojrzysz, to tylko targety, publikowanie pod zasięgi, pisanie artykułów pod wyszukiwarkę Google'a, wszystko, co poza targetem, jest nieważne... Miszon, z racji charakteru pracy, pewnie też potwierdzi, że w pracy w korporacji wcale nie liczy się twoje zaangażowanie. Liczy się tylko to, co pokażą cyferki i procenty w tabelce dotyczące...targetu właśnie, które często mogą być błędne, a ankiety ułożone w tak idiotyczny sposób, że wszyscy się w nich gubią. Ale co tam. Tych na górze g...o to obchodzi.

Uff, udało się przed 1 w nocy czasu greckiego.

W każdym razie - złe są to czasy, a jeśli ktoś słuchał wczoraj wieczorem Jackowskiego, to może oczekiwać znacznie gorszych. Ja czuję się już wielokrotnie pokiereszowany. Nie będzie podróży, nie będzie Schengen, nie będzie dobrej pracy, a teraz nawet nie będzie dobrej listy i dobrej Trójki.
"Rok 2020 obedrze nas ze złudzeń"...

P.S. Ograniczenia znaków i emotikon są moim zdaniem idiotyczne.
adrianec

nie lubię Pani Galewskiej już, co za ignorantka
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Co zrobiła Galewska?

RPO w końcu się zainteresował!

RPO do KRRiT o wyjaśnienie sprawy anulowania głosowania na Listę Przebojów Trójki.
--> https://www.rpo.gov.pl/pl/content/kazik ... o-do-krrit
"RPO przypomina Przewodniczącemu KRRiT, że art. 54 Konstytucji zakazuje cenzury prewencyjnej środków społecznego przekazu. Opisana sprawa budzi także wątpliwości w związku z konstytucyjnym obowiązkiem władz publicznych stworzenia warunków upowszechniania i równego dostępu do dóbr kultury (art. 6 Konstytucji RP), wolnością twórczości artystycznej (art. 73 Konstytucji RP), czy prawem obywateli do pozyskiwania informacji w związku z realizacją wolności słowa (art. 54 Konstytucji RP)."
Awatar użytkownika
sopel

Post autor: sopel »

Może ktoś dziś o tym wspominał W RNL z cyklu Głos Niedźwiedzia Pan Marek dziękuje za wsparcie kolegą z branży I przywołuje swoje słynne zdanie: Nie wieżę w życie poza radiowe. i że teraz musi uwierzyć. Smutne :-( niestety nie mam dostępu do pełnej wersji serwisu
Awatar użytkownika
dominik_fi

Ola Kaczkowska zaczyna audycje
SSupras
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 494

Post autor: SSupras »

prz_rulez pisze: śr maja 20, 2020 11:49 pm Już mam dosyć tego, że ślęczę do późna nad odpisywaniem na to wszystko z całego dnia, a potem idę spać o 4 spać i ledwie wstaję na późniejszą zmianę...
Ja tylko do 1.00, ale też mam dosyć. :D

Podziękowałem już Niedźwiedziowi, Baronowi i Helen (do niej też wysłałem podziękowania dla całej redakcji), to teraz Wam. Dziękuję, że jesteście! I że jest to miejsce, gdzie mogę zajrzeć i poczytać ludzi myślących jak ja, którym trudno się odnaleźć w nowej rzeczywistości.

Mało piszę, ale jest dla mnie ważne, że mogę czytać. Dzięki Wam w jednym miejscu mam zebrane wszystko w temacie, którym żyję od kilku dni i który nie pozwala mi myśleć o niczym innym.
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2020 3:43 pm przez SSupras, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dominik_fi

Czy wam też nie działa strona polskiego radia i strona Trójki?
Awatar użytkownika
sopel

Post autor: sopel »

dominik_fi pisze: czw maja 21, 2020 12:09 am Czy wam też nie działa strona polskiego radia i strona Trójki?
U mnie działa
adrianec

mateusz15 pisze: czw maja 21, 2020 12:02 am Co zrobiła Galewska?
na znanym portalu społecznościowym wypowiedziała się m.in. słowami: "Nie chcę nikogo pouczać ani się wymądrzać, po prostu nie ozłacałabym tak tej całej starej trójki. Tym bardziej, że wiem, że za puszczanie piosenek w radiach płaciło się pieniądze od dawna:) i wcale nie jest tak, że nasi polscy wspaniali dziennikarze muzyczni puszczają płyty, bo ich serce mocniej zabiło słuchając tego debiutanta czy tego powrotu dinozaura."
Awatar użytkownika
Carlit
Listy Przebojów Trójki słucham od: marzec 1983
Kontakt:

Post autor: Carlit »

Znalazłem na FB: Miłośników Trójki.

Obrazek
Zablokowany